Televisie

Wil jij graag een goede televisie kopen? Hier vind je de beste televisie van 2020 in onze top 10 televisies.

Laatste update 9 mei 2023

 • Beste keuze

  Samsung UE40MU6120

  Meer informatie
  Samenvatting

  Televisie kijken met deze goede televisie, is bijzonder te noemen en heeft dat allemaal te maken met de 4K Ultra HD beeldkwaliteit. Deze hkc tv kwaliteit zorgt voor een groot aantal pixels die elk detail nauwkeurig kunnen weergeven.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  LG OLED55C7V

  Meer informatie
  Samenvatting

  Haal jouw eigen bioscoop in huis met de LG OLED55C7V – 4K OLED tv en beleef je op een aparte manier van alle beelden die op het maar liefst 140cm grote scherm tevoorschijn worden “getoverd”.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  LG 43UJ630V

  Meer informatie
  Samenvatting

  De kwaliteit van het beeld op dit pronkstuk van LG is buitengewoon te noemen en is het unieke wel dat ongeacht de hoek waaronder de beelden worden bekeken, alles nog steeds haarscherp over zal komen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Televisie 2020

De belangrijke rol van de televisie is er zeker om nog lang te blijven, zelfs met de komst van alternatieven zoals de smartphone. Door de televisie ook steeds aan te passen en de laatste snufjes toe te passen, blijft het een prominente rol vervullen binnen elk huis of gewoon iedere andere plek waar er behoefte is aan ontspanning of het kunnen verschaffen van informatie. Weg is de tijd dat een televisie uitsluitend werd gebruikt om televisiekanalen mee op te vangen. De moderne televisie is een multifunctioneel apparaat met vele toepassingen en kunnen zowel jong als oud zich flink ermee amuseren.

Een goede televisie kopen kan soms best lastig zijn. Daarom willen we u een handje helpen met onze beste televisie te koop lijst.

Top 10 Televisies

NaamMaximale resolutieSchermdiagonaal Smart TV Meer informatie
Samsung UE40MU6120Ultra HD/4K40 inch (102 cm)Ja
LG OLED55C7VUltra HD/4K55 inch (140 cm) Ja
LG 43UJ630VUltra HD/4K43 inch (109 cm) Ja
Samsung UE43MU6100Ultra HD/4K43 inch (109 cm)Ja
HKC 32C9AHD ready32 inch (81 cm) Nee
Philips 32PFS5362/12Full HD32 inch (81 cm) Ja
Samsung UE55MU6220Ultra HD/4K55 inch (140 cm) Ja
Philips 32PHS4112HD ready32 inch (81 cm) Nee
Samsung UE49M6320Full HD49 inch (124 cm)Ja
Salora 20LED1600Full HD20 inch (51 cm)Nee
 • 1. Samsung UE40MU6120

  Meer informatie

  De belevenis die dit toestel te bieden heeft, is bijzonder te noemen en heeft dat allemaal te maken met de 4K Ultra HD beeldkwaliteit. Deze zorgt voor een groot aantal pixels die elk detail nauwkeurig kunnen weergeven. Dat komt vooral van te pas bij het spelen van games of het bekijken van HD films. Met de beeldkwaliteit van het hoogste niveau, is het belangrijk om ook de andere eigenschappen op te noemen. Zo kan de Samsung UE40MU6120 – 4K tv op het wifi netwerk worden aangesloten en biedt dit onbegrensde mogelijkheden. Handig is de optie om gebruik te maken van een CI-module die rechtstreeks op de tv aangesloten kan worden. Hierdoor kan je met de originele afstandsbediening dus ook de module bedienen. Natuurlijk is het ook mogelijk om het scherm van jouw smartphone op de tv te projecteren en is de Samsung UE40MU6120 – 4K tv hiermee een multifunctioneel apparaat dat in geen enkele woonkamer mag ontbreken. Het energiegebruik is ook laag dankzij de LED technologie en is er een energiebesparende functie ingebouwd.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. LG OLED55C7V

