Stoomreiniger

Een goede stoomreiniger kopen kan veel tijd schelen met schoonmaken. De beste stroomreiniger 2023 vind je hier in onze stoomreiniger test.

Laatste update 25 april 2023

 • Karcher stoomreiniger

  Kärcher SC 3

  Meer informatie
  Samenvatting

  Karcher is geen onbekend merk wanneer het gaat om apparaten die je in en rond je huis kunt gebruiken. Ook zij hebben hun eigen versies van de stoomreiniger uitgebracht. De SC3 lijkt veel op een stofzuiger, maar werkt natuurlijk veel effectiever.

  Voordelen

  Het produceert non-stop stoom

  Het kan gebruikt worden op glas, laminaat, tegels en meubels

  Nadelen

  Het heeft geen stootrand

 • Stoomreiniger vloer beste koop

  Philips SteamCleaner Active FC7028/01

  Meer informatie
  Samenvatting

  Hier hebben we een Stoomreiniger van Phillips. Op het eerste gezicht zou je niet denken dat het een Stoomreiniger is, omdat het een heel sjiek bouw heeft.De Steamcleaner Active stoomreiniger vloer beste koop, verwijdert alle vuil en stof van je vloeren.

  Voordelen

  De stoomfunctie is aan te passen

  Het is voorzien van een Active Calc-filter

  Nadelen

  Het komt zonder een kind veilige slot

 • Beste handstoomreiniger

  Vileda Steam

  Meer informatie
  Samenvatting

  De volgende Stoomreiniger is afkomstig van Vileda. Het is niet even bekend als Phillips, maar dat betekent niet dat het een product van mindere kwaliteit is.Ook deze reiniger komt met een platte, driehoekige mondstuk die flexibel is en dus moeilijk te bereiken plekken kan schoonmaken.

  Voordelen

  Je krijgt meerdere opzetstukken mee

  Het weegt niet zwaar

  Nadelen

  Het komt zonder een Anti-kalk filter

Beste Stoomreiniger 2023

Wat de beste stoomreiniger is van dit moment? Bekijk eens onze top 10 met de beste stoomreinigers en laat je overtuigen. Het verwijderen van hardnekkig vuil kost niet alleen veel tijd, maar is ook nog zeer vermoeiend. Het wordt tijd om je tot een handige hulpmiddel te richten om snellere resultaten te krijgen. Stoomreinigers zijn precies wat je nodig hebt. Stoomreinigers hebben alleen water nodig om alles snel schoon te krijgen. Het gebruik van chemicaliën is iets van het verleden. Stoomreinigers kunnen op allerlei gebieden gebruikt worden: vloeren, wanden, matrassen, kleden, gordijnen, enz. De beste stoomreiniger vergelijken en kopen doe je met onze review. Deze stoomreiniger test is zorgvuldig samengesteld op basis van ervaringen. Hier zijn de beste stoomreinigers te koop van nu, uit onze stoomreinigers test. De beste stoomreiniger 2023 vinden wordt zo wel heel eenvoudig!

Beste Stoomreiniger Top 10 | Stoomreinigers Test

NaamVermogenStoomdruk in bar Stoomdruk (g/min) Meer informatie
Kärcher SC 31900 watt 3,2 bar 35 g/min
Philips SteamCleaner Active1500 watt1,5 bar 25 g/min
Vileda Steam1400 watt1 bar23 g/min
Kärcher SC 21500 watt3,2 bar100 g/min
Kärcher SC 11200 watt3 bar80 g/min
Dirt Devil Aqua Clean1500 watt2,5 bar33 g/min
BLACK+DECKER1600 watt5 bar100 g/min
Kärcher SC 11200 watt3 bar80 g/min
Kärcher SC 42000 watt3,5 bar3,5 g/min
Philips MultiSteam1000 watt0,5 bar-
 • 1. Kärcher SC 3

  Meer informatie

  Karcher is geen onbekend merk wanneer het gaat om apparaten die je in en rond je huis kunt gebruiken. Ook zij hebben hun eigen versies van de stoomreiniger uitgebracht. De SC3 lijkt veel op een stofzuiger, maar werkt natuurlijk veel effectiever. Het kan water van hooguit 1 liter in het waterreservoir houden. Voordat het gebruikt kan worden, moet het eerst opwarmen. Dat duurt slechts 30 seconden. De stoomreiniger Karcer produceert non-stop stoom zodat je je huis zonder onderbrekingen kunt verschonen. Het heeft een flexibele mondstukgewricht die voor volledige vloercontact zorgt voor de beste resultaten. De diverse mondstukken en borstels die je meekrijgt zorgen ervoor dat je verschillende oppervlaktes kunt schoonmaken. Het stoom volume kan aangepast worden aan elk oppervlakte en het soort vuil dat je wilt verwijderen.

