Spiegelreflexcamera

Met een goede spiegelreflexcamera kopen maak je de mooiste foto's. Lees verder om te zien wat de beste spiegelreflexcamera 2023 is

Laatste update 20 april 2023

 • Beste keuze

  Canon EOS 1300D + 18-55mm IS II

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het mag niet vreemd klinken dat deze camera hoog aangeschreven staat bij niet alleen professionals, maar ook amateurs. Met een resolutie van 18.t megapixels, is elke foto ermee geschoten een waar kunstwerk.

  Voordelen

  Nadelen

 • Beste prijsklasse

  Canon EOS 750D + 18-55mm IS STM

  Meer informatie
  Samenvatting

  Wanneer het aankomt op een grote resolutie, is de resolutie van 24,2 megapixels welke deze camera op de voorgrond plaatst en uitermate geschikt voor professionals. Gebruiksvriendelijkheid staat vooraan dankzij het ruime display welke gelijk ook de functie heeft van een touchscreen.

  Voordelen

  Nadelen

 • Favoriete keuze

  Nikon D3400 + AF-P 18-55 VR – Zwart

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ook dit merk mag niet ontbreken in het rijtje van toppers op cameragebied en zit het meteen goed door de resolutie van 24,2 megapixels. In dit digitaal tijdperk is het overbodig m te zeggen dat al het opgeslagen materiaal eenvoudig middels een bluetooth verbinding kan worden overgebracht.

  Voordelen

  Nadelen

Beste Spiegelreflexcamera 2023

Voor het schieten van de mooiste foto’s zijn er de laatste jaren een aantal geduchte concurrenten verschenen op de markt waarbij de rol van de traditionele fotocamera op de achtergrond is geraakt. Zo kan men alle mooie momenten nu gewoon vastleggen met een mobieltje of tablet. Ook de vele eenvoudige digitale camera’s vormen een handig alternatief voor personen die op zoek zijn naar een manier om snel een foto te kunnen schieten. Met een goede spiegelreflexcamera vindt alles echter op een ander niveau plaats. Let bij de beste spiegelreflexcamera kopen op alle eigenschappen en maak ook nog gebruik van de talrijke accessoires zoals verschillende lenzen en filters. Lees verder om te zien wat de beste reflexcamera van het moment is.

Top 10 Spiegelreflexcamera’s

NaamAantal megapixelsScherm afmetingFoto's per secondeMeer informatie
Canon EOS 1300D18,73.0 inch 3 FPS
Canon EOS 750D24,23.0 inch 5 FPS
Nikon D340024,23.0 inch5 FPS
Canon EOS 1300D18,73.0 inch3 FPS
Canon EOS 4000D18,72.7 inch3 FPS
Canon EOS 200D24,23.0 inch5 FPS
Nikon D530024,23.2 inch5 FPS
Canon EOS 2000D24,13.0 inch3 FPS
Canon EOS 80D24,23.0 inch7 FPS
Canon EOS 200D24,23.0 inch5 FPS
 • 1. Canon EOS 1300D + 18-55mm IS II

  Meer informatie

  Het mag niet vreemd klinken dat deze camera hoog aangeschreven staat bij niet alleen professionals, maar ook amateurs. Met een resolutie van 18.t megapixels, is elke foto ermee geschoten een waar kunstwerk. Alles kan draadloos met behulp van Wifi overgebracht worden en kan dat gelijk op tal van apparaten. Handiger kan het dus eigenlijk niet. Naast het schieten van prachtige foto’s, kunnen er ook HD filmpjes met de camera geschoten worden. Handig hierbij is de optie om tijdens het filmen ook nog foto’s te maken van de leukste (film) momenten.

  Lekker experimenteren is er altijd wel bij omdat er