  Meer informatie

  Haal jouw eigen bioscoop in huis met de LG OLED55C7V – 4K OLED tv en beleef je op een aparte manier van alle beelden die op het maar liefst 140cm grote scherm tevoorschijn worden “getoverd”. Het kleurencontrast is daarbij ongeëvenaard en komt dat door de OLED technologie. Het zijn de pixels in het scherm die bij deze technologie zelf kleuren ontwikkelen en komen hierdoor alle details goed over. Ook het erbij horend geluid is op topniveau en komt dat door het Dolby Atmos systeem welke je de indruk geeft alles te ervaren zoals het in een driedimensionale ruimte zou klinken. Met de kwaliteit van het beeld en geluid helemaal in orde, is er ook veel aandacht besteed aan de gebruiksvriendelijkheid. Zo kan deze smart tv op het wireless netwerk worden aangesloten en kan je alles vanuit jouw smartphone bedienen. De LG OLED55C7V – 4K OLED tv neemt weinig ruimte in beslag vanwege het dunne scherm en is daarom ideaal om tegen de wand te bevestigen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. LG 43UJ630V

  Meer informatie

  De kwaliteit van het beeld op dit pronkstuk van LG is buitengewoon te noemen en is het unieke wel dat ongeacht de hoek waaronder de beelden worden bekeken, alles nog steeds haarscherp over zal komen. Dit heeft allemaal te maken met het IPS paneel en beschikt die ook nog over 10 verschillende instellingen. Strikt recht voor de tv moeten zitten is dus niet meer verplicht en leent dit toestel zich dan ook goed voor wat kleinere ruimtes. Door gebruik te maken van een actief HDR analyse systeem, wordt de kwaliteit van de beelden steeds geoptimaliseerd. Met het geluid zit het natuurlijk ook helemaal goed en krijg je het gevoel met een heus home theater systeem te maken te hebben.

  Voor de bediening kan voor de magic remote van LG worden gekozen en stelt deze jou in staat om zonder moeite het internet te browsen naar de leukste programma’s. Aan de beveiliging is er daarom ook veel aandacht besteed in de vorm van webOS3.5.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Samsung UE43MU6100

  Meer informatie

  Niet alleen op het gebied van smartphones, maar ook televisies mag Samsung zich tot de grootste merken rekenen. Niet alleen de kwaliteit, maar ook de vele opties die een toestel als de UE43MU6100 – 4K tv te bieden heeft, maken het merk tot een van de beste. De kwaliteit van het beeld benadert zelfs die van een IMAX theater en heeft dat allemaal te maken met de UHD dimming. Deze zorgt voor de scherpste contrasten op het LED scherm. Snelle scrollen is mogelijk met de handige one-remote en kan met die naast de televisie een groot aantal andere apparaten eveneens bediend worden. Met jouw smartphone in de hand, kan het scherm van de Samsung UE43MU6100 – 4K tv omgetoverd worden tot een waar spektakel waarop je niet alleen YouTube filmpjes kunt bekijken, maar ook gewoon bestanden op de telefoon opgeslagen. Met een stijlvol ontwerp is de televisie in elke woonkamer in ieder geval een blikvanger waar ook andere apparaten zoals een DVD-player op aangesloten kunnen worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. HKC 32C9A

  Meer informatie

  Wie op zoek is naar een relatief eenvoudige televisie, zal dat bij de HKC 32C9A – HD tv zeker wel vinden. Dit relatief nieuw merk komt met dit toestel op de markt om ook voor zij met een kleiner budget een LED tv betaalbaar te houden. Met de beeldkwaliteit zit het dus wel goed en kan men genieten van de heldere HD beelden van het scherm. Met een grootte van 81cm is die trouwens wel voldoende voor de meeste ruimtes (woon-, slaapkamer) en levert het bevestigen aan de muur geen problemen op. Voor het bekijken van kabel- of satelliettelevisie zijn er ook voorzieningen aanwezig. Met de hotelmodus heb je meer controle over de televisie en bepaal je bijvoorbeeld op welk volume de televisie aan zal gaan en op welk kanaal dat zal gebeuren. Het geluid geproduceerd door de 2x6w speakers is ruim voldoende en je met de HKC 32C9A – HD tv ook flink op de stroomrekening.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Philips 32PFS5362/12

