Engelse boeken

Bekijk de top 10 Engelse boeken die u zeker 1 keer in uw leven moet lezen

Laatste update 18 juni 2020

 • Favoriete keuze

  Milk and Honey

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit boek van de auteur Rupi Kaur is in 4 verhaaldelen gesplitst en handelt elk van ze weer op een aparte wijze over een specifieke kwestie. Heel belangrijk is dat het verhaal ook de vele strubbelingen weergeeft waar wij als mens mee te kampen hebben en is zullen velen zich wel herkennen in het verhaal.

  Voordelen

  Voordeel 1 Meerdere verhalen in 1 boek

  Voordeel 2 Je kunt jezelf herkennen in het verhaal

  Nadelen

  Nadeel 1 Geen

 • Historie

  All The Light We Cannot See

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit verhaal spelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog en geeft een heel goed beeld van de individuen die allemaal betrokken raken in een oorlog waar ze eigenlijk niets mee te maken willen hebben. De hoofdrolspeler in het verhaal, Marie-Laure, moet haar huis in Parijs verlaten en verblijft daarna bij haar oom.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Geeft een goed beeld

  Voordeel 2 : Leerzaam

  Nadelen

  Nadeel 1 : Geen

 • Bekende titel

  The Alchemist

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een heel avontuurlijke roman waarin de jonge Santiago op zoek gaat naar een schat die verborgen zou zijn nabij de piramiden van Giza. Afkomstig van Andalusië is deze schaapsherder niet van gedachten te veranderen en begint hij zijn lange reis naar Egypte.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Informatief

   

  Nadelen

  Nadeel 1 : Geen

Engelse boeken top 10

Voor de liefhebber van boeken zijn niet alleen Nederlandstalige boeken leuk om te lezen, maar zal de belangstelling zeker ook uitgaan naar boeken die in het Engels geschreven zijn. Niet alle uitgaves zijn namelijk naar het Nederlands vertaald en is het altijd wel heel leuk wanneer je ook kunt kiezen uit een collectie aan Engelse boeken. Ook zijn verhalen die in het Engels zijn geschreven en naar het Nederlands vertaald worden toch weer wat anders qua inhoud en opbouw dan de originele. Dit is ook een goede reden om eerder te kiezen voor de originele publicatie(s). Om deze reden hebben wij deze top 10 Engelse boeken opgesteld.

Top 10 Engelse Boeken | Beste Engelse boeken

naam boekgenreauteuraantal pagina'smeer informatie & prijs
milk-and-honeypoezieRupi Kaur204
all-the-light-we-cannot-seehistorisch romanAnthony Doerr544
the-alchemistromanPaulo Coelho177
extremely-loud-and-incredibly-closeliterair romanJ. Safran Foer368
the-kite-runnerliterair romanKhaled Hosseini324
the-nixliterair romanN. Hill640
a-little-lifeliterair romanHanya Yanagihara832
the-girlsliterair romanEmma Cline368
nutshellroman algemeenIan McEwan208
here-i-amroman algemeenJ. Safran Foer320
 • 1. Milk and Honey

  Meer informatie

  Dit boek van de auteur Rupi Kaur is in 4 verhaaldelen gesplitst en handelt elk van ze weer op een aparte wijze over een specifieke kwestie. Heel belangrijk is dat het verhaal ook de vele strubbelingen weergeeft waar wij als mens mee te kampen hebben en is zullen velen zich wel herkennen in het verhaal. Ook de belevenissen die de schrijfster zelf in haar eigen leven ervaart worden er weergegeven. Hierdoor krijgt elk verhaal ook een persoonlijk tintje waar menig lezer zich in gaat kunnen terugvinden. Omdat de 4 delen ook steeds over aparte belevenissen gaat is er ook sprake van grote variatie in het boek en gaat het boek ook nooit vervelen.
  Doordat er gewoon heel vrij wordt gesproken over de verschillende gevoelens en situaties waar de auteur zelf mee te kampen heeft is Milk and Honey een heel goed boek om eens te lezen echter kan dit soms ook overkomen als wat egocentrisch en kunnen sommige lezers dat als minder prettig ervaren.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Leerzaam

