DNA Test

Met zo een handige DNA test kom je veel meer dan ooit te weten over je familie en over jezelf.

Laatste update 9 mei 2023

 • Beste keuze

  Analyseme.nl

  Meer informatie
  Samenvatting

  Gezondheid en DNA hebben meer in verband dan we denken. Aan de hand van je DNA kun je zelfs je gezondheid aanpassen. Maar hoe kun je dat doen? Op Analyseme.nl kun je je persoonlijke gegevens invoeren om zo je gezondheidsvaardigheden te verbeteren.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  MyHeritage.nl

  Meer informatie
  Samenvatting

  MyHeritage DNA is een website die jou kan helpen om je (verre) familie te vinden door middel van een DNA onderzoek. Wil je meer weten over je voorouders, wie ze waren en waar zij vandaan kwamen? Dan kun je op MyHeritage zoeken naar geboorteregisters, geboorte- en huwelijksakten en nog meer bronnen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  Ancestry.com

  Meer informatie
  Samenvatting

  Wil je meer weten over je voorouders of de geschiedenis van je familie dan kun je een stamboomonderzoek doen. Voor een stamboomonderzoek kun je informatie vragen aan je ouders, een oom of tante of je grootouders. Maar als zij niet alles weten kun je naar het nationaal archief gaan of zelfs online achter die informatie komen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste DNA Test 2023

DNA bezit het erfelijk  materiaal van onze voorouders en ouders. Alle levende organismen bezitten namelijk over DNA. Niet alleen mensen maar ook dieren, planten en schimmels bezitten over DNA. Met je DNA afkomst bepaling kun je dus een heleboel doen. Je kunt opzoek gaan naar je voorouders, onderzoeken of er erfelijke ziektes voorkomen in je familie en zelfs onderzoek doen over je gezondheid.  DNA bestaat uit twee strengen van nucleotiden die in de vorm van een dubbele helix om elkaar heen zijn gedraaid. Een enkel DNA-molecuul heet een chromosoom. De verzameling van alle chromosomen samen heet een genoom. Zodra een cel zich gaat vermenigvuldigen wordt je DNA gekopieerd. Maar wat kun je met je DNA test nog meer doen en waar kun je hiervoor terecht. Hier vind je de beste DNA test online koop in 2023.

Beste DNA Test 2023 | DNA Test Afkomst

 • 1. Analyseme.nl

  Meer informatie

  Gezondheid en DNA hebben meer in verband dan we denken. Aan de hand van je DNA kun je zelfs je gezondheid aanpassen. Maar hoe kun je dat doen? Op Analyseme.nl kun je je persoonlijke gegevens invoeren om zo je gezondheidsvaardigheden te verbeteren. Gezondheid is belangrijk voor een ieder, maar soms bereiken we niet altijd het gewenste resultaat. Het kan zijn dat je sport, goed eet en de juiste vitaminen inneemt maar toch niet tevreden bent met het resultaat. Misschien heb je een erfelijke ziekte in de familie waar je niks van afweet. Dan kan het een goed idee zijn om een DNA test af te nemen. Op die manier vindt je meer achtergrondinformatie over je gezondheid en de gezondheid van je familie. Je kunt je leven optimaliseren en kijken welke gezonde levensstijl bij jou past.

  Analyse Me is een website die DNA tests uitvoert op het gebied van gezondheid. Hun diensten zijn erop gericht op jouw levenskwaliteit te verbeteren. Hoe meer mensen zich aanmelden op de website en een DNA test uitvoeren, hoe groter de database wordt. Wij hebben onze eigen gezondheid in handen en Analyse Me kan ons hierbij helpen. Analyse Me neemt biologie en het menselijk lichaam heel serieus. Ook de vraag hoe een optimale gezondheid tot stand komt is voor hen heel belangrijk. Dit alles zoeken zij voor je uit en geven die informatie uitgebreid aan je. Ook wordt er zorgvuldig omgegaan met de informatie van zij die de test afnemen. Dit is heel belangrijk als je je aanmeld op zo een website. DNA is namelijk een stukje van jezelf. Wil je dus meer weten over je eigen gezondheidssituatie of over de geschiedenis van gezondheid in je familie? Dan kun je een DNA health test afnemen. Het afnemen is heel makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is een monster afgeven van je wangslijmvlies en dit wordt verder onderzocht voor je.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. MyHeritage.nl

