Kinderboeken top 10

Wil jij jouw kind graag de meest populaire kinderboeken voorlezen? De beste kinderboeken vind je hier!

Laatste update 26 april 2023

 • Beste keuze

  Dadoe

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit verhaal gaat over een kleine jongen genaamd Dadoe, welke vol met energie zijn dag doorbrengt. Hij krijgt daarbij altijd wel gezelschap van zijn hondje Toby en buurmeisje Didi.

  Voordelen

  Komt met een CD vol met liedjes

  Ideaal voor jongens en meisjes

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  De Gorgels

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een heel leuk verhaal waarin de jonge Melle op onderzoek uitgaat naar een vreemd figuurtje die hij op een avond op de rand van zijn bed heeft gezien. Het figuurtje heeft puntige oren en is het ook nog bedekt met een dikke laag wol.

  Voordelen

  Heel spannend en fantasierijk

  Mooie illustraties

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Harry Potter and the Cursed Child

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit is verhaal zal zeker geen onbekende zijn en komt uit de bekende reeks van boeken die door de schrijfster J.K. Rowling zijn geschreven. Het verhaal gaat over een volwassen Harry Potter die nu de vader is van 3 kinderen en werkzaam is bij het Ministerie van Toverkunst.

  Voordelen

  Vertelt door het verhaal van Harry Potter

  Een heel spannend boek

  Nadelen

  Kan een beetje ingewikkeld zijn voor de kids

Beste Kinderboeken 2023

Bekijk onze beste kinderboeken te koop. Het beste kinderboek voor jou, vind je gegarandeerd hier. Kinderboeken zijn met de komst van digitale media zoals tablets of mobieltjes wat op de achtergrond geraakt. Voor veel kinderen is het nu normaal om een filmpje te bekijken op een tablet en spreekt zo een film nou eenmaal meer tot de verbeelding van zo een kind. Of toch niet? Er is namelijk een groot verschil tussen het aanhoren van een spannend verhaal en het gewoon kunnen volgen ervan op een scherm. Door een verhaal voor te lezen heeft het kind alle vrijheid om zijn of haar fantasie te ontwikkelen en is dat zeker ook goed om de hersenen te kunnen ontwikkelen. Ook de band die er ontstaat tussen de persoon die het verhaal voorleest en het kind wordt er alsmaar hechter door en is niets zo goed om na een drukke werkdag waar je weinig tijd hebt gehad voor je kind even een verhaaltje voor kan lezen. Deze beste kinderboeken review is speciaal samengesteld op basis van klantervaringen.

Bekijk snel onze beste kinderboeken te koop review en kom er achter welke populaire kinderboeken voor jou geschikt is als ouder.

Beste Kinderboeken Top 10

Naam boekleeftijdsklasseauteurillustratiesmeer informatie
dadoe2-6 jaarJim Bakkumja
de-gorgels5-8 jaarJochem Myjerja
harry-potter-and-the-cursed-child8-9 jaarJ. K. Rowlingnee
ijzersterke-verhalen-gruwelijk-grappige-griezelverhalen10-12 jaarTosca Mentennee
rupsje-nooitgenoeg-voelboek1-3 jaarEric Carleja
over-kleine-mol-die-wil-weten-wie-er-op-zijn-kop-gepoept-heeft1-3 jaarWerner Holzwarthja
laatste-vlog13-15 jaarCarry Sleenee
het-leven-van-een-loser-11-drie-keer-niks10-12 jaarJeff Kinneyja
jip-en-janneke3-8 jaarAnnie M. G. Schmidtja
waanzinnige-boomhut-van-13-verdiepingentot 10 jaarAndy Griffithsnee
 • 1. Dadoe

  Meer informatie

  Dit verhaal gaat over een kleine jongen genaamd Dadoe, welke vol met energie zijn dag doorbrengt. Hij krijgt daarbij altijd wel gezelschap van zijn hondje Toby en buurmeisje Didi. In het verhaal brengt hij de dag door met het beleven van allerlei avonturen waarbij hij met zijn politie-loopwagen door de woonkamer racet, op de trampoline springt en ook nog superstepwedstrijden houdt. Het beste kinderboek bestellen? Bekijk de aanbieders.

  Maar wie denkt dat Dadoe na al deze bezigheden aan het eind van de dag wel moe zal zijn, zal heel lelijk op zijn neus kijken. Hij is dan namelijk nog boordevol aan energie is slapen het laatste waar hij aan denkt.

