Weegschaal

Om uw gewicht te kunnen monitoren is een goede personenweegschaal kopen belangrijk. Hier vind u de beste personenweegschaal van 2023.

Laatste update 25 april 2023

 • Beste keuze

  Medisana PS 402

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit exemplaar van her merk Medusa is een goed voorbeeld hiervan. Het is een digitale weegschaal die in een mooie, zwarte kleur komt en die niet te snel zal opvallen. Je wilt natuurlijk een beste weegschaal hebben die zo nauwkeurig mogelijk is, en dat is de PS 402 zeker wel.

  Voordelen

  “Step-on” inschakeling

  Grote LCD scherm

  Nadelen

  Het bevat geen smartfunctie

 • Beste prijsklasse

  Medisana BS 444

  Meer informatie
  Samenvatting

  Hier hebben we weer een goede weegschaal van Medisana. Alleen komt deze in een witte kleur die zeker wel in je badkamer zal passen. Het komt met 4 nauwkeurige DMS-sensoren zodat het je een zo goed mogelijke indicatie van je gewicht kan geven

  Voordelen

  Vetpercentage, vochtpercentage en spier- en botmassa meting

  Verbinding met smartphone of tablet

  Nadelen

  Het werkt op batterij

 • Favoriete keuze

  Medisana PS400

  Meer informatie
  Samenvatting

  De PS400 heeft weer een ander design vergeleken met de andere 2 en kan zeker wel uniek genoemd worden. Het eerste wat er ervan zal opvallen, is dat het een platte design heeft.

  Voordelen

  4 nauwkeurige sensoren

  Plat design

  Nadelen

  Geen antislip oppervlak

Beste Weegschaal 2023

De beste weegschaal is niet zo maar gevonden, daarom kun je op deze pagina eenvoudig meerdere  weegschalen vergelijken. Het is namelijk handig wanneer je een goede weegschaal in huis hebt. Je kunt elke dag nagaan hoeveel gewicht je verloren of toegenomen is en het is zo klein dat je het in een hoek kunt plaatsen en het helemaal niet in de weg loopt. Er zijn natuurlijk tal van weegschalen die je kunt kopen en het leuke ervan is dat ze nu met allerlei handige kenmerken komen die je leven een stukje gemakkelijker maken. Wij raden aan om eerste diverse weegschalen met elkaar te gaan vergelijken, om vervolgens de beste personenweegschaal kopen gaan. Je vind ze terug in onze top 10 weegschalen.

Beste Personenweegschaal 2023

NaamTypeWeegnauwkeurigheidMaximaal weegvermogenMeer informatie
Medisana PS 402Digitaal100 gram180 kg
Medisana BS 444Digitaal100 gram180 kg
Medisana PS400Digitaal100 gram150 kg
Medisana PSDAnaloog500 gram150 kg
BrabantiaDigitaal100 gram150 kg
Soehnle Style Sense Comfort 100Digitaal100 gram180 kg
Medisana BS 475Digitaal100 gram180 kg
O'dorDigitaal100 gram180 kg
Medisana BS 430 connectDigitaal100 gram180 kg
Omron BF511Digitaal100 gram150 kg

 

 • 1. Medisana PS 402

  Meer informatie

  Dit exemplaar van her merk Medusa is een goed voorbeeld hiervan. Het is een digitale weegschaal die in een mooie, zwarte kleur komt en die niet te snel zal opvallen.

  Je wilt natuurlijk een beste weegschaal hebben die zo nauwkeurig mogelijk is, en dat is de PS 402 zeker wel. Het heeft een nauwkeurigheid en weergave per 100 gram dankzij de 4 nauwkeurige sensoren, zodat zelfs de kleinste verandering in jouw gewicht geregistreerd zal worden. Het kan een gewicht van maximaal 180 kg aan. Als het overbelast wordt zal het dat wel aangeven. Zelf weegt het 1,2 kg.

  Het oppervlakte is voorzien van 6 mm dikke veiligheidsglas en het heeft een grote LCD scherm zodat je het goed kan lezen. Je mag kiezen tussen kg, lb en st. De weegschaal schakelt vanzelf aan wanneer iemand erop gaat staan en gaat na 10 seconden vanzelf uit om batterij te besparen.

  Wanneer je deze goede weegschaal kopen gaat, krijg je meteen een batterij mee zodat je het meteen kunt gebruiken. Het zal je een melding geven wanneer de batterij vervangen moet worden. Het is een handige apparaat die voor een zeer redelijke prijs te krijgen is.

