Wandelschoenen

Goede wandelschoenen zijn essentieel om op een gezonde manier te kunnen wandelen. De beste wandelschoenen vind je in onze top 10 wandelschoenen!

Laatste update 9 mei 2023

 • Beste keuze

  Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen

  Meer informatie
  Samenvatting

  Speciaal voor de dames is deze comfortabele wandelschoen ontworpen met alleen praktische toepassingen op het oog, maar ook prachtig uiterlijk. Daar vallen gelijk de dikke zolen op en dienen die om tijdens lange wandelingen alle bewegingen van de voeten feilloos te ondersteunen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen

  Meer informatie
  Samenvatting

  Je voeten moeten forceren in een schoen die niet de nodige ondersteuning biedt, is het laatste wat je zou verlangen van een wandelschoen. Bij Skechers zijn ze daar zeker van op de hoogte en timmert dit merk al lang aan de weg als het aankomt op het ontwerpen van geschikt schoeisel.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen

  Meer informatie
  Samenvatting

  Apart zijn deze wandelschoenen wel, vooral wanneer je een kijkje neemt op de zolen. Die zijn zodanig uitgevoerd dat ze tijdens het lopen een ondersteunende werking hebben naar de voor- en achterkant van de voetzolen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Wandelschoenen 2023

Voor het gemak om lange afstanden af te leggen of gewoon de hele dag door te vertoeven in comfortabel schoeisel, zijn goede wandelschoenen onmisbaar. Je wilt namelijk niet lopen op slechte schoenen, dit is slecht voor het lichaam. In deze review vindt je daarom de beste wandelschoenen voor heren en dames. Dit zijn de best geteste producten in de categorie, zodat jij niet tientallen schoenen hoeft te vergelijken op kwaliteit en prijs. Lees verder om er achter te komen welke goede wandelschoenen tot de top 10 van onze wandelschoenen test behoren. Alle bekende merken zijn met de vergelijkingen mee genomen zoals Travelin, Adidas, Skechers, New Balance, Columbia, Salomon en meer.

Beste Wandelschoenen Heren & Dames | Top 10

NaamMaatGeslachtSeizoenscollectieMeer informatie
Skechers Go Walk 439VrouwenHerfst/Winter
Skechers Go Walk 437VrouwenHerfst/Winter
Skechers Go Walk 436VrouwenHerfst/Winter
Grisport Bergen Mid40UnisexLente/Zomer
New Balance MW956BK45MannenAlle seizoenen
Adidas GSG 9.2 Hi36MannenAlle seizoenen
Meindl Vakuum Men Ultra 284944MannenAlle seizoenen
Travelin Aarhus41UnisexHerfst/Winter
Salomon XA PRO 3D GTX44 2/3MannenAlle seizoenen
Columbia REDMOND XT44MannenAlle seizoenen
 • 1. Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen - Beste dames wandelschoen

  Meer informatie

  Speciaal voor de dames is deze comfortabele wandelschoen ontworpen met alleen praktische toepassingen op het oog, maar ook prachtig uiterlijk. Dit is de wandelschoen voor dames. Daar vallen gelijk de dikke zolen op en dienen die om tijdens lange wandelingen alle bewegingen van de voeten feilloos te ondersteunen. Daar hoort ook de nodige demping bij en worden de gewrichten dus minimaal belast. Dat is van groot belang voor degenen op een wat hogere leeftijd en die nog altijd regelmatig erop uit trekken om een flinke wandeling te maken. De rubber is trouwens eenvoudig schoon te krijgen en geldt dat ook voor de bovenzijde.

  Die is vervaardigd uit licht textiel en heeft die ook een sterk ventilerende werking. Om het geheel compleet te maken, zijn de tussenzolen ook verwijderbaar om het schoonmaken eenvoudiger te maken. Het lichte gewicht en hoog draagcomfort maken de Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen ook geschikt om binnenshuis aan te doen of tijdens het verrichten van alledaagse werkzaamheden. Omdat een sluiting ontbreekt, is het aan- en uittrekken ook eenvoudig en geschikt voor personen die niet snel kunnen bukken om de veters vast te maken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen

  Meer informatie

  Je voeten moeten forceren in een schoen die niet de nodige ondersteuning biedt, is het laatste wat je zou verlangen van een wandelschoen. Bij Skechers zijn ze daar zeker van op de hoogte en timmert dit merk al lang aan de weg als het aankomt op het ontwerpen van geschikt schoeisel. De Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen – Dames zijn daarom erop gericht om de voeten zo min als mogelijk te vermoeien en geldt dat ook voor de gewrichten. Dit wordt bereikt door het laag gewicht van de schoen en de dikke rubberen zolen. Die zorgen ervoor dat elke wandeling een waar plezier wordt en je na afloop niet hoeft te vrezen voor vermoeide voeten. De zool zorgt ook voor een optimale grip en zal uitglijden met deze schoenen aan dus niet zo gauw gebeuren. Dat is wel een veilige manier om op de wandel te gaan en zorgen de uitneembare zolen voor een optimale hygiëne. De schoenen zijn vanwege het gebruik van synthetische materialen geschikt voor elk seizoen en ook nog eenvoudig schoon te krijgen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen

  Meer informatie

  Apart zijn deze wandelschoenen wel, vooral wanneer je een kijkje neemt op de zolen. Die zijn zodanig uitgevoerd dat ze tijdens het lopen een ondersteunende werking hebben naar de voor- en achterkant van de voetzolen. Die worden immers het zwaarst belast tijdens het lopen. Door deze speciale constructie zijn de Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen – Dames ook geschikt om elke dag aan te doen in en rond het huis. De zwarte kleur zorgt er voor dat de schoenen mooi samengaan met haast elke kleding en bovendien niet zo gauw vlekken zullen vertonen. Een wandelschoen komt immers tijdens het lopen ermee in aanraking met behoorlijk wat vuil en water. De schoenen zijn geschikt om voor elk seizoen aan te doen.

  De kwaliteit van de gebruikte materialen zorgt wel voor een lange levensduur en kunnen de tussenzolen na een tijdje altijd nog vervangen worden. Met het juist onderhoudt zal je dus flink genieten van de Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen en kan dat ook in elk seizoen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Grisport Bergen Mid Wandelschoenen

  Meer informatie

  Wie zo naar deze schoenen kijkt, zal niet gauw op het idee komen dat het om wandelschoenen gaat. Met zo een stoer uiterlijk en een hoge bouw, zijn de Grisport Bergen Mid Wandelschoenen – Unisex – Zwart dan ook speciaal bedoeld om een stevige wandeling te maken op onbestraat terrein. Door het bos of door de bergen heen, niets is te veel voor deze wandelschoenen. De zolen zijn uit stevig rubber vervaardigd en zorgt dit zacht materiaal onder alle omstandigheden er wel voor dat je niet zo snel uit zult glijden. Wie zo naar buiten trekt met zo een schoen, zal zeker ook het nodig water en vuil tegenkomen. Die hebben echter geen invloed omdat de hele schoen waterdicht is uitgevoerd. Schoonmaken van de sportieve wandelschoenen na zo een lange wandeltocht zal dus geen problemen opleveren. Om voor de nodige ondersteuning te zorgen, is de achterzijde van de schoenen zodanig uitgevoerd dat ze maximale steun bieden aan de hielen. De stevige vetersluiting rond alles goed af en zorgt de Gore-Tex materiaalvoering voor de nodige ventilatie.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. New Balance MW956BK Black Nubuck | Beste wandelschoenen voor heren

  Meer informatie

  Wandelen kan op elk terrein plaatsvinden, van de nette voetpaden in de stad tot aan het ruigste terrein door het bos. Voor de tweede situatie zijn de New Balance MW956BK Black Nubuck beste wandelschoenen heren speciaal ontworpen. Primair daarbij was een optimale bescherming van de voetzolen en bevindt er zich daarom een kunststofplaat in de zolen. Deze buigt mee en merk je er tijdens het wandelen dus niets van.

  Echter zullen harde voorwerpen zoals steentjes dankzij deze plaat niet meer in staat zijn om tot aan de voetzolen door te dringen. Met de stevigheid van de onderzijde van deze wandelschoenen zit het dus helemaal in orde, maar geldt dat ook voor de bovenzijde. Die is vervaardigd uit duurzaam leer en dus bestand tegen alle invloeden van buitenaf. De voeten zitten er dus goed bescherm bij en mag ook het comfort niet ontbreken. Die wordt gegarandeerd met een zacht uitgevoerde binnenzijde met uitneembare zolen. Met alle duurzame materialen die er gebruikt zijn voor de schoen, zal het dus duidelijk zijn dat zelfs voor de wintermaanden de New Balance MW956BK Black Nubuck voor een lange wandeling geschikt zullen zijn.

