Wereldstekker

Een universele stekker kopen is ideaal wanneer je gaat reizen. Wil je graag een wereldstekker kopen? Hier vind je de beste wereldstekker van 2023

Laatste update 25 april 2023

 • Beste keuze

  TravelMore Universele Wereldstekker met 2 USB Poorten

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ga je binnenkort op reis? Deze TravelMore reisadapter met dual USB moet dan zeker mee. Deze adapter is veilig om te gebruiken en ook compact. Het maakt niet uit of je gaat backpacken of lekker op vakantie gaat, deze reisadapter biedt een oplossing voor al jou elektronische apparaten.

  Voordelen

  Licht van gewicht

  Compact

  Ingebouwde veiligheidsverzekering

  Geintegreerde USB poort

  Geschikt voor meerdere typen stopcontacten

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Hama Wereldreisstekker World Travel Pro Light

  Meer informatie
  Samenvatting

  Wat je ook nodig hebt op het gebied van elektronica-accessoires; Hama heeft het. Dit merk heeft meer dan 18.000 poducten in hun assortiment. Ze verkopen verschillende accessoires voor jou producten, denk maar aan laptoptassen, koptelefoons, USB hubs, accu’s en ook kabels.

  Voordelen

  Licht van gewicht

  USB aansluiting

  Meerdere typen stopcontacten

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Universele reisstekker met 2 usb-poorten

  Meer informatie
  Samenvatting

  De B.K Label universele reisstekker beschikt over 2 usb poorten. Het is een internationale reis adapter die je kunt gebruiken in wel 150 landen. Ga je op vakantie of zakenreis dan heb je bijna altijd een wereld stekker nodig. Op deze manier kun je gebruik maken van het stroomnet van het land waar je naartoe gaat.

  Voordelen

  Compact

  Veiligheidsverzekering

  2 USB poorten

  Nadelen

  Geen

Beste Wereldstekker 2023

Wereldwijd zijn er verschillende soorten elektrische stekkers die worden gebruikt. Ook wordt er in elk land een andere netspanning gebruikt. Als je naar een land met een andere netspanning reist, dan is het belangrijk om te kijken of je apparaat op die spanning kan werken. Ga je op vakantie of op zakenreis dan neem je spullen mee zoals je laptop of tablet en je mobiele telefoon, maar ook bijvoorbeeld een kindle of een powerbank. Als je deze moet opladen dan kan het zijn dat stekker niet in het stopcontact past. Hiervoor kun je dus een universele- of wereldstekker gebruiken. Een universele stekker is bruikbaar in verschillende landen en is geschikt voor verschillende apparaten. Hieronder volgt een overzicht van de vijf beste wereldstekkers te koop.

NaamVoor binnen of buitenGeschikt voor type stopcontactVoltage Meer informatie
TravelMore Universele WereldstekkerVoor buiten A | B | C | E | F | G | I | N230 V
Hama WereldreisstekkerVoor binnen4-delig-
B K lader universele stekkerVoor binnen--
Smartwares 1950 Reisstekker-4-delig250 V
Universele reisstekkerVoor binnenA | C | F | G | I | K -
Skross Reisstekker-A | B | C | E | F | G | I | J | N | L | D | H | K220 V
 • 1. TravelMore Universele Wereldstekker met 2 USB Poorten

  Meer informatie

  Ga je binnenkort op reis? Deze TravelMore reisadapter met dual USB moet dan zeker mee. Deze adapter is veilig om te gebruiken en ook compact. Het maakt niet uit of je gaat backpacken of lekker op vakantie gaat, deze reisadapter biedt een oplossing voor al jou elektronische apparaten. Je kunt het gebruiken in maar liefst 150 verschillende landen. Het is een universele reisadapter met 2 USB poorten. Dankzij de universele input is de TravelMore reisadapter geschikt voor het opladen van verschillende apparaten. Deze kunnen onder andere zijn telefoons, laptops, camera’s en nog veel meer. De reisadapter bevat 2 USB-poorten, hierdoor kun je tot wel drie apparaten in 1 keer kunt opladen. De adapter is gemaakt van goede kwaliteit en handig in gebruik. De pootjes kunnen draaien, hiermee kan de reisstekker hangen of staan in het stopcontact.