  Menig kind zal zich wel terugvinden in het verhaal van Dadoe en zorgt dit voorleesverhaal er altijd voor dat het boeiend overkomt. Wat het geheel nog aantrekkelijker maakt is dat er samen met het boek ook nog een CD wordt afgegeven waarin er diverse populaire kinderliedjes te vinden zijn. Er zijn ook karaoke versies van deze liedjes op de CD waardoor je kind altijd nog gezellig mee kan zingen en vormt het een leuke bezigheid waar ze urenlang mee zoet zullen zijn.

  Voordelen

  Komt met een CD vol met liedjes

  Ideaal voor jongens en meisjes

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. De Gorgels

  Meer informatie

  Een heel leuk verhaal waarin de jonge Melle op onderzoek uitgaat naar een vreemd figuurtje die hij op een avond op de rand van zijn bed heeft gezien. Het figuurtje heeft puntige oren en is het ook nog bedekt met een dikke laag wol. Wanneer hij de volgende dag op school aan zijn klasgenoten verteld wat hij heeft gezien wordt hij uitgelachen waarbij zelfs zijn vader hem niet geloofd. De Gorgels is misschien wel het beste kinderboek voor jouw kind.

  Melle laat zich echter niet uit de weg slaan en gaat op onderzoek uit omdat hij er zeker van is dat hij het wezen heeft gezien. Dit onderzoek brengt hem in aanraking met Gorgels en Butselaars. Het geheel vormt een spannend en fantasierijk verhaal die voor kinderen vanaf 7 jaar ook zelf te lezen is. Maar gelukkig kan De Gorgels ook als voorleesboek dienen en kunnen jongere kinderen met volle teugen van het verhaal genieten.

  Geschreven door de cabaretier Jochem Myjer is het boek ook nog rijkelijk geïllustreerd en vormt het daardoor een groter plezier om zeker ook voor te kunnen lezen. Genoeg leesplezier dus, vooral met de 136 pagina’s die het boek rijk is.

  Voordelen

  Heel spannend en fantasierijk

  Mooie illustraties

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Harry Potter and the Cursed Child

  Meer informatie

  Dit is verhaal zal zeker geen onbekende zijn en komt uit de bekende reeks van boeken die door de schrijfster J.K. Rowling zijn geschreven. Het verhaal gaat over een volwassen Harry Potter die nu de vader is van 3 kinderen en werkzaam is bij het Ministerie van Toverkunst. Daar heeft hij echter geen gemakkelijke taak en is hij ook nog overwerkt. Om het nog erger te maken is de situatie thuis niet veel beter omdat hij te maken krijgt met problemen rond zijn jongste zoon, Albus. Die krijgt namelijk ook te maken met het verleden van zijn vader waarbij hij totaal niet op voorbereid op is. Harry worstelt zelf ook nog met zijn verleden wat het voor hem nog moeilijker maakt om zijn jongste zoon weer op het rechte pad te krijgen. Is een spannend kinderboek, waarbij magie een grote rol speelt. Dit kinderboek kopen? Bekijk hieronder de prijzen.

  Harry Potter and the Cursed Child is een verhaal dat qua inhoud en schrijfstijl zeker wel afwijkt van wat er verwacht wordt en maakt het lezen en begrijpen ervan niet veel makkelijker. Het blijft echter een heel spannend boek en zal het je als lezer alle 352 pagina in spanning laten. Let er dus wel op dat het verhaal in toneelvorm is geschreven. Dit zorgt er wel voor dat het wennen zal zijn voor de leeftijdsgroep (8 tot 9 jaar) waarvoor het geschreven is.

  Voordelen

  Vertelt door het verhaal van Harry Potter

  Een heel spannend boek

  Nadelen

  Kan een beetje ingewikkeld zijn voor de kids

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. IJzersterke Verhalen – Gruwelijk grappige griezelverhalen

  Meer informatie

  Hier gaat het om een verhalenbundel met maar liefst 9 griezelverhalen die echter een grappig tintje hebben meegekregen. De verhalen hebben bijna allemaal een inhoud waar je soms ook wel de kriebels van gaat krijgen, maar is er altijd wel een moment in te vinden die het ijs breekt en ervoor zorgt dat je het boek niet naast je neerlegt en met wijd open ogen naar het plafond zal gaan staren. Elke van de 9 verhalen komt ook nog met bijpassende weetjes en versjes die allemaal een sinistere ondertoon hebben. De balans in het geheel is echter heel goed gehouden waarbij het prettig lezen blijft voor de doelgroep van kinderen tussen 10 en 12 jaar voor wie het bestemd is. Ook voor volwassenen blijft het een prettig boek om ook eens door te nemen. Gruwelijke grappige griezels is misschien wel het beste kinderboek voor jou.

