Beste Waterkoker 2023

Met een waterkoker heeft u snel heet water voor uw koffie of thee. Hier vind u de beste waterkoker 2023

Laatste update 25 april 2023

 • Waterkoker beste koop

  Philips HD9320/20 – Waterkoker

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het schoonmaken van een waterkoker wordt vaker bemoeilijkt door de aanwezige verwarmingselementen. Met de platte bodem van de Philips HD9320/20 – Waterkoker wordt het schoonmaken niet meer belemmerd. Zo kunnen onder andere kalkresten gemakkelijk worden verwijderd.

  Voordelen

  Een filter houdt kalk en andere onzuiverheden tegen

  Het heeft een roestvrijstalen behuizing

  Waterkoker beste koop

  Nadelen

  Geen

 • Beste koop waterkoker

  Retro Fluitketel Waterkoker – zwart Moa Waterkoker

  Meer informatie
  Samenvatting

  Velen zullen zich misschien nog de tijd herinneren dat de waterketel elke ochtend op het fornuis stond en een typisch fluitend geluid maken wanneer het water al aan het koken was. De tijd dat water nu in een ketel wordt verwarmd is al voorbij, maar met de Retro Fluitketel Waterkoker – zwart Moa Waterkoker Design kan je steeds weer genieten van het uiterlijk die een waterketel moet voorstellen.

  Voordelen

  Voorzien van een speciale anti-kalkfilter

  Bij een laag waterniveau schakelt het automatisch uit

  Beste koop waterkoker

  Nadelen

  Temperatuur is niet apart in te stellen

 • Goede waterkoker

  Adler AD 1225 Waterkoker 1.7 Ltr. met Led verlichting

  Meer informatie
  Samenvatting

  Met een vermogen van maar liefst 2000 watt kan je met de Adler AD 1225 Waterkoker 1.7 Ltr. met Led verlichting binnen de kortste keer over warm water beschikken. Wanneer het water al gekookt is wordt dat met een speciaal lampje aangegeven en kan de glazen kan van de houder van deze goede waterkoker worden verwijderd.

  Voordelen

  Komt met een handige LED lampje

  Ideaal voor zowel links- als rechtshandigen

  Nadelen

  Het is van glas gemaakt

Beste Waterkoker 2023

De beste waterkoker te koop vinden? Bekijk onze top 10 beste waterkokers en bestel voordelig jouw waterkoker online. Warm water mag in geen enkel huishouden ontbreken en wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Het meest gangbaar is het gebruik van warm water voor het kunnen zetten van een kopje koffie of thee, maar kan het warm water ook worden gebruikt om bijvoorbeeld de gootsteen mee schoon te kunnen spoelen. Warm water lost vet op en is daarom geschikt om kleine verstoppingen die het gevolg zijn van een vet prop op te kunnen heffen. Nu is het zetten van een waterketel op het gasfornuis voor het verkrijgen van water niet bepaald een methode waar er in deze moderne tijd naar uitgekeken wordt. Het water koelt namelijk snel af wanneer de ketel van het fornuis is gehaald en dien je er ook steeds op te letten dat de ketel niet droog loopt wanneer je die te lang op het vuur laat staan. Waterkoker vergelijken doe je eenvoudig en snel met onze top 10 waterkokers

Beste waterkoker, hoe werkt deze precies?

Elke waterkoker beschikt over een verwarmingselement die op dezelfde werking berust als die van een elektrisch fornuis. De koperen windingen, al dan niet met een laagje chroom bedekt, worden door de weerstand die ze bieden tegen de elektriciteit warm waardoor het water aan de kook wordt gebracht. De elementen bevinden zich soms gewoon in het reservoir waar het water in komt, maar zijn er ook modellen te vinden waar alles onder een koperen plaat is weggewerkt. Het belangrijkste van een waterkoker is de droogloopregeling die voorkomt dat het verwarmingselement door heet blijft nadat het water al gebruikt is of helemaal is verdampt. Overigens hebben alle waterkokers een speciale thermostaat die ervoor zorgt dat het apparaat vanzelf afslaat wanneer het water al begint te koken.

