Management boeken top 10

Management boeken zijn niet alleen voor bedrijven en ondernemers. Een ieder met grote dromen en plannen kan het goed gebruiken.

Laatste update 26 april 2023

 • Beste keuze

  Babe, you got this

  Meer informatie
  Samenvatting

  Vrouwen hebben altijd wel een heel aparte manier om zich naar de top te werken omdat de uitdagingen er voor hen vaker ook heel anders uitzien. Zo wordt er in Babe, you got this het succes van vrouwen beschreven en komen ze ook zelf aan het woord om uit te leggen hoe ze zich naar de top hebben opgewerkt.

  Voordelen

  Geschreven door een succesvolle onderneemster

  Goed voor startende ondernemers

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Thinking, Fast and Slow

  Meer informatie
  Samenvatting

  De mens is vaker geneigd om snel over zaken te beslissen en ervoor te zorgen dat er soms hierdoor ook grote fouten worden gemaakt. Niet altijd is een besluit dat het gevolg is van onze intuïtie en emotie namelijk de juiste en zijn het deze besluiten waar het vaak aan een lange termijn visie ontbreekt.

  Voordelen

  Over het bedrijfsleven

  Een leerzaam management boek

  Nadelen

  Kan saai zijn voor sommige mensen

 • Favoriete keuze

  Het geheim van bol.com

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het begin allemaal heel ambitieus: de lancering van bol.com zou moeten leiden tot de grootste online boekenwinkel ter wereld. Helaas liep het echter anders en stond het bedrijf op een gegeven moment op de rand van faillissement.

  Voordelen

  Het is geschreven door Michel Schaeffer

  Het is geschreven vanuit de optiek van een insider

  Nadelen

  Geen

Management boeken top 10

Het beste management boek vinden? Dan is het verstandig om eens onze management boeken top 10 grondig door te nemen. Het lezen van boeken heeft naast een ontspannend karakter ook zeker een leerrijke kant. Boeken bevatten namelijk een zee van informatie en is het gelukkig ook zo dat er verschillende categorieёn zijn zodat je als lezer ook ervoor kunt kiezen om over een bepaald onderwerp te kunnen lezen. Voor zij die in het bedrijfsleven zitten of gewoon hun leiderschapskwaliteiten wat willen aanscherpen zijn er ook manangement boeken te vinden waarin er op een praktische manier wordt aangegeven hoe om te moeten gaan met de vele uitdagingen van een leidinggevende functie. Een management boek kopen doe je gewoon eenvoudig online met behulp van onze vergelijking.

Management boek niet alleen voor bedrijven

Een leidinggevende functie komt zeker niet alleen voor binnen een bedrijf of instantie. Overal waar er sprake is van een structuur van organiseren is leiderschap met de bijhorende management kwaliteiten vereist. Ook binnen een gezin hebben de ouders zo een functie en gaat het hier om de kinderen die op een bepaalde manier opgevoed dienen te worden. Om dit te bewerkstelligen kan elke ouder best wel wat advies gebruiken en is dat gelukkig ook beschikbaar in de vorm van management boeken. Niet alleen ouders, maar eigenlijk een ieder die zich bezighoudt met de opvoeding van kinderen kan dus veel opsteken van dit soort boeken. Management boeken zijn er dus voor iedereen.

Management boeken als inspiratiebron

Natuurlijk zijn management boeken niet alleen voor personen die zich in een bepaalde positie verkeren. Ook voor een ieder die wat inspiratie kan gebruiken voor het dagelijks leven zijn deze boeken heel geschikt omdat het aanzet tot zelf initiatief en ook ervoor zorgt dat je zelfverzekerd de wereld gaat aankijken. Dat is trouwens ook vereist wanneer je de leiding hebt over een groep mensen en te maken krijgt met verschillen in mening en ook vaardigheden. In diverse management boeken wordt er breedvoerig uitgelegd hoe om te gaan met mensen en wat de beste manier is om op een tactvolle wijze de leiding te voeren. Het beste management boek helpt je om meer inspiratie op te doen over jouw functie.

Inzicht in de bedrijfsresultaten

Voor het voeren van effectief leiderschap in een bedrijf is het niet alleen belangrijk om te kunnen gaan met de factor mens, maar is het ook goed weet te hebben over de verschillende cijfers waar je mee geconfronteerd zult raken. Dit stelt je zeker ook in staat om de nodige kritische vragen te kunnen stellen en de nodige beslissingen te kunnen nemen. Gelukkig is het mogelijk jezelf bij te scholen door de juiste management boeken te lezen. Bovendien raak je hierdoor ook bekend met de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en zul je als leidinggevende zeker wel indruk maken met jouw parate kennis. De beste management boeken te koop helpen jou om te groeien en meer inzicht te krijgen in de bedrijfsresultaten.

