Wifi Router

Een goede wifi router zorgt voor een goede internetverbinding. De beste router met groot bereik vind je hier.

Laatste update 25 april 2023

 • Beste keuze

  TP-Link Archer C1200

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het mag bij het uitkiezen van een router niet ontbreken aan de mogelijkheid om voor wat extra capaciteit te kiezen. Zo een router is namelijk geen aankoop die je gauw weer zal plegen en moet er altijd rekening gehouden worden met de toekomst.

  Voordelen

  Nadelen

 • Beste prijsklasse

  Netgear Nighthawk R7000

  Meer informatie
  Samenvatting

  Met zo een pakkende naam en apart uiterlijk is deze router met een 1Ghz dual-core processor geschikt voor het bekijken van filmpjes of het spelen van games. Je ondervindt dus geen last van stagnaties en zorgt de beamforming technologie ervoor dat de signalen gericht naar het betreffend apparaat worden verstuurd.

  Voordelen

  Nadelen

 • Favoriete keuze

  TP-Link Archer C50

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een snelle internetverbinding is in deze tijd onmisbaar en speelt een router daarbij een onmisbare rol. De TP-Link Archer C50 – Router komt in een configuratie welke het mogelijk maakt om streaming video’s en games via aparte wifi kanalen af te spelen.

  Voordelen

  Nadelen

Beste Wifi Router

Een leven zonder internet is haast niet meer voor te stellen en zijn er daarom ook vele “hulpmiddelen” te vinden die ervoor zorgen dat we niet snel verstoken zullen zijn van onder andere wifi. Niet vreemd dus dat er verschillende hulpmiddelen beschikbaar zijn om te alle tijden over een sterk signaal te kunnen beschikken en is zo een goede wifi router daarbij onmisbaar. Een goede router zorgt er immers voor dat er een draadloze verbinding tot stand komt tussen twee of meer verschillende computersystemen. Kies voor de wifi router ook eentje uit die eenvoudig te installeren is en het liefst op een plek waar het niet in de weg zal staan. Om te helpen met de keuze wat betreft welke router hebben wij een top 10 routers opgesteld. Deze vind je in onderstaande wifi router review.

Top 10 Beste Routers | Router Met Groot Bereik

NaamWifi snelheid totaalExterne wifi antennesEthernet poortenMeer informatie
TP-Link Archer C12001200 Mbps34
Netgear Nighthawk R70001900 Mbps34
TP-Link Archer C501200 Mbps44
TP-Link Archer C71750 Mbps34
TP-Link TL-WR940N450 Mbps34
Apple AirPort Express Basisstation300 Mbps12
TP-Link TL-WR841N300 Mbps22
ASUS RT-AC87U2300 Mbps44
Sitecom WLR-82001750 Mbps64
TP-Link TL-WR802N300 Mbps21
 • 1. TP-Link Archer C1200

  Meer informatie

  Het mag bij het uitkiezen van een router niet ontbreken aan de mogelijkheid om voor wat extra capaciteit te kiezen. Zo een router is namelijk geen aankoop die je gauw weer zal plegen en moet er altijd rekening gehouden worden met de toekomst. Met een dual band optie, zorgt de TP-Link Archer C1200 – Router er voor dat apparaten met verschillende bandbreedtes apart aangesloten kunnen worden. zo vindt er geen stremming plaats en zit het altijd wel goed met de verbinding. Omdat er sprake is van 2 frequenties waar de bandbreedte over verdeeld is, kan er specifiek voor elk doel de juiste snelheid worden bereikt. De maar liefst 3 externe antennes zorgen ervoor dat ook in alle richtingen het bereik wordt verdeeld. Wie de behoefte heeft aan versterking van het signaal kan altijd nog een aparte wifi versterker aanschaffen. De ethernet- en USB poorten zorgen voor de mogelijkheid om ook een printer aan te sluiten en kan er een bekabeld netwerk worden opgezet. Ook de mogelijkjheid om een gastnetwerk op te zetten wordt door de router geboden en zorg je zo voor een veilige afscherming van jouw (prive) netwerk.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Netgear Nighthawk R7000

  Meer informatie

  Met zo een pakkende naam en apart uiterlijk is deze router met een 1Ghz dual-core processor geschikt voor het bekijken van filmpjes of het spelen van games. Je ondervindt dus geen last van stagnaties en zorgt de beamforming technologie ervoor dat de signalen gericht naar het betreffend apparaat worden verstuurd. Je hebt dus met de Netgear Nighthawk R7000 – Router een ware topper binnen en kan het beheer eenvoudig met behulp van een speciale app worden uitgevoerd. Ouders kunnen via de router toezicht houden op alle data die binnen komt stromen en is deze vorm van controle aan de “poort” zelf nog altijd het beste. Ook is de veiligheid van het netwerk gegarandeert door gasten op een apart netwerk aan te sluiten.