  Voordelen

  Beste wandelschoenen heren

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Adidas GSG 9.2 Hi

  Meer informatie

  Van dit top sportmerk verwacht je wellicht niet zo een stevig uitziende wandelschoen. Alle eigenschappen waar Adidas nu eenmaal bekend om staat, zijn terug te vinden in de GSG 9.2 Hi – Wandelschoenen. De kwaliteit staat helemaal aan top en zie je dat terug in de slijtvaste middenvoet. Ook is de gehele bovenzijde vervaardigd uit leer. Niet voor niets worden deze schoenen dan bij voorkeur aangeschaft door personen die er intensief gebruik van zullen maken. De stevige buitenzijde houdt al het water tegen, ook bij gebruik in de regen. Het speciaal profiel van de zolen zorgt in alle situaties voor de beste grip. Dempingspunten zijn bij de voorzijde en de hielen en wordt de voet dus nooit zwaar belast. Ondanks de stevige bouw, is het gewicht laag te noemen en zijn de schoenen geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Die kunnen in elk seizoen het gemak uittesten en zal de duurzame constructie ervoor zorgen dat de Adidas GSG 9.2 Hi – Wandelschoenen na de aanschaf voor een lange tijd gebruikt zullen worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Meindl Vakuum Men Ultra 2849 46

  Meer informatie

  Een klassiek aandoend uiterlijk kan de Meindl Vakuum Men Ultra 2849 46 – Maat: 44 zeker aangeschreven worden en zorgt de in donker bruin uitgevoerde bovenzijde en dito zool daar zeker wel voor. Het leer aan de bovenzijde is met behulp van stevig stikwerk aan elkaar vastgemaakt en zijn er ventilatie openingen zichtbaar. Alles wijst dus op een wandelschoen die ontworpen is voor wat moeilijker begaanbaar terrein. Natte voeten oplopen zal je ook niet vanwege het gebruik van speciale materialen zoals Gore-Tex. Het gewicht van het schoeisel is laag gehouden om je niet alleen in staat te stellen moeiteloos grotere afstanden af te leggen, maar ook geen vermoeide voeten op te lopen. Ook de gel demping zorgt voor een verhoogd comfort. Bestemd voor zowel mannen en vrouwen, is de Meindl Vakuum Men Ultra een wandelschoen waar je nog vele jaren plezier mee zal beleven.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Travelin Aarhus Wandelschoenen

  Meer informatie

  Er is bij de constructie van deze schoen veel gebruik gemaakt van materialen die bestand zijn tegen de invloeden van alle 4 seizoenen. Of het nu in de felle kou van de winter is of de hitte van de zomer: de Travelin Aarhus Wandelschoenen zijn speciaal in elkaar gezet om de voeten onder alle omstandigheden droog en warm te houden. De bovenlip zorgt ervoor dat er geen water naar binnen kan sijpelen. De hielen worden door de stevige achterzijde optimaal ondersteund en zorgt de hoge bovenzijde dat ook de enkels niet volledig belast worden. Deze eigenschappen zijn belangrijk om niet alleen blessures te vermijden, maar ook personen die al last ondervinden van hun enkels. De stevige stootranden en de ferme nopjes aan de onderzijde, geven de rubberen zool een beschermende werking die in het ruigste terrein wel goed van te pas zal komen. Het ademend materiaal waar de bovenkant uit vervaardigd is, zal ook de ophoping van zweet voorkomen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Salomon XA PRO 3D GTX Wandelschoenen

  Meer informatie

  Het uiterlijk van een wandelschoen kan verrassend sportief zijn en is dat ook bij de Salomon XA PRO 3D GTX Wandelschoenen gelijk merkbaar. De dikke zolen met het groot aantal nopjes geven al aan dat het hier om een schoen gaat dat voor elk terrein geschikt is. De ondersteuning van de voeten is compleet met de 3D Advanced Chassis en is die tegelijk ook flexibel genoeg om onder alle omstandigheden jouw balans niet kwijt te raken.

  De A/B classificatie is er dus niet voor niets bij aangegeven en zijn deze wandelschoenen dan ook geschikt voor personen die wat extra ondersteuning goed kunnen gebruiken. Bij de aankoop ben je er verzekerd van dat onder alle weersomstandigheden de schoenen hu werk naar behoren zullen doen. Met een verstevigde neus en een waterdichte voering, is de Salomon wandelschoen in elk terrein thuis. De veters zorgen voor een passende sluiting en zit de schoen daarom ook als gegoten. Last van blaren zal je dus nooit hebben en zijn deze stoer aandoende, maar tegelijk ook lichte wandelschoenen ook prima op vlak terrein te gebruiken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Columbia REDMOND XT WATERPROOF

  Meer informatie

  Wie op zoek is naar een lichtgewicht wandelschoen die stevig genoeg is om aan alle invloeden van het weer en de weg/paden weerstand te bieden, zal in de Columbia REDMOND XT WATERPROOF Wandelschoenen een geschikte “partner” vinden. Er is gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals rubber voor de zolen en polyester voor de bovenzijde. Deze zorgen er voor dat schoonmaken geen problemen op zal leveren en ook de slijtage aan de lage kant zal zijn. Het is immers de bedoeling dat je nog lang zal moeten genieten van deze prachtig ogende sportieve wandelschoenen. De kleurencombinatie laat de sportieve  wandelschoenen sportief ogen en zorgen de transportlussen daar ook voor. Naast het aparte en sportief uiterlijk zijn het ook de materialen zoals rubber en polyester die de schoen die bepaalde eigenschappen bezorgen zoals het waterdicht zijn. Na een lange wandeling in de regen of gewoon per ongeluk stappen in waterplassen, het zal geen invloed hebben op jouw voeten en blijven die lekker droog. Eenvoudig kunnen uitglijden is er ook niet bij door het antislip zool.