  De stoompistool is voorzien van een kinderslot zodat kinderen het niet kunnen gebruiken en eventueel beschadigen. De reiniger heeft geen stootrand, dus je moet voorzichtig ermee zijn en ervoor zorgen dat het niet te hard tegen wanden opbokst. De waterreservoir is niet afneembaar. De SC3 heeft een vermogen van 1900W en stoomdruk van 3.2 bar. Verder kan het een oppervlakte verschonen van 75 m2. Het kan gebruikt worden op glas, laminaat, tegels en meubels. Het is gemaakt van kunststof en heeft een geel/zwarte kleur. Het heeft een snoerlengte van 4 meter. De afmeting van de reiniger zijn (lxbxh) 360 x 236 x 253 mm. Kärcher stoomreiniger SC 3 kopen? Bekijk deze bij de voordeligste aanbieder.

  Aan de achterkant van de reiniger zijn er parkeerposities waar je alle accessoires aan kunt hangen zodat ze binnen handbereik zijn. Ook komt het met een parkeerpositie zodat de reiniger kan staan wanneer je even wilt pauzeren.

  Voordelen

  Het produceert non-stop stoom

  Het kan gebruikt worden op glas, laminaat, tegels en meubels

  Nadelen

  Het heeft geen stootrand

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Philips SteamCleaner Active FC7028/01

  Meer informatie

  Hier hebben we een Stoomreiniger van Phillips. Op het eerste gezicht zou je niet denken dat het een Stoomreiniger is, omdat het een heel sjiek bouw heeft.De Steamcleaner Active verwijdert alle vuil en stof van je vloeren. Het heeft een driehoekige, platte zuigmond om de moeilijk te bereiken plekken te kunnen verschonen. Je krijgt 3 microvezel schijven mee die op een zachte manier stof en vuil verwijdert. Ze zijn wasbaar en dus weer te gebruiken.De stoomfunctie is aan te passen, zodat je de juiste hoeveelheid stoom hebt voor de verschillende type vloeren. De stoomfunctie stopt wanneer je pauzeert om geen stoom te verspillen.

  Deze Stoomreiniger neemt ook maar 30 seconden om op te warmen. Daarna kun je het zo een 15 tot 25 minuten gebruiken. Het is voorzien van een Active Calc-filter. Dit maakt het dus mogelijk om gewoon kraanwater te gebruiken, want de filter zal dat water automatisch voor je ontkalken.Het waterreservoir neemt maar 450 ml water. Je gaat het dus vaker moeten bijvullen. Het komt zonder een kind veilige slot. Philips SteamCleaner Active FC7028/01 beste stoomreiniger kopen? Ga meteen naar de voordeligste aanbieder.

  Het heeft een ingangsvermogen van 1500W. Het heeft een stoomdruk van 1,5 bar en een stoomcapaciteit van 13 tot 25 g/min. Het stoomtemperatuur bij de mondstuk is 100 graden. Het is geschikt voor alle vloertypes. Als accessoires krijg je 3 stoomschijven en een reiniger voor tapijt. Verder heeft het een snoerlengte van 6 m. Daarnaast komt het ook met een parkeerstand. De afmetingen ervan zijn (bxhxd) 283x185x682 mm.

  Voordelen

  De stoomfunctie is aan te passen

  Het is voorzien van een Active Calc-filter

  Nadelen

  Het komt zonder een kind veilige slot

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Vileda Steam

  Meer informatie

  De volgende Stoomreiniger is afkomstig van Vileda. Het is niet even bekend als Phillips, maar dat betekent niet dat het een product van mindere kwaliteit is.Ook deze reiniger komt met een platte, driehoekige mondstuk die flexibel is en dus moeilijk te bereiken plekken kan schoonmaken. Het heeft geen zware gewicht, dus je kunt het gemakkelijk verplaatsen. Het is bedoelt voor alle vloertypes, maar het blijft niet daarbij. Ook tapijten zijn gemakkelijk te verschonen dankzij de meegeleverde tapijt opzetstuk. Je krijgt ook 2 wasbare microvezelkussens mee die alle vuil goed kan oppakken.