  Bijzonder is de mogelijkheid om een externe harde schijf als cloud te gebruiken en kan de toegang tot de schijf via elke browser plaatsvinden. Verwerking van alle gegevens vindt plaats via de 1GHz dual-core processor en werkt die nauw samen met de upstream QoS software om bij het gamen geen last te hebben van vertraging van het netwerk.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. TP-Link Archer C50

  Meer informatie

  Een snelle internetverbinding is in deze tijd onmisbaar en speelt een router daarbij een onmisbare rol. De TP-Link Archer C50 – Router komt in een configuratie welke het mogelijk maakt om streaming video’s en games via aparte wifi kanalen af te spelen. Zo wordt niet het compleet netwerk belast en zie je er alleen maar op toe dat de apparaten waar het allemaal om gaat, wel de betreffende frequentie ondersteunen. Wie een eigen netwerk wil opzetten, thuis of op kantoor, zal met deze router dat moeiteloos klaar kunnen spelen waarbij ook de toegang naar bepaalde websites gecontroleerd plaats kan vinden. Dat is ideaal voor gezinnen en kunnen er ook netwerken mee worden opgezet waar er gebruik gemaakt zal worden van kabels.

  Hou er wel rekening mee dat de verbinding in zulke gevallen wat trager uit kan vallen.

  Voor het opzetten van een netwerk wordt je trouwens bij elke stap begeleidt dankzij de handige Tether App of maak je gewoon gebruik van de webinterface welke eenvoudig te installeren is.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. TP-Link Archer C7

  Meer informatie

  Binnen de wereld van routers zijn er een paar klinkende namen te vinden en mag TP-Link zich daar zeker ook bij scharen. Innovatief is de TP-Link Archer C7 – Router daarom ook te noemen en vallen gelijk de 3 antennes op, maar ook het slank ontwerp. Aan de werking valt er niets op te merken en mag je rekenen op een dual band verbinding welke het mogelijk maakt om de verschillende verbruiksbehoeftes met een aparte golflengte (5GHz en 2.5 GHz) aan te sluiten op de router. Wie naar mogelijkheden zoekt om randapparatuur zoals printers rechstreeks aan te sluiten op de router, kan dat via de 2 aanwezige USB-poorten doen. bedrade verbindingen zijn ook mogelijk dankzij de aanwezige ethernetpoorten en is de snelheid ook met dit soort verbinding snel te noemen.

  Het bereik van de Archer C7 is ruim voldoende voor elk huishouden en zelfs bij verdiepingswoningen. Dat maakt het ook geschikt om te gebruiken op kantoor waarbij de controle centraal beheerd kan worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. TP-Link TL-WR940N

  Meer informatie

  Het is altijd handig wanneer er uit een aantal mogelijkheden gekozen kan worden bij de aanschaf van een router. Zo zorg je er voor dat de aankoop een op maat gesneden toepassing zal krijgen. Het is ook om die reden dat TP Link met een aantal routers op de markt te vinden is waarvan de TL-WR940N. deze oogt ook modern en gaat het in deze om een apparaat waarin de basisvoorzieningen van een snelle internetverbinding in terug te vinden zijn. Met een single band verbinding en een 4-tal ethernet poorten, is er ruim voldoende capaciteit om een klein netwerk op te zetten. Deze router is geschikt voor gebruikers die geen behoefte hebben aan veel datagebruik zoals bij het gamen. Ondanks deze eenvoud is het mogelijk om een gastnetwerk op te zetten en mag ouderlijk toezicht er ook niet ontbreken.