Waterkoker vergelijken

Het verwarmen va het water wordt gestopt wanneer het kookpunt is bereikt en er al wat stoom begint te ontsnappen uit de tuit. Er zijn echter ook modellen te verkrijgen waar de temperatuur in te stellen is. Heel handig voor het gebruik om bepaalde soorten thee mee te zetten.

Ongeacht de uitvoering zijn alle waterkokers gevoelig voor kalkaanslag. Er zijn wel modellen te verkrijgen met een speciale kalkfilter, maar die laten toch altijd wat kalkresten achter na verloop van tijd. De kalkaanslag zorgt ervoor dat de efficiëntie van de verwarmingselementen achteruit gaat. Gelukkig zijn er in de handel diverse ontkalkers te vinden waarmee de waterkoker weer schoon kan worden gemaakt.

Ook is het bij de aanschaf belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de ketel in vergelijking met de vraag naar warm water. Grote gezinnen zullen natuurlijk voor een waterkoker met wat meer inhoudt kiezen. Naast waterkokers voor huishoudelijk gebruik zijn er ook grotere modellen te verkrijgen die worden gebruikt bij seminars of vergaderingen.

 • 1. Philips HD9320/20 – Waterkoker

  Meer informatie

  Het schoonmaken van een waterkoker wordt vaker bemoeilijkt door de aanwezige verwarmingselementen. Met de platte bodem van de Philips HD9320/20 – Waterkoker wordt het schoonmaken niet meer belemmerd. Zo kunnen onder andere kalkresten gemakkelijk worden verwijderd. Het verwarmingselement wordt hierdoor ook niet door een laag kalk bedekt waardoor het apparaat zijn snelle werking behoudt. Philips HD9320/20 is misschien wel de beste waterkoker voor jou.

  Het warm water wordt ook via een speciaal filter geleid bij het uitschenken waardoor kalk en andere onzuiverheden worden tegengehouden. De filter is gewoon uitspoel baar en kan dus steeds weer worden gebruikt. Dankzij de roestvrijstalen behuizing is deze waterkoker heel stevig en zal het niet zo snel de neiging hebben om te barsten wanneer het op de grond mocht vallen. De behuizing zorgt er ook voor dat je de ketel ook heel gemakkelijk aan de buitenkant kan schoonmaken. Op de ketel is er een speciaal waterniveau indicator welke aangeeft hoeveel water er nog in zit.

  Dankzij het handig indicatorlampje weet je ook wanneer het apparaat is ingeschakeld. Omdat water en stroom nou eenmaal een combinatie zijn waar er met de grootste zorg me moet worden omgesprongen is er gezorgd voor een speciale vierweg beveiligingssysteem.

  Voordelen

  Een filter houdt kalk en andere onzuiverheden tegen

  Het heeft een roestvrijstalen behuizing

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Retro Fluitketel Waterkoker – zwart Moa Design

  Meer informatie

  Velen zullen zich misschien nog de tijd herinneren dat de waterketel elke ochtend op het fornuis stond en een typisch fluitend geluid maken wanneer het water al aan het koken was. De tijd dat water nu in een ketel wordt verwarmd is al voorbij, maar met de Retro Fluitketel Waterkoker – zwart Moa Design kan je steeds weer genieten van het uiterlijk die een waterketel moet voorstellen. De waterkoker is ook nog verkrijgbaar in een tweetal kleuren en is het altijd wel een leuke verschijning op de keukentafel. Retro Fluitketel Waterkoker is een waterkoker met de nodige voordelen. Deze beste waterkoker kopen? Bekijk de aanbieders en prijzen.

  Naast het apart uiterlijk heeft de Retro Fluitketel Waterkoker een vrij grote capaciteit van 1,7 liter waardoor je er heel wat kopjes koffie of thee uit zal kunnen halen. Bij het koken van het water zorgt de automatische schakelaar ervoor dat het apparaat direct wordt uitgeschakeld wanneer het kookpunt is bereikt. Ook bij een te laag waterniveau wordt de waterketel direct uitgeschakeld om oververhitting en zelfs brand te voorkomen. Bij het uitschenken wordt het water geleid door een speciale anti-kalkfilter en wordt de ketel ook geheel apart op het voetstuk geplaatst.