  Voordelen

  “Step-on” inschakeling

  Grote LCD scherm

  Nadelen

  Het bevat geen smartfunctie

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Medisana BS 444

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een weegschaal van Medisana. Alleen komt deze in een witte kleur die zeker wel in je badkamer zal passen.

  Het komt met 4 nauwkeurige DMS-sensoren zodat het je een zo goed mogelijke indicatie van je gewicht kan geven. Daarnaast kan het ook nog je vetpercentage, vochtpercentage, en je spier- en botmassa meten. Het kan verder ook nog je dagelijkse caloriebehoefte aangeven. Dankzij de Bluetooth Smart dataverbinding kun je al deze gegevens naar je smartphone of tablet sturen en op de VitaDock App of website plaatsen. Zo krijg je een duidelijk overzicht.

  Het komt met een grote LCD scherm zodat je de gegevens goed kunt lezen. Het kan ook profielen van 8 mensen bewaren zodat het elk persoon snel herkent. Je kan deze weegschaal niet met elk soort smartphone of tablet koppelen. Op Bol.com kun je nagaan of het wel mogelijk is met jouw smartphone.

  Het is een digitale weegschaal die een handige antislip laag heeft. Het heeft een maximale gewichtsvermogen van 180 kg, kan zichzelf automatisch uitschakelen en weegt 1,6 kg.

  Voordelen

  Vetpercentage, vochtpercentage en spier- en botmassa meting

  Verbinding met smartphone of tablet

  Nadelen

  Het werkt op batterij

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Medisana PS400

  Meer informatie

  De PS400 heeft weer een ander design vergeleken met de andere 2 en kan zeker wel uniek genoemd worden.

  Het eerste wat er ervan zal opvallen, is dat het een platte design heeft. Aan het oppervlakte zul je een 6 mm dikke veiligheidsglas vinden en een goed leesbare LCD scherm. Je gewicht zal zo nauwkeurig mogelijk worden aangegeven dankzij de 4 nauwkeurige sensoren. Je mag kiezen tussen kg, lb en st.

  Het kan een maximale draagkracht aan van 150 kg. De weegschaal zelf heeft een gewicht van 2 kg. Het schakelt zichzelf automatisch aan wanneer je erop gaat staan en schakelt zichzelf weer uit na 10 seconden. Zeer handig dus.

  Een nadeel is dat je het op een stenen vloer moet plaatsen. Anders kan het je foutieve meetresultaten geven. Het heeft ook geen antislip laag.

  Voordelen

  4 nauwkeurige sensoren

  Plat design

  Nadelen

  Geen antislip oppervlak

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Medisana PSD

  Meer informatie

  Als je liever een weegschaal hebt zoals men vroeger had, dan is de volgende weegschaal misschien wel wat je zoekt. Het is een analoge weegschaal die allee doet waarvoor het gemaakt is: je gewicht meten.

  Omdat het analoog is betekent niet dat het je geen nauwkeurige metingen zal geven. Je krijgt aanduidingen per 500 gram en is dus zeer nauwkeurig. Het kan een gewicht van maximaal 150 kg aan. Het heeft een antirubber vlak zodat je een goede grip hebt wanneer je erop gaat staan. Het voordeel van een analoge weegschaal, is dat je geen batterijen ervoor nodig hebt.

  Wel moet je ervoor zorgen dat het op een stenen vloer staat omdat je anders misschien onbetrouwbare meetresultaten zult krijgen. Het heeft een blauwwitte kleur en weegt 4,3 kg.

  Voordelen

  Analoge weegschaal

  Aanduiding per 500 gram

  Nadelen

  Ouderwets design

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Brabantia

  Meer informatie

  De volgende weegschaal is eentje van het merk Brabantia. Het is een stijlvolle, digitale weegschaal die wit van kleur is.

  Het is een stevige weegschaal die stabiel in je badkamer zal staan. De pootjes zijn voorzien van antislip beschermdopjes. Tevens is het voorzien van stevig antislip glas. Het heeft een nauwkeurige weegsysteem omdat het je gewicht per 0,1 kg aangeeft. Je mag ook kiezen uit 0,2 lb en 0,02 st.

  Verder heeft het een maximale gewicht capaciteit van 180 kg en krijg je ook nog 2 Lithium CR2032/3V batterijen mee zodat je dit weegschaal meteen kunt gebruiken. Deze weegschaal kan zichzelf aan en uit schakelen en weegt in totaal 1,6 kg.

