Stoomstrijkijzer

Het beste stoomstrijkijzer kopen en gebruiken, kan een hoop tijd schelen tijdens het strijken. Het beste stoomstrijkijzer van 2023 vind je hier.

Laatste update 26 april 2023

 • Stoomstrijkijzer beste koop

  Philips Azur Performer Plus GC4516/20

  Meer informatie
  Samenvatting

  Strijken staat niet bepaald aan top wanneer het aankomt op de favoriete huishoudelijke werkzaamheden, maar steekt de Philips Azur Performer Plus GC4516/20 – Stoomstrijkijzer – Blauw/wit daar gelukkig wel een stokje voor.

  Voordelen

  Stoomstrijkijzer beste koop

  Nadelen

 • Beste prijsklasse

  Philips GC1433/40

  Meer informatie
  Samenvatting

  Snel even een zwaar verkreukelde hemd of broek helemaal gladstrijken is helemaal geen probleem meer dankzij de Philips GC1433/40 – Stoomstrijkijzer. Deze is lekker licht (1,1kg) en beschikt verder over een snoer van 2m. om het gewenste effect te bereiken dient het reservoir gevuld te worden met gewoon kraanwater en wordt alle kalk verwijderd dankzij de kalkverzamelaar.

  Voordelen

  Nadelen

 • Favoriete keuze

  Tefal Easygliss FV3930

  Meer informatie
  Samenvatting

  Belangrijk bij een stoomstrijkijzer is de gelijkmatige verdeling van al het stoom over het kledingstuk en zorgt dat voor het gelijk krijgen van een groot oppervlak in een keer. Zo een strijkbeurt is dus snel achter de rug en is dat wel leuk wanneer je bijvoorbeeld morgens snel uit huis moet.

  Voordelen

  Nadelen

Beste Stoomstrijkijzer 2023

Netjes voor de dag komen is alleen maar mogelijk met gladgestreken kleren en zal een stoomstrijkijzer wel korte metten maken met de hardnekkigste kreukels. De warmte van het hitte element alleen is namelijk vaak niet voldoende voor een kreukvrij resultaat en hangt veel ook af van de stof waaruit zo een kledingsstuk is vervaardigd. Zelfs vochtig maken helpt niet en zal de stoom welke onder een hoge druk vrijkomt bij zo een strijkijzer de vezels weer flexibel genoeg maken om terug naar hun originele positie te gaan. Wil jij graag de beste stoomstrijkijzer kopen? Lees verder om te zien wat de beste stoomstrijkijzers te koop zijn.

Top 10 Beste Stoomstrijkijzer 2023

NaamVermogen HogedrukstoomStoomdruk (g/min) Meer informatie
Philips Azur Performer Plus GC4516/202400 watt Ja45 g/min
Philips GC1433/402000 watt Ja25 g/min
Tefal Easygliss FV39302300 wattNee40 g/min
Tefal Easygliss FV39102200 watt Nee35 g/min
Philips Azur Pro GC4887/303000 wattJa50 g/min
Bestron AEA60882400 watt Nee12 g/min
Bestron ACL258750 watt Nee30 g/min
Philips EasySpeed GC2042/402100 watt Ja35 g/min
Philips EasySpeed GC1028/202000 wattJa25 g/min
Tristar ST-8132800 wattJa10 g/min
 • 1. Philips Azur Performer Plus GC4516/20