  Er is wel geen mogelijkheid om de temperatuur apart in te stellen. Wel zorgt het krachtig verwarmingselement ervoor dat het water snel haar kookpunt bereikt.

  Voordelen

  Voorzien van een speciale anti-kalkfilter

  Bij een laag waterniveau schakelt het automatisch uit

  Nadelen

  Temperatuur is niet apart in te stellen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Adler AD 1225 Waterkoker 1.7 Ltr. met Led verlichting

  Meer informatie

  Met een vermogen van maar liefst 2000 watt kan je met de Adler AD 1225 Waterkoker 1.7 Ltr. met Led verlichting binnen de kortste keer over warm water beschikken. Wanneer het water al gekookt is wordt dat met een speciaal lampje aangegeven en kan de glazen kan van de houder worden verwijderd. Dankzij het LED lampje krijg je op zo een manier een bijzonder fraai effect in de glazen kan. De kan is ook zodanig ontworpen dat het ook op de eettafel een echte blikvanger is. Om ervoor te zorgen dat het water helder blijft is er een speciale filter dat kalkaanslag voorkomt. Adler AD 1225 is een speciale waterkoker, waarin je het water kunt zien koken. Water koken wordt hierdoor nog leuker.

  De platte voet zorgt ervoor dat de kan vanuit elke hoek erop kan worden geplaatst en geschikt is voor zowel links- als rechtshandigen. Het deksel is verder scharnierend aangebracht en kan worden geopend om gemakkelijk water in de kan te vullen. Omdat het deksel opening groot is uitgevoerd kan de ketel ook makkelijk aan de binnenkant worden schoongemaakt. Ook het verwarmingselement is geïntegreerd waardoor het niet beschadigd kan worden bij het schoonmaken van de ketel. De glazen kan is wel gevoeliger dan eentje vervaardigd van RVS of kunststof en zal er met de grootste zorg mee moeten worden omgegaan.

  Voordelen

  Komt met een handige LED lampje

  Ideaal voor zowel links- als rechtshandigen

  Nadelen

  Het is van glas gemaakt

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Russell Hobbs Oxford 20090-70 – Waterkoker – opgeruwd rvs

  Meer informatie

  De tijd dat waterkokers er allemaal heel eenvoudig uitzagen en er gewoon van ze werd verwacht dat ze voor warm water moesten zorgen is allang voorbij. Van de moderne waterkoker wordt verwacht dat het over een moderne vormgeving beschikt en verder heel praktisch is. DeRussell Hobbs Oxford 20090-70 – Waterkoker heeft een heel apart uiterlijk vanwege de kan die vervaardigd is uit opgeruwd RVS. Dit zorgt voor een matte uitstraling in tegenstelling tot het glanzend oppervlak wat normaal van RVS wordt verwacht. Ook heel apart is de snelkookfunctie waarmee je binnen 50 seconden over heet water kan beschikken! Heel geschikt wanneer je bijvoorbeeld grote hoeveelheden warm water nodig hebt en een aantal keren de waterkoker zal moeten gebruiken. Russell Hobbs Oxford 20090-70 waterkoker kopen? Bekijk aanbieder.

  De gewenste instellingen hiervoor zijn aangebracht in de ketel zelf. Bij het bereiken van het kookpunt schakelt de Russell Hobbs Oxford 20090-70 zichzelf uit en heeft het ook een droogkookbeveiliging waardoor je zonder zorgen de ketel water kan laten koken. Met een ruime capaciteit van 1,7 liter is deze waterkoker ook geschikt voor gebruik op een klein kantoor. Het nadeel is wel dat er geen indicatorlampje aanwezig is om aan te geven of het apparaat wel actief is.