  Meer informatie

  Op het gebied van elektronica behoeft dit merk geen introductie en weet je bij voorbaat al dat de kwaliteit wel in orde is. Er kan gelijk opgemerkt worden dat dankzij de Pixel Plus HD alle beelden haarscherp op het 32 inch scherm te zien zijn en bekijk je daarom niet alleen al jouw favoriete tv programma’s. Omdat de Philips 32PFS5362/12 – Full HD tv een smart tv is, kan ook via het internet naar leuke programma’s worden gezocht of gebruik je de tv om online te gaan gamen. Mogelijkheden genoeg dus en maakt de Philips App Galary de bediening van het geheel nog eenvoudiger. Aansluiting op het internet kan zowel middels wifi of via een ethernetkabel. Verder kunnen ook andere apparaten middels de twee HDMI poorten worden verbonden. Het energieverbruik is laag dankzij de A+ classificering en beschikt het toestel ook over een lichtsensor en sleeper. Ook en harde schijf of USB stick sluit je gewoon rechtstreeks aan op de tv en kunnen alle opdrachten ook door middel van spraakbesturing worden uitgevoerd.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Samsung UE55MU6220

  Meer informatie

  Op het groot scherm van maar liefst 140cm groot zal jij jezelf in een bioscoop wanen en draagt het licht gebogen scherm daar ook bij. Deze constructie zorgt er zelfs voor dat de zijkanten benut worden en het beeld meer diepgang krijgt. De ervaring wordt compleet gemaakt door het krachtig geluid welke door de 2 speakers wordt geproduceerd. Het LED scherm bevat 4x zoveel pixels als een normaal HD scherm en worden alle details en kleuren daarom ook kristalhelder weergegeven. De beeldkwaliteit benadert zelfs die van een IMAX theater. Het beste resultaat wordt bereikt door recht voor het scherm te zitten. Leuk om ook eens te proberen, is de optie om met jouw smartphone alle bestanden zoals foto’s en films op het tv scherm af te beelden. Ook spraakbesturing behoort tot de opties en is de handige one remote die meerdere apparaten kan bedienen, ook iets wat je mee moet nemen bij de aanschaf.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Philips 32PHS4112 HD ready tv

  Meer informatie

  Niet iedereen heeft de behoefte aan een tv met veel opties zoals aansluitmogelijkheden op het internet of het bieden van HD kwaliteitsbeelden. Het LED scherm is echter wel duidelijk genoeg om beelden met een hoge kwaliteit te bezichtigen en is het scherm met een grootte van 81cm ruim voldoende om in een doorsnee woon- of slaapkamer te voorzien in de behoefte. De Philips 32PHS4112 HD ready tv is geschikt voor het bekijken van televisiekanalen en kan met behulp van het ingebouwd CI-module kaartslot ook gewoon kabeltelevisie bekeken worden. Een ingebouwde mediaplayer speelt ook alle bestanden vanuit jouw USB stick af. Tal van mogelijkheden dus bij deze televisie. Het energieverbruik is natuurlijk aan de lage kant en in de stand- by positie helemaal te verwaarlozen. Wie het toestel aan de muur plaatst, bespaart nog meer ruimte en is dit toestel ook gekoppeld aan een garantieperiode van 2 jaar.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Samsung UE49M6320

  Meer informatie

  Het is altijd leuk wanneer bij het bekijken van beelden op jouw televisie, er genoten kan worden van de scherpste kleuren die natuurgetrouw over komen. Dat is nou precies wat met PurColor van de Samsung UE49M6320 – Full HD tv wordt bereikt en wordt het een hele belevenis wanneer je bijvoorbeeld een natuurfilm bekijkt. Een aparte afstandsbediening heb je ook niet nodig omdat met behulp van jouw smartphone alle functies van het toestel bediend kunnen worden. Ook aansluiting op het internet via de wifi is mogelijk. Het licht gebogen scherm zorgt voor een aparte beleving van alle beelden doordat ze een grote diepgang zullen vertonen en krijg je gelijk het gevoel in een bioscoop te zitten. Daar zorgt het gebogen scherm en het perfect geluid van Dolby kwaliteit wel voor.