  Opwarmen duurt bij deze sneller dan bij de voorgaande Stoomreinigers. Deze heeft alleen 15 seconden nodig. De Stoomfunctie kun je gemakkelijk aanpassen voor de verschillende vloertypes. Om de watertank gemakkelijk en snel te kunnen vullen krijg je een vulkruik mee. Hiermee kun je ongeveer een half uur mee werken. De reiniger staat gewoon rechtop wanneer je het niet gebruikt. Het hoeft niet tegen niets te leunen.De watertank kan alleen 400 ml water nemen, dus hier ga je ook vaak moeten bijvullen. Het komt zonder een Anti-kalk filter, dus het zou beter zijn om gedestilleerd water te gebruiken dan kraanwater. Vileda Steam stoomreinigers, één van de best geteste reinigers.

  De Stoomreiniger heeft een vermogen van 1400W. Het heeft een stoomdruk van 1 bar en een stoomcapaciteit van 23 g/min. De snoer heeft een lengte van 6 m. de afmetingen ervan zijn 260x170x680 mm. Het is een goedkope Stoomreiniger die zijn werk goed kan doen.

  Voordelen

  Je krijgt meerdere opzetstukken mee

  Het weegt niet zwaar

  Nadelen

  Het komt zonder een Anti-kalk filter

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Kärcher SC 2

  Meer informatie

  Ook deze Stoomreiniger is afkomstig van Karcher. Laten we eens zien wat je van deze versie verwachten kunt.De SC 2 is heel gemakkelijk te gebruiken. De floor comfort kit komt met een flexibele scharnier, zodat je met de mondstuk overal zonder problemen kunt gaan. Of je nou onder stoelen, bedden of de bank reinigen met stoomreiniger wilt.

  Voor de stoomfunctie krijg je 2 instellingen om de juiste hoeveelheid stoom voor diverse oppervlaktes te hebben. De waterreservoir neemt ook 1 liter water. Je mag gewoon kraanwater nemen, want de Stoomreiniger komt met ontkalkingsticks.Het stoompistool is voorzien van een kind veilige slot zodat ze het niet zomaar kunnen gebruiken. De accessoires kun je aan de achterkant van de reiniger plaatsen om ze altijd bij de hand te hebben. Daarnaast heeft het ook een parkeerpositie zodat het op zichzelf kan staan. Maar waar de voorgaande alleen 30 seconden nodig had om op te warmen, neemt deze 6.5 minuten. De waterreservoir is niet afneembaar. Kärcher SC 2 stoomreiniger bestellen? Bekijk deze bij de beste aanbieder.

  Deze Stoomreiniger heeft een vermogen van 1500W, een stoomdruk van 3,2 bar en een stoomcapaciteit van 100 g/min. Het kan hooguit een oppervlakte van 75 m2 reinigen. Gewicht zonder accessoires is 2,9 kg. De snoer heeft een lengte van 4 m. De afmetingen ervan zijn (lxbxh) 380 x 254 x 260 mm. Het is gemaakt van kunststof. De Stoomreiniger kan op glas, laminaat en tegels gebruikt worden.

  Voordelen

  Ideaal voor meerdere oppervlaktes

  Het is voorzien van een kind veilige slot

  Nadelen

  De waterreservoir is niet afneembaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Kärcher SC 1 Floor Tool

  Meer informatie

  Zoek je eerder een stoomreiniger van Karcher die compacter is en niet zo zeer op een stofzuiger lijkt? Dan is de Floor Tool wel wat voor jou.De Floor Tool is ideaal voor een snelle opschoonbeurt. Het kan net als de andere reinigers alle plekken grondig verschonen. De Stoomreiniger neemt weinig plaats in wanneer je het moet opbergen. De Accessoires kun je vlak ernaast zetten en ze allemaal bijeen houden in de bijbehorende tas.Deze reiniger is niet alleen voor vloeren bedoelt. De accessoires zorgen ervoor dat je kranen, vloeren, wandtegels, spiegels, dampkappen, ramen en kookplaten kunt verschonen.