  Voordelen

  Het bevat een snelkookfunctie

  Ideaal voor groot hoeveelheden water

  Nadelen

  Het heeft geen indicatorlampje

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Tristar WK-3375 – Waterkoker

  Meer informatie

  Voor de echte theeliefhebbers is het heel belangrijk dat de temperatuur van het water hetzelfde moet zijn als die welke vereist is om het beste resultaat uit de thee te halen. Maar natuurlijk is dat een lastig proces om zelf met een thermometer in te gaten te houden wanneer die temperatuur bereikt is. Gelukkig ontneemt de Tristar WK-3375 – Waterkoker je al het werk en kan de temperatuur door middel van een eenvoudige drukknop op het handvat worden geselecteerd. Er is hierbij de keuze uit 4 standen waarbij de stand voor kokend water apart kan worden gekozen.

  Maar het houdt hierbij gelukkig niet op. Nadat de gewenste temperatuur is geselecteerd wordt je wel op een heel aparte manier eraan herinnerd dat het water al af is. DeTristar WK-3375 beschikt namelijk over een aantal LED lampen die voor elke temperatuurinstelling een andere kleur hebben. Dankzij de glazen kan komen die kleuren heel goed tot uiting en weet je dus direct dat je een kopje thee kan gaan schenken. Ook een heel leuke manier om je gasten mee te verrassen op een aparte manier.

  Wees wel heel voorzichtig met de glazen kan omdat die gevoeliger is dan de RVS of kunststofvarianten. Tristar WK-3375 waterkoker bestellen? Bekijk prijzen en aanbieders.

  Voordelen

  Beschikt over een aantal LED lampen

  Je hebt keuze uit 4 standen

  Nadelen

  Het is gevoeliger dan de RVS of kunststofvarianten

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Retro Fluitketel Waterkoker – rood Moa Design

  Meer informatie

  Wie dol is op een rode kleur zal met de Retro Fluitketel Waterkoker – rood Moa Design zijn hart helemaal kunnen ophalen. Deze is vervaardigd van RVS met een speciale glanzende laklaag. Dit zorgt er ook voor dat deze waterkoker ook aan de buitenkant heel makkelijk schoon te maken is met een vochtige doek. Naast de kleur is ook de vorm heel apart. Die heeft waterkoker heeft namelijk het uiterlijk van een “ouderwetse” waterketel compleet met schenktuit en het bovenste vuldeksel. Het verwarmingselement is ook nog plat in de bodem verwerkt waardoor ook de binnenkant makkelijk schoon te maken is. Dankzij het indicatorlampje kan je ook gelijk zien wanneer het water al gekookt is. De speciale anti-kalkfilter zorgt ervoor dat het water altijd helder is. Mocht je besluiten om de Retro Fluitketel Waterkoker op te bergen dan kan het snoer ook handig worden opgeborgen in de ronde voet.

  De ketel heeft wel geen kijkglas dat het waterniveau aangeeft en zal je gewoon het deksel moeten open doen om te kijken hoeveel water er nog over is. Overigens is er geen gevaar voor droog koken omdat er een speciale beveiliging ervoor is ingebouwd. Moa waterkoker bestellen? Bekijk hier.

  Voordelen

  De speciale beveiliging stopt overkoken

  Eenvoudig te verschonen

  Nadelen

  Het heeft geen kijkglas

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Bestron DTP800 – Keramische Waterkoker

  Meer informatie

  Om het echte retro gevoel zo origineel als mogelijk in de keuken te brengen is de Bestron DTP800 in keramiek uitgevoerd. Dit is weer eens een groot verschil met de gangbare RVS en glazen ketels waarbij de andere waterkokers worden uitgevoerd. Het gebruik van keramiek maakt dat deze waterkoker niet alleen heel uniek uitziet, maar ook heel robuust aanvoelt. Dat vertaalt zich ook in de garantieperiode van maar liefst 5 jaar. Het verwarmingselement is helemaal in de bodem geïntegreerd en is daarom ongevoelig voor kalkaanslag. Het koken van het water wordt automatisch stopgezet wanneer het kookpunt is bereikt. Er ontbreekt wel een kijkglas voor het controleren van het waterniveau, maar beschikt de Bestron DTP800 gelukkig wel over een droogkookbeveiliging. Je kunt trouwens ook gewoon het deksel optillen om te kijken of er nog genoeg water is in de ketel.