  Voordeel 2 : 4 Delen

  Nadelen

  Nadeel 1 : Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. All The Light We Cannot See

  Meer informatie

  Dit verhaal spelt zich af tijdens de tweede wereldoorlog en geeft een heel goed beeld van de individuen die allemaal betrokken raken in een oorlog waar ze eigenlijk niets mee te maken willen hebben. De hoofdrolspeler in het verhaal, Marie-Laure, moet haar huis in Parijs verlaten en verblijft daarna bij haar oom. Deze plotselinge verandering van woonomgeving komt bij haar nog harder aan omdat ze ook nog blind is. Zij en haar vader verbergen echter een groot geheim die de Duitsers maar al te graag te weten willen komen.
  Aan de andere kant van het verhaal is er een Duitse jongen, Werner, die vanwege zijn technisch talent al gauw uitgroeit tot een expert voor het opsporen van leden van de diverse groepen welke tegen de bezetting aan het strijden zijn.
  Met het verhaal wordt ook duidelijk dat zelfs schijnbaar grote vijanden van elkaar nog altijd gevoelens voor elkaar kunnen ontwikkelen.
  Met 544 pagina’s is het een heel leuk boek om te lezen en heeft het verhaal al een Pulitzer prijs in de wacht weten te slepen. Niet verwonderlijk als gekeken wordt naar de schrijver van het verhaal, Anthony Doel.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Leerzaam

  Voordeel 2 : Leuk boek

  Nadelen

  Nadeel 1 : Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. The Alchemist

  Een heel avontuurlijke roman waarin de jonge Santiago op zoek gaat naar een schat die verborgen zou zijn nabij de piramiden van Giza. Afkomstig van Andalusië is deze schaapsherder niet van gedachten te veranderen en begint hij zijn lange reis naar Egypte. Het is echter tijdens deze reis waar hij in contact komt met verschillende mensen. Die hebben een grote invloed op hem en zorgt het er ook voor dat hij de wereld op een heel andere manier gaat bekijken.
  Waar zijn initiële uitgangspunt er was om rijk te worden met de schat, wordt het tijdens de lange reis wel duidelijk dat aardse goederen niet alles in het leven betekenen. Ook leert hij zichzelf wel veel beter kennen. Het verhaal is daarom ook niet duidelijk of hij de schat nu wel of niet vindt omdat het doel van zijn reis gaandeweg een heel andere wending krijgt.
  The alchemist is een special 25-jarig jubileum versie en telt 177 pagina’s. Het is wel niet in het Nederlands te verkrijgen. Ook zou het leuker zijn wanneer de buitenkant als hardcover zou zijn uitgevoerd in plaats van de dunne kartonnen kaft die het nu heeft.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Interessant

  Voordeel 2 : Goed verhaal

  Nadelen

  Nadeel 1 : Onduidelijk einde

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Extremely Loud and Incredibly Close

  Meer informatie

  Het leven van de 9-jarige Oskar Schell verandert dramatisch wanneer zijn vader tijdens de aanslagen van 11 september op het World Trade Center kwijt raakt. Van nature een briljant figuur die zichzelf beschouwt als avonturier, uitvinder, historicus en een verzamelaar van vlinders vindt hij een sleutel die zijn vader toebehoorde.
  Extremely Loud and Incredibly Close gaat daarom ook voor het grootste gedeelte over de verschillende belevenissen die hij meemaakt in zijn zoektocht naar het geheim van de sleutel. Deze zoektocht brengt hem naar verschillende gebeurtenissen in de geschiedenis zoals de bombardementen van Dresden en Hiroshima. Ook komt hij in aanraking met diverse vreemde figuren waarbij hij ook nog mee kan kijken in het leven dat ze leiden.
  Als 9-jarige wordt hij zo geconfronteerd met een wereld die voorheen helemaal onbekend was en waar hij ook direct ziet hoe groot de veerkracht van de mens is.
  Uitgevoerd in een paper-cover telt het boek 368 pagina’s en is het verhaal bestemd voor zowel jongens als meisjes. Hoewel de leeftijd van de doelgroep tussen de 14 en 18 jaar is gesteld is het verhaal boeiend voor alle leeftijden waarbij vooral degenen met een liefde voor geschiedenis er hun hart aan zullen ophalen.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Goede verhaallijn

