Beste Webcam 2023

Een goede webcam komt steeds meer beter van pas. Het is dus goed om de beste webcam in huis te halen.

Laatste update 25 april 2023

 • Beste webcam consumentenbond

  Logitech C920

  Meer informatie
  Samenvatting

  Dit HD Pro camera van Logitech is zeer goede webcam om mee te werken. Met zijn geavanceerde technologie ga je misschien nooit meer een andere webcam willen gebruiken voor videogesprekken.

  Voordelen

  15 megapixels

  Het komt met staander

   

  Nadelen

  Niet draadloos

 • Best geteste webcam

  Logitech C270

  Meer informatie
  Samenvatting

  Hier hebben we nog een webcam van Logitech die duidelijk een ander design heeft. Ook hiermee kun je betere gesprekken voeren met je vrienden en familie. Als we naar het beeldkwaliteit kijken, dan zien we dat die in HD 720p is.

  Voordelen

  2GB Ram werkgeheugen

  Ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking

  Nadelen

  Snoer kon wat langer zijn

 • Webcam best getest

  Logitech C922

  Meer informatie
  Samenvatting

  Hier hebben we nog een webcam van Logitech, maar het is beter bestemd voor mensen die graag streamen en opnames maken. Heb je een YouTube kanaal of wil je die binnenkort beginnen? Dan heb je een goeie camera nodig die uitstekende opnames maakt.

  Voordelen

  15 megapixels

  Aanpasbare achtergrondvervanging

  Nadelen

  Prijzig

Beste Webcam 2023

Contact houden met je vrienden is tegenwoordig helemaal niet moeilijk. Naast bellen en chatten kun je ze ook nog videochatten met je smartphone en via Skype. Je laptop komt ook met een handige camera zodat je op elk moment van de dag je familie en vrienden gedag kunt zeggen. Maar het is wel een feit dat kwaliteit van de laptopcamera’s niet zijn wat ze moeten wezen. Gelukkig zijn er goede webcams die je kunt kopen en diens videokwaliteit en geluid veel beter zijn. Ze komen ook nog met hun eigen staandertjes zodat je het niet telkens op je laptop hoeft vast te maken. Hier zijn er de beste webcams te koop die goed van pas kunnen komen als je vaak aan het videochatten bent.

Beste Webcam Test 2023

NaamAantal megapixelsCompatibele besturingssystemenDraadloosMeer informatie
Logitech C92015Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10Nee
Logitech C2703Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10Nee
Logitech C92215Windows® 7,
Windows® 8, Windows® 10 of later
Mac OS X 10.9 of later
Nee
Microsoft LifeCam HD-3000 WIN7.2-Nee
Trust Spotlight-Win Vista, XPNee
Trust Trino8Windows 10, 8, 7, Vista of XPNee
Trust Exis-Windows 8, 7, Vista of XPNee
Logitech C1705Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 10Nee
Trust Webcam Spotlight Pro1.3Windows 10, 8, 7, Vista of XPNee
Logitech C930E8-Nee
 • 1. Logitech C920

  Meer informatie

  Dit HD Pro camera van Logitech is een droom om mee te werken. Met zijn geavanceerde technologie ga je misschien nooit meer een ander webcam willen gebruiken voor videogesprekken.

  Nu kun je videogesprekken voeren met een hoge beeldkwaliteit van HD 1080p. Macgebruikers zullen een beeldkwaliteit van HD 720p genieten bij FaceTime. Natuurlijk zullen de videochats die je voert bij Google Hangouts™ en Facebook van nog betere kwaliteit zijn. En dat is vooral handig wanneer het om belangrijke werkconnecties gaat. Dit webcam corrigeert automatisch het licht wanneer je je in een ruimte bevindt met weinig licht.

  Verder kan het natuurlijk ook nog mooie en scherpe opnames maken van HD 1080p. Dankzij H.264, een geavanceerde compressietechnologie, is het mogelijk om snellere en loeiende opnames te maken zonder dat het teveel van je computer eist. Tevens kun je mooie 15MP foto’s ermee maken. Camera komt natuurlijk met nauwkeurig gestelde autofocus en dat is natuurlijk een must. Stereogeluid is natuurlijk ook top en de webcam bevat 2 microfoons zodat men jou ook duidelijk kan horen. Het is geen draadloze webcam, maar dat is op zich geen ramp.

  Voordelen

  15 megapixels

  Het komt met staander

  Nadelen

  Niet draadloos

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Logitech C270

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een webcam van Logitech die duidelijk een ander design heeft. Ook hiermee kun je betere gesprekken voeren met je vrienden en familie.

  Als we naar het beeldkwaliteit kijken, dan zien we dat die in HD 720p is. Dankzij de Fluid Crystal™-technologie van Logitech zullen de beelden niet alleen beter vloeien, maar zullen ze ook scherper en mooier zijn. Het is te gebruiken met Skype, Facebook videochat en Google Hangouts en Yahoo! Messenger.