  Om alles compleet te maken is er gezorgt voor een geintegreerde netwerkbeveiliging om ongewenste gasten buiten te houden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Apple AirPort Express Basisstation

  Meer informatie

  Van Apple is het nu eenmaal bekend dat het altijd met producten op komt dagen die apart te noemen zijn van de rest. De Apple AirPort Express Basisstation ziet er al gelijk apart uit door de afwezigheid van externe antennes en komt de vorm prettig over. Aan de achterzijde zijn er een drietal aansluitpunten (2 ethernet en 1 USB) te zien. Naast een draadloos netwerk kunnen er dus ook verschillende apparaten rechtstreeks op aangesloten worden. maar het sterkte punt van deze router is nog altijd de mogelijkheid die het biedt om vanuit jouw smart(Apple)phone of Macbook het heel netwerk te overzien en te beheren. Snel zijn alle verbindingen altijd omdat gebruik gemaakt wordt van twee frequenties en kan het netwerk met behulp van een andere AirPort Express worden uitgebreidt. Overal waar je maar wilt een sterk signaal dus en zijn het niet alleen Apple producten die door deze router worden ondersteunt. Met een snelheid van 300 Mbps op beide frequenties, is het gebruikmaken van zware applicaties ook geen probleem.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. TP-Link TL-WR841N

  Meer informatie

  Bij het gebruik van het internet, is het altijd van primair belang om de veiligheid te waarborgen en biedt de TP-Link TL-WR841N dat wel op een aparte wijze aan. Er is namelijk een ingebouwde software aanwezig welke WPA/WPA2-encryptie mogelijk maakt en alle aangesloten apparaten beschermen tegen aanvallen. De encryptie is trouwens speciaal ontwikkeld door de Wi-Fi Alliance-groep en is de kwaliteit dan ook gegarandeerd. Heel handig is het ook dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare bandbreedte. Hierdoor zullen de aangesloten apparaten niet snel last ondervinden van een onderbroken of onvoldoende verbinding. Voordat een bepaald kanaal wordt uitgekozen, zorgt de Clear Channel Assesment er wel voor dat betreffend kanaal wel over voldoende capaciteit beschikt. Om de router op te zetten wordt er bij elke aankoop een installatie CD mee geleverd en mag een ieder daarbij rekenen op een duidelijke uitleg.

  Met alle mogelijke opties in de TP-Link TL-WR841N, is het verkrijgen van een snelle verbinding helemaal geen probleem. Met een gegarandeerde veiligheid en een eenvoudige installatie mag deze router zich tot de toppers rekenen. Ook te gebruiken voor grote ruimtes met veel obstakels omdat er gebruik wordt gemaakt van MIMO technologie.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. ASUS RT-AC87U

  Meer informatie

  Asus is een merk dat grote bekendheid geniet binnen de wereld van routers en is de RT-AC87U een van de krachtigste die ze te bieden hebben. Al bij het bekijken vallen de maar liefst 4 externe antennes gelijk op en zorgen deze ervoor dat de capaciteit van maar liefste 2300 Mbps behaald kan worden. Dat is ruim voldoende voor huis-tuin-keuken gebruik en zullen vooral personen die veel gebruik maken van streamingsopties of online zitten te gamen daar gebruik van maken. De bandbreedte is verdeeld over twee kanalen en zorgt deze aanpak er voor dat elke apparaat, ongeacht het gebruik, zijn aandeel wel krijgt. Niemand zal dus last ondervinden van het gebruik van een ander en zorgen de twee aanwezige processors (1 GHz om 5 GHz) voor het apart verwerken van alle data. Het is aangeraden om het gebruik van deze router te combineren met een snelle internetverbinding. Ontworpen met VPN ondersteuning en een aparte WPS knop gelijk vebinding met een apparaat te maken, is deze router terecht een multifunctioneel apparaat dat ook prima te gebruiken is voor een kantoor.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Sitecom WLR-8200

  Meer informatie

  Een router is niet uitsluitend bedoeld voor het gebruik maken van het internet, maar kan ook ingezet worden on verschillende apparaten draadloos met elkaar te verbinden. Zo kunnen filmpjes en ook nog liederen welke opgeslagen zijn op een externe harde schijf met behulp van de Sitecom WLR-8200 – Router naar elk apparaat naar keuze worden doorgestuurd. De bediening van het geheel vindt plaats met behulp van de speciale app. Deze maakt het beheer van het overig “verkeer” ook eenvoudig en kunnen er ook gastnetwerken opgezet worden. Op zo een manier wordt er geen afbraak gedaan aan de veiligheid van het primair netwerk. Die wordt gewaarborgd door een speciaal wachtwoord en zal deze nodig zijn om toegang te verkrijgen naar elk aangesloten apparaat. De snelheid van het bekabeld netwerk is gegarandeerd dankzij de snelheid van 1000 Mbps. Geen klachten dus over een trage verbinding en kunnen veel apparaten dus tegelijk, zowel via de wifi alsook kabels, aangesloten worden. De Sitecom WLR-8200 – Router kan dus ook gebruikt worden voor kantoren. Met de one-push –setup knoppen kan elk apparaat gelijk verbonden worden met de router.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. TP-Link TL-WR802N