  Voordeel 2 : Voor jongens en meisjes

  Nadelen

  Nadeel 1 : Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. The Kite Runner

  Mer informatie

  Het verhaal speelt zich in het begin af in het Kabul van 1975. De 12-jarige Amir heeft het toch doel gemaakt een vliegercontest te winnen en heeft daarbij de steun van zijn vriend Amir. Samen wonen die in een huis en is Amir de zoon van de persoonlijke handlanger van Hassans vader. Ondanks dit groot verschil in stand en afkomst kunnen beide jongens heel goed met elkaar opschieten. Door de Sovjet invasie is Amir echter gedwongen samen met zijn familie te vluchten naar De Verenigde Staten. Hassan blijft echter achter samen met zijn familie.
  In Amerika bouwt Amir weer zijn leven op, maar vergeet hij nooit zijn kinderjaren in Kabul. Langzamerhand beseft hij ook dat Afghanistan hem nog steeds boeit en hij eens weer terug zal moeten gaan. Nu wordt het land echter door de Taliban geregeerd en zal hij zich zeker ook daaraan moeten aanpassen. Het komt er echter op neer dat hij de voldoening nodig heeft om weer voor een keer terug te gaan naar zijn geboorteland.
  Het boek brengt de lezer naar de onstuimige jaren van de Sovjet invasie en de jaren daarna onder het bewind van de Taliban. Het verhaal is wel alleen geschikt voor lezers vanaf 18 jaar.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Zeer interessant

  Voordeel 2 : Goed verhaal

  Nadelen

  Nadeel 1 : Vanaf 18 jaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. A Little Life

  Meer informatie

  Het leven van Samuel Andresen-Anderson is vrij monotoon waarbij hij les geeft op een plaatselijke school en in zijn vrije tijd ook nog schrijver is. Die carrière loopt echter niet vlot en brengt hij zijn vrije tijd meer door met het spelen van een online video game waar hij verslaaft is geraakt. Hij heeft zijn moeder nooit gekend omdat die vlak na zijn geboorte hem verliet, maar verandert zijn leven op een dag plots wanneer hij haar herkend op TV. Dankzij de felheid waarmee zij haar mening uit door met stenen te gooien naar een presidentskandidaat wordt ze binnen korte tijd beroemd.
  In The Nix probeert Samuel op een zoete manier te nemen op zijn moeder door te proberen een biografie over haar te schrijven waarin hij probeert haar persoonlijk leven zo negatief mogelijk te belichten. De zoektocht naar informatie voor zijn boek brengt hem echter in contact met een heleboel personen waaronder The Nix, een persoon waarover hij veel gehoord heeft.
  Gaandeweg het verhaal wordt duidelijk waarom zijn moeder ooit de stap genomen heeft om hem achter te laten en verandert hij van gedachten om de vernietigende biografie over haar te schrijven.
  Het boek is een echt drama waarin duidelijk wordt hoe moeilijk trauma’s te verwerken zijn.
  Geheel in het Engels geschreven is dit verhaal soms moeilijk te volgen, maar mag dat de leespret absoluut niet drukken.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Zeer boeiend

  Voordeel 2 : Informatief

  Nadelen

  Nadeel 1 : Soms lastig te volgen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. The Nix

  Meer informatie

  Dit verhaal volgt de levensloop van 4 vrienden die na hun schooljaren hun geluk gaan zoek in New York. Elk van ze heeft aparte eigenschappen variërend van de talentvolle schilder Malcolm tot de enigmatische Jude. Het verhaal richt zich uiteindelijk ook op hem omdat ondanks het succes die hij uiteindelijk bereikt als advocaat achtervolgd wordt door zijn traumatische jeugd.
  De groep vrienden hebben elkaar door de jaren heen door dik en dun gesteund en richten zij zich nu op Jude om ervoor te zorgen dat hij niet nog dieper wegglijdt. Het verhaal geeft op een heel boeiende wijze weer hoe Jude tegen zijn jeugdtrauma’s aankijkt en hoe die een grote invloed hebben op zijn leven. Hij is van mening dat hij die nooit meer gaat kunnen loslaten en zijn leven voorgoed door getekend is.
  Het verhaal leest heel prettig ondanks de Engelse tekst en ben je dankzij de maar liefst 832 pagina’s wel heel lang bezig om deze spannende roman af te krijgen.
  Dit kan echter voor sommige lezers ook minder prettig overkomen omdat bepaalde stukken wat eentonig zullen zijn en er moeilijk een echt hoogtepunt aan het verhaal kan worden vastgeknoopt.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Boeiend verhaal