  Meer informatie

  MyHeritage DNA is een website die jou kan helpen om je (verre) familie te vinden door middel van een DNA onderzoek. Wil je meer weten over je voorouders, wie ze waren en waar zij vandaan kwamen? Dan kun je op MyHeritage zoeken naar geboorteregisters, geboorte- en huwelijksakten en nog meer bronnen. Al deze bronnen kunnen jou meer inzicht geven over je verre familieleden. Misschien heb je zelfs een verre nicht of neef die nog in leven is. Je kunt zien in welke gebieden je voorouders hebben gewoond en wat hun etniciteit was. De plaatsen waar je voorouders hebben gewoond zijn opgeslagen op de website. Etnische groepen kunnen van dezelfde geografische gebieden komen. Deze groepen kunnen zich ook hebben vermenigvuldigt zich daarna verplaatst hebben. Vandaar dat sommige mensen gemend zijn. Je DNA wordt geanalyseerd om te kijken uit welke gebieden je voorouders kwamen. De DNA matches tonen het aantal percentage aan en hoe hoger deze is hoe groter de kans dat je verwant bent aan iemand.

  Als je je DNA test bij MyHeritage dan krijg je ook toegang tot andere DNA matches van mensen die eerder dezelfde test hebben gedaan. Omdat een heleboel mensen jou voor zijn geweest is de database dan ook erg ruim. Verder kan de website helpen om je familiegeschiedenis of een stamboom te bouwen. Zij kunnen je overeenkomsten sturen en historische feiten over je voorouders. Met MyHeritage kunnen bezoekers zoeken naar geboorteregisters, overlijdensberichten, huwelijksakten, bevolkingsregisters en andere genealogische bronnen die meer informatie geven over hun familiegeschiedenis. Men onderzoekt dit heel goed en de resultaten zijn dan ook betrouwbaar. Wereldwijd worden er kits van MyHeritage gestuurd. Mensen van verschillende afkomsten en etniciteiten geven een monster af. Het voordeel hiervan is dat de database dan ook steeds groter wordt en daarmee ook makkelijker. Op deze manier kan MyHeritage veel meer etnische groepen aantonen, het maakt dus niet uit van welke regio je voorouders komen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Ancestry.com

  Meer informatie

  Wil je meer weten over je voorouders of de geschiedenis van je familie dan kun je een stamboomonderzoek doen. Voor een stamboomonderzoek kun je informatie vragen aan je ouders, een oom of tante of je grootouders. Maar als zij niet alles weten kun je naar het nationaal archief gaan of zelfs online achter die informatie komen. Ancestry brengt wetenschap en zelfontdekking samen en helpt mensen om hun familiegeschiedenis te ontdekken. Met behulp van een heleboel stambomen in hun database en de monsters van meer dan 15miljoen mensen kun je zeker meer te weten komen over jou familiegeschiedenis. Op die manier weet je wie je voorouders zijn, waar ze vandaan komen en of er nog verre familieleden in leven zijn.

  Heb je jezelf ooit afgevraagd wie je voorouders waren, waar zij vandaan komen en van waar ze zijn verhuisd? Misschien ken je ze alleen van foto’s maar voor de rest weet je heel weinig over ze. Ancestry.com is een van de grootste websites die bezoekers helpt om meer te weten te komen over hun familiegeschiedenis aan de hand van een DNA test afkomst. Hiermee kunnen gebruikers online hun eigen stambomen maken. Je kunt kijken van wie je afstamt en wie je voorouders waren. Misschien heb je zelfs beroemde voorouders gehad. Wil je meer te weten komen over de achtergrond van je familie, dan moet je een beetje van je DNA afgeven. Meestal is dit je wangslijmvlies omdat dat thuis het gemakkelijkst is om zelf af te nemen. Dit doe je in een DNA kit die je online op de officiele website moet bestellen. Vervolgens wordt er met je DNA in hun database gezocht naar mogelijke familierelaties en je etniciteit. Per eigenschap krijg je een uitgebreid rapport met daarin jouw DNA-uitslag met belangrijke achtergrondinformatie. Ancestry is een betrouwbare website die je DNA niet zomaar deelt met anderen. Zij bewaren jouw DNA-gegevens goed en anoniem en delen de informatie niet zomaar met anderen zonder jouw toestemming.