Naam boekonderwerpauteuraantal pagina'sMeer informatie
babbabe-you-got-thise-you-got-thispersoonlijke zelfhulpEmilie Sobels240
thinking-fast-and-slowcognitieve psychologieD. Kahneman512
het-geheim-van-bol-comManagementMicheal Schaeffer336
how-to-win-friends-and-influence-peopleManagementDale Carnegie276
de-zeven-eigenschappen-van-effectief-leiderschapManagementStephen R. Covey334
inleiding-organisatiekundeManagementLoek ten Berge279
elon-muskManagementAshlee Vance400
kiezen-voor-het-jonge-kindpsychologieHelma Brouwers536
essential-mathematics-for-economic-analysisEconomieKnut Sydsaeter832
bedrijfskunde-integraal-incl-toegang-tot-prepzoneManagementPeter T. H. J. Thuis
 • 1. Babe, you got this

  Meer informatie

  Vrouwen hebben altijd wel een heel aparte manier om zich naar de top te werken omdat de uitdagingen er voor hen vaker ook heel anders uitzien. Zo wordt er in Babe, you got this het succes van vrouwen beschreven en komen ze ook zelf aan het woord om uit te leggen hoe ze zich naar de top hebben opgewerkt. Hun loopbaan ging natuurlijk niet altijd zoals gewenst en zijn het de problemen die ze moesten overwinnen die ervoor zorgen dat ze er alleen maar sterker uit geworden zijn. De auteur van dit boek, Martje Haverkamp, is zelf ook een succesvolle onderneemster en is dit boek daarom ook bedoeld om beginnende ondernemers ook eens op weg te helpen. Een interessant management boek.

  Natuurlijk is het boek niet alleen bestemd voor vrouwen die iets voor zichzelf willen beginnen, maar ook voor het kunnen lezen hoe moeilijk het soms kan zijn om iets te beginnen en dat je zeker ook stevig op je benen zal moeten staan om de moed niet op te geven.

  Babe, you got this is heel leerrijk om door te nemen en geeft de lezer een andere kijk op de ondernemerswereld waarin vrouwen zich moeten profileren.

  Voordelen

  Geschreven door een succesvolle onderneemster

  Goed voor startende ondernemers

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Thinking, Fast and Slow

  Meer informatie

  De mens is vaker geneigd om snel over zaken te beslissen en ervoor te zorgen dat er soms hierdoor ook grote fouten worden gemaakt. Niet altijd is een besluit dat het gevolg is van onze intuïtie en emotie namelijk de juiste en zijn het deze besluiten waar het vaak aan een lange termijn visie ontbreekt. Maar gelukkig beschikt de mens ook over een tweede vorm van denken: langzaam en meer op de feiten gericht. Omdat er soms hiervoor geen tijd is kiest men ervoor om snel een besluit te nemen niet gebaseerd op feiten.

  In het bedrijfsleven komt dit wel vaker voor omdat men snel resultaten wilt zien en de lange termijn effecten van zulke kortzichtige besluiten niet meeneemt. Gelukkig brengt Daniel Kahneman de lezer mee in de wereld van besluiten nemen in Thinking, Fast and Slow. Als psycholoog weet hij trouwens als geen ander hoe de mens geneigd is te denken en geeft hij in het boek aan wat de gevolgen zijn van deze verschillen in denkwijze, niet alleen in het bedrijfsleven, maar ook binnen de persoonlijke sfeer.

  Het boek laat je als lezer zeker wel even stilstaan over het nemen van gehaaste besluiten en de gevolgen ervan. Een leerzaam management boek voor jou.

  Voordelen

  Over het bedrijfsleven

  Een leerzaam management boek

  Nadelen

  Kan saai zijn voor sommige mensen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Het geheim van bol.com

  Meer informatie

  Het begin allemaal heel ambitieus: de lancering van bol.com zou moeten leiden tot de grootste online boekenwinkel ter wereld. Helaas liep het echter anders en stond het bedrijf op een gegeven moment op de rand van faillissement. Gelukkig zagen wat investeerders er nog brood in en kon het bedrijf nog worden gered. Bol.com is nu de grootste internetwinkel van Nederland en is het een naam die bij velen niet meer onbekend is.