  Ook deze komt met een flexibele scharnier zodat je de mondstuk gemakkelijk onder de moeilijkste te bereiken plekken kunt brengen. Het is een klein apparaat, dus minder water gaat erin kunnen gaan. 0,25 liter is zo slecht nog niet voor een snelle schoonmaak. De water neemt wel 3 minuten om op te warmen. Wanneer je de stoompistool uitdoet neemt de stoom maar 3 seconden om helemaal te stoppen. De kleine waterreservoir kan voor sommige mensen wel wat hinderlijk zijn, omdat het telkens bijgevuld moet worden wanneer je het langer wilt gebruiken. Kärcher SC 1 Floor Tool voordelige stoomreiniger kopen? Bekijk deze bij de aanbieder.

  De Floor Tool is gemaakt ven kunststof en heeft een gele kleur. Het heeft een vermogen van 1200W. Het kan een oppervlakte van 20 m2 schoonmaken. Het heeft een maximale stoomdruk van 3 bar en een stoomcapaciteit van 80 g/min. De snoer heeft een lengte van 4m. De afmetingen ervan zijn (b x h x d) 385x198x400 mm. Zonder accessoires heeft het een gewicht van 1,6 kg.

  Voordelen

  Diverse accessoires

  Ideaal voor kranen, vloeren, wandtegels, spiegels, dampkappen, ramen en kookplaten

  Nadelen

  Het is best een klein apparaat

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Dirt Devil Aqua Clean M318

  Meer informatie

  Hier hebben we een Stoomreiniger van Dirt Devil die veel weg heeft van de Phillips model.Het werkt snel en is eenvoudig te gebruiken. De stoommop heeft een driehoekige mondstuk zodat het gemakkelijk in alle plekken kan komen om zo grondig mogelijk te kunnen schoonmaken. Normaliter gebruiken Stoomreinigers alleen water om oppervlaktes te verschonen, maar behalve een watertank komt deze ook met een reinigingstank zodat je ook schoonmaakmiddelen kunt gebruiken.De reiniger heeft een stoom temperatuur van 100 graden en neemt ongeveer 45 seconden om op te warmen.

  Het is geschikt om allerlei soorten vloeren schoon te maken, maar daar blijft het niet bij. Dankzij de bijgeleverde tapijtglijder kunt je ook diverse tapijten verschonen. Het waterreservoir neemt 600 ml water en daarmee kun je ongeveer 10 minuten bezig zijn. Voor langere schoonmaak heb je eigenlijk een grotere watertank nodig, want met deze ga je telkens moeten bijvullen. Voor zo een reiniger is de stoomdruk wat laag en betekent dit dat het langer gaat duren om iets schoon te krijgen. Dirt Devil Aqua Clean M318 misschien wel de beste stoomreiniger voor jou.

  De Aqua Clean heeft een vermogen van 1500W en een stoomdruk van 2,5 bar. Het heeft een gewicht van 3,3 kg en een snoerlengte van 6 m. De 600 ml waterreservoir is afneembaar. De afmetingen ervan zijn (b x h x d) 250x233x685 mm.

  Voordelen

  Je kunt ook schoonmaakmiddelen gebruiken ermee

  Waterreservoir is afneembaar

  Nadelen

  Het werkt ongeveer maar 10 minuten

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. BLACK+DECKER – FSMH1621R-QS

  Meer informatie

  Black+Decker is geen onbekend merk en hun Stoomreiniger is ideaal voor het verschonen van diverse soorten vloeren en tapijten.De mondstuk is klein genoeg om onder diverse meubels en moeilijk te bereiken plekken te komen de flexibele scharnier helpt daar ook mee. Het kan in 180 graden draaien om zo grondig mogelijk te werken.Je hebt voor elk type vloer een bepaalde hoeveelheid stoom nodig. Daarom is het voorzien van een AutoSelect-technologie om de juiste hoeveelheid voor elk oppervlakte te kiezen. Het neemt ongeveer 15 seconden om het water op te warmen.

  Kraanwater is meestal hard water en dat kan voor kalkophoping zorgen. Gelukkig komt het ook met een filtersysteem die de reiniger tegen kalk beschermt. Het heeft een waterreservoir die gemakkelijk af te nemen is zodat je het gewoon onder de kraan kunt houden wanneer je water moet bijvullen.De reiniger heeft een parkingstand om staande te kunnen blijven en in die positie gaat de reiniger vanzelf uit. Het heeft wel een kleine waterreservoir, dus bijvullen gaat vaker moeten gebeuren. Men vindt ook dat het kwetsbaar is en dat de voet snel breekt. BLACK+DECKER – FSMH1621R-QS is ook opgenomen in onze top 10 beste stoomreinigers.