  Voordelen

  DNA test afkomst

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Homedna.com

  Meer informatie

  Het uitvoeren van een DNA test wordt een DNA testing genoemd. Maar wat is DNA testing? Bij het uitvoeren van een DNA test ben je meestal opzoek naar iemand of juist om iemand uit te sluiten van een bepaald onderzoek. Veel mensen gebruiken een DNA test omdat ze opzoek zijn naar andere familieleden of naar hun biologische ouders. Maar ook als wilt weten als er bepaalde ziektes of aandoeningen in je familie zijn kun je zo een test uitvoeren. Wil je meer weten over je voorouders of de geschiedenis van je familie dan kun je een stamboomonderzoek doen. Het is zo makkelijk dat je het zelfs online kunt doen. Homedna is een website die verschillende DNA onderzoeken kan uitvoeren.

  Wil je meer weten over de achtergrond van je familie, je gezondheid of zelfs de achtergrond van je hond? Dan kun je een test op Homedna laten uitvoeren. Bij een voorouder DNA onderzoek kun je je afkomst ontdekken en krijg je ook informatie over je familiegeschiedenis. Het is natuurlijk altijd interessant om te weten van wie je afstamt en wat je genetische afkomst is. De etnische en geografische achtergrond van je familie wordt in kaart gebracht en je krijgt meer inzicht in je voorouders. Een gezondheidstest laat zien hoe je je levensstijl kan optimaliseren of zelfs verbeteren. Is er een erfelijke ziekte of aandoening in de familie waarvan je niks afwist? Een gezondheids DNA test kan dat meteen aantonen en jou helpen je levensstijl aan te passen. Maar ook honden beschikken over DNA test doen. Met een DNA test van je hond krijg je meer inzicht over de achtergrond en het gedrag van je hond. Je kunt ook de herkomst van je hond achterhalen. Zo kun je je hond beter leren kennen. Door middel van een DNA test hond, kun je je hond gezonder laten eten of zelfs beter trainen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. 23andme.com

  Meer informatie

  Bij een DNA afkomst test van je voorouders wordt jouw DNA vergeleken met dat van andere groepen mensen. Hoe hoger de match hoe groter de kans dat je verwant bent aan iemand. Ieder mens erft 50% van beide ouders. Het kan dus voorkomen dat je de ouders van je vader kent, maar die van je moeder niet. Mar het kan ook zijn dat je geen van je voorouders kent of geen informatie over hen hebt. In zulke gevallen is een DNA test dus een handig hulpmiddel, het helpt je ook te ontdekken wie je bent als persoon. Een van de meest bekendste sites waar je een DNA test kunt afnemen is 23andme.com. Vanwege de grote vraag biedt 23andme alleen een voorouder test aan. De service is in het engels maar is vrij eenvoudig om te volgen.

  De website maakt gebruik van een ancestry-service. De service helpt mensen om te begrijpen wie ze zijn, waar hun DNA vandaan komt en helpt je dus meer te ontdekken over je familiegeschiedenis. Alle DNA informatie wordt eerst goed geanalyseerd, gecompileerd en gedestilleerd. Deze informatie wordt opgeslagen in verschillende rapporten. Elk rapport geeft een uitgebreid beeld over je voorouders. Op die manier krijg je meer informatie over je voorouders en waar zij vandaan kwamen. In sommige gevallen komt het ook voor dat er enkele familieleden nog in leven zijn die je niet eens kent. Op de website kun je een DNA kit bestellen die tot aan huis voor jou wordt geleverd. De kit komt met duidelijke instructies, zodat je thuis precies weet wat je moet doen. Volg je de instructies goed op dan kun je de kit terugsturen in een bijbehorende verpakking. De kit gaat vervolgens naar het lab van 23andme. In ongeveer 3-5 weken krijg je een bericht terug met de resultaten. Aan de hand hiervan kun je dus een stamboom maken van je familie.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
Welke DNA test is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over DNA testen?

De consumentenbond beste koop DNA test is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.