  Voordelen

  Nauwkeurig weegsysteem

  Stevig en stabiel

  Nadelen

  Geen memorysysteem

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Soehnle Style Sense Comfort 100

  Meer informatie

  De Style Sense Comfort 100 van Soehnie is weer zo een sjiek weegschaal die platter is dan andere schalen en een mooie grijze kleur heeft.

  Het platte ontwerp en groot weegplateau zorgt voor een veilige opstap. Het oppervlakte is voorzien van een 8 mm dikke veiligheidsglas en de pootjes zijn voorzien van veilige antislipvoetjes. De batterijbehuizing wordt ook vastgeschroefd zodat kinderen er niet gemakkelijk bij kunnen komen.

  Zelfs wanneer je op de weegschaal staat kun je goed lezen wat je gewicht is dankzij de grote 3,5 cm cijfers op het LCD scherm. Het kan maximaal 180 kg dragen en kan omgeschakeld worden tot lb. Het geeft je een goede gewichtsindicatie omdat het een nauwkeurigheid van 100 gram heeft.

  Het kan zichzelf aan en uit schakelen en weegt maar 0,2 kg. Je krijgt ook batterij mij zodat het ready is om te gebruiken.

  Voordelen

  Draagkracht tot max. 180 kg

  Groot weegplateau

  Nadelen

  Batterij moeten ingeschroefd worden

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Medisana BS 475

  Meer informatie

  Hier hebben we weer één van de weegschalen van Medisana die meer doet dan alleen je lichaamsgewicht aan te wijzen.

  Naast je gewicht kan het ook nog je lichaamsvet, lichaamsvocht en spiermassa meten. Daarnaast kan het ook nog je caloriebehoefte vaststellen en de BMI-waarde en botmassa berekenen. Het is dus handig om in huis te hebben omdat het je meer over je lichaam vertelt dan normale weegschalen. Het heeft een geheugen dat dat maximaal 10 personen kan onthouden, dus elk persoon in huis kan zijn eigen profiel aanmaken. De 4 nauwkeurige sensoren zorgen voor accurate meetresultaten. Je hebt keuze tussen kg, lb en st.

  Het kan een gewicht van maximaal 180 kg aan en geeft je een melding wanneer het overbelast wordt. Je hoeft het niet aan te maken. Dankzij de handige ‘step on’ functie gaat het vanzelf aan. Het schakelt zichzelf ook zelf uit na 10 minuten. Het komt met een 6 mm dikke veiligheidsglas, dat jammer genoeg niet antislip is, en een vrij grote LCD scherm. Het heeft een grijze kleur en weegt 1,6 kg.

  Voordelen

  Meet het gewicht, lichaamsvet, lichaamsvocht en spiermassa

  Automatische uitschakeling

  Nadelen

  Het bevat geen smartfunctie

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. O'dor

  Meer informatie

  Ook deze O’dor weegschaal komt met handige kenmerken die je inzicht geeft in je gezondheid.

  Allereerst is het goed om te weten dat het je nauwkeurige metingen heeft. Dat hebben ze wetenschappelijk kunnen bewijzen. Het is voorzien van BIA technologie (Bio-elektrische Impedantie Analyse) dat, naast je gewicht, ook nog je vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, botmassa, BMR en BMI meet. Alle gegevens kun je dan bie Bluetooth naar je App sturen zodat je dan een goeie overzicht hebt. De App kan maximaal 10 gebruikers opslaan.

  Deze O’dor weegschaal is voorzien van schokbestendig glas dat viermaal sterker is dan normaal glas. Het 84 mm LCD scherm is goed verlicht en dus goed leesbaar. Het kan een gewicht van maximaal 180 kg verdragen en werkt het best bij temperatuur 10~40°C.

  Mensen met een medisch implantaat, bijvoorbeeld een pacemaker, en zwangere vrouwen worden geadviseerd om het liever niet te gebruiken.

  De weegschaal heeft een gewicht van 1,74 kg, heeft een witte kleur en kan zichzeld aan en uit schakelen. Bij aankoop krijg je 4 x AAA batterijen mee. In dit geval gaat het om één van de beste O’dor weegschalen. Daarnaast werd al duidelijk dat deze weegschaal over een app beschikt, als zowel een handleiding. Deze O’dor weegschaal review is speciaal samengesteld op basis van klantervaringen.

  Voordelen

  Zeer nauwkeurige sensoren

  Meet BMI, Botmassa, Spiermassa, Gewicht, Vetpercentage en Vochtgehalte

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Medisana BS 430 connect

  Meer informatie

  De BS30 Connect van Medisana is ook één van de beste digitale weegschalen die je meer geeft dan eerder verwacht.