  Meer informatie

  Strijken staat niet bepaald aan top wanneer het aankomt op de favoriete huishoudelijke werkzaamheden, maar steekt de Philips Azur Performer Plus GC4516/20 – Stoomstrijkijzer – Blauw/wit daar gelukkig wel een stokje voor. Het gemak waarmee dit stoomstrijkijzer zich laat bedienen, maakt elke strijkbeurt tot een waar plezier. Dit komt door de krachtige stoomwerking van 45g/min en verdwijnen zelfs de hardnekkige kreukels hierdoor. Ook de speciale SteamGlide Plus-zoolplaat hierbij en garandeert die een soepele beweging over elk kledingstuk, ongeacht het materiaal waar het uit vervaardigd is. De openingen aan de onderzijde zijn strategisch geplaatst en zorgen voor een gelijkmatige verspreiding van de stoom. Het reservoir heeft een capaciteit van 300ml en wordt de stoom snel opgewekt dankzij het verwarmingselement van 2400W. kalkdeeltjes worden uit het water verwijderd en garandeert dat een vlekkeloos resultaat. De temperatuur dient wel handmatig ingesteld te worden. Met de spitse voorzijde kunnen alle plekken van het kledingstuk bereikt worden. Het lange snoer van 2m en de zachte handgreep dragen ook bij aan het comfort.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Philips GC1433/40

  Meer informatie

  Snel even een zwaar verkreukelde hemd of broek helemaal gladstrijken is helemaal geen probleem meer dankzij de Philips GC1433/40 – Stoomstrijkijzer. Deze is lekker licht (1,1kg) en beschikt verder over een snoer van 2m. om het gewenste effect te bereiken dient het reservoir gevuld te worden met gewoon kraanwater en wordt alle kalk verwijderd dankzij de kalkverzamelaar. Vlekken op de kleding na het drogen krijg je dus nooit en zorg je er alleen wel voor dat je op tijd de verzamelde kalk verwijderd met de Calc-Clean-schuifknop. Het is ook mogelijk om de kleding alleen maar vochtig te maken met de sproeier. Voor de hardnekkigste kreukels zal de stoomfunctie gebruikt moeten worden en wordt die verticaal naar onderen geblazen. Continu kan er 25g/min aan stoom worden afgegeven en is dat ruim voldoende. Het reservoir is dankzij de grote opening eenvoudig met gewoon kraanwater te vullen en zorgen de 240ml die erin gaan dat je niet snel “droog” zal komen te staan. Ook de antikleefzool zorgt voor het verhoogt strijkgenot en kan je met de spitse voorkant eenvoudig in alle hoekjes van de kleding komen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Tefal Easygliss FV3930

  Meer informatie

  Belangrijk bij een stoomstrijkijzer is de gelijkmatige verdeling van al het stoom over het kledingstuk en zorgt dat voor het gelijk krijgen van een groot oppervlak in een keer. Zo een strijkbeurt is dus snel achter de rug en is dat wel leuk wanneer je bijvoorbeeld morgens snel uit huis moet. Voor de lastigste kreukels kan er een stoomstoot van 130g/min worden gebruikt en kies je voor normaal strijken voor de 40g/min optie. Wie geen stoom gebruiken wilt, maar gewoon de kleding wil bevochtigen, kan de sproeier gebruiken. Vullen van het reservoir levert geen problemen op en kan er maar liefst 270ml in. DeTefal Easygliss FV3930 komt inclusief druppelstop en een anti-kalkfunctie. De strijkzool is krasbestendig uitgevoerd en zijn alle verwarmingselementen er gelijkmatig over verdeeld. Dat betekent dat het totaal oppervlak efficiënt besteedt wordt en het strijken vergemakkelijkt. Ook is de strijkkop spits vormgegeven om zelfs de kleinste ruimtes zoals rondom de knopen, te kunnen strijken. Onmisbaar voor een strijkijzer, is de automatische uitschakeling voor wanneer je het strijkijzer per ongeluk in het contact hebt gelaten.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Tefal Easygliss FV3910

