Vaatwastabletten

Goede Vaatwastabletten brengen veel meer voordelen met zich mee dan alleen je etenswaren goed te verschonen. De beste vaatwastabletten 2020 vind je hier.

Laatste update 9 mei 2023

 • Beste keuze

  Dreft Platinum Blue - Kwartaalbox 5x22 Stuks

  Meer informatie
  Samenvatting

  De functie van een vaatwastablet is veel meer dan alleen zeep te bevatten om vet op te lossen. Dat vormt ook een belangrijk deel van de werking, maar komt daar in de praktijk nog veel meer erbij kijken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  Finish Kwartaalpak All in 1 Max Lemon

  Meer informatie
  Samenvatting

  Wie al eerder vaatwastabletten van Finish heeft gebruikt, zal als geen ander weten hoe effectief de werking van ze is op zelfs de vuilste was. Dat komt door de unieke combinatie van een aantal actieve stoffen in één handige tablet.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  Finish All in 1 Max Grease Fighter

  Meer informatie
  Samenvatting

  Misschien wel het lastigst om te verwijderen zijn vetresten die bij het gebruik van sommige vaatwastabletten nog altijd prominent aanwezig zijn. Niet alleen de was, maar ook de verschillende componenten van de vaatwasser zoals de sproeiers en de afvoerbuizen kunnen erdoor verstopt raken en zal dat wel voor een (dure) reparatie zorgen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Vaatwastabletten 2020

Het doen van de was in de keuken wordt vaker niet meer met de hand, maar gewoon met zo een handige vaatwasser gedaan. Groter kan het gemak niet zijn omdat alle vuile was automatisch helemaal schoongespoeld wordt en zelfs compleet wordt gedroogd. Het is echter de werking van het gebruikte wasmiddel, welke voor een groot deel het eindresultaat zal bepalen en komen daar de beste vaatwastabletten in. Bij Bol.com zijn de beste vaatwassers te koop te vinden en overzichtelijk geplaatst. In onderstaande vaatwastabletten review vind je de beste vaatwastabletten 2019 & 2020.

Top 10 Beste Vaatwastabletten

 • 1. Dreft Platinum Blue - Kwartaalbox 5x22 Stuks

  Meer informatie

  De functie van een vaatwastablet is veel meer dan alleen zeep te bevatten om vet op te lossen. Dat vormt ook een belangrijk deel van de werking, maar komt daar in de praktijk nog veel meer erbij kijken. Niet alleen vet, maar ook tal van andere organische etensresten moeten door de werking van zo een tablet verwijderd worden en zorgt de Dreft Platinum Blue voor een vaatwasser die nooit vervuild zal raken en hygiënisch in gebruik is. Problemen met een verstopte afvoer komen ook vaak voor en komt dat door het wegspoelen van vetresten die op een gegeven moment vast zullen klonteren in de verschillende leidingen.

  Om de vuilste was schoon te krijgen in een korte periode, zijn de tabletten van Dreft Platinum Blue ook geschikt omdat ze hun actieve stoffen snel afgeven. Al het glaswerk komt er helemaal helder uit en komt dat mede door het compleet verwijderen van alle vuilresten. Niet alleen de was wordt sprankelend schoon opgeleverd, maar wordt ook de vaatwasser ontdaan van kalkresten. Die hebben een grote invloed op de efficiëntie van vooral de sproeiers. Ook opslag van de tabletten vormt geen probleem dankzij de handige kleine zakjes.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Finish Kwartaalpak All in 1 Max Lemon

  Meer informatie

  Wie al eerder vaatwastabletten van Finish heeft gebruikt, zal als geen ander weten hoe effectief de werking van ze is op zelfs de vuilste was. Dat komt door de unieke combinatie van een aantal actieve stoffen in één handige tablet. De werking begint al bij het voorspoelen waarbij er gezorgd wordt zelfs de hardnekkigste etensresten worden verwijderd. Wie de vaat een tijdje heeft laten liggen, zal wel merken dat de etensresten opgedroogd zijn en vaak eerst handmatig verwijderd moeten worden. Daar ben je een tijdje mee bezig en is het wel prettig om dat alles over te slaan door gewoon een Finish All in 1 Max Lemon vaatwastablet te gebruiken. De gefaseerde aanpak komt door het selectief loslaten van de verschillende stoffen in de tablet. Een apart voorspoelmiddel is dus ook niet nodig. Het eindresultaat is een fris ruikende vaat waar je ook geen vlek op zal zien.