  Met een capaciteit van maar 0.8 liter is deze waterkoker wel wat aan de kleine kant en dus niet geschikt voor grote gezinnen. Gezellig met wat vrienden koffie of thee zitten drinken kan gelukkig nog wel. Bestron DTP800 is misschien wel de beste waterkoker voor jou. Niet voor niks is deze koker opgenomen in onze beste waterkokers review.

  Voordelen

  Het beschikt over een droogkookbeveiliging

  Automatische stopzetting

  Nadelen

  Niet geschikt voor grote gezinnen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Aigostar King 30CEA

  Meer informatie

  Een leuk en fraai uitziende waterkoker die bovendien over een forse capaciteit van 1,7 liter beschikt en zo ook op kantoor kan worden gebruikt. De Aigostar King 30CEA – Waterkoker heeft bovendien ook nog een ingebouwde LED lamp die het kijkglasverlicht wanneer het water aan het koken is. Dit geeft wel een heel apart effect en maakt het tot een plezier om naar te kijken. Dankzij het groot uitgevoerd kijkglas heb je overigens ook direct door wanneer er water moet worden bijgevuld. Het water wordt ook door de afneembare filter dat zich in de schenktuit bevindt ontdaan van kalkdeeltjes. Het deksel is overigens met een drukknop open te maken waardoor er geen kans meer bestaat dat jij jezelf brand aan het hete RVS materiaal.

  Het schoonmaken aan de binnenkant van de ketel kan moeiteloos plaatsvinden dankzij de wijde hals waardoor je tot de bodem met het afwassponsje kunt komen. Het verwarmingselement is ook in de platte bodem weggewerkt en staat dus ook niet in de weg bij het schoonmaken.

  Ondanks de grootte heeft deze waterkoker wel geen aparte temperatuurinstelling. Verder zorgt het krachtig verwarmingselement ervoor dat het water snel aan de kook wordt gebracht. Aigostar King 30CEA waterkoker is voordelig in de aanschaf en beschikt over de nodige functies. Waterkokers vergelijken hoeft helemaal niet lastig te zijn met behulp van onze review beste waterkokers.

  Voordelen

  De afneembare filter houdt kalkdeeltjes tegen

  Het heeft een ingebouwde LED lamp

  Nadelen

  Het heeft geen aparte temperatuurinstelling

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Inventum HW212

  Meer informatie

  Misschien wel de meest eenvoudige waterkoker in deze vergelijking, maar daarom juist goed om toch aan te halen. Vervaardigd uit hittebestendig kunststof is dit een no-nonsense apparaat dat zorgt voor het nodige warm water. De Inventum HW212 is in zwart uitgevoerd waardoor het wel zal passen in de meeste keukens. De ketel heeft een capaciteit van 1,2 liter en past apart op het voetstuk. Wel handig, vooral voor zo een eenvoudig apparaat, omdat je zo het water moeiteloos kan uitschenken. De schenktuit beschikt over een anti-kalkfilter waardoor kalkdeeltjes niet meer worden ingeschonken en je altijd over helder water kan beschikken.

  Er is maar keuze uit 1 stand om het water aan de kook te brengen en schakelt de ingebouwde thermostaat de Inventum HW212 vanzelf uit. Mocht je vergeten zijn genoeg water in de ketel te doen en die dreigt droog te lopen, dan zal de speciale droogkookregeling schade voorkomen en het apparaat uitschakelen. Er is wel geen kijkglas aanwezig op de ketel en zal je dus via het deksel moeten kijken of er wel genoeg water is.

  Gelukkig zorgt de droogkookregeling er dus wel voor dat het verwarmingselement op tijd wordt uitgeschakeld wanneer je vergeten bent het water bij te vullen. Inventum HW212 is een koker voor water, welke tegen een voordelige prijs wordt aangeboden.

