Bitcoin koers verwachting 2021

10beste.com heeft onderzoek gedaan naar bitcoin in 2021-2022. De ontwikkelingen zien er erg goed uit. In dit artikel hebben we daarom een uiteenzetting gemaakt van de verwachtingen voor de korte termijn, maar kijken we ook naar de lange termijn. Hoewel het natuurlijk erg lastig te zeggen is, hoe de wereld er uitziet in 2030 doen onze experts toch een realistische poging om een voorspelling van deze cryptocurrency in 2030 te volbrengen. 

Ben je nieuw met crypto? Dan raden wij aan om eerst te registreren bij een van onderstaande brokers. Voor dat je verder leest willen we je ook duidelijk maken, dat wij geen financieel advies geven. Dit artikel berust op onderzoek en onze eigen mening.   Ga er even rustig voor zitten en lees het artikel goed door. 

Voorspelling & Prognose

Wel of niet kopen? Dat blijft de grote vraag. Lees onze voorspelling voor 2021- 2022

Verwachting Bitcoin 2021- 2025

In 2017 hebben veel crypto investeerders hun winst gepakt, niet veel later crashte de markt. Er waren winnaars, er waren verliezers. Wie lang genoeg heeft vastgehouden tot aan eind 2020, heeft uiteindelijk als nog zijn winst kunnen pakken.

Wij zijn van mening dat crypto er voor de lange termijn is. We denken dat de verwachtingen van bitcoin voor 2021-2025 er positief uit zien. Een aantal redenen voor deze voorspelling van bitcoin zijn als volgt:

  • Markt begint volwassen te worden, waarin 2017 men nog niet echt begreep wat cryptocurrency was, begint dat nu duidelijker te worden.
  • Grotere spelers, inmiddels hebben veel fundmanagers aangegeven interesse te hebben in cryptocurrency voor de lange termijn.
  • FIAT geld ontwaarding. Doordat de ECB en de FED steeds meer geld bij printen, vinden veel beleggers cryptocurrency een veilige optie.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van punten die directe invloed kunnen hebben op de bitcoin koers. Gaat bitcoin nog dalen vragen veel mensen zich af. Zoals je waarschijnlijk weet is de crypto markt erg volatiel. Een plotselingen daling van 10% is daarom niks om van te schrikken. Crypto hodlers kijken op de lange termijn, waar je kans hebt om vele malen je inleg terug te verdienen. 

Bitcoin voorspelling tot 2030

Als je tien jaar geleden aan iemand vroeg hoe de wereld er in 2020 uit zou zien, dan waren er waarschijnlijk weinig voorspellingen echt uitgekomen.  Om een voorspelling voor de cryptocurrency tot 2030 te doen, is een erg lastige kwestie.

Wel weten we dat:

  • Steeds meer overheden bezig zijn met een digitale currency.
  • Er een limiet aantal bitcoins beschikbaar is, het aanbod kan nooit toenemen.
  • De meest slimme IT specialisten aan blockchain en cryptocurrency werken.
  • Grote bedrijven en investeerders steeds meer interesse hebben.
  • Mining van cryptocurrency steeds efficienter gaat.

De bitcoin verwachting op de korte termijn is echter wel makkelijker te voorspellen. Daytraders hebben hier hun specialiteit van gemaakt. Ze kijken naar de kaarsen en volgen verschillende koersdoelen. Op die manier kun je voor de korte termijn een bitcoin prognose schetsen.

Algemene informatie over bitcoin

Voorgeschiedenis
Bitcoin is gebaseerd op bijna drie decennia van onderzoek door academici, cypherpunkers en hobbyisten die probeerden vergelijkbare betalingsprotocollen te maken.

Enkele van de meest prominente projecten die aan Bitcoin voorafgingen zijn: Digicash, b-money, Hashcash, e-gold, en Bit Gold. Bitcoin wordt vaak geassocieerd met Oostenrijkse economische theorieën, anarcho-kapitalistische principes en algemene libertaire politiek vanwege de exclusieve ontwikkelaarsgemeenschap waaraan Nakamoto zijn witboek voor het eerst uitbracht, bepaalde kenmerken van het protocolontwerp, en de politieke overtuigingen van vroege Bitcoin-investeerders.

Concept tot lancering
Op 31 oktober 2008, op het hoogtepunt van de wereldwijde financiële crisis, slechts zes weken nadat de beruchte investeringsbank Lehman Brothers failliet was verklaard, bracht de pseudonieme Satoshi Nakamoto het witboek over Bitcoin uit op de mailinglijst voor cryptografie.

Het witboek, getiteld “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”, stelde een nieuw elektronisch geldsysteem voor dat volledig peer-to-peer online betalingen mogelijk zou maken zonder afhankelijkheid van vertrouwde derde partijen. Kort na de publicatie van de whitepaper implementeerde Satoshi de Bitcoin-software als open-source code.

Op 3 januari 2009 zag het Bitcoin-netwerk het levenslicht toen Satoshi het eerste blok Bitcoin wist te delven, met een nu beroemde kop “The Times” in de coinbase als bewijs van de eerlijke lancering van het netwerk en als politiek statement over het mondiale financiële systeem. Deze gebeurtenis markeerde de geboorte van ‘s werelds eerste niet-soevereine, gedecentraliseerde, digitale geld.

Ook interessant

Bekijk andere crypto artikelen

Wim van het Veld

Crypto investeerder 

 

Emily de Boer

Content editor

 

Jia Ruan

Bitcoin fan

 

Begin vandaag nog..

Investeren kan al vanaf 1 euro