  Foto’s kunnen in 3-megapixels gemaakt worden en dat is ook heel mooi. Verder komt het met automatische lichtcorrectie en een ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking dankzij de RightLight™ technologie. Het komt dus met leuke kenmerken zodat je nog betere gesprekken kunt voeren.

  Het is een goedwerkende camera, maar de vorige is duidelijk van betere kwaliteit. Maar als je het gewoon nodig hebt om af en toe met vrienden te videochatten, dan is dit een goed product.

  Voordelen

  2GB Ram werkgeheugen

  Ingebouwde microfoon met ruisonderdrukking

  Nadelen

  Snoer kon wat langer zijn

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Logitech C922

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een webcam van Logitech, maar het is beter bestemd voor mensen die graag streamen en opnames maken.

  Heb je een YouTube kanaal of wil je die binnenkort beginnen? Dan heb je een goeie camera nodig die uitstekende opnames maakt. Met de C922 kun je opnames maken met een beeldkwaliteit van wel HD 1080p. Details worden vastgelegd met 30fps. Ook deze webcam komt met de geavanceerde compressietechnologie H.264 zodat opnames soepeler en sneller uploaden.

  Het komt met een tripod zodat je de gewenste hoogte en ligging kan bepalen. Het tafelstatief is draaibaar en kan tot 18,5 centimeter worden uitgeschoven. Tevens komt het met automatische lichtcorrectie en je kunt je achtergrond ook nog naar wens aanpassen. De twee dimensionale microfoons zullen alle geluiden kraakhelder opvangen.

  Voordelen

  15 megapixels

  Aanpasbare achtergrondvervanging

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Microsoft LifeCam HD-3000 WIN

  Meer informatie

  De volgende is een HD webcam van Microsoft. Het moet aan je laptop of computer vastgemaakt worden.

  De Lifecam HD-3000 geeft je kleurrijke en heldere beelden dankzij de ‘Echte’ 720p HD-sensor.  Het registreert video in HD-kwaliteit met maximaal 30 beelden per seconde. Het heeft een beeldresolutie van 1280 x 720 pixels en een beeldverhouding van 16:9. De TrueColor technologie zorgt voor kleurrijke beelden en goede opnames in diverse lichtomstandigheden.

  Het bevat een Universele voet zodat je het kunt vastmaken aan Notebooks en desktops. We zijn allemaal bekend met het merk Microsoft en je kunt het werkelijk niet misslaan met ze.

  Voordelen

  7.2 megapixels

  Interne microfoon

  Nadelen

  Niet voor Windows 10

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Trust Spotlight

  Meer informatie

  Deze webcam is ideaal voor wanneer je je in donkere ruimtes bevindt. Je gaat je niet hoeven bekommeren om verlichting of het kopen van lampjes om beter verlicht te worden voor de camera.

  De webcam komt met een hardwareresolutie van 640 x 480 pixels. Het komt met LED lampjes die dimfuncties bevatten zodat je je niet langer hoeft te bekommeren om verlichting. Ideaal dus voor Skypegesprekken en om video’s op te nemen voor YouTube. Daarnaast bevat het een interne microfoon die alle geluiden goed op kan vangen.

  De zelf stellende klem, die je moet gebruiken om vast te maken aan je laptop of desktopcomputer, kun je eenvoudig bevestigen. Je hoeft geen programma te installeren na aankoop. Het is een Plug & Play webcam die je dus meteen kunt gebruiken.

  Voordelen

  Led lampjes

  Zelfstellende klem

  Nadelen

  Aparte geluidsplug

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Trust Trino

  Meer informatie

  De volgende webcam is afkomstig van het merk Trust. Het is ideaal om met vrienden mee te Skypen en om video’s op te namen.

  Het maakt video’s met HD 720p beeldkwaliteit en foto’s van wel 8 megapixels. De ingebouwde microfoon is handig omdat je dan geen headset hoeft op te zetten. Je maakt het vast aan je laptop of computerscherm en drukt op een knop om foto’s te maken.

  Het is een simpele webcam die doet wat je ervan verwacht.

  Voordelen

  8 Megapixels

  Fotofunctie

  Nadelen

  Niet voor Mac computers

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Trust Exis

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een webcam van het merk Trust. Je plugt het in, maakt het aan en is dan helemaal ready om gebruikt te worden.

  De webcam heeft een hardwareresolutie van 640 x 480 pixels en daarmee krijg je mooie en scherpe beelden. Gelukkig zorgt het er ook voor dat beelden beter vloeien en de interne microfoon zorgt er ook voor dat het geluidskwaliteit beter wordt. Perfect voor Facebook videochat, MSN/Live Messenger en Skype.

  Het bevat een zelf stellende klem die je aan je Notebook, desktopcomputer of laptop kunt vastmaken. Programma downloaden of installeren is niet nodig.

  Voordelen

  Interne microfoon

  USB 2.0-video

  Nadelen

  Niet voor Mac

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Logitech C170

  Meer informatie

  De C170 van Logitech is ook een plug-and-play webcam die ook scherpe opnames en mooie foto’s maakt.