  Meer informatie

  Bij gebruik van een stoomstrijker kan er schade veroorzaakt worden aan de kleding wanneer er geen rekening gehouden is met de soort stof. Niet allemaal kunnen ze namelijk tegen dezelfde hoge temperaturen en zullen de nodige aanpassingen eerst verricht dienen te worden. Bij de Tefal Easygliss FV3910 – Stoomstrijkijzer is dat eenvoudig gemaakt door de instellingen voor de temperatuur en hoeveelheid stoom per soort stof te verdelen. Met de draaiknop is de juiste instelling dus snel verkregen en kan het strijken met een gerust hart begonnen worden. Voor weinig gekreukelde kleren kan gewoon de sproeier gebruikt worden en komt de stoom echt van te pas bij kreukels die zo maar niet willen verdwijnen. Daarbij kan er ook gebruik worden gemaakt van de stoomstoot optie van wel 110g/min of maak je gebruik van de continue 35g/min optie. Mogelijkheden genoeg dus voor een kreukelvrij resultaat en is er ook een druppelstop aanwezig. Kalk in het water wordt automatisch verwijderd en kan het reservoir 270ml bevatten.Het lang snoer van 2m en de speciale strijkzool met Durilium® technologie zorgen ook allemaal voor comfort tijdens het strijken.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Philips Azur Pro GC4887/30

  Meer informatie

  Philips is geen onbekende op het gebied van huishoudelijke apparaten en mag ook de Philips Azur Pro GC4887/30 – Stoomstrijkijzer – Paars/zwart tot haar assortiment gerekend worden. Dit paarse stoomstrijkijzer is krachtig met een vermogen van 3000W. dat is ook te merken aan de stoomproductie die maar liefst 230g/min kan bedragen wanneer er gekozen wordt voor een stoomstoot. Normaal gebruik levert 50g/min op. De krachtige stoomwerking maakt korte metten met zelfs de hardnekkigste kreukels en is er daarom ook een groot reservoir van 350ml aanwezig. Die kan zonder morsen worden gevuld dankzij de grote opening en wordt de stoom gelijkmatig over de hele strijkzool verspreidt. Die beschikt over een glad titanium-oxide laag welke eveneens kransvat is. Om de veiligheid te garanderen, beschikt de Philips Azur Pro GC4887/30 over een automatische uitschakeling en wordt zo heel wat ongerief voorkomen. Het stroomverbruik blijft aan de lage kant dankzij de energiebesparingsmodus welke tot wel 20% kan besparen.Het onderhoud is ook eenvoudig en zorgt het self clean proces voor het wegspoelen van alle verzamelde kalkdeeltjes.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Bestron AEA6088

  Meer informatie

  Met de AEA6088 – Strijkijzer brengt Bestron en eenvoudige stoomstrijkijzer op de markt tegen een gunstige prijs. De prestaties zijn ruim voldoende voor normaal gebruik. Zo kan het doorzichtig waterreservoir met 130ml water gevuld worden en gaat dat wel lang mee. Er kan gekozen worden voor de continue stoomoptie van 12g/min. Met behulp van de draaiknop aan de bovenzijde kan voor de juiste instelling gekozen worden. Niet altijd is voor het strijken stoom nodig en kan al voldaan worden met het sproeien van water. Hiervoor bevindt zich er een aparte knop aan de voorzijde samen met die voor het gebruik maken van de stoom. Met 1800W aan vermogen wordt de strijkzool heet genoeg en bevinden zich daar ook de openingen voor afgifte van de stoom. Ondanks de relatieve eenvoud, wordt dit stoomstrijkijzer geleverd met een zelfreinigend systeem voor het verwijderen van kalk. Het snoer is flexibel bevestigd aan het strijkijzer zodat het niet in de weg staat tijdens het strijken.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Bestron ACL258

  Meer informatie

  Keurig gestreken kleren heb je altijd wel nodig, ook wanner je op reis bent. Nu zal je niet zo snel een strijkijzer beginnen in te pakken voor de reis vanwege het gewicht en de ruimte die het allemaal in zal nemen. Gelukkig komt daar de Bestron ACL258 – Reisstoomstrijkijzer in en kan de handgreep ingeklapt worden. Zo neemt het strijkijzer weinig ruimte in en mag het gewicht van 0,7kg ook laag genoemd worden. De prestaties van de Bestron ACL258 zijn echter prima te noemen en komt dat mede door het verwarmingselement van 750W. ook werkt het apparaatje op een netspanning van zowel 115V alsook 230V. ook bij het reizen naar het buitenland is dit strijkijzer dus te gebruiken. Naast het leveren van voldoende warmte voor normaal strijken, kan ook gebruik gemaakt worden van stoom. Het reservoir van 50ml komt misschien klein over, maar is het voldoende om water te leveren voor de 30g/min stoomopwekking. De temperatuur kan geregeld worden en glijdt de non-stick strijkzool zonder moeite over alle kleding en komt alles in een handigreisetui.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Philips EasySpeed GC2042/40