  Meer informatie

  Zo een handig apparaat als de TP-Link TL-WR802N – Router kent zo zijn gelijke niet en past het met alle gemak in jouw handpalm. De geringe afmetingen maken het ideaal om te gebruiken in situaties waar er niet veel ruimte beschikbaar is. Maar laat de kleine afmetingen je niet bedriegen: er kan met de router voorzien worden in de netwerkbehoeftes van veel apparaten en is de single band voldoende voor snelheden tot 300 Mbps. Het klein formaat heeft ook als voordeel dat het overal naartoe mee te nemen is en de mogelijkheid biedt je eigen hotspot te creeren. Zelfs bij afwezigheid van elektriciteit, kan de router via de USB poort van voeding worden voorzien. Zo kan er op de meeste plekken snel een eigen netwerk worden ingesteld. Ondanks het klein formaat is de beveiliging wel in orde. De installatie geschiedt eenvoudig zelf met behulp van de duidelijk opgestelde instructies.

  Voordelen

  Nadelen

Best geteste wifi router

Routers zijn voor een groot deel verantwoordelijk voor de snelheid waarmee er contact met het internet gemaakt kan worden. Er wordt bij de meeste routers tegenwoordig daarom ook gewerkt met dual band. De ASUS RT-AC87U en TP-Link Archer C7 zijn daar voorbeelden van en kunnen de verschillende behoeftes zoals het spelen van online games moeiteloos hun voortgang vinden terwijl de andere huisgenoten daar geen last van zullen ondervinden. Ook de single band routers zoals de TP-Link TL-WR802N en de TP-Link TL-WR940N zijn voldoende om voor normaal gebruik in alle behoeftes te voorzien. De beveiliging van het netwerk is bij de beste routers wel gegarandeerd. Zo heeft de TP-Link TL-WR841N een extra beveiliging in de vorm van een WPA/WPA2-encryptie. Ook door middel van het opzetten van een gastnetwerk zorgen deze routers er allemaal wel voor dat het niet eenvoudig zal zijn voor ongewenste ogen om toegang te krijgen op het primair netwerk. Hopelijk hebben we je een beetje geholpen met onze top 10 wifi router review?

Zo een router maakt het mogelijk jouw netwerk op te zetten

Omdat er gewoonlijk maar een centraal aansluitpunt is van de router met het internet of de modem, is een wifi router belangrijk het netwerk beschikbaar te stellen voor alle apparaten welke over een wifi optie beschikken. Zo kan in een woning of kantoor zo een router al voldoende zijn om er alle smartphones mee online te krijgen of zelfs voor het verbinden van diverse apparaten met elkaar zoals printers en computers. Een printer kan zo centraal geplaatst worden zonder enige netwerkbekabeling en kunnen alle opdrachten gewoon via het wifi netwerk worden uitgevoerd. Dat bespaart een heleboel aan installatiekosten (bekabeling, etc.) en kan hetzelfde ook gezegd worden van computers (zowel desktop alsook laptops) welke samen het netwerk compleet maken.

Het is verstandig een snelle router met groot bereik te kiezen

Met alle vereisten waar zo een wifi netwerk aan zal moeten voldoen, is het uitkiezen van een router dus belangrijk. De specificaties zijn daarom ook verschillend en vaak ook bedoeld voor een bepaalde groep. Zo zijn er wifi routers die beschikken over de zogeheten streamingengine technologie en maakt die het mogelijk dat er veel data verstuurd kan worden. Vooral netwerken die intensief gebruikt worden voor het gamen of verzenden van video’s, zullen zo een router nodig hebben voor een optimaal resultaat. Voor gebruik in huis voldoet een eenvoudige uitvoering perfect en beschikt elke router ook nog over een aantal LAN poorten om een bekabeld netwerk aan te leggen.

De beste wifi router te koop is in staat alle data razendsnel door te spelen aan het netwerk en moet ook de sterkte van het signaal voldoende zijn om een router met groot bereik te garanderen. Dat is bij grotere woningen altijd een vereiste en heeft de doorsnee wifi router een bereik van 15 tot 20m. Voldoende dus voor de meeste gebruikers, maar zijn er altijd mogelijkheden om het bereik te vergroten.

Wat is de beste router?

Om nou echt te zeggen wat is de beste router, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een beste goedkope router terwijl andere een wifi router met groot bereik willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over wifi routers?

De consumentenbond beste koop wifi router is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.