  Het maakt video’s in XVGA-resolutie en dat is 1024 x 768 pixels. Verder bevat het ook nog 200 MB harde schijfruimte en een geheugen van 512 MB RAM of meer. De ingebouwde microfoon vangt al je woorden goed op. Naast het voeren van gesprekken kun je ook nog opnames maken. Wanneer je klaar bent met je opname kun je die met mensen delen via Facebook, Twitter, Youtube of je blog.

  En dat is niet alles. Het bevat handige kenmerken zoals Facetracking en Zoomfunctie. Je zou het vrijwel meteen kunnen gebruiken, maar als je niet zo goed bent met technologie kun je ook nog de handleiding doornemen.

  Voordelen

  Zoomfunctie

  200 MB hardeschijfruimte

  Nadelen

  Een beetje onhandig

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Trust Webcam Spotlight Pro

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een webcam van het merk plus en dit exemplaar komt ook met handige led lampjes zodat je niet een aparte lamp hoeft aan te maken om gezien te worden door mensen met wie je aan het videochatten bent.

  Het bevat een 1,3 megapixel camera die een beeldresolutie van 1280 x 1024 pixels heeft. Het komt met ingebouwde led lampjes die natuurlijk goed van pas zullen komen. Daarnaast bevat het een interne microfoon dus het dragen van headphones hoeft helemaal niet. Het is een plug ’n play systeem die meteen gebruikt kan worden.

  De zelf stellende klem kun je aan het scherm van je desktopcomputer, laptop of Notebook vastmaken. Het is geen draadloze webcam.

  Voordelen

  Led lampjes

  Interne microfoon

  Nadelen

  Korte kabel

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Logitech C930E

  Meer informatie

  De laatste webcam op de lijst is nogmaals afkomstig van het merk Logitech en we eindigen sterk.

  De C930E heeft een hoge resolutie van 1280 x 720 pixels en maakt HD 1080p video’s met 30 frames per seconde. Natuurlijk is het ideaal voor videochatten en de interne microfoon is precies wat je nodig hebt wanneer je met je vrienden aan het chatten bent.

  Het bevat een CarlZeiss lens, een privacy frontje, en autofocus. Verder heeft het ook nog pan, tilt en zoom opties via software. Je kunt wel 4x digitaal inzoomen in Full HD webcam. Je klept het vast aan je monitor en je kunt beginnen.

  Voordelen

  8 Megapixels

  Autofocus

  Full HD webcam

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste webcam

Webcams komen met verschillende kenmerken, dus je moet niet alleen eentje uitkiezen die een hoge resolutie heeft. Vooral wanneer je van plan bent je webcam te gebruiken voor opnames die je dan online gaat plaatsen. Gelukkig zijn er tal van webcams waar je uit kunt kiezen zodat het niet lang zal duren voordat je de beste gevonden hebt.

Beeldkwaliteit is natuurlijk heel belangrijk. Het liefst heb je een Webcam HD-kwaliteit zodat elk detail duidelijk te zien is. Vooral wanneer je aan het filmen bent. Men verwacht dat alles door de webcam hoge kwaliteit gepresenteerd wordt. Webcam HD ready is al een goede keus. Dan krijg je een resolutie van 1280 x 720 pixels. Maar een Full HD webcam, die een resolutie van 1920 x 1080 pixels, is natuurlijk beter. Een vloeiende beeldkwaliteit is ook een must. Je kunt kiezen voor een webcam die 25 fps opneemt, maar er zijn ook anderen die met 60 fps kunnen opnemen. Daarnaast kunnen webcams ook foto’s maken en kun je een afbeelding sturen als je geen zin hebt om te videochatten. Dit eigenschap is een beetje minder goed vergeleken met het filmen.

Sommige webcams komen met ingebouwde microfoons. Dit kan goed van pas komen wanneer je computer geen microfoon heeft en je normaliter een headset moet dragen. De ingebouwde microfoon vangt dan alles op zodat je geen aparte tool hoeft te gebruiken. Verder kan een webcam ook nog andere jenmerken hebben zoals Facetracking en een Zoomfunctie. Iemand die aan het streamen is of video’s wilt maken met de webcam kan deze kenmerken goed gebruiken.

Daarnaast moet je ook opletten waar je zo een webcam kunt plaatsen. De meeste kun je met een klem aan de bovenkant van je computer of laptop plaatsen, maar je moet goed letten of het ook goed zal passen op de jouwe. Tevens komen sommige met hun eigen staanders zodat je de hoogte kunt bepalen en je het kan plaatsen waar je wilt. En dan moet je nog kijken naar het besturingssysteem. Zorg ervoor dat het compatibel is met je Windows of je Mac computer. Er wordt meestal aangegeven op welk systemen het kan werken.

Heeft u inmiddels een webcam uit onze top 10 webcam best getest uitgekozen? Laat het ons dan weten

De beste webcam gevonden? Bekijk dan ook eens :

Welke webcam is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over webcams?

De consumentenbond beste koop webcam is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.