  Deze universele adapter werkt in meer dan 150 landen en kan wel drie apparaten tegelijk opladen. Ook beschikt het over een veiligheidszekering. Bij TravelMore staat veiligheid voorop. Deze reisadapter heeft namelijk een ingebouwde veiligheidszekering. Als je dus drie apparaten tegelijk oplaadr hoef je je geen zorgen te maken. Tenslotte is de reisadapter zeer compact, extreem licht in gewicht en heel handig voor in de handbagage. Deze TravelMore wereldstekker gebruik je bijna in ieder werelddeel, in Europa, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Midden-Oosten. Met een universele adapter hoef je je dus geen zorgen te maken dat je je apparaten niet kunt opladen. Het is klein en lichtgewicht waardoor het eenvoudig mee te nemen is. Een handig apparaat voor op reis, maar ook als je bezoek krijgt van vakantiegangers.

  Voordelen

  Licht van gewicht

  Compact

  Ingebouwde veiligheidsverzekering

  Stekker met meerdere usb aansluitingen

  Geschikt voor meerdere typen stopcontacten

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Hama Wereldreisstekker World Travel Pro Light

  Meer informatie

  Wat je ook nodig hebt op het gebied van elektronica-accessoires; Hama heeft het. Dit merk heeft meer dan 18.000 poducten in hun assortiment. Ze verkopen verschillende accessoires voor jou producten, denk maar aan laptoptassen, koptelefoons, USB hubs, accu’s en ook kabels. Het Duitse merk bestaat al sinds 1923 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de bekendste merken op het gebied van fotografie en accessoires voor electronica. De producten van Hama zijn gemaakt van goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs. Volgens dit motto werkt Hama aan al de producten die hun klanten helpen het meest te halen uit electronica.

  Hama World Travel Pro Light is een stekker die je kunt gebruiken in verschillende landen. Ga je naar een ander land dan kan het zijn dat je oplader niet past in het stopcontact. Met een wereldstekker is dit probleem makkelijk opgelost. Een wereldstekker is namelijk universeel. Je stop het in de stopcontact en zet je oplader erin. Nadien kun je gewoon al je je apparaten opladen. Als je binnen Europa reist hebt ben je gewend dat je alle elektronica simpelweg in het stopcontact kunt steken. Maar niet overal is dit het geval. Zowel de vorm van het stopcontact als de netfrequentie van het lichtnet is niet overal ter wereld hetzelfde. Gelukkig kun je dit ongemak voorkomen door een wereldstekker mee te nemen. Een wereldstekker of reisstekker past op verschillende soorten stopcontacten. Daarnaast converteert het ook de energie die naar je apparaat stroomt, zodat het niet stuk gaat. Zo een stekker is licht van gewicht en kun je makkelijk overal meenemen.

  Voordelen

  Licht van gewicht

  USB aansluiting

  Meerdere typen stopcontacten

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Universele reisstekker met 2 usb-poorten

  Meer informatie

  De B.K Label universele reisstekker beschikt over 2 usb poorten. Het is een internationale reis adapter die je kunt gebruiken in wel 150 landen. Ga je op vakantie of zakenreis dan heb je bijna altijd een wereld stekker nodig. Op deze manier kun je gebruik maken van het stroomnet van het land waar je naartoe gaat. Twijfel je of weet je niet precies van welke stroomnet men in een bepaald land gebruik van maakt? Dat is geen probleem. Door het multifunctionele model kun je in bijna elk land gebruik maken van het stroomnet . Dit model is ook nog eens supercompact, zo kan het makkelijk in je handtas mee.

  Ga je op avontuur of op zakenreis dan heb je dit product echt nodig. Door de 2 usb poorten kun je 2 apparaten tegelijk opladen. Deze Wereldstekker heeft 3 oplaadpunten en per wereldstekker 2 keer een usb aan sluiting. Deze kun je gemakkelijk gebruiken om een telefoon of tablet op te laden. Veder kun je ook 1 apparaat opladen met een stekker (netstroom). Wanneer we op reis gaan dan nemen we vaak onze belangrijke documenten mee. We vergeten dat een wereldstekker ook op ons lijstje moet. Ga je naar een ander land dan kan het zijn dat je oplader niet past in het stopcontact. Met een wereldstekker is dit probleem makkelijk opgelost. Een wereldstekker is namelijk universeel. Je stop het in de stopcontact, zet je oplader en kunt gewoon al je apparaten opladen. Doordat het klein en licht van gewicht is kun je het gemakkelijk meenemen.

  Voordelen

  Compact

  Veiligheidsverzekering

  Stekker met meerdere USB aansluitingen

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Smartwares 1950 Reisstekker - 4 delige wereldstekker

  Meer informatie

  Al jarenlang is Smartwares een expert op het gebied van veiligheid, beveiliging en verlichting. Dit merk wilt producten creëren die het leven in en rond jouw huis aangenamer, veiliger en comfortabeler maken. Het merk beschikt over een breed scala aan preventie- en (brand)beveiligingsproducten, huisautomatisering en verlichting. De producten van Smartwares zijn betaalbaar en gebruiksvriendelijk voor iedereen. Reis de hele wereld over met de juiste stekker van Smartwares 1950. De wereldstekker is 4-delig en bestaat uit een Zuid-Europese, Amerikaanse, Afrikaanse/Aziatische en Engelse stekker. Het is een universele wereldstekker en is ook geschikt voor platte stekkers.