  Het heeft een vermogen van 1600W en een stoomdruk van 5 bar. Het waterreservoir kan maar een half liter water nemen en daarmee kun je 10 tot 14 minuten werken. Het kan een ruimte van hooguit 7 meter verschonen en het heeft een snoerlengte van 6 m. De afmetingen ervan zijn (b x h x d) 314x170x668 mm. Het heeft een blauwwitte kleur en weegt 3,25 kg.

  Voordelen

  AutoSelect-technologie kiest de juiste hoeveelheid voor elk oppervlakte

  Het bevat een kalk-filtersysteem

  Nadelen

  Het is best kwetsbaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Kärcher SC 1

  Meer informatie

  Van de Karcher SC 3 en de Karcher SC 2 zijn we nu gekomen bij de Karcher SC1. Deze is een Handstoomreiniger, maar dat betekent niet dat je geen vloeren ermee kan schoonmaken.Verder kan het ook nog sanitair, ramen en ruiten reinigen. De diverse accessoires maakt dit mogelijk. De grote mondstuk voor het schoonmaken van vloeren zit vast aan een flexibele scharnier zodat je overal een zo schoon mogelijke resultaat kunt krijgen. De compacte design is gemakkelijk op te bergen en de accessoires krijgen hun eigen tasje zodat ze allemaal bijeen kunnen blijven.

  Het water neemt ongeveer 3 minuten om helemaal op te warmen. Het heeft een stoomtemperatuur van 105 graden. Wanneer je de pistool loslaat stopt de stoom binnen 3 seconden. Het is voorzien van een kind veilige slot zodat ze het niet kunnen gebruiken. Het heeft dus duidelijk geen grote waterreservoir en moet telkens bijgevuld worden. Kärcher SC 1 beste stoomreinigers voor jou als consument.

  De SC 1 is gemaakt van kunststof en het heeft een vermogen van 1200W. Daarnaast heeft het een stoomdruk van 3 bar en een capaciteit van 80 g/min. Het kan hooguit een oppervlakte van 20 m2 verschonen. Het waterreservoir heeft een inhoud van 0,3 l. Het weegt maar 3 kg en de afmetingen ervan zijn (b x h x d) 202x154x375 mm.

  Voordelen

  Het heeft een compacte design

  Het is ideaal voor sanitair, ramen en ruiten

  Nadelen

  Het neemt ongeveer 3 minuten om helemaal op te warmen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Kärcher SC 4 Premium

  Meer informatie

  We zijn gekomen bij de SC4 Premium van Karcher. We zullen zien hoe het precies verschilt van de andere Stoomreinigers van Karcher. Allereerst komt het met dezelfde mondstuk die flexibel is en moeilijk te bereiken plekken goed kan verschonen. Maar het heeft ook een innovatieve doek vervangende technologie. Je hoeft je handen helemaal niet vies te maken door het vuil aan te raken.De stoom kun je in 2 niveaus regelen om de juiste hoeveelheid stoom voor elk oppervlakte te krijgen. Behalve het verschonen van vloeren, kan het ook diverse andere oppervlaktes schoonmaken dankzij de verschillende accessoires en mondstukken.

  Deze kunnen aan de achterkant van de Stoomreiniger geplaatst worden zodat ze altijd binnen handbereik zijn. Wanneer je een watertekort hebt geeft de reiniger het je meteen aan. De tank is afneembaar en dus gemakkelijk om bij te vullen. Het water neemt 4 minuten om op te warmen. Kinderen zullen het niet per ongeluk aan kunnen maken, omdat het een kind veilige slot heeft. Daarnaast heeft het ook een parkeerpositie zodat je het niet tegen iets hoeft aan te leunen. Het heeft geen stootranden, dus men moet voorzichtig zijn ermee en het niet te hard tegen randen opboksen. Kärcher SC 4 Premium is misschien wel de beste stoomreiniger voor jou. Bekijk onze review en vergelijk eenvoudig de meest populaire reinigers online.

  De SC 4 Premium heeft een vermogen van 2000W. Het heeft een stoomdruk van 3,5 bar en een capaciteit van 3,5 g/min. Het heeft een waterreservoir van 1,3 liter. De snoerlengte is 4 m. het heeft een witte kleur, weegt 4,1 kg en de afmetingen zijn (b x h x d) 309x294x497 mm.