  Meer informatie

  Voor het strijken van een grote hoeveelheid kleding is het belangrijk dat de volle capaciteit van de strijkzool wordt benut. Zo kan je bij wijze van spreken al met een paar bewegingen al klaar zijn met een kledingstuk. Bij Philips weten ze daar ook alles van en wordt de warmte bij de Philips EasySpeed GC2042/40 – Stoomstrijkijzer – Wit/roze gelijkmatig verdeeld over het heel oppervlak. Dankzij de keramische strijkzool ondervindt je ook weinig weerstand en kan na afloop de onderzijde snel schoongemaakt worden. Krachtig is ook de stoomwerking met waarbij stoten tot 100g/min mogelijk zijn. Voor continu gebruik wordt er 35g/min aan stoom geproduceerd en is het reservoir van 270ml dus ruim voldoende. Behalve stoom kan ook de sproeierfunctie gebruikt worden om de kleding eerst te bevochtigen. Met de handige draaiknop kan er uit de verschillende instellingen gekozen worden. Ook voor langzaam strijken van delicate kledingstukken kan de Philips EasySpeed GC2042/40 gebruikt worden dankzij het Drip stop-systeem. Met de speciale Calc Clean schuif kan alle kalk welke zich opgehoopt heeft verwijderd worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Philips EasySpeed GC1028/20

  Meer informatie

  Niet bij elke strijkbeurt is het nodig om het betreffend kledingstuk op een strijkplank te plaatsen. Ook gewoon hangend kan de Philips EasySpeed GC1028/20 – Stoomstrijkijzer – Wit/blauw met zijn krachtige stoomstralen zo een kledingstuk weer helemaal glad krijgen. Daar win je wel tijd mee en kan je na het strijken het kledingstuk ook zo weer in de kast hangen. De stoomproductie van 25g/min continu, zorgt dat de meeste kreukels snel zullen verdwijnen en kan er eventueel overgeschakeld worden naar extra vermogen om tot 90g aan stoom te krijgen. Natuurlijk is de Philips EasySpeed GC1028/20 ook als een gewoon strijkijzer in combinatie met een strijkplank te gebruiken. Daar komt de speciaal vormgegeven voorkant van te pas en strijk je daarmee moeiteloos rond knopen heen. Bij zo een topper zijn een keramische strijkzool, een Drip Stop-systeem en een Calc Clean schuif natuurlijk inbegrepen.Het waterreservoir kan 200ml bevatten en is voorzien van een indicator zodat het vloeistofniveau in de gaten kan worden gehouden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Tristar ST-8132 Stoomstrijkijzer Travel

  Meer informatie

  Apart vormgegeven is dit strijkijzer wel en komt dat door de handgreep welke ingeklapt kan worden. Het gaat hier namelijk om een reisstrijkijzer en kan er daarom gebruik worden gemaakt van een spanning van zowel 115V als 230V. ondanks het compact formaat, zijn de prestaties prima te noemen. Zokan er worden gerekend op 10g/min stoomproductie en is het reservoir van 55ml daarvoor wel ruim voldoende. De bediening van de Tristar ST-8132 Stoomstrijkijzer Travel is ook eenvoudig en wordt de stoomwerking geactiveerd met de knop aan de bovenzijde. Daar vindt je ook de vulopening voor het water. Voor het regelen van de temperatuur kan de schuifknop worden gebruikt en is dit strijkijzer dus geschikt voor elk materiaal. Makkelijk gaat het strijken ook dankzij de antikleeflaag. Met ingeklapte handgreep neemt het strijkijzer maar 20x12x9,5 cm in en past het dus zo in een reiskoffer. Ook met een gewicht van 0,8kg zal het rondreizen met dit strijkijzer geen probleem moeten vormen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste stoomstrijkijzer