  Reisstekkers komen voor in alle soorten en maten. Van heel eenvoudige die van één vorm naar een andere vorm converteren. Daarnaast heb je de uitgebreide universele tekkers die op alle stopcontacten passen. Welke voor jou het meest geschikt is, hangt af van welk land je gaat bezoeken. Ben je van plan meerdere landen te bezoeken, dan is het handig om een reisstekker met meerdere functies te nemen. Helemaal praktisch zijn wereldstekkers met zowel een stekker als meerdere USB-portalen. Daarmee kun je namelijk meerdere apparaten aansluiten en ze tegelijk opladen. Als je binnen Europa reist dan heb je dit probleem niet. Maar ga je naar een ander werelddeel dan is het handig om te weten welke soort stopcontacten men daar heeft. Zowel de vorm van het stopcontact als de netfrequentie van het lichtnet is niet overal ter wereld hetzelfde. Het kan dus voorkomen dat je je elektrische apparaten dan niet kunt gebruiken. Gelukkig kun je dit ongemak voorkomen door een wereldstekker mee te nemen. Een wereldstekker past namelijk op verschillende soorten stopcontacten.

  Voordelen

  4-delige wereldstekker

  Internationale stekker

  Compact

  Nadelen

  Geen USB aansluiting

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Universele reisstekker / wereldstekker

  Meer informatie

  Een wereldstekker is een stekker met een stopcontact waar je je normale stekker in kunt steken. Aan de andere kant van zo een universele stekker zitten contactpunten die passen in het stopcontact dat gebruikt wordt in dat land. Je kunt een wereldstekker kopen dat geschikt is voor dat land of voor meerdere landen. Een universele wereldstekker heeft verschillende soorten contactpunten en je kunt het daardoor gebruiken in meerdere landen. Een groot voordeel is dat ze licht van gewicht zijn en klein van formaat. Op deze manier kan je het gemakkelijk met je meenemen. Deze wereldstekker is alleen geschikt voor dubbel geïsoleerde apparaten. Geschikt voor landen in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Japan, Afrika, Australie, Sri Lanka, Hong-Kong en Groot Brittannie.

  Hoe gebruik je deze stekker? Draai de pijlmarkering naar de gewenste stekker. Op dat moment zijn de overige niet gebruikte stekkers natuurlijk spanningsvrij. Deze reisstekker is geen transformator of frequentieomvormer. De aangegeven contactdoossystemen moeten overeenkomen met de officïele en meest voorkomende standaarden in landen/gebieden waar je je op dat moment bevindt. De verschillende types stopcontacten die wereldwijd worden gebruikt, zijn ingedeeld volgens een internationale standaard. Sommige stekkers passen ook in een ander stopcontacttype. Probeer dit liever niet uit als je weet dat het land een ander stopcontact gebruikt. Om dit op te lossen kun je dus een wereldstekker meenemen. Het is niet aan te raden om te gokken met stekkers en stopcontacten. Zo een universele stekker is toch een veilige alternatief om al je elektronica op te laden. De wereldstekker is daarom een onmisbaar reisaccessoire.

  Voordelen

  Alleen geschikt voor dubbel geïsoleerde apparaten

  Geschikt voor meerdere typen stopcontacten

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Skross Reisstekker World Travel Adapter

  Meer informatie

  Met deze wereldstekker is het mogelijk om twee USB apparaten tegelijk op te laden. Ook kun je een ongeaard apparaat aansluiten. Het is de veiligste manier om je niet-geaarde apparaten over de gehele wereld aan te sluiten. Deze world travel adapter is ontworpen en vervaardigd in Zwitserland. Het is een compact design en je kunt het dus makkelijk meenemen in je koffer of handtas. Het is bruikbaar in meer dan 150 landen en beschikt over 2x USB aansluitingen. Verder beschikt het over een extra compartiment voor zekeringen.