  De verpakking is ruim met maar liefst 85 tabletten en zorgt zo een voordelige aankoop voor vele weken waasplezier.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Finish All in 1 Max Grease Fighter

  Meer informatie

  Misschien wel het lastigst om te verwijderen zijn vetresten die bij het gebruik van sommige vaatwastabletten nog altijd prominent aanwezig zijn. Niet alleen de was, maar ook de verschillende componenten van de vaatwasser zoals de sproeiers en de afvoerbuizen kunnen erdoor verstopt raken en zal dat wel voor een (dure) reparatie zorgen. Wie echter de tabletten van Finish All in 1 Max Grease Fighter gebruikt, zal zich daar geen zorgen om hoeven te maken. De effectieve werking wordt bovendien al bij een lage temperatuur bereikt en dus ook geschikt voor vaatwassers die niet over een warmwatertoevoer beschikken. De tablet zal dus voor elke vaatwasser hetzelfde resultaat opleveren en hoeft bovendien niet uitgepakt te worden. Zelfs etensresten die bij wijze van spreken “vastgeplakt” zijn en gewoonlijk een tijdje moesten staan weken, zullen bij het gebruik van deze tablet met zelfs een kort wasprogramma compleet verwijderd worden.

  Een vlekkeloos eindresultaat mag dus steeds weer verwacht worden. Om ervoor te zorgen dat je niet steeds een voorraadje hoeft op te slaan, wordt Finish All in 1 Max Grease Fighter – Vaatwastabletten – Kwartaal Pak – 100 stuks geleverd in een handige grote verpakking met 100 tabletten.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Sun Classic vaatwastabletten - 222 stuks – Kwartaalbox

  Meer informatie

  Haal de zon in de keuken met de handige vaatwastabletten van Sun Classic en merk je dat niet alleen aan de schone borden en glazen welke steeds weer uit de vaatwasser tevoorschijn zullen komen, maar ook de frisse geur die het middel in de keuken zal verspreiden. De tabletten kunnen gelijk in de vaatwasser geplaatst worden en zal de verpakking vanzelf weer opgelost worden. Het beste resultaat wordt bereikt wanneer de tablet in combinatie met een spoelglans en zout wordt gebruikt. Niet alleen worden zo alle etensresten moeiteloos verwijderd, maar krijg je na afloop ook een glanzende was. Kalkaanslag wordt ook voorkomen op deze manier en zal de vaatwasser lang mee gaan. Milieuvriendelijk zijn de Sun Classic vaatwastabletten ook omdat ze geen fosfaten bevatten. Deze zorgen immers voor een snelle algengroei in de natuur waardoor vissen door gebrek aan zuurstof massaal sterven.

  Het wordt nog beter omdat voorspoelen niet nodig is met deze vaatwastabletten. Daar bespaar je een heleboel tijd mee en worden de meeste hardnekkige vlekken, of die nou veroorzaakt zijn door koffie en thee, grondig verwijderd.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Finish Classic Regular Kwartaal Pak

  Meer informatie

  Het is altijd leuk wanneer bij het gebruik van een vaatwasser de dosering van het middel geen problemen zal opleveren omdat je zo bij elke wasbeurt ervan verzekerd bent dat het resultaat steeds optimaal zal zijn. Om dat te bewerkstelligen, komt de Finish Classic Regular dus in een handige tabletvorm welke geschikt is voor gebruik in elk type vaatwasser en elke was. Met de speciale weekmiddelen aanwezig in de tablet, is het zelf voorspoelen en verwijderen van hardnekkige etensresten niet nodig. Stop alles gerust in de vaatwasser en laat de Finish Classic Regular zijn werk doen. Na afloop is de was weer helemaal glanzend schoon en geldt dat zelfs voor het gevoeligst glaswerk. Die worden niet aangetast door agressieve bestanddelen in de vaatwastabletten. De reiniging zorgt zelfs ervoor dat theevlekken verwijderd worden. Dat is een ware opluchting voor een ieder die graag al het servies wil behouden in de originele staat. In elke verpakking zitten er maar liefst 110 tabletten en kan er indien gewenst ook bezorgd worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Finish All in 1 Regular

  Meer informatie

  De werking van een vaatwasser hangt voor een deel ook af van de soort afwastablet welke er gebruikt zal worden. Het vuil moet immers op verschillende manieren aangepakt worden en moet zo een schoonmaakmiddel wel onderscheidt kunnen maken tussen alle etensresten. Niet alleen vet, maar ook een heleboel andere resten zullen eerst losgeweekt moeten worden. Met de multifunctionele werking van de Finish All in 1 Regular – Vaatwastabletten, zal elke vaat echter zonder moeite weer schoongewassen worden. Het voordeel van deze tabletten is ook dat ze geen hoge temperatuur nodig hebben om effectief te beginnen te werken. Daar bespaart de vaatwasser niet alleen energie mee, maar kunnen de tabletten ook prima worden gebruikt voor vaatwassers die niet over een aparte warmwateraansluiting beschikken. Het is belangrijk dat de werking van zo een vaatafwasmiddel niet agressief is ten opzichte van delicaat glaswerk. Dat veroorzaakt na verloop van tijd glascorrossie welke op den duur voor onherstelbare schade zal zorgen. Met Finish All in 1 Regular – Vaatwastabletten zal dat echter niet gebeuren en wordt het glaswerk bij elke wasbeurt weer brandschoon opgeleverd.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Sun Classic Citroen