Alle kreukels kunnen dus gladgestreken worden door te kiezen uit een van de bovenstaande stoomstrijkijzers, maar is de krachtigste wel de Philips Azur Pro GC4887/30 – Stoomstrijkijzer – Paars/zwart. De krachtige stoomstralen worden middels de openingen aan de onderzijde naar buiten geblazen en kunnen ook kleren welke zich aan een hanger bevinden, snel van alle plooitjes ontdaan worden. Voor normaal gebruik zijn echter ook de Bestron AEA6088 – Strijkijzer en Philips EasySpeed GC1028/20 – Stoomstrijkijzer – Wit/blauw prima geschikt. allemaal beschikken ze trouwens over de optie om ook gewoon water op de kleding te sproeien. Het strijken verloopt extra vlot bij de Philips EasySpeed GC2042/40 – Stoomstrijkijzer – Wit/roze met een keramische strijkplaat en zal je zo ook eerder met het werk klaar zijn. wie ook tijdens het reizen wil blijven genieten van zo een stoomstrijkijzer, kan voor de Tristar ST-8132 Stoomstrijkijzer Travel – 800 Watt – Paars of Bestron ACL258 – Reisstoomstrijkijzer kiezen. Beiden zijn ondanks hun klein formaat en opklapbare handgreep toch in staat genoeg stoom te produceren. veilig is de Tefal Easygliss FV3930 – Stoomstrijkijzer (niet te verwarren met een stoomgenerator) in gebruik omdat die zichzelf automatisch uitschakelt wanneer er binnen een bepaalde periode geen gebruik van is gemaakt. Welke heb je uitgekozen uit onze top 10 stoomstrijkijzer review?

Stoom strijkijzer

Niet elke stoomstrijkijzer heeft dezelfde stoomproductie en heeft dat natuurlijk te maken met de sterkte van de verwarmingselementen. Er kan gekozen worden om gebruik te maken van de continue stoomproductie welke uitgedrukt wordt in gram/minuut. De krachtigste strijkijzers kunnen wel 50g/min halen en kunnen daarmee moeiteloos sterke gekreukte kleren gestreken worden. Dat gaan ook vlot omdat maar met een paar bewegingen alles weer gladgestreken is. De strijkijzers met een geringere stoomproductie zijn echter ook handig en doorgaans voldoende voor het doorsnee strijkwerk. Voor het verwijderen van de hardnekkigste kreukels, is er ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een stoomstoot. Binnen enkele seconden wordt er stoom onder een verhoogde druk door de gaten in de strijkzool geblazen en kan zo een kledingstuk geheel kreukvrij gekregen worden.

Een goede stoomstrijkijzer heeft vele functies

De veelzijdigheid van zo een stoomstrijkijzer blijkt ook uit de overige functies en kan er zo ook gewoon water met behulp van de sproeikop op het kledingstuk worden gespoten. De temperatuur kan natuurlijk ook ingesteld worden om voor elk type materiaal niet alleen het beste resultaat te krijgen, maar ook beschadigingen te voorkomen. Om de veiligheid te garanderen, zijn er modellen beschikbaar die zichzelf na een tijdje uitschakelen. Dat is zeker handig wanneer je vergeet de stekker uit het contact te halen na het gebruik van het stoomstrijkijzer.

Wie tijdens het reizen graag ook gebruik wil maken van zo een strijkijzer, kan voor een model met opklapbare handgreep kiezen. Hierdoor past het strijkijzer in elke koffer en kunnen ze ook gebruik maken van een 115V of 230V netspanning. Het beste stoomstrijkijzer zorgt er dus niet alleen voor dat jouw kleren er altijd keurig gestreken eruit zullen zien, maar bieden ook een hoog gebruiksgemak en beschikken over tal van snufjes.

Wat is het beste stoomstrijkijzer?

Om nou echt te zeggen welk het beste stoomstrijkijzer is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over stoomstrijkzijers?

De consumentenbond beste koop stoomstrijkijzer is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.