  De 4 nauwkeurige sensoren geven je metingen die zo accuraat mogelijk zijn. Behalve je gewicht kan het ook nog je lichaamsvet, lichaamsvocht en spier- en botmassa meten en het BMI en de dagelijkse caloriebehoefte (BMR) berekenen. De weegschaal kan maximaal 8 personen herkennen. Alle gegevens kun je vervolgens via Bluetooth naar de App op je smartphone of tablet sturen. Zo kun je gerust alles doornemen en ook met anderen sharen.

  Het heeft een mooie, witte kleur en een goed leesbare LCD scherm die een blauwe backlight heeft. Zodra je op de weegschaal stapt, gaat het vanzelf aan en het schakelt zichzelf ook vanzelf uit. Het kan een maximale gewicht van 180 kg verdragen en weegt zelf 2 kg.

  Voordelen

  Exacte meetresultaten

  Automatische herkenning van max. 8 gebruikers

  Nadelen

  Geen antislip oppervlak

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Omron BF511

  Meer informatie

  Ons laatste en misschien wel beste weegschaal is afkomstig van het merk Omron en heeft een zeer uniek design.

  Het is veel meer dan alleen een weegschaal. Het is een uitgebreide body composition monitor die je informatie over je lichaam geeft zoals lichaamsvet, visceraal vet en skeletspierniveau. Verder kan het ook nog basaal metabolisme (in kcal) tonen. De BF511 is klinisch gevalideerd en geclassificeerd als medisch hulpmiddel. Het kan een maximaal gewicht van 150 kg aan.

  Deze metingen doet het niet alleen via je voeten, maar ook je handen. De 8 sensoren meten beide tegelijktijdig om je deze nauwkeurige resultaten te kunnen leveren. Het heeft een overzichtelijke display en kan zichzelf automatisch aan- en uitschakelen.

  Het heeft een zwartzilveren kleur en weegt 2,7 kg. Je krijgt een handleiding en 4 AA batterijen mee.

  Voordelen

  Meet ook basaal metabolisme

  Overzichtelijke display

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste weegschaal

Een beste weegschaal kopen lijkt op het eerste gezicht misschien makkelijk, maar er zijn een aantal punten waar je op moet letten voordat je eentje definitief koopt. Het eerste waar je naar moet kijken is het type dat je wilt kopen. Wil je een ouderwetse analoge weegschaal, waar je gewoon op kunt staan om de gewenste info te krijgen en waar je geen batterijen voor moet kopen, of een digitale weegschaal die je veel meer mogelijkheden geeft?

Het tweede aspect waar je naar moet kijken, is de nauwkeurigheid. Je wilt natuurlijk een weegschaal hebben die je een zo goed mogelijke indicatie van je gewicht kan geven, dus daarop moet ook gelet worden. De meeste weegschalen ronden af op 100 gram, maar er zijn ook nog andere weegschalen die nauwkeuriger kunnen zijn. Natuurlijk moet je ook kijken hoeveel een weegschaal kan verdragen. Sommige kunnen een gewicht van maximaal 150 kg dragen en anderen gaan zo ver als 180 kg.

Het volgend informatie geldt voor digitale weegschalen. Sommige digitale weegschalen meten alleen je lichaamsgewicht, maar er zijn ook anderen die meer kunnen doen. Zo kunnen ze je ook nog informatie over spiermassa, vetpercentage, watermassa, BMI, enz. geven. Je krijgt dus veel meer uit zo een weegschaal. Als er meerdere mensen zijn, dan kan zo een weegschaal ook nog gegevens van het onthouden zodat elk persoon zijn of haar eigen profiel heeft. Ze geven je ook de mogelijkheid om dit informatie naar je smartphone te sturen om die goed door te nemen en het met anderen te delen.

Goede weegschaal kopen

Er zijn dus veel meer kenmerken waar je naar moet kijken wanneer je een goede weegschaal kopen wilt. Neem dus rustig je tijd wanneer je een goede weegschaal kopen gaat, zodat je precies eruit kan krijgen wat je nodig hebt.

Houd de weegschaal aanbiedingen in de gaten, zodat je nog voordeliger uit bent met je aankoop. De beste weegschaal vind je eenvoudig en snel met deze top 10 weegschaal lijst. Daarnaast is het verstandig om dit apparaat online te bestellen, in verband met leuke kortingen en aanbiedingen.

Wil jij jouw gezondheid zo goed mogelijk kunnen monitoren? Bekijk dan ook eens :

Welke weegschaal is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat is de beste weegschaal consumentenbond 2023 opinie?

Wat is de beste weegschaal consumentenbond 2023 opinie, is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.