  Natuurlijk is het effect van een bioscoop niet compleet zonder de auto depth enhancer welke het beeld meer diepgang geeft door de contrasten te vergroten en de micro dimming pro. Deze maakt steeds een analyse van het zwarte en wit op het scherm en laat beide kleuren scherp overkomen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Salora 20LED1600 1600

  Meer informatie

  Een goed televisie wil je het liefst overall mee naartoe nemen en is dat wel mogelijk met de Salora 20LED1600 1600 series 20” HD Zwart LED TV. Deze beschikt namelijk over een 12V voedingsoptie en kan deze televisie met LED scherm zonder moeite in de caravan worden geplaatst of gewoon in de auto. Het scherm is groot genoeg om er met een groepje omheen te zitten en te genieten van bijvoorbeeld filmpjes en foto’s die je op een USB stick hebt geplaatst. De Salora 20LED1600 1600 series beschikt namelijk over een ingebouwde mediaplayer. Ook een HDMI aansluiting is er aanwezig en kan er dan ook rechtstreeks een apparaat afgesloten worden zoals een camera. Het geluid van de 2x5W speakers is ook ruim voldoende en kan er ook een koptelefoon aangesloten worden. Het stroomgebruik is met 23W laag genoeg om met de spanning van een volle (auto) accu vele uurtjes te kunnen genieten.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste televisie

Een televisie mag dus niet ontbreken in de woonkamer of gewoon elke andere ruimte waar er daar de behoefte aan is. De moderne televisie wordt al lang niet alleen maar gebruikt om er televisieprogramma’s mee te bekijken. Zie het als een centraal punt waar je verschillende apparaten op aan kunt sluiten en kan dat met behulp van kabels of draadloos via de wifi. De beeldkwaliteit is voor alle toestellen prima te noemen, maar zijn er altijd nog uitschieters. Zo is de Samsung UE43MU6100 – 4K tv met het gebogen scherm uniek te noemen en geeft het een diepgang aan de beelden die het dichtstbij de kwaliteit van een bioscoop komt. De LG OLED55C7V – 4K OLED tv en Samsung UE40MU6120 – 4K tv bijvoorbeeld laten ook de contrasten duidelijk naar voren komen en is dat ook te zien bij de zwart en witte kleuren. Een televisie meenemen op vakantie in de camper kan ook met de Salora 20LED1600 1600 series 20” HD Zwart LED TV en beschikt die ook kog over een ingebouwde USB mediaplayer. Heeft u inmiddels eentje gevonden in onze top 10 televisie review?

Televisie met internet verbinding

Door de televisie aan te sluiten op het internet of elk ander beschikbaar netwerk, is het mogelijk om het scherm te gebruiken om er bijvoorbeeld informatie aan te tonen. Denk maar aan de vele bedrijven waar je met behulp van zo een informatiescherm wegwijs wordt gemaakt. Het gaat daarbij vaak gewoon om televisietoestellen die met behulp van een netwerk van informatie worden voorzien. Binnenshuis wordt de televisie ook veelvuldig gebruikt om er filmpjes vanuit het internet mee te bekijken (YouTube) en is het ook mogelijk dat het telefoonscherm op de televisie tevoorschijn komt. Naast de optie voor het draadloos aan kunnen sluiten van het internet, beschikt elke televisie (afhankelijk van het model) ook over verschillende andere mogelijkheden om er apparaten op aan te sluiten. Een home theater systeem of een DVD speler, alles hoort erbij en vormt de televisie niet zomaar het middelpunt van de woonkamer.

Best geteste TV

Dat is misschien wel logisch, maar is in deze tijd van technologische hoogstandjes een ware concurrentiestrijd gaande tussen de verschillende merken. De moderne LED schermen zijn zo niet alleen energiebesparend, maar maken ook een slanke constructie mogelijk. Het geheim ligt echter in de mate van contrast en diepgang welke bereikt kunnen worden en geven deze aan de beelden een zekere diepgang. De kleuren komen helder en natuurlijk over en komen alle details haarscherp over. Apart zijn ook de gebogen schermen of die welke superdun uitgevoerd zijn. Het is allemaal wel mogelijk met een televisie. Voor de bevestiging zijn er verschillende mogelijkheden beschikbaar, maar is een plaats op de muur steeds populairder aan het worden. Dit komt mede door de dunne schermen en het laag gewicht. Laag is ook het energiegebruik te noemen en schakelt de moderne televisie zich na een tijdje vanzelf uit (stand-by mode). De aanschaf van een apart home theater systeem is in de meeste gevallen zelfs niet meer nodig vanwege de uitstekende kwaliteit van de ingebouwde speakers.

Bekijk ook eens :

 

Welke televisie is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de beste tv is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope televisie terwijl andere gewoon de beste televisie kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze prijsvergelijking tv top 10 op te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over televisies?

De consumentenbond beste koop televisie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.