  Als je op vakantie gaat in het buitenland en je ziet een mooi elektrisch apparaat in de winkel dan wil je deze natuurlijk kopen. Let er voor de aankoop wel op of het apparaat op de netspanning en frequentie in je eigen land kan functioneren. In landen waar dezelfde netspanning en frequentie gebruikt worden zal dat het geval zijn. Maar er zijn in landen met een andere netspanning veel apparaten te koop die niet geschikt zijn voor verschillende netspanningen en frequenties. Deze kun je niet zomaar gaan gebruiken. Ga je naar een ander land dan kan het zijn dat je oplader niet past in het stopcontact. Met een wereldstekker is dit probleem makkelijk opgelost. Een wereldstekker is namelijk universeel. Je stop het in de stopcontact en zet je oplader erin. Nadien kun je gewoon al je je apparaten opladen. Een wereldstekker of reisstekker past op verschillende soorten stopcontacten. Daarnaast converteert het ook de energie die naar je apparaat stroomt, zodat het niet stuk gaat. Zo een stekker is licht van gewicht en kun je makkelijk overal meenemen.

  Voordelen

  Geschikt voor meerdere typen stopcontacten

  Stekker met meerdere usb aansluitingen

  Extra compartiment voor zekeringen

  Bruikbaar in meer dan 150 landen

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste wereldstekker

Ga je op vakantie naar een ander land? Dan neem je natuurlijk al je belangrijke documenten mee. Maar wat we soms over het hoofd zien is een universele adapter. Maar waarom zou je dat meenemen en heb je het wel nodig? Er bestaan verschillende soorten stopcontacten en dit verschilt per land in de wereld. Het zou erg vervelend zijn als je er na je eerste vakantiedag achterkomt dat je je elektronica niet op kunt laden, doordat het stopcontact verschilt van de stekker van je oplader. Een universele adapter wordt gebruikt om van een buitenlands stopcontact een ander soort stopcontact te maken. Op die manier kun jij alsnog je apparatuur van stroom voorzien. Wil je een reisstekker kopen? Let er dan goed op dat de adapter ingestoken kan worden in het type stopcontact van het land dat je bezoekt. Reis je door meerdere landen? Dan kun je het beste een reisstekker set kopen. Reisstekker sets kunnen gebruikt worden in diverse landen.

Wat is een wereldstekker?

Een internationale reisstekker is een stekker met een stopcontact waar je je normale stekker in kunt steken. Aan de andere kant zitten er contactpunten die passen in het stopcontact dat in het desbetreffende land wordt toegepast. Je kunt een wereldstekker kopen die specifiek voor een bepaalde streek of land is, maar je kunt ook een universele wereldstekker aanschaffen. Een universele wereldstekker heeft verschillende soorten contactpunten en is daardoor in vrijwel alle landen in de wereld te gebruiken. Een groot voordeel van de huidige wereldstekkers is dat ze licht in gewicht zijn en klein in formaat. Ze kunnen dus gemakkelijk worden meegenomen in de koffer. De verschillende types stopcontacten die wereldwijd worden gebruikt, zijn ingedeeld volgens een internationale standaard. Het stopcontacttype wordt aangegeven met een letter. In zo een geval weet je zeker dat je je elektronische apparaten en accu’s kunt opladen. Bij sommige universele adapters is het ook mogelijk om verschillende apparaten met een lagere spanning aan te sluiten op het netstroom. Zo een adapter past op verschillende apparaten die een kabel hebben met platte of ronde poten. Het zijn lichte adapters, klein van formaat en pasen makkelijk in je tas of broekzak om meegenomen te worden. Een onmisbaar product voor als je op reis gaat.

Waar moet je op letten?

Natuurlijk wil je de juiste wereldstekker kopen, zodat deze in het land van bestemming goed in het stopcontact past. Een wereldstekker is geen spanningsomvormer. In veel landen wordt er een andere netspanning gebruikt. Als je naar een land met een andere netspanning reist, dan is het belangrijk om te kijken of je apparaat op die spanning kan werken. Op het apparaat of adapter staat een aanduiding op welke spanning deze kan werken. Let er op dat je een omvormer aanschaft met voldoende vermogen. Een wereldstekker of reisstekker met USB aansluiting is handig voor het opladen van je smartphone. Je kunt gewoon je adapter thuis laten, dat scheelt weer gewicht. Daarnaast kun je met een USB aansluiting verschillende apparaten in een keer opladen. De wat duurdere reisstekkers en wereldstekkers hebben als extra een zekering tegen overbelasting. Dit maakt het gebruik een stuk veiliger. Zo zie je maar dat een wereldadapter best wel een handig middeltje is om mee te nemen op reis. Gaat u eentje uitkiezen uit onze top 5 beste wereldstekker review?

Welke wereldstekker is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de beste universele stekker is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor reisstekker type h optie terwijl andere reisstekker d en m willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over wereldstekkers?

De consumentenbond beste koop wereldstekker is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.