  Voordelen

  De schenktuit beschikt over een anti-kalkfilter

  Schakelt automatisch uit

  Nadelen

  Het heeft geen kijkglas

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Esperanza Waterkoker Tugela Zilver Mat

  Meer informatie

  Een fraaie waterkoker die in elke keuken een voorname plek zal krijgen. Uitgevoerd in zilver mat of zilver glanzend heeft de ketel een inhoud van 1,8 liter en zorgt het verborgen verwarmingselement ervoor dat er geen kalkaanslag kan vormen erop. Hierdoor blijft de waterkoker altijd optimaal presteren en is het bovendien makkelijker om de platte bodem schoon te maken.

  Een indicatorlampje geeft aan wanneer het apparaat in werking is en zorgt de droogkookregeling ervoor dat het apparaat niet kan worden beschadigd wanneer je een keertje vergeten bent het water aan te vullen. Dit kan helaas met de Esperanza Waterkoker Tugela Zilver Mat weleens gebeuren omdat het niet beschikt over een kijkglas. Ook is er geen anti-kalkfilter aanwezig waardoor het water soms wat minder helder kan zijn. Esperanza Waterkoker Tugela is een waterkoker, welke over de nodige functies beschikt. Deze beste waterkoker bestellen? Bekijk hier de prijzen.

  De Esperanza Waterkoker Tugela Zilver Mat beschikt echter wel over een handige geïsoleerde handgreep die koel blijft en kan het deksel ook met een druk op de knop worden geopend.

  Het snoer kan bij het opbergen van de waterkoker gewoon in het ronde voetstuk worden opgeborgen.

  Voordelen

  Het heeft een inhoud van 1,8 liter

  Het bevat een geïsoleerde handgreep

  Nadelen

  Het niet beschikt over een kijkglas

  Verkrijgbaar bij:

Waterkoker beste getest

Een goede waterkoker mag in geen enkel huis ontbreken en is ook op nagenoeg elke werkplek geen onbekend verschijnsel.  Bij de aanschaf welke waterkoker zal er daarom ook moeten worden gekeken naar de capaciteit en de verschillende opties. Als gekeken wordt naar de capaciteit is de Esperanza Waterkoker Tugela Zilver Mat – 1,8 L – 2200W wel de grootste uit de serie en heb je direct genoeg warm water voor een aantal kopjes koffie of thee. Deze capaciteit staat helemaal in contrast met de Bestron DTP800 – Keramische Waterkoker die met maar 0.8 liter speciaal bedoeld is voor kleine gezinnen. De beste waterkoker is dus per persoon verschillend, gelukkig heb je voldoende keuze in onze beste waterkoker top 10.

De snelste waterkoker in deze vergelijking is de Russell Hobbs Oxford 20090-70 – Waterkoker – opgeruwd rvs die binnen 50 seconden al voor warm water zorgt. Heel geschikt dus voor op kantoor wanneer in de ochtenduren er heel wat collega’s zullen aansluiten voor kopje koffie.

Maar ook het ontwerp van de verschillende waterkokers is soms wel heel apart te noemen. De Bestron DTP800 – Keramische Waterkoker heeft zelfs het uiterlijk van een echte ouderwetse waterketel en is ook nog geheel van keramiek vervaardigd.  Voor de liefhebber van moderne vormgeving is de Tristar WK-3375 – Waterkoker met een glazen ketel en verschillende kleuren LED lampen altijd heel leuk om naar te kijken. Zo is er voor ieders smaak altijd wel een waterkoker te vinden. Deze review over de beste waterkoker is zo samengesteld, dat in alle behoeften wordt voorzien. Welke de beste waterkoker kopen is, hoeft dus geen hele zoektocht te zijn. Heeft u misschien eentje gevonden in onze top 10 waterkoker gids?

Andere apparaten voor in de keuken:

Welke waterkoker is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over waterkokers?

De consumentenbond beste koop waterkoker is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.