  Voordelen

  Sportieve wandelschoenen

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Wandelschoenen beste getest

Aan keuzemogelijkheden voor een goede wandelschoen is er dus geen gebrek en maakt het terrein of het jaargetijde waarvoor ze gebruikt zullen daarbij niet uit. Het is bij allemaal belangrijk dat de ondersteuning van de voeten in elke situatie optimaal zal zijn en dat de zolen hun dempende werking blijven behouden. Bij de New Balance MW956BK Black Nubuck wandelschoenen heren is er zelfs een beschermende tussenzool die de voeten beschermd tegen scherpe objecten. Daarom is dit één van de beste wandelschoenen voor mannen.

Misschien wel de beste demping heeft de Meindl Vakuum Men Ultra 2849 46 – Maat: 44 en de Travelin Aarhus Wandelschoenen – Waterdicht – Categorie A/B – Vibram zool. De laatste biedt ook extra steun aan de voetzolen en wordt zelfs een wandeling op moeilijk begaanbaar terrein hierdoor mogelijk. Water zal op een schoen als de Grisport Bergen Mid Wandelschoenen – Unisex – Zwart geen invloed hebben en zijn ze ook geschikt om in alle jaargetijden te gebruiken. Het eenvoudigst uitgevoerd zijn de Skechers Go Walk 4 Wandelschoenen – Dames – Maat 39 en passen die het best bij personen die op zoek zijn naar een “no nonsens” wandelschoenen beste koop, die snel aan te trekken zijn en nog altijd een optimale ondersteuning geven. Welke goede wandelschoen uit onze top 10 wandelschoenen review vindt je leuk?

De beste wandelschoenen heren & dames

Het zou weinig nut hebben om een lange wandeling te maken zonder het nodig comfort en start alles met de juiste schoenen. Nu verschillen de behoeftes van persoon tot persoon en is het voor het uitkiezen van de beste wandelschoenen belangrijk dat men over een groot aanbod beschikt. De pasvorm dient helemaal afgestemd te zijn op de maat van de voeten en is daarbij niet alleen de lengte van belang. Ook de breedte van de voeten is belangrijk en speelt het materiaal waaruit zo een wandelschoen is vervaardigd een grote rol. Door flexibel te zijn kunnen de voeten rekenen op de nodige steun en is de kans dat je na zo een wandeling met vermoeide voeten thuis komt dus wel heel erg klein. Speciale aandacht wordt ook besteedt aan de kwaliteit van de schoenzolen. Die moeten immers bestand zijn tegen alle invloeden van de weg en dus vervaardigd zijn van stevig slijtvast materiaal. Desondanks dienen ze flexibel genoeg te zijn om een dempende werking te hebben tijdens het lopen. Zo wordt niet alleen de voet zelf beschermd, maar ook de gewrichten zoals de knie.

Wandelschoenen test

De beste wandelschoenen test moeten dus voldoen aan alle eisen op het gebied van functionaliteit en comfort, maar moet de schoen er ook nog goed eruitzien. Dat hangt helemaal af van de ontwerpers en zetten men bij de meeste modellen een slank ontwerp neer welke samengaat met de hedendaagse trend. Ook de kleurkeuze past bij het geheel en worden wandelschoenen daarom ook voor vele andere gelegenheden gebruikt. Een dagje uit of gewoon ermee gaan winkelen? De wandelschoenen uit onze beste wandelschoenen test zijn veelzijdig en worden bovendien door alle leeftijdsgroepen gedragen. Een sporthorloge is ook een handige toevoeging als je regelmatig wandelt zodat je bij kunt houden hoe actief je bent. Het groot aantal mogelijkheden waar men uit kan kiezen zorgt dat dit veelzijdig publiek altijd aan zijn trekken zal komen. De veelzijdigheid is ook te merken aan de prijzen welke er gehanteerd worden en vallen de beste wandelschoenen te koop binnen ieders bereik.

Bekijk ook eens:

Welke wandelschoen is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 wandelschoenen samen te stellen, voor zowel dames als heren. Dit zijn daarom allemaal goede wandelschoenen aanbiedingen deals.

Wat zegt de consumenten bond over wandelschoenen?

De consumentenbond beste koop wandelschoen is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.