  Voordeel 2 : Leest prettig

  Nadelen

  Nadeel 1 : Soms eentonig

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. The Girls

  Meer informatie

  Dit verhaal speelt zich af in de zestiger jaren en wordt de jonge Evie Boyd op een hete zomerdag geconfronteerd met een vreemd verschijnsel wanneer ze op het trottoir aan het lopen is. Ze ontmoet namelijk een groep meisjes die er in de eerste instantie heel eenvoudig en zelfs wat slordig gekleed bij lopen en bij wie het eenvoud er gewoon vanaf straalt. Aangetrokken door dit vreemd verschijnsel wordt ze vervolgens geïntroduceerd in een wereld waar de leider, Russel, alles voor het zeggen heeft.
  De groep heeft zijn verblijf in een afgelegen boerderij waarover Evie heel veel geruchten heeft gehoord. Zo zouden er sexfeestjes worden gegeven en vinden verschillende weggelopen tieners er hun verblijf.
  Ondanks de geruchten besluit ze toch om mee te doen met de groep en is ze er zich bewust van dat haar leven voorgoed gaat veranderen.
  Het verhaal geeft op een heel aparte wijze een blik in de gedachten van een jong meisje en vooral de wijze waarop die beïnvloedt kunnen worden.
  Een verhaal dat zich vooral op vrouwen heeft gericht, maar door ieder met een “open mind” als prettig ervaren zal worden.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Mooie wijze van lezen

  Voordeel 2 : Informatief

  Nadelen

  Nadeel 1 : Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Nutshell

  Meer informatie

  Het unieke van dit verhaal is dat het wordt verteld door de negen maanden oude ongeboren baby die zich nog in de buik van zijn moeder bevindt. In het begin wel even wennen, maar naarmate het verhaal zijn verloop krijgt raak je er wel gewend aan. Het ongeboren kind “ziet” namelijk alles gebeuren, maar kan vanuit zijn positie niets doen om het noodlot dat zijn vader boven het hoofd hangt te helpen voorkomen. Zijn moeder houdt er namelijk een relatie op na met de broer van zijn vader en hebben ze beiden een plan beraamd om hem van het leven te beroven. Wonend in een vervallen herenhuis in London leeft de moeder er samen met de broer van haar man en kunnen ze in alle vrijheid hun vreselijk plan beramen.
  Het verhaal zorgt voor verschillende spannende momenten waarbij je echt voor een moment alles om je heen zal vergeten en alle aandacht op het boek zal richten. Een spannende thriller dus waarbij je helemaal in het verhaal zal opgaan.
  De schrijfstijl is soms wel wat ingewikkeld en zorgt het soms er ook voor dat het verhaal moeilijk te volgen is.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Uniek verhaal

  Voordeel 2 : Veel spanning

  Nadelen

  Nadeel 1 : Ingewikkelde schrijfstijl

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Here I Am

  Meer informatie

  Een boek waarin een familie tot het uiterste wordt uitgetest, niet alleen binnen het gezin, maar ook door een wereldwijde catastrofe die op komst is.
  Jacob en Juliana zijn een getrouwd stel die er alles aan moeten doen om Jacobs vader te kunnen plaatsen in een tehuis. Dit vergt de nodige inspanning en moeten ze ook nog tijd zien vrij te maken voor een opkomst zijnde familie reünie en vraagt hun oudste zoon ook de nodige aandacht. Hij dreigt namelijk te worden geschorst. Al deze strubbelingen worden echter overschaduwd door een catastrofe dat zich vanuit het Midden Oosten aan het verspreiden is. Een krachtige aardbeving heeft daar namelijk voor heel wat tumult gezorgd en staat de regio op het punt uit te barsten in een wereldwijd conflict.
  Tegen deze achtergrond moet het gezin zich weten te handhaven en ervoor zorgen dat een ieder er goed vanaf komt. Om het geheel nog erger te maken ontdekken Jacob en Juliana een geheim dat hun huwelijksleven sterk op de proef gaat stellen.
  Het boek is licht religieus getint en is het misschien daarom ook niet voor een ieder om zo leuk om het hele verhaal door te nemen. Zet je echter alles terzijde dan gaat het hier om een spannend en meeslepend verhaal.

