Beste Top 10 boeken vrouwen 2023

Een goed boek kan uw dag beter maken dan het al was. Hier vind u de beste boeken voor vrouwen

Laatste update 25 april 2023

 • Beste keuze

  To Kill a Mockingbird

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze klassieker is al meer dan 50 jaar oud en is dus al door vele generaties vrouwen gelezen. Het origineel werd in 1960 gepubliceerd en won in 1961 zelfs de prestigieuze Pullitzer prijs. Het boek is sindsdien gepubliceerd in meer dan 40 talen waardoor het voor een heel brede doelgroep beschikbaar werd.

  Voordelen

  Een bekende boek

  Meeslepend verhaal

  Nadelen

  Het komt zonder illustraties

 • Beste prijsklasse

  Laura's bakery basisbakboek

  Meer informatie
  Samenvatting

  Velen zullen wel bekend zijn met de populaire bak blog van Laura’s Bakery. In dit boek zijn al haar beste recepten verzameld variërend van pindakaaskoekjes tot een heerlijke tiramisutaart. Het leuke aan deze recepten is dat ze het mogelijk maken om met relatief eenvoudige ingrediënten die er in elk huis te krijgen zijn zoals melk, eieren en bloem iets lekkers te kunnen voorbereiden.

  Voordelen

  Basis bakboek voor beginners

  Met illustraties

  Nadelen

  Prijzig

 • Favoriete keuze

  The Catcher in the Rye

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit verhaal speelt zich af in de vijftiger jaren en richt zich specifiek op de jeugd. De hoofdrolspeler, de 17-jarige Holden Caulfield, verteld hierin over de ervaringen die hij beleeft in zijn leven, waar hij ook nog het pech heeft om steeds van school te worden gestuurd.

  Voordelen

  Een bekende boek

  Voor alle leeftijden

  Nadelen

  Geen illustraties

Beste boeken voor vrouwen 2023

Bekijk de top 10 vrouwen boeken in deze review. De beste vrouwen boeken voor jou verzameld. Literatuur is er te vinden voor elke denkbare doelgroep en kan er dus ook nooit sprake zijn van een tekort aan leesvoer. Het verschil zit hem echter in de kwaliteit van het verhaal en de groep waar het voor bestemd is. Vrouwen hebben een andere kijk op de wereld en prefereren ook vaak te worden geïnformeerd over zaken die hun aangaan en daarover wat meer te kunnen lezen. Een goed boek voor vrouwen is daarom erg gewild. Maar ook op het gebied van spanning is het toch altijd leuker wanneer vrouwen verhalen kunnen lezen waarin ze zichzelf beter in kunnen verplaatsen. Maar natuurlijk zijn de meeste leuke boeken voor vrouwen door zowel mannen als vrouwen te lezen, omdat de verhaallijn gewoon spannend is en er geen specifieke doelgroep is waar het zich op richt. De moderne vrouw heeft een heel brede kijk op het leven en staat open voor heel wat onderwerpen, waardoor er diverse vrouwenboeken voor oudere dames te krijgen zijn. Goede boeken voor vrouwen kopen is dus niet zo maar gedaan, dit hangt af van jouw persoonlijke interesses.

Meteen de beste vrouwen boeken te koop bekijken? Dan vind je hieronder een vrouwen boeken top 10, welke is samengesteld op basis van de ervaringen van andere lezers.

Leesboek Top 10 Vrouwen

naam boekauteurgenreaantal pagina'smeer informatie
to-kill-a-mockingbirdHarper Leeromantiek & feel good384
laura-s-bakery-basisbakboekLaura Kieftkookboek192
the-catcher-in-the-ryeJ. D. Salingerliterair roman192
happy-love-lifeMaschayoung adult184
me-before-youJojo Moyesliterair roman480
one-line-a-day-meerjarendagboekChronicle booksmeerjarendagboek370
coco-chanelMegan Hessroman208
this-is-not-a-bookKeri Smithpopulaire psychologie221
the-girl-on-the-trainPaula HawkinsThrillers & spanning316
miss-peregrine-s-home-for-peculiar-childrenRansom RiggsRomantiek & feel good368
 • 1. To Kill a Mockingbird

  Meer informatie

  Deze klassieker is al meer dan 50 jaar oud en is dus al door vele generaties vrouwen gelezen. Het origineel werd in 1960 gepubliceerd en won in 1961 zelfs de prestigieuze Pullitzer prijs. Het boek is sindsdien gepubliceerd in meer dan 40 talen waardoor het voor een heel brede doelgroep beschikbaar werd. Deze versie is uitgebracht in een speciale versie welke beschikt over een hard kaft en is het dus ook direct een leuke aanwinst voor het plaatsen op het boekenrek.