  Vanwege de wat aparte inhoudt is IJzersterke Verhalen – Gruwelijk grappige griezelverhalen helemaal niet geschikt voor wat jongere kinderen. Voor wat oudere kinderen blijft het echter een heel leuk boek om te lezen en ook lekker te griezelen van de collectie verhalen.

  Voordelen

  Leuke griezelverhalen voor kinderen

  Ook leuk voor volwassenen

  Nadelen

  Niet geschikt voor jonge kinderen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Rupsje Nooitgenoeg voelboek

  Meer informatie

  Kinderboeken moeten vaker een extra element in zich hebben om ervoor te zorgen dat de doelgroep het wel leuk zal vinden. Dit geldt zeker niet alleen voor het verhaal, maar ook voor het uiterlijk van het boek of andere leuke extra’s zoals kinderliedjes op een CD. Rupsje Nooitgenoeg voelboek doet dit door het verhaal interactief te maken. Zo is het mogelijk zelf te voelen hoe lekker glad de appel is waar het rupsje zijn tanden in gaat zetten en wordt middels een aantal illustraties ook duidelijk hoe een rups door de weken heen veranderd in een vlinder. Het verhaal is daarom niet alleen leuk voor de kleintjes om te volgen, maar zeker ook heel leerrijk waarbij ze als spelenderwijs in aanraking komen met de wereld om hun heen. Misschien wel het meest bekende kinderboek. Rupsje nooitgenoeg, dit voelboek is leuk en leerzaam.

  Rupsje Nooitgenoeg voelboek is uitgebracht met een duurzame hardcover en gaat dus ook lang mee. Bovendien is het stevig genoeg om zelf door een kleuter te worden vastgenomen zonder dat jij je zorgen om hoeft te maken dat het zal gaan beschadigen. De prijs is wel wat aan de hoge kant, maar daar staat dus wel tegenover dat je een stevig boek krijgt dat je

  Voordelen

  Ideaal voor kleine kinderen

  Heel leerzaam

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Over een kleine mol dat wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

  Meer informatie

  Een heel grappige titel waarvan de inhoudt van het verhaal ook zeker mee overeenstemt. Het gaat namelijk om een mol die geheel onverwachts een keutel op zijn kop krijgt en zo op onderzoek uit gaat wie zo brutaal is geweest dat op zijn hoofd te doen. Op zijn zoektocht naar de mogelijke daders komt hij een heleboel andere dieren tegen die hem echter niet echt wijs kunnen maken wie nou de schuldige zal zijn. Gelukkig hebben een paar vliegen alles gezien en kan de mol op een heel passende wijze wraak nemen. Het verhaal is heel boeiend verteld en maakt het kind op zo een manier kennis met een heleboel dieren. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft is namelijk een voorleesboek en bestemd voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar. Een lachwekkend kinderboek. De beste kinderboeken vind je in deze review.

  Het verhaal wordt met een heleboel illustraties begeleidt en dragen die zeker ook om de verbeelding bij het kind op te wekken. Het verhaal is misschien wel te kort, maar wie het goed weet voor te lezen kan het zeker met de bijhorende plaatjes lang genoeg maken.

  Voordelen

  Een boeiend verhaal

  Bestemd voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar

  Nadelen

  Het is best kort

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. #Laatste Vlog

  Meer informatie

  Dit verhaal heeft helemaal te maken met de wereld waarin heel wat jonge tieners zich nu bevinden en waar via het internet heel veel mogelijk is. Zo kan een ieder zijn of haar belevenissen op het internet plaatsen met een vlog. Door deze interessant te maken krijg je zo ook een heleboel mensen die de vlogs gaan volgen. Het gaat er echter altijd om dat de vlogs boeiend blijven wat soms ook leidt tot ware stunts die worden uitgehaald om de aandacht te blijven trekken. Een spannend kinderboek. De beste kinderboeken vergelijk doe je hier.

  Voor Noud en Roos is het maken van hun eigen vlog eerder het gevolg van de noodzaak die Noud voelt om aan de buitenwereld te bewijzen dat hij geen lafaard is en wel degelijk over durf beschikt. Zijn zelfvertrouwen krijgt namelijk een enorme deuk wanneer hij zijn beste vriend in een noodsituatie niet te hulp schiet. Het verhaal krijgt ook een andere wending wanneer de stiefzuster van Roos steeds meer geld nodig blijkt te hebben. Na onderzoek blijkt het dat ze verwikkeld is geraakt in ongure praktijken en proberen Noud en Roos die allemaal bloot te stellen door er een vlog van te maken.

  Het verhaal geeft de problemen weer waarmee de meeste tieners soms te kampen hebben, vooral op het gebied van zelfvertrouwen.