  Voordelen

  Voordeel 1 : Religieus

  Voordeel 2 : Spannend

  Nadelen

  Nadeel 1 : Niet voor iedereen interssant

  Verkrijgbaar bij:

Top 10 Beste Engelstalige boeken

Met een ruim aanbod aan Engelstalige boeken is het soms wel moeilijk om een keuze te maken. De collectie van 10 beste Engelse boeken is daarom met zorg uitgekozen om een ieder tegemoet te komen. Zo is The alchemist een avontuurlijke roman die de lezer ook weer terugbrengt in de tijd en houdt het zeker de lezer steeds inde spanning. Ook All The Light We Cannot See is een verhaal waarin de lezer wordt teruggebracht naar de spanningen die er heersten tijdens de Tweede Wereld Oorlog.
In de The Kite Runner wordt er dan weer gesproken over de verschillende emoties die er spelen bij personen die door traumatische gebeurtenissen zijn gegaan. Het boek Here I Am speelt ook sterk in op de veerkracht waarover mensen beschikken en dat met een flinke dosis optimisme en begrip voor elkaar er altijd wel een oplossing mogelijk is.
Door Milk and Honey te lezen heb je de keuze uit maar liefst 4 verschillende verhaaldelen waardoor jij die ook maar lekker op verschillende momenten kan lezen. En voor de echte liefhebber van Engelstalige boeken en van een spannende thriller biedt Nutshell genoeg spannende momenten aan en kan het verhaal maar niet lang genoeg duren.
Genoeg keuze aan literatuur bij Engelstalige boeken voor een ieder waarbij het natuurlijk ook geen slecht idee is om er gelijk een aantal goede Engelse boeken te bestellen zodat je gegarandeerd een hele tijd weer voorzien zal zijn van leesvoer.

Leuke Engelstalige boeken zijn gemakkelijk te vinden

Een boek kan je altijd nog pakken om het weer eens door te nemen, ook wanneer je het al een keertje hebt gelezen. Een boeiend verhaal zal namelijk wel weer steeds ernaar vragen om weer te worden gelezen. Het voordeel van een boek is dat je het gewoon in de boekenkast kan plaatsen waarbij je zelfs een apart deel kan reserveren voor Engelse literatuur. Naast het kunnen lezen van de betreffende boeken is zo een Engelstalige collectie dus ook leuk om in je boekenkast te hebben. Wat het ook weer heel apart maakt om Engelse boeken te lezen is de schrijfstijl die het lezen van zo een boek toch wel tot een aparte ervaring maakt . Bij het vertalen van een verhaal dat origineel in het Engels is geschreven is het trouwens wel vaker zo dat er wat verandert aan de inhoudt omdat niet voor elk Engels woord een passend Nederlandse vertaling beschikbaar is. het leest dus altijd prettig met een boek waar het verhaal gewoon is gepubliceerd in de originele taal.

Engelse boeken top 10

Voor de echte boekenwurm is het ook veel prettiger om te kiezen voor leuke Engelse boeken omdat de keuze er ook veel groter is. Natuurlijk zijn de meeste bestsellers ook in het Nederlands te krijgen, maar zijn er ook een heleboel andere uitgaves die niet vertaald zijn. Ook is het vaker wel zo dat boeken die origineel in een andere taal zijn uitgebracht eerder naar het Engels worden vertaald dan het Nederlands. Het aanbod leuke Engelse boeken is dus veel groter en gaat het bij de echte boekenliefhebber immers ook om het hebben van een grotere keuze voor zowel vrouwenboeken als voor mannenboeken.