  Voordelen

  Ideaal voor diverse oppervlaktes

  De tank is afneembaar

  Nadelen

  Het heeft geen stootranden

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Philips MultiSteam FC7012/01

  Meer informatie

  We zijn gekomen bij de laatste Stoomreiniger op de lijst en het is een handstoomreiniger van Phillips.De MultiSteam kan diverse plekken goed voor je reinigen. Het is niet voor vloeren bedoelt, maar voor tegels, sanitair, keuken, enz. Dankzij de driehoekige vorm kan het diverse plekken gemakkelijk bereiken. Het is compact en voelt lekker licht aan. Bij het opbergen neemt het weinig plaats in. De stoom bereikt een temperatuur van 100 graden en kan alle plekken goed schoonmaken. Het heeft alleen 45 seconden nodig om op te warmen.

  Het komt met 4 duurzame microvezelschijven die wasbaar zijn en dus meerdere malen gebruikt kunnen worden. Alle vuile en stof wordt dus op een zachte manier verwijdert. Ze zijn gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen. Het is een kleine apparaat en komt dus ook met een kleine watertank. Philips MultiSteam FC7012/01 kopen? Bekijk deze bij de beste aanbieder.

  Het heeft een vermogen van 1000W en weegt 0,7 kg. Het heeft een stoomdruk van 0,5 bar. verder komt het met een waterreservoir van 0,2 l. de snoer heeft een lengte van 2,5 m. de afmetingen ervan zijn (b x h x d) 142x136x386 mm.

  Voordelen

  Ideaal voor tegels, sanitair, keuken, enz.

  4 duurzame microvezelschijven kunnen meerdere malen gebruikt worden

  Nadelen

  Niet voor vloeren bedoeld

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste stoomreiniger

Het is dus een feit dat Stoomreinigers en handstoomreinigers heel handig zijn. Ze halen vuil en stof met stoom weg en doen dat binnen de kortste keren. Wanneer je eentje wilt kopen, ga je eerst moeten nagaan waarvoor je het nodig hebt. Zoek je een Stoomreiniger om alleen je vloeren schoon te maken of wil je het ook op andere plaatsen van je huis gebruiken? Alleen dan kun je precies weten welk reiniger het beste voor jou is. Kijk ook naar het vermogen van de apparaten. Hoe hoger het vermogen, hoe beter. Het is ook handig om te weten hoeveel water er in een waterreservoir kan. Een reservoir die minder dan 1 liter neemt moet sneller bijgevuld worden en kan dus lastig zijn. Dan ga je telkens moeten stoppen met je schoonmaak. Een grote reservoir heeft ook een nadeel. Dan ga je namelijk langer moeten wachten voordat het water opgewarmd is, maar dat is misschien beter dan telkens dat moeten doen. Accessoires zijn ook heel belangrijk. Kijk goed naar de reinigers en de accessoires waarmee het komt. Misschien is men vergeten het mee te leveren of moet je die apart kopen. Er zijn dus een aantal dingen waar je op mot letten, maar als je dit allemaal nagegaan bent heb je meer kans om een goede Stoomreiniger te kopen. In onze top 10 stoomreinigers zijn de beste producten vergelijken. Niet overtuigd van onze stoomreiniger review, dan is het verstandig om deze nog eens te bekijken. De beste reiniger is namelijk hierin opgenomen, ook voor jou.

Een Stoomreiniger is niet alleen handig, maar is ook nog goed voor het milieu. Sommige van ze hebben wel de optie om schoonmaakmiddelen te gebruiken, maar de meeste gebruiken alleen water. Als het geen chemische middelen gebruikt, dan laat je ook geen restjes ervan achter. Vloeren ramen en ruiten gaan zonder schoonmaakmiddelen ook langer schoon blijven. De Stoomreiniger heeft een ontgeurende eigenschap en dat zorgt ervoor dat je huis lekker fris ruikt. Je hebt helemaal geen schoonmaakmiddelen daarvoor nodig. Je gebruikt geen schoonmaakmiddelen, verwijdert vuil snel en gemakkelijk en je hoeft je helemaal niet in te spannen. Genoeg redenen om een Stoomreiniger aan te schaffen dus. Dat was onze top 10 stoomreiniger review, welke is samengesteld op basis van ervaringen van andere gebruikers.

Ook interessant voor jou:

Welke stoomreiniger is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over stoomreinigers?

De consumentenbond beste koop stoomreiniger is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.