  Meer informatie

  Een klassieker welke in geen enkele keuken mag ontbreken, zijn de vaatwastabletten van Sun. Deze staan niet alleen vele jaren bekend bij haar vele tevreden klanten, maar worden ook aanbevolen door tal van fabrikanten van vaatwassers. De werking van de tabletten zorgt namelijk niet alleen voor een schone was. Ook de vaatwasser zelf ondervindt er veel voordeel aan omdat het binnenste mechanisme zoals de sproeiers en de vele leidingen er door schoon gehouden worden. Dat is nu een dubbelvoordeel waar je wel moeilijk omheen zal kunnen.

  Ook het milieu wordt bespaard met Sun Classic Citroen vaatwastabletten – 180 stuks omdat ze 100% fosfaatvrij zijn. Tijdens het wassen begint zich ook een frisse citroengeur te verspreiden en is de combinatie van een helderschone was met zo een prettige geur wel moeilijk te verslaan. Verplicht kiezen voor een lang wasprogramma hoeft niet omdat de tabletten een hoge concentratie wasmiddel bevatten en voorspoelen niet nodig is. Om het uiterste uit de tabletten van Sun te halen, is een combinatie van een glansspoelmiddel en zout aan te raden. De verpakking is bovendien extra voordelig met 180 tabletten en kan het indien gewenst ook bezorgd worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Sun Classic

  Meer informatie

  Een combinatie van vaatwastabletten en het gebruik van zout is bij elke vaatwasser aangeraden wanneer de hardheid van het water zorgt voor kalkaanslag op niet alleen het glaswerk, maar alle leidingen in de vaatwasser zelf. Sun komt daarom met een compleet reinigingssysteem bestaande uit een spoelglansmiddel en een vaatwaszout. De Sun Classic Vaatwastabletten – 76 stuks kunnen echter ook alleen gebruikt worden voor het bereiken van een schone was. Het handige van deze tabletten is, dat voorspoelen niet nodig is omdat al het vuil vanwege de speciale weekmiddelen aanwezig snel losgemaakt zal worden. De hoge concentratie zorgt er ook voor dat de hoeveelheid van de was geen invloed heeft op de kwaliteit van het eindresultaat. Ook het milieu wordt bespaard door de afwezigheid van fosfaten in de tabletten.

  Zoveel voordelen in een enkele tablet kan alleen maar Sun klaarspelen en komen die in een handige doos met 76 stuks. Dat staat garant voor vele wasbeurten en zijn de tabletten bovendien verpakt in een hydrofilm. Je plaatst zo een tablet dus rechtstreeks vanuit de door in de vaatwasser.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Dreft Platinum Blue

  Meer informatie

  Wie de naam van dit merk hoort weet gelijk dat het aangeboden product wel zal voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Zo wordt bij het gebruik van de tabletten de vaatwasser er ook beter van omdat eventueel aanwezige etensresten in de filter ook gelijk worden opgelost. De afvoer van het water zal dus altijd nooit belemmerd worden en zal de vaat ook nooit vlekken vertonen na het drogen. Over vlekken gesproken: niet alleen wordt vet moeiteloos verwijderd, maar is er ook een zout- en spoelfunctie aanwezig. Gewoon handig dus door alles in één tablet te hebben en zorgt het kalkvrij houden van het water er ook voor dat de sproeiers niet gauw verstopt zullen raken. De efficiënte wijze waarop het wasmiddel te werk gaat, zorgt ervoor dat ook zilverwerk schoon gekregen wordt zonder dat er na verloop van tijd ook daar sprake zal zijn van kleine beschadigingen.