  To Kill a Mockingbird is een verhaal dat gaat zich afspeelt in de jaren dertig van de vorige eeuw in de Verenigde Staten waarbij er nog sprake was van grote raciale spanningen tussen blanken en de zwarte bevolking. Een neger genaamd Harper Lee wordt er van beschuldigd een blank meisje te hebben verkracht. Dit leidt tot een reeks van oplopende spanningen tussen de blanke en zwarte bevolking. Met 384 pagina’s zal je bij het lezen van deze roman zeker wel een tijdje zoet zijn. Het boek is wel in het Engels uitgebracht en gaat het dus niet voor een ieder gemakkelijk zijn om het verhaal te kunnen volgen. Kortom een populair vrouwen boek, welke de menig lezer wordt gekocht.

  Voordelen

  Een bekende boek

  Meeslepend verhaal

  Nadelen

  Het komt zonder illustraties

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Laura's bakery basisbakboek

  Meer informatie

  Velen zullen wel bekend zijn met de populaire bak blog van Laura’s Bakery. In dit boek zijn al haar beste recepten verzameld variërend van pindakaaskoekjes tot een heerlijke tiramisutaart. Het leuke aan deze recepten is dat ze het mogelijk maken om met relatief eenvoudige ingrediënten die er in elk huis te krijgen zijn zoals melk, eieren en bloem iets lekkers te kunnen voorbereiden. De eenvoud van de recepten zorgt ervoor dat je niet bepaald een keukenprins of prinses hoeft te zijn om iets lekkers te kunnen klaarmaken. Het boek is volledig Nederlandstalig en zijn er een heleboel foto’s in kleur te vinden die het lezen ervan niet prettiger maken, maar ook een beeld geven over hoe het eindresultaat eruit zal moeten zien. Ook laten de plaatjes zien hoe je de gerechten verder kan afwerken en opdienen. Mocht je dus echt van bakken houden, dan is dit vrouwen boek iets voor jou.

  Laura’s bakery basisbakboek is wel uitsluitend voor bakrecepten en zullen liefhebbers van bijvoorbeeld wok gerechten niet aan hun trekken komen en daarvoor weer een apart boek moeten aanschaffen. Het is echter helemaal geen probleem omdat je er zulke heerlijke gebakjes mee zal kunnen bakken dat je misschien zelfs geen behoefte meer gaat hebben voor iets anders! Misschien is dit wel het beste vrouwen boek, welke verkrijgbaar is. Ben je geïnteresseerd? Bekijk dan hieronder de prijzen van dit boek en bestel deze vandaag nog.

  Voordelen

  Basis bakboek voor beginners

  Met illustraties

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. The Catcher in the Rye

  Meer informatie

  Dit verhaal speelt zich af in de vijftiger jaren en richt zich specifiek op de jeugd. De hoofdrolspeler, de 17-jarige Holden Caulfield, verteld hierin over de ervaringen die hij beleeft in zijn leven, waar hij ook nog het pech heeft om steeds van school te worden gestuurd. De jaren vijftig was de periode waarin er sprake was van de zogeheten “American Dream” waarbij de gedachte was dat een ieder, ongeacht afkomst, de kans had om welvarend te worden. De verbittering van de hoofdrolspeler is groot wanneer het hem maar niet lukt om ook te delen in die welvaart. De verhaallijn is op een zodanige manier opgesteld dat het lijkt dat Holden zijn belevenissen aan jou verteld.

  Omdat er niet echt sprake is van een hoogtepunt waar het verhaal naartoe gaat, lijkt het soms monotoon te worden en verwacht je wel steeds een keerpunt in het verhaal. Ook worden er heel veel scheldwoorden in gebruikt en is het verhaal niet geschikt voor minderjarigen. Dus echt een vrouwen boek voor de wat oudere lezers.

  Het blijft echter een leuk boek om in jouw collectie te hebben en brengt je weer op een aparte manier in de schoenen van een tiener in de vijftiger jaren. Hierdoor met name een populair boek voor vrouwen, welke een keer wat anders willen lezen.

  Voordelen

  Een bekende boek

  Voor alle leeftijden

  Nadelen

  Geen illustraties

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Happy Love Life

  Meer informatie

  Dit boek is geschreven door de 27-jarige auteur Mascha en gaat het verhaal over een verloofd stel dat al samenwoont en hun eigen huis. Natuurlijk brengt dit alles zijn uitdagingen en zullen ze alle problemen samen en alleen moeten zien op te lossen. In het boek wordt daarom ook heel breed uitgemeten over de verschillende facetten van het leven tussen twee geliefden zoals op het gebied van seks, de familie en natuurlijk het kunnen vertrouwen van elkaar. Een beter vrouwen boeken is er naar onze mening niet. Dit boek behoort echt tot de top 10 vrouwen boeken.

  Dit vertrouwen in elkaar vormt de basis van elke relatie en zorgt er ook voor dat in ze elkaar kunnen loslaten. Hierdoor krijgen ze elk de kans om hun eigen dingen te doen en is dat ook beter in elke relatie om zo op een andere manier de band tussen twee geliefden te verstevigen.

  Het verhaal is soms misschien te diepgaand voor degenen die er een conservatieve denkwijze op na houden omdat er ook breed wordt uitgemeten over de relatie die ze op bed hebben. Voor de doorsnee lezer vormt dit echter geen probleem en zijn de diverse ervaringen die er in het boek worden meegegeven ook goed te gebruiken in het dagelijkse leven. Dit vrouwen boek bestellen? Bekijk dan hieronder de prijzen.

  Voordelen

  Leuke levensverhalen

  Met illustraties

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Me before You

  Meer informatie

  Dit boek begint met het verhaal van twee personen die elkaar in het begin helemaal niet kennen en die elk voor grote problemen in het leven komen te staan. Zo wordt Lou Clark, de vrouwelijke hoofdrolspeler, plotseling met ontslag van haar baan waarna haar leven in een neerwaartse spiraal beland. Kortom een ontzettend inspirerend boek voor vrouwen.

  Voor Will Traynor is het leven al in een nachtmerrie veranderd sinds hij na een ongeluk in het verkeer niet meer kan functioneren als een gezond mens en al zijn toekomstplannen in duigen zijn gevallen. Door een toeval in het leven worden beide karakters bij elkaar gebracht en wordt hun leven op een heel bijzondere manier door elkaar aangevuld.

  Het verhaal geeft aan dat een schijnbaar uitzichtloze situatie altijd te overwinnen is en dat door gebruik te maken van de juiste personen in het leven alles wel mogelijk is. De verhaallijn is heel eenvoudig te volgen en zal menigeen zelfs af en toe een traantje wegpikken bij het lezen van deze roman.

  Het 436 pagina’s tellende boek is lekker dik en zal je met het intrigerende verhaal wel heel wat spannende leesmomenten beleven. Wel wat moeilijker te volgen voor degenen die de Engelse taal niet machtig zijn, maar is het taalgebruik gelukkig niet ingewikkeld. Kortom een populair vrouwen boek, welke ook voor de jongere lezer geschikt is.

  Voordelen

  Romantiek

  Ook als Ebook en audiobook te krijgen

  Nadelen

  Geen diepgang

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. One Line a Day Meerjarenboek

  Meer informatie

  Dit vormt misschien wel het meest aparte boek in deze opsomming. Het verhaal hierin gaat namelijk over de persoon die het aangeschaft heeft. Hoe is dat nou mogelijk zal jij je dan wel afvragen?  Het boek is namelijk niets anders dan een dagboek waarin er ruimte is om vijf jaar lang elke dag je dagelijkse belevenissen in op te kunnen schrijven. Het boek telt namelijk 365 pagina’s waarin er op elk voor 5 dagen ruimte is om de alle gebeurtenissen te noteren. Zo kan je altijd nog terugbladeren en vele plezierige momenten beleven die al voorbij zijn, maar waarvan je gelukkig nog de nodige aantekeningen hebt gemaakt in het dagboek. Om te garanderen dat al jouw herinneringen goed en veilig bewaart zijn is het boek voorzien van een stevige kaft.

  Echter kunnen ook de minder prettige momenten worden opgenomen en kan dat weleens voor pijnlijke momenten zorgen, lang nadat ze al gebeurt zijn.  Het is echter geheel vrij aan de gebruiker om neer te pennen wat hij of zij wil hebben.

  Met alle gemaakte dagboekaantekeningen is de One Line A Day / Meerjarendagboek zeker een geschikt boek voor degenen die er prijs op stellen om hun dagelijkse belevenissen weer eens na te kunnen lezen Dit vrouwen boek kopen? Bekijk dan eens de volgende aanbieders:

  Voordelen

  Meerjarendagboek

  Genoeg plek voor wel 5 jaar

  Nadelen

  Het is eigenlijk om in te schrijven

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. This is not a book

  Meer informatie

  Ook dit is een boek waar de inhoud zal afhangen van de diverse handelingen die je uit zal moeten voeren. Het gaat om een interactief geheel waarbij je zelf invulling zal moeten geven aan het verhaal door de opdrachten in het boek uit te voeren. Dit gaat zeker een beroep doen op jouw creativiteit en zal jij je geen moment vervelen met zo een boek.

  De bedoeling van dit boek is om de lezer weer op een heel aparte manier kennis te laten maken met zijn of haar eigen leven. Vaker staan we er namelijk niet stil bij hoeveel ons eigen leven te bieden heeft en wordt je door bepaalde opdrachten weer erop gewezen. Ook wordt de nadruk zeker ook gelegd op de mensen om ons heen.

  This is not a book vereist wel een interactieve aanpak en zal het dus niet mogelijk zijn om gewoon rustig op de bank van het verhaal te kunnen genieten. Een dosis geduld en zeker ook spontaniteit zijn dus vereist bij het lezen en zelf helpen samenstellen van het verhaal. Je zult zeker ook moeten beschikken over wat vrij tijd om aan alles invulling te kunnen geven. Kortom een heel origineel vrouwen boek, die je echt moet hebben gelezen.

  Voordelen

  Creatief

  Nederlands

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. The Girl of the Train

  Meer informatie

  Een normaal meisje genaamd Rachel pakt elke dag de trein om naar haar werk te gaan. Op de lange en eentonige rit maakt ze het tot een gewoonte om te kijken naar de verschillende huizen die de trein passeert. Bij ѐѐn zo een huis staat de trein elke keer stil omdat het dan op het juiste signaal moet wachten om door te kunnen rijden. Hierdoor heeft Rachel ruim de tijd om in de achtertuin te kijken en de bewoners van een afstand gade te slaan. In haar gedachten kent ze de mensen al persoonlijk en wenst ze graag dat ze ook het schijnbaar gelukkig leven dat ze leiden, kan hebben.

  Op een dag gebeurt er echter iets waardoor ze wordt geconfronteerd met een gebeurtenis die haar de gelegenheid geeft rechtstreeks in contact te komen met de mensen woonachtig in het huis en verandert dat haar leven helemaal. Echter verandert dit haar leven voor altijd en ziet ze ook dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is binnen heel wat relaties.

  Het verhaal neemt wel wat tijd om op te bouwen naar een climax, maar blijft het daarna ook de spanning in houden. Een echte thriller dus, waarbij je helemaal opgaat in het verhaal. Daarom ook één van de beste vrouwen boeken die er bestaan.

  Voordelen

  Thriller

  Ook als audiobook te krijgen

  Nadelen

  Ingewikkeld verhaal

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

  Meer informatie

  Niet bepaald een boek dat je ’s avonds alleen in je bed zou willen lezen. Niet echt een schokkende horror, maar er zijn zeker wel stukken in het verhaal waar jij wel even om je heen zult kijken of je niet alleen bent. Het verhaal speelt zich af op een mysterieus eiland voor de kust van Wales waar de zestienjarige Jacob terecht komt na een onfortuinlijk familiedrama. Op het eiland vindt hij een verlaten weeshuis genaamd Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Al gauw blijkt dat het hier niet om gewone weeskinderen ging, maar eerder om gevaarlijke probleemgevallen die ver weg van de bewoonde wereld werden verstopt. Deze ontdekking krijgt een nare nasmaak als het vermoeden alsmaar groter wordt dat een deel van de kinderen zich nog op het eiland bevindt.

  Het verhaal wordt met passende zwart-wit foto’s vergezeld, wat nog meer bijdraagt aan het soms eng verloop van het verhaal. Misschien een beetje te eng voor de jongere lezer, maar wel een echte aanrader als het gaat om de beste vrouwen boeken.

  Het verhaal is wel wat lang waardoor je soms de neiging hebt om snel door te bladeren naar de climax. Anders kan het lang verhaal ook als een voordeel worden gezien voor degenen die lekker onder de dekens willen kruipen om te kunnen genieten van een goed vrouwen boek.

  Voordelen

  Voor jongeren

  Ook als Ebook te krijgen

  Nadelen

  Geen illustraties

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste boeken vrouwen

In bovenstaande collectie voor boeken vrouwen zal er zeker wel eentje te vinden zijn die je zal aanspreken. De aangeboden verhalen beslaan namelijk een heel breed vlak en is er zelfs een dagboek in te vinden waar het verhaal door de lezer zelf zal moeten worden samengesteld. Het beste vrouwen boek vinden is dus afhankelijk van je eigen interesses en manier van leven.

Voor zij die ervan genieten om te lezen over het succes van andere vrouwen is Coco Chanel een echte aanrader omdat het boek het hele leven van de bekende mode ontwerpster belicht.

Maar de echte romantiek is te vinden in Me Before You en Happy Love Life en brengen deze boeken je zeker wel in een wereld waar een vrouw haar emoties helemaal bloot moet geven. Vrouwen boeken zijn dus heel bijzonder, maar wel gewoon online te bestellen.

Voor de vrouw die gewoon opzoek is naar een spannende thriller is Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children een goede manier om ook eens diep onder de dekens te kruipen en lekker te huiveren van het verhaal.  Er is met bovenstaande collectie dus rekening gehouden met een groot lezerspubliek. Voor degenen die liever hun eigen verhaal willen samenstellen is One line a day de beste manier om ook alle hoogtepunten uit zijn of haar leven dagelijks te noteren en daar later weer eens terug te bladeren. This is not a book is van dezelfde strekking en zal de lezer de inhoud zelf moeten samenstellen. Zo ben je tegelijkertijd de auteur van een boek waar jij centraal in staat.

Vrouwen boeken over succes

Elke vrouw wil zich graag ook spiegelen aan het succes dat andere hebben gehad in de maatschappij. Zo dienen zulke verhalen als inspiratie voor hen en kunnen ze zich urenlang verdiepen in zo een boek. Er zijn gelukkig genoeg boeken te vinden over succesvolle vrouwen waar alle aspecten van hun leven worden belicht. Deze boeken zijn ook vaak zelf geschreven door de betreffende vrouwen en geven dus op een heel persoonlijke wijze het succesverhaal weer. Ook de vele problemen op weg naar het succes worden in zulke boeken op een heel aparte manier belicht en kunnen veel vrouwen zich vinden in het verhaal.

Beste vrouwen boeken over romantiek

Romantiek mag zeker ook niet ontbreken en literatuur waar vrouwen belangstelling voor hebben. Na een drukke dag is niets zo heerlijk om even in bed te duiken met een boek waarin het verhaal je laat wegdromen in een wereld waarin jij je emoties weet te herkennen. Dit maakt zulke verhalen ook extra leuk om te lezen en vergeet je voor een moment echt alles om je heen. Het is immers de bedoeling dat een goed boek je even naar een andere wereld brengt en het verhaal daarom ook heel spannend geschreven moet zijn. Een boek door een vrouw geschreven zal altijd veel beter kunnen inspelen op de verwachtingen van vrouwelijke lezers en zeker ook voor de nodige ontspanning zorgen. Op zoek naar een vrouwen boeken over romantiek? Dan ben je hier aan het juiste adres. Boeken die bestemd zijn voor een lezerspubliek bestaande uit vrouwen kunnen ook heel goed door mannen worden gelezen. Een spannend verhaal zal immers door een ieder worden geapprecieerd.

Beste vrouwen boek kopen?

Wil je het beste vrouwen boeken kopen? Dan is het verstandig om eens online te gaan vergelijken. Zo zijn er diverse vrouwen boek aanbiedingen beschikbaar, waardoor je veel korting kunt krijgen op jouw eigen vrouwen boek. Hierdoor bespaar je niet alleen veel geld, maar wordt het lezen ook een stuk leuker. Heeft u misschien een boek uitgekozen uit onze top 10 boeken voor vrouwen?

Meer weten over boeken, bekijk eens:

Welke vrouwen boek is het beste?

Om nou echt te zeggen wat het beste boeken voor vrouwen is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze leesboeken top 10 vrouwen samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over vrouwen boeken?

De consumentenbond beste koop vrouwen boek is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.