  Het geheim van bol.com is geschreven door Michel Schaeffer welke vanaf het begin verbonden was aan het bedrijf. Hij heeft dus alle woelige jaren meegemaakt en daaruit ook veel lering getrokken. De manier waarop het bedrijf door alle moeilijke periodes is gegaan tot aan het uiteindelijk succes ziet hij daarom ook als voorbeeld voor andere bedrijven. Maar ook in ons persoonlijk leven kunnen we de lessen van Bol.com gebruiken en is dit boek dus niet alleen bestemd voor managers, maar ook voor personen die naar wat inspiratie op zoek zijn.

  Het verhaal is wel geschreven vanuit de optiek van een insider en kunnen feiten hierdoor wel wat anders over worden gebracht. Dit doet echter helemaal geen afbraak aan de boodschap die met het succesverhaal van Bol.com wordt uitgedragen. Dit management boek wordt voordelig aangeboden, net als de producten van Bol.com ?

  Voordelen

  Het is geschreven door Michel Schaeffer

  Het is geschreven vanuit de optiek van een insider

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. How to Win Friends and Influence People

  Meer informatie

  De titel van dit boek zegt eigenlijk al heel veel over de inhoud. In How to Win Friends and Influence People vertelt Dale Carnegie hoe iedereen in staat is om snel vrienden te maken en zo ervoor te zorgen dat er altijd naar jouw mening geluisterd zal worden. Maar niet alleen vrienden gaan naar jou luisteren, maar ook geeft hij in het boek aan hoe je instaat zult zijn om klanten naar jou toe te krijgen. Binnen de zakenwereld is het namelijk heel belangrijk dat jouw stem wordt gehoord en wordt in het boek duidelijk welke tactieken je hiervoor kunt gebruiken.

  Een goede spreker is ook altijd veel meer zelfverzekerd en straal je dat ook zeker uit naar de mensen om jou heen. Door de adviezen in dit boek op te volgen til jij jezelf zeker wel naar een hoger niveau welke niet alleen jezelf, maar ook de mensen om jou heen goed zal doen.

  Een echte aanrader dus voor personen die het wat moeilijk hebben om op de voorgrond te treden en een steuntje in de rug heel goed kunnen gebruiken. Misschien wel het beste management boek voor jou.

  Voordelen

  Tips om snel vrienden te maken

  Ideaal voor personen die het wat moeilijk hebben om op de voorgrond te treden

  Nadelen

  Het is in het Engels

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. De zeven eigenschappen van effectief leiderschap

  Meer informatie

  Het geven van leiding is veel meer dan alleen opdrachten laten uitvoeren en dient een goede leider zeker ook over een aantal eigenschappen te beschikken om zijn werk goed uit te kunnen voeren. In De zeven eigenschappen van effectief leiderschap beschrijft de auteur ook direct zijn persoonlijke ervaringen als bedrijfsleider en vader en wordt het duidelijk dat het geven van leiding geen gemakkelijke taak is. Je werkt er immers met andere mensen en vragen die vaker ook om een aparte aanpak. Een goede leider zal daarom ook vaak moeten luisteren naar de mensen om hem heen en zijn beleid wat moeten aanpassen naar hun wensen.

  Doordat de auteur zijn eigen ervaringen in het boek verwoord zijn de adviezen die er worden gegeven heel praktisch en direct toepasbaar. Voor beginnende managers en bedrijfsleiders is dit boek daarom een heel goed naslagwerk over wijze waarop er met succes leiding kan worden gegeven. Dit heeft zeker ook grote invloed op jouw verdere loopbaan.

  Ook de ervaringen die hij als vader heeft worden meegenomen en is dit boek daarom niet alleen geschikt voor personen in het bedrijfsleven. Misschien wel het beste leiderschap management boek van dit moment. Dit management boek bestellen? Bekijk hieronder de prijzen en aanbieders.

  Voordelen

  De auteur schrijft over zijn persoonlijke ervaringen als bedrijfsleider

  Ideaal voor mensen die leidinggevende functies willen hebben

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Inleiding organisatiekunde

  Meer informatie

  Dit boek handelt over de verschillende aspecten van organiseren en wordt elk apart in een hoofdstuk behandeld. Het uitgangspunt is het 7S principe dat uit de jaren zeventig stamt, maar nog altijd relevant is voor deze tijd. De tactieken om met mensen om te kunnen gaan en hun in de juiste richting te leiden zijn namelijk universeel en niet tijdgebonden. Na elk principe kan de opgedane kennis direct worden getoetst aan de hand van de interactieve zelftoetsen. Het voordeel van deze toetsen is ook dat jij ze zelf kan uitvoeren en is Inleiding organisatiekunde een goede manier om middels zelfstudie jouw organisatie skills aan te scherpen. Het boek zit ook boordevol praktische voorbeelden en is er ook een speciale website van het boek waarop additionele lesmateriaal te krijgen is.

  Zo kan je een compleet overzicht krijgen van de aspecten van organisatiekunde. Wat het geheel nog interessanter maakt is het feit dat de nieuwste ontwikkelingen er ook direct meegenomen zijn. Zo heb je een compleet naslagwerk bij de hand die je niet alleen een historisch perspectief biedt van het vak, maar ook direct aangeeft wat de laatste ontwikkelingen zijn. Het beste organisatiekunde management boek voor jou? Bestel deze hieronder.

  Voordelen

  Het handelt over de verschillende aspecten van organiseren

  Het boek zit ook boordevol praktische voorbeelden

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Elon Musk

  Meer informatie

  Deze sympathieke miljonair (miljardair?) heeft de wereld met zijn gedurfde projecten zeker wel doen veranderen. Zijn elektrisch aangedreven auto’s zijn alom bekend en is zijn bedrijf ook betrokken bij de revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van de ruimtevaart. Maar natuurlijk is al dit succes het resultaat van keihard werken en ook nog de juiste strategie hebben voor het ontwikkelen van concepten waar eigenlijk niemand belangstelling voor had.

  In Elon Musk wordt heel breed uitgemeten over de verschillende uitdagingen in het leven waar hij mee te kampen heeft gehad, van zijn strenge kinderjaren in Zuid- Afrika tot zijn tijd als student op de Universiteit van Pennsylvania. Zijn fortuin vergaarde hij echter met de verkoop van diverse internetbedrijven en vond hij uiteindelijk zijn rust door zijn geld te investeren in bedrijven die baanbrekend werk verrichten op het gebied van onder andere de ruimtevaart.

  Met dit verhaal wordt duidelijk dat de wereld behoord aan degenen die durven en niet bij de pakken gaan neerzitten, zeker niet na een tegenslag. Weinigen weten namelijk over de vele problemen die hij op het pad naar zijn succes ondervonden heeft en geeft het boek een goed beeld over alles wat hij meegemaakt heeft om het zo ver te kunnen schoppen. Een ontzettend leerzaam en interessant management boek voor iedere ondernemer.

  Voordelen

  Geschreven door Elon Musk

  Hij vertelt over zijn leven

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Kiezen voor het jonge kind

  Meer informatie

  Kinderen vragen een heel aparte aanpak bij het bijbrengen van de nodige vaardigheden. Vooral leerkrachten worden hiermee het vaakst geconfronteerd. Hun werk wordt nog ingewikkelder gemaakt door het feit dat ze te maken krijgen met grote groepen aan kinderen en elk kind nou weer iets anders is. Met Kiezen voor het jonge kind wordt er op een heel opbouwende wijze de verschillende aspecten van de benodigde aanpak weergegeven. Speciaal hiertoe is het boek verdeeld in drie delen welke elk over een ander aspect handelen. Zo is er een inleidend deel welke uitlegt wat de verschillende aspecten zijn van het onderwijzen van een kind en waar je allemaal op zal moeten letten. Al deze aspecten worden met praktische voorbeelden in deel twee aangehaald en kan elke leerkracht zich direct plaatsen in de vele voorbeelden. En natuurlijk is er het derde deel waar je de opgedane kennis ten uitvoer zal kunnen brengen door middel van de verschillende oefeningen die erin beschreven zijn.

  De stapsgewijze opbouw zorgt ervoor dat de inhoud heel duidelijk overkomt en heel weinig ruimte laat voor misverstanden. Kiezen voor het jonge kind is een heel goede manier om de denkwijze van het kind te kunnen volgen en vervolgens hierop in te kunnen spelen. Kiezen voor het jonge kind is een management boek voor iedereen. Ontzettend leerzaam en voordelig online te bestellen. Bekijk hier de prijzen:

  Voordelen

  Het is voor een ieder

  Zeer leerzaam

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Essential Mathematics for Economic Analysis

  Meer informatie

  Wiskunde is een onmisbaar deel van het berekenen van diverse economische modellen en worden er op zo een manier ook berekeningen gemaakt waar er een hoge mate van accuratesse vereist is. Elk economisch model vraagt trouwens ook om een andere methode van berekenen waarbij vooral docenten goed op hoogte hiervan moeten zijn. Essential Mathematics for Economic Analysis is een bestseller en is het dus duidelijk dat de inhoudt wel volledig over alle aspecten van economische analyse door middel van wiskundige formules handelt.

  Geschreven door Knut Sydsaeter en Peter Hammond, beiden wereldberoemde om hun werk op gebied van wiskunde en economie, is het boek ook heel praktisch samengesteld en komen er verschillende analyse methodes in voor die relevant zijn voor deze tijd. Een goed management boek voor de wat gevorderde lezer.

  De inhoudt is zeker wel alleen bestemd voor degenen die van wiskunde en economie houden, maar behoort deze publicatie daarom ook thuis in de categorie van vakliteratuur.

  Het boek is de 5 editie van analyse boeken voor economische modellen en dienen vooral studenten even na te gaan welke versie voor hen wel relevant is.

  Voordelen

  Ideaal voor studenten

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Bedrijfskunde Integraal incl. toegang tot Prepzone

  Meer informatie

  Binnen de wereld van economie is bedrijfskunde weer een aparte tak die zeker ook zijn uitdagingen heeft. Bedrijfskunde Integraal incl. toegang tot Prepzone behandelt alle aspecten van een bedrijf en zorgt het ervoor dat je inzichten hierover zeker verruimd worden. Elk aspect binnen de bedrijfskunde komt met zijn eigen problemen en worden die gelukkig ook apart behandeld. Zo raakt ook de beginneling bekend met de bedrijfsvoering en wordt je ook stapsgewijs begeleidt in alle componenten van het vak. Er wordt echter ook ruimer dan alleen de bedrijfsvoering gekeken en worden ook andere aspecten die raakvlakken hebben belicht. Zo wordt niet alleen de interactie tussen de verschillende takken van bedrijfskunde duidelijk, maar blijkt ook uit het boek dat andere factoren buiten de bedrijfsvoering grote invloed kunnen hebben op de bereikte resultaten. Het bedrijfskunde management boek voor jou, voordelig online te bestellen.

  Bedrijfskunde Integraal incl. toegang tot Prepzone geeft bij aanschaf ook de mogelijkheid om in te loggen bij Prepzone. Hier krijg je toegang tot nog meer zaken betreffende bedrijfskunde en zijn er ook oefeningen te vinden om de opgedane kennis te toetsen. Zo ben je er zeker van dat de inhoud goed is begrepen en je volledig voorbereidt zal zijn op de vele aspecten van de bedrijfskunde in de praktijk.

  Voordelen

  Het gaat over bedrijfskunde

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste management boeken

Na het lezen van een management boek zal je zeker wel heel way opgestoken hebben over het voeren van effectief leiderschap. Maar ook zullen de verschillende getallen die er binnen het bedrijfsleven worden gepresenteerd voor jou weinig geheimen meer hebben. Met Essential Mathematics for Economic Analysis en Bedrijfskunde Integraal incl. toegang tot Prepzone wordt het duidelijk hoe men aan betreffende cijfers komt en kun je met de opgedane kennis ook ook jouw eigen analyses maken. Dit zal er toe bijdragen dat je ook zal overkomen als iemand die zeker ook weet heeft van zaken en beslissingen op een weloverwogen manier zal nemen.

Los van het bedrijfsleven is het lezen van management boeken zeker ook inspirerend en is een boek als Het geheim van bol.com zeker boordevol adviezen om altijd een positieve kijk op het leven te hebben en er altijd wel een mogelijkheid is om uit een schijnbaar uitzichtloze situatie te geraken. Ook Elon Musk geeft de nodige inzichten in het leven van een succesvolle entrepeneur die aangeeft dat je met durf heel wat kunt bereiken. Ook in de omgang met mensen met jou heen kan je de nodige kennis opdoen en is het lezen van How to Win Friends and Influence People een goede manier om te leren snel vrienden te kunnen maken.

Er is kortom een brede keuze aan soorten boeken betreffende het kunnen omgaan met mensen tot het kunnen begrijpen van alle cijfermateriaal dat binnen een bedrijf wordt gepresenteerd. Het beste management boek is zo gevonden met behulp van onze review. De top 10 management boeken is zorgvuldig samengesteld op basis van klantervaringen en recensies. Zo weet je zeker dat je straks over het beste management boek beschikt.

Ook interessant:

Welke management boek is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over management boeken?

De consumentenbond beste koop management boek is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.