  Wie dus met de grootste zorg om wilt gaan met al het keukengerei, zal met de vaatwastabletten van Dreft Platinum Blue het juiste middel gevonden hebben en er nog supervoordelig van afkomen dankzij de verpakking van in totaal 160 stuks.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Sun Classic

  Meer informatie

  Een handig grote verpakking vaatwastabletten is altijd welkom in de keuken, vooral wanneer het gaat om die van Sun Classic. Al vele jaren zijn ze onmisbaar in vele keukens en komt dat zeker door de efficiënte werking op alle vaas, ongeacht het vuil of vet welke verwijderd dient te worden. Zo verdwijnen de hardnekkigste vlekken zoals die veroorzaakt door koffie en thee er als sneeuw voor de zon en wordt de vaatwasser gelijk ontdaan van alle onplezierige geurtjes en opgehoopte vuilresten. Gebruiksvriendelijkheid is gegarandeerd door de tabletten met een speciale oplosbare verpakking. Over de dosering hoef jij je dus ook geen zorgen te maken en kan één zo een tablet gebruikt worden voor elk wasprogramma. De verpakking zorgt bij een gemiddeld verbruik voor bijna een vol jaar aan tabletten en komt dat financieel gezien zeker het voordeligst uit.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste vaatwastabletten

Er is dus geen excuus meer mogelijk om de was niet schoon te krijgen wanneer gekozen is uit de beste afwasblokjes van Bol.com. de effectieve werking heeft niet alleen betrekking op de etensresten welke er verwijderd dienen te worden, maar ook de vaatwasser zelf. Zo laat de Sun Classic Vaatwastabletten – 76 stuks de machine fris ruiken dankzij de geïntegreerde citroengeur en verspreidt deze prettige geur zich door de hele keuken. Met extra zorg wordt er omgegaan met al het delicaat glaswerk en zullen de tabletten van Finish All in 1 Regular – Vaatwastabletten – 85 tabs ervoor zorgen dat er geen sprake zal zijn van glascorrosie. Kalkresten worden opgelost en in het spoelwater meegenomen door de Dreft Platinum Blue – Kwartaalbox 5×22 Stuks – Vaatwastabletten te gebruiken. Deze zijn ook effectief in het verwijderen van de hardnekkigste vetresten. Het hardnekkigst vuil, ook aangebrande resten, worden met de speciale weekmiddelen van de Finish All in 1 Regular – Vaatwastabletten – 85 tabs moeiteloos verwijderd. Een lang wasprogramma is dus in de meeste gevallen niet nodig en betekent dit een aardige besparing op de water en vooral energierekening. Heeft u inmiddels een goeie kunnen vinden uit onze top 10 vaatwastabletten review?

Beste afwasblokjes

Hoeveel wasmiddel er gebruikt moet worden vormde vroeger een groot probleem voor het verkrijgen van een vlekkeloze was en behoord dat tot het verleden tijd met de introductie van de vaatwastablet. Deze bevat een combinatie van een aantal effectieve stoffen die niet alleen het vet probleemloos weten op te lossen, maar ook aangekoekte resten weten los te weken. Het zou anders wel vaker voorkomen dat na zo een wasbeurt er nog altijd etensresten te zien zouden zijn. Naast het verwijderen van de resten moet ook de werking van het wasmiddel niet agressief zijn. Delicaat glaswerk kan er anders door aangetast worden en bevatten de meeste vaatwastabletten ook over een glansmiddel. De was ziet er zo helder uit met de nodige glans waarbij er geen vlekje te zien zal zijn. Het vlekkeloos resultaat wordt ook in combinatie met het apart toegevoegd zout bereikt.

De beste afwastabletten zorgen dat je vaatwasser in goede staat blijft

Door de werking van alle in het water aanwezige kalk en ophopen van vuil en vet, kan een vaatwasser op den duur met verstopte leidingen en sproeiers komen te staan. Ook kunnen er zich nare luchtjes beginnen te vormen en zorgt dat niet bepaald voor een prettig gevoel wanneer je de keuken binnenloopt. De beste vaatwastabletten bevatten daarom ook ontharders die het overtollig kalk verwijderen en zelfs vuil dat al opgehoopt zit bij de filters oplost en verwijderd. Een verstopte sproeier krijg je ook niet meer en wordt de efficiënte werking van de vaatwasser dus niet in gevaar gebracht. De tabletten komen ook in een speciale hydrofolie waardoor je het rechtstreeks vanuit de doos in de vaatwasser kunt plaatsen. Met de voordeelverpakkingen waarin er wel tientallen tot zelfs honderden tabletten zich bevinden, is het steeds moeten aanschaffen niet nodig en wordt er vaak ook nog aangeboden om alles tot aan huis te bezorgen.

Wat zijn de beste vaatwastabletten?

Om nou echt te zeggen wat zijn de beste vaatwastabletten, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 beste vaatwas tabletten samen te stellen. Dit om je te helpen met de vraag; welke vaatwastabletten zijn het beste?

Wat zegt de consumenten bond over vaatwastabletten?

De consumentenbond beste koop vaatwastablet is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.