  Het verhaal is wel meer bestemd voor wat oudere lezers en zelfs voor volwassenen. Met 208 pagina’s is het verhaal lang genoeg om er zeker een hele poos mee bezig te zijn.

  Voordelen

  Bedoeld voor wat oudere lezers

  Ook ideaal voor volwassenen

  Nadelen

  Niet voor kleine kinderen bestemd

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Het leven van een Loser 11 – Drie keer niks

  Meer informatie

  De hoofdrolspeler in dit verhaal, Bram, is zeker geen onbekende bij heel wat lezers omdat er eerder al 10 delen verschenen zijn met de verschillende avonturen die hij allemaal heeft beleeft. In Het leven van een Loser 11 – Drie keer niks beleeft hij weer een heleboel waarbij de rode draad is dat hij altijd iets nieuws uitprobeert om zichzelf te bewijzen. Dit lukt echter lang niet altijd, maar is Bram niet van gedachten te veranderen. Er is een hele reeks van dit kinderboek, dus genoeg leesplezier. Dit beste kinderboek bestellen? Bekijk de prijzen en aanbieders.

  Zo probeert zijn moeder weer eens om hem vanachter zijn game vandaan te halen en besluit hij om zelf een horrorfilm te maken met een oude camera welke hij na een Halloweenfeestje gevonden heeft. Dit loopt echter ook op niets uit. Bram zit echter boordevol fantasie en komt steeds met iets om zichzelf mee bezig te kunnen houden.

  Alle avonturen die in het boek op een prachtige wijze verwoordt zijn worden met zwart-wit illustraties begeleidt en maken die het verhaal helemaal compleet. Omdat dit boek al de elfde in de reeks is wordt het soms wel wat eentonig om te lezen. Het gedrag van Bram is namelijk al bekend en zijn sommige van zijn handelingen eigenlijk al voorspelbaar.

  Voordelen

  Er zijn meerdere delen te krijgen

  Komt met illustraties

  Nadelen

  Ook leuk voor volwassenen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Jip en Janneke

  Meer informatie

  Een echte populaire onder klassieke kinderboeken: Jip en Janneke. Dit verhaal gaat over de avonturen van twee buurkinderen die samen wel heel wat beleven. Ook simpele dagelijkse gebeurtenissen worden er verteld en wordt dit verhaal op zo een manier ook boeiend voor kleuters, maar ook voor wat oudere kinderen. In Jip en Janneke kunnen ze zichzelf namelijk herkennen en wordt alles nog extra leuk gemaakt met behulp van prachtige illustraties in zowel zwart-wit als kleur. Tijdens het voorlezen helpen dit zeker ook wel een handje om de verbeelding op te wekken. Jip en Janneke is het meest bekende kinderboek in Nederland. Laat je kind zien met welke kinderboeken jij vroeger bent opgegroeid.

  In het boek worden er meerdere onderwerpen aangehaald zoals dieren of feestdagen en zal dit 353 pagina’s tellende boek voor heel wat leuke voorleesmomenten zorgen. Het is soms wel niet helemaal duidelijk over welke onderwerpen er allemaal in het boek verteld wordt omdat het onderwerp register niet volledig is. Al bladerend door het boek kom je ze allemaal echter wel tegen. Elke verhaal is dit boek heeft een leuk einde en komt dat ook altijd prettig over naar het kind. Iets oudere kinderen zullen ook in staat zijn het boek zelf te kunnen lezen en is het zo een goede manier om hun op zo een manier alvast gewend te laten raken met het lezen.

  Voordelen

  Klassieke kinderboeken

  Bevat leuke zwart-witte illustraties

  Kinderboeken van vroeger

  Nadelen

  Onderwerpen zijn niet altijd duidelijk

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. De waanzinnige boomhut 1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

  Meer informatie

  Een verhaal met een boomhut waar velen nog wel over zullen dromen. In De waanzinnige boomhut 1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen bezitten Andy en Terry namelijk een boomhut waarin er namelijk van alles te vinden is wat een jongens hart begeert. Ten eerste is er een bowlingbaan waar ze altijd hun energie kunnen kwijtraken, is er een zwembad met echte haaien en is er ook een geheim laboratorium. Maar misschien wel het beste is de snoepjesmachine die overal waar ze maar willen ter beschikking staat. Voor de echte bouwers en creatievelingen onder ons, is dit leuke kinderboek uitermate geschikt.

  De boomhut beslaat maar liefst 13 verdiepingen en worden Andy en Terry echter door hun uitgever geconfronteerd met een deadline om een nieuw boek in te leveren. Ze hebben er maar 1 dag voor en worden ze helaas steeds weer afgeleid door een reeks van bizarre gebeurtenissen. Ze zijn echter wel heel slim en stellen ze het boek samen met de gebeurtenissen die zich allemaal hebben afgespeeld.

  Als lezer wordt je door alles heen geleidt wat ze allemaal meemaken en zorgt dit ervoor dat het verhaal steeds ook spannende blijft. Om het geheel af te ronden zijn er ook nog wat illustraties te vinden. Ook heel erg geschikt om voor te lezen.

  Voordelen

  Een leuke avontuur

  Leuke illustraties

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste kinderboek

Het aanbod aan leuke kinderboeken is heel ruim waarbij er zeker ook rekening is gehouden met het feit. Het beste kinderboek vinden, doe je dus eenvoudig met onze kinderboeken top 10. Bij deze kinderboeken review is met meerdere zaken rekening gehouden, waaronder prijs en ervaringen.

Dat smaken weleens verschillen. Kinderen zijn vaker makkelijk afgeleid en zal zo een kinderboek boeiend genoeg moeten zijn om de spanning erin te houden door in te spelen op de fantasie van het kind. In de beleveniswereld van een kind speelt er namelijk altijd heel wat af en moet een verhaal ook hierop aansluiten. Zo is De waanzinnige boomhut 1 – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen echt wel een verhaal dat spreekt tot de verbeelding. Waar in de echte wereld krijg je immers zo een boomhut? Gelukkig speelt het verhaal in op de fantasie van vooral veel jongens met zelfs een snoepmachine die altijd beschikbaar is.  Hetzelfde kan ook gezegd worden voor Het leven van een Loser 11 – Drie keer niks waarin Bram zichzelf van het ene naar het andere avontuur stort en daarbij ook zo een beetje alles doet wat een gezonde en vrolijke vent van zijn leeftijd wel graag zou willen doen. In de meeste kinderboeken beleven de karakters avonturen die kinderen ook graag eens willen meemaken.

Van een heel andere strekking zijn de boeken die geschreven zijn voor oudere kinderen en waarin ook vaak de problemen worden aangehaald waar kinderen soms mee te kampen hebben. Zo kunnen ze er lezen over verliefdheid in #Laatste Vlog waar het verhaal ook gaat over de manier waarop tieners over elkaar denken en welke invloed dat heeft op hun leven. Het beste kinderboek kopen, doe je eenvoudig online.

Kinderboeken hebben dus ook een sterk opvoedend karakter omdat ze ook middels een verhaal aangeven hoe er met de problemen van alle dag omgegaan kan worden. Welke boeken kiest u uit onze top 10 kinderboeken?

Kinderboeken kopen kan ook leerzaam zijn

Er zijn ook kinderboeken te vinden die naast een voorleesboek ook gewoon als verhaalboek om zelf te kunnen lezen voor de kinderen zullen worden gebruikt. De verhalen zijn in zulke gevallen heel kort gehouden en komen er nog altijd heel veel plaatjes voor. Door naar deze te kijken en met natuurlijk een beetje hulp zijn de kinderen dan al gauw op weg om geheel zelfstandig het boek te lezen. Maar natuurlijk zijn er ook kinderboeken voor wat oudere kinderen die al vlot kunnen lezen en voor wie de verhaallijn eigenlijk wel wat ingewikkelder mag zijn. In deze fase is het heel belangrijk dat het verhaal qua inhoudt ook moet overeenstemmen met de belangstelling die kinderen op deze leeftijd hebben. Zo zullen jongens het heerlijk vinden om ook te lezen over de avonturen van een leeftijdsgenoot of gaan meisjes zich helemaal kunnen inleven in een verhaal over een meisje dat gepest wordt op school. Het beste kinderboek kopen hoeft dus niet altijd een voorleesboek te zijn.

Top 10 Kinderboeken niet alleen leuk voor kinderen

Voor beginnende tieners verandert de kijk op het leven drastisch en komen zaken als verliefdheid, problemen met ouders en op school ook duidelijker naar voren. In deze fase zullen ze zeker ook op zoek gaan naar literatuur waar ze ook een beetje zichzelf in kunnen herkennen en waarbij het ook nog heel belangrijk is dat er boodschap in het verhaal verwerkt is waar de jonge tiener wat aan heeft.

Met de onderstaande collectie aan kinderboeken zal er zeker een leuke bij zijn voor de bovengenoemde doelgroepen en gaat het om boeken die ook vaker internationaal hoog staan aangeschreven.

Relevant voor jou:

Welke kinderboek is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over kinderboeken?

De consumentenbond beste koop kinderboek is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.