Selecteer een pagina

Bekijk onze top 10 kookboeken en bestel je eigen kookboek online. Het beste kookboek is dus zo gevonden. Een goed kookboek mag in geen enkele keuken ontbreken en is het een aardig hulpmiddel, zelfs voor degenen die al aardig hun weg weten te vinden tijdens het koken. Er zijn een eindeloos aantal gerechten klaar te maken en is het onmogelijk alle bijhorende recepten te onthouden. Voor de echte liefhebbers is het altijd een waar genot om weer eens een nieuw recept uit te proberen en zal het natuurlijk ook aan de beschrijving in het kookboek liggen of het nou een geslaagd gerecht wordt. De schrijver van een kookboek moet er namelijk altijd van uit gaan dat degenen die het recept gaan uitproberen soms vrij onervaren zijn in de keuken en is het belangrijk dat er geen stappen worden overgeslagen, hoe simpel ze ook mogen lijken. Een simpele instructie als het laten voorverwarmen van de oven kan voor een leek al voor heel wat vraagtekens zorgen. Ook is het altijd handig wanneer er kookboeken te krijgen zijn waarmee met een klein aantal ingrediënten toch de heerlijkste gerechten kunnen worden bereidt. Bekijk hieronder de beste kookboeken top 10 en laat je verassen.

Kookboek met plaatjes

De naam van een gerecht zegt vaker nog niets, vooral wanneer je het voor het eerst hebt gehoord. Een bijhorend plaatje over hoe het eindresultaat eruit zal dan natuurlijk ook veel meer indruk maken. Vaker worden de plaatjes zeker als referentie gebruikt om het bereikte resultaat mee te vergelijken. Ook is het altijd leuk wanneer er ook van de gebruikte ingrediënten plaatjes in het boek te vinden zijn. Soms ben je gewoon de naam kwijt van een ingrediënt en zal het plaatje jou direct wel op weg helpen.

Naast leuke plaatjes is een korte inleiding ook handig om ook eens een keertje te lezen. Het geheel geeft zo een kookboek zeker een hoger “fun” gehalte en zal de interesse voor zeker degenen die niet vaker in de keuken te vinden zijn worden opgewekt.

Voordelen kookboek

Met een kookboek kan je echt wel alle kanten op gaan. Voor degenen die iets exotisch lusten of gewoon voor de dagelijkse pot zijn er een tal van kookboeken te vinden die met een groot aantal recepten het mogelijk maken alle culinaire wensen te laten uitkomen. Zeer in trek zijn de boeken waarmee op een snelle manier en met gebruikmaking van een minimaal aantal ingrediënten complete maaltijden kunnen worden klaargemaakt. Natuurlijk staat de tijd niet stil in de keuken en worden er steeds nieuwe kookboeken uitgebracht waarin wordt ingespeeld op de vraag van het lezerspubliek. Zo hebben nagenoeg alle bekende chefs en foodbloggers kookboeken uitgebracht en is een ieder nu in staat alles waarover ze gelezen hebben over bepaalde gerechten ook eens zelf uit te proberen.

Beste kookboek top 10

naam boekDieet adviesAuteuraantal pagina'smeer informatie
jamie-oliver-5-ingredientenneeJamie Oliver320
lekker-simpel-1x-kopen-5x-kokenneeSofie Chanou320
killerbody-dieetjaFajah Lourens208
lekker-makkelijk-koolhydraatarmjaAnna-Karina van Denderen224
grip-op-koolhydratenjaYvonne Lemmers192
slim-zonder-pakjes-zakjesjaKarin Luiten256
bikiniproof-met-sonjajaSonja Bakker96
powerfood-the-party-editionneeRene Kroes192
lekker-simpelneeSofie Chanou320
chickslovefood-het-skinny-six-kookboekjaNina de Bruijn, Elise Gruppen144

 

Jamie Oliver 5 ingrediënten

Voor een ieder die op zoek is naar een snelle manier om de heerlijkste gerechten op tafel te toveren is Jamie Oliver 5 ingrediënten een heel goed alternatief om met maar liefst 5 ingrediënten iets op tafel te kunnen toveren. Het boek is door de wereldbekende Jamie Oliver uitgebracht en ben je er dus verzekerd van dat de recepten zeker wel thuis een succes zullen zijn. Er zijn maar liefst 130 recepten in te vinden en biedt dit genoeg opties aan om steeds te variëren. Ook voor degenen die liever niet in de keuken staan is de eenvoud van deze recepten ook een leuke manier om zeker om toch snel heel snel wat klaar te kunnen maken. Wie kent Jamie Oliver niet? Misschien wel het beste kookboek voor eenvoudige en snelle gerechten.

Jamie Oliver 5 ingrediënten zorgt er ook voor dat je genoeg opties hebt om complete maaltijden klaar te maken, inclusief een lekker toetje. Zo heb je maar ѐѐn boek nodig in de keuken en hoef je ook niet steeds op zoek te gaan naar een ander recept. Om het geheel nog leuker te maken is het boek rijkelijk voorzien van foto’s en kun je natuurlijk ook zien hoe het eindresultaat kan worden gepresenteerd. Het beste kookboek voor jou? Bekijk hier de aanbieder.

Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken

 

Bij het gaan halen van de boodschappen is het elke keer misschien wel de vraag wat je allemaal weer zal moeten kopen om daarmee steeds iets lekkers op tafel te kunnen toveren. Met Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken hoef jij je daarover geen zorgen meer over te maken. In dit handig kookboek zijn er maar liefst 200 recepten te vinden waarvoor je heel doelgericht jouw boodschappen kan gaan doen. Elk recept heeft namelijk ѐѐn soort hoofd ingrediënt en ben je er ook zeker van dat niets verloren gaat. Elke koop je bijvoorbeeld wat wortelen dan kun je die in en aantal gerechten verwerken, van een hoofdgerecht tot aan een toetje. Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken  is misschien wel het beste kookboek voor jou.

Het boek is samengesteld door Sofie Chanou en Jorrit van Daalen Buissant des Amorie, beiden bekende bloggers, en zijn zij ook nog bekend van het boek 200 Hoofdgerechten Lekker & Simpel waarvan er maar liefst 40.000 exemplaren zijn verkocht.

Het hoofddoel van hun boeken is om ervoor te zorgen dat een ieder door gebruik te maken van eenvoudige recepten in staat moet zijn om in de keuken zijn of haar weg te vinden.

Ook zij er genoeg illustraties in te vinden om je alvast een voorproefje te geven over het eindresultaat. Kookboek bestellen doe je hieronder.

Killerbody dieet

Voeding blijft het hoofdelement van een gezonde levensstijl en dient het goed afgestemd te zijn met een gezond levenspatroon. Niet alleen beweging is namelijk gezond, maar dient de voeding ook goed hierop aan te sluiten om te voorkomen dat alle moeite ook voor niets is geweest. In Killerbody dieet wordt er een compleet pakket aangeboden van gerechten die je klaar kan maken en is er ook een trainingsprogramma inbegrepen. Dit maakt het boek zo uniek en zorgt het ervoor dat je na 12 weken over een strak lichaam zal beschikken. Om aan het geheel nog meer kracht bij te zetten zijn er ook stap-voor-stap foto’s te vinden die aangeven wat het resultaat moet zijn. Zo weet je ook direct of je op de goede weg bent om er na 12 weken fit eruit te kunnen zien. Killerbody dieet is een handig kookboek voor sporters.

In Killerbody dieet wordt ook direct aangegeven hoe je de boodschappen zult kunnen doen omdat er ook lijstjes te vinden zijn wat je allemaal in de supermarkt zal moeten kopen.

Het werk wordt je eigenlijk helemaal uit handen genomen en dien je alleen maar het trainingsprogramma op te volgen en natuurlijk ook de lekkere gerechten klaar te maken die met alles ѐѐn geheel vormt. Dit beste kookboek bestellen doe je hier.

Lekker & makkelijk koolhydraatarm

Het eten van koolhydraten is helaas niet voor een ieder aan te raden. Ze zorgen er namelijk over dat er in het lichaam suikers van worden gemaakt welke niet aan te raden zijn voor mensen die aan diabetes type 2 leiden. Ook mensen die niet aan diabetes leiden kunnen koolhydraten zoveel als mogelijk vermijden omdat de suikers die hieruit in het lichaam ontstaan voor een deel worden omgezet in vetten. Geen gezonde optie dus, vooral niet in deze tijd waar er al sprake is van veel suikers in de vele producten die wij consumeren. Een koolhydraatarm dieet is dus geen luxe in deze tijd waar een ieder probeert zo gezond mogelijk te leven. Lekker & makkelijk koolhydraatarm  is een kookboek voor jou.

Lekker & makkelijk koolhydraatarm speelt heel goed in op de wens van een gezond leven en zijn er 120 recepten te vinden. Deze zijn heel gevarieerd gehouden en kan je bijvoorbeeld gewoon een lekkere koolhydraatarme snack klaarmaken of een complete lunch. Je merkt zo niet eens dat je op een koolhydraatarm dieet zit.

Van de bekende blogger Anna-Karina afkomstig is dit boek dus met de grootste zorg samengesteld en sluit het heel goed aan bij de wensen van al haar bezoekers van de blog.

Grip op koolhydraten

Een goed uitgebalanceerd dieet bevat zo min mogelijk koolhydraten en wordt dat gecompenseerd met meer eiwitten. Echter is dit veel gemakkelijker gezegd dan gedaan omdat je zonder een goede begeleiding niet de juiste verhouding gaat kunnen vinden. Bovendien zal je nog altijd de drang hebben om ook af en toe te genieten van een lekkere snack vol met koolhydraten.

In een Grip op koolhydraten geeft schrijfster Yvonne Lemmers op een heel prettige wijze aan hoe je door gebruik te maken van de vele recepten die er in het boek te vinden zijn een gezond leven kan leiden. Niet alleen recepten zijn er namelijk te vinden, maar ook dagmenu’s en basisrichtlijnen. Vooral mensen die type 2 diabetes hebben zullen met de recepten hun hart kunnen ophalen. Om het geheel nog plezieriger te maken is er ook een speciaal koolhydraatuurtje in opgenomen waar de gedisciplineerde lezer ook de kans krijgt om ook eens lekker te “zondigen”. Grip op koolhydraten kookboek is leuk en leerzaam.

De manier waarop het geheel in het boek is beschreven zorgt ervoor dat een koolhydraatarm dieet door een ieder wel vol te houden zal zijn. De recepten zijn ook allemaal om je ermee te laten smullen en wordt elke dag in de keuken wel een plezier.

Slim zonder pakjes & zakjes

 

Karin Luiten is geen onbekende binnen de wereld van recepten en zorgt ze er altijd voor om op een heel aparte manier haar recepten te beschrijven. Een flinke dosis humor mag daarbij natuurlijk niet ontbreken en zorgt ze er altijd ook voor om haar recepten vanuit een praktisch oogpunt te schrijven. Slim zonder pakjes & zakjes kookboek is geschikt voor jou.

In Slim zonder pakjes & zakjes gaat ze op deze wijze ook in op de vele recepten die er worden aangeboden. Heel apart is het ook dat ze bij elk recept aangeeft wat je nog kan klaarmaken met de restant ingrediënten. Zo gooi je altijd zo min mogelijk weg en ga je ook minder vaak boodschappen halen. En als het eenmaal zo ver is om toch naar de winkel te gaan zijn er genoeg tips te vinden om dat zo efficiënt als mogelijk te doen.

De meeste gerechten in Slim zonder pakjes & zakjes draaien om het kunnen klaarmaken van verschillende groentesoorten. Niet iedereen is er altijd warm voor om groenten klaar te maken en toont Karin aan dat het eten van groenten heel lekker kan zijn. De verschillende groenterecepten zijn ook nog seizoengebonden en probeert ze zo ook ervoor te zorgen dat er altijd wel sprake is van afwisseling.

Bikiniproof met Sonja

Een lekker slank lijf is nou ook de droom van velen en wordt die alsmaar sterker wanneer de zomer op komst is. Iedereen wil er dan goed uitzien en willen vooral vrouwen er stralend uitzien met een prachtig lijf in een bikini. Helaas gaan de kilo’s er soms niet zo gemakkelijk van af en blijft zo een bikinilijf een droom. Of toch niet? Probeer dan Bikiniproof met Sonja waarin zij middels nauwkeurig opgezette weekmenu’s en extra tips om af te vallen jou binnen een maand gereed heeft om zonder zorgen in je bikini het strand op te kunnen zoeken. Dit boek is natuurlijk niet alleen bestemd voor vrouwen omdat er zelfs voor mannen aparte menu’s te vinden zijn. Om af te slanken zal de man namelijk een andere hoeveelheid calorieën tot zich moeten nemen dat verschilt met die van vrouwen. Bikiniproof met Sonja kookboek is misschien wel de beste. Onze beste kookboeken top 10 is zonder dit kookboek, dan ook niet compleet.

Sonja Bakker is helemaal geen onbekende binnen de wereld van gezond eten en afvallen. Met dit boek gaat ze in detail in op alle nodige stappen om snel wat kilo’s kwijt te raken. Verwacht dus niet dat je een paar broeksmaten gaat afvallen. Het boek is dus echt bedoelt om binnen korte tijd wat vetrolletjes kwijt te raken.

Powerfood – The Party edition

De term powerfood wordt nu vaker gebruikt voor voedingsmiddelen met bijzondere eigenschappen. Zo zal een kleine hoeveelheid powerfood je alle nodige energie geven of bevat het echt alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. In Powerfood – The Party edition wordt er echter met powerfood bedoeld een heleboel lekkere hapjes die je klaar kunt maken voor een feestje of wanneer jij jezelf gewoon een dagje wilt verwennen. Erin vindt je recepten voor de heerlijkste taarten en desserts en kan je ook lezen hoe je hartige hapjes kan klaarmaken. Het boek is verder ook uniek omdat het naast recepten ook nog de nodige tips bevat om het feestje tot een succes te maken. Het opdienen van de juiste drankjes, het versieren van de tafel en alles om het feest compleet te maken vindt je in Powerfood – The Party edition. Powerfood – The Party edition kookboek. Deze beste kookboeken review is speciaal samengesteld, en dit boek mag zeker niet ontbreken.

Rens Kroes heeft met dit boek geprobeerd haar vele fans tevreden te stellen en komt zij zelf veelvuldig in beeld op de vele foto’s die het boek rijk is.

Het is wel lastig dat het aantal calorieën niet aangegeven is bij de recepten. Maar misschien moeten we niet daaraan denken bij het feesten?

 

Lekker & simpel

Weer een uitgave hier welke het resultaat is van een succesvolle blog. In het geval van Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofia Chanou gaat het hier om de blog lekkerensimpel.com en bezoeken een groot aantal regelmatig de blog opzoek naar de lekkerste recepten. In Lekker & Simpel wordt er daarom uitgebreid ingegaan op een scala van recepten welke bovendien allemaal snel te bereiden zijn. Zo hoef je niet alleen op de zondag het boek tevoorschijn te halen, maar kan je het elke dag gewoon in de keuken gebruiken. De recepten zorgen voor een grote variëteit aan gerechten en zijn ze geschikt voor alle tijden van de dag, of het nu om een stevige lunch gaat of juist een eenvoudige avondmaaltijd.

Het veelvoud aan recepten zorgt er ook voor dat je zelf nooit meer het hoofd hoeft te breken over wat je zult moeten klaarmaken. Je kunt zelf een weekmenu samenstellen met de recepten in het boek en jouw boodschappen daarop richten.

Er hadden best wat meer plaatjes in mogen staan en is het kaft wel snel door zijn tijd heen omdat het niet als hardcover is uitgevoerd. Lekker & simpel boek voor de gevorderde kok onder ons. Dit kookboek kopen? Bekijk hier de aanbieder.

Voor de rest echter een prima boek met meer dan genoeg keuze aan recepten.

Chickslovefood – Het skinny-six kookboek

Lekker eten zit er nou (bijna) bij een ieder in het bloed. Helaas is de keerzijde van al het lekker eten dat de pondjes er snel aankomen en jouw gezondheid er zeker ook onder gaat lijden. Maar wat als je toch lekker eten kan combineren met een gezonde levensstijl. Dat moet nu wel mogelijk zijn met Chickslovefood – Het skinny-six kookboek waarin bloggers Elise en Nina ervan uitgaan dat mensen die uit zijn op gezonde voeding dat zeker ook op een manier kunnen doen waarbij zeker de tong niet wordt overgeslagen. De recepten in het boek zijn daarom stuk voor stuk geschreven om er gerechten mee te maken waar je zeker weer voor de tweede keer wat zal gaan uitscheppen.  Denk maar aan de verschillende snacks of een compleet diner. Er zijn er zelfs recepten inbegrepen die je kunt gebruiken voor het maken van hapjes voor feestjes. Chickslovefood – Het skinny-six kookboek is geschikt voor jou als echte chick.

De meeste recepten zijn echter wel vegetarisch en is het dus wel even wennen, vooral voor degenen die het niet gewend zijn. Voor de rest is het een prima receptenboek waarmee je met een minimaal aantal ingrediënten iets heerlijks op tafel kunt zetten.

Conclusie: wat is het beste kookboek?

Als het aankomt op het moeten maken van een keuze uit een kookboek kan die vaker wel heel lastig zijn. Gelukkig ben je niet beperkt tot één boek en kun je ook meerdere aanschaffen. Dat is ook gelijk een goed idee omdat bijna alle kookboeken zich focussen rondt een bepaald onderwerp. Zo gaat Bikiniproof met Sonja over gerechten die ervoor zullen zorgen dat je snel wat pondjes kwijt gaat raken. De doelgroep die met Killerbody dieet wordt beoogd is ook min of meer hetzelfde en is het altijd goed om ook wat recepten uit deze boeken te combineren met het dagelijks menu. Onze beste kookboeken top 10 is samengesteld door professionals.

Voor zij die tijd tekort komen, maar toch een complete maaltijd op tafel willen zetten voor het gezin zijn Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken en Jamie Oliver 5 ingrediënten de ideale kookboeken omdat er recepten te vinden zijn die gebruik maken van een minimaal aantal ingrediënten en je bovendien nog geld besparen. Er staan in Lekker & Simpel. 1x kopen 5x koken namelijk ook heel wat tips om jouw inkopen naadloos aan te sluiten op het gebruik in de keuken en zorg je er zo voor dat er niets wordt weggegooid.

Het zal voortaan dus veel gemakkelijker zijn om een snelle en gezonde maaltijd op tafel te kunnen zetten dankzij de collectie van de 10 bovenstaande kookboeken waar je uit kunt kiezen. Probeer zeker ook zelf een aantrekkelijk menu samen te stellen met maaltijden waar een ieder elke dag van gaat kunnen smullen. Beste kookboeken review vind je hier, dus het beste kookboek is zo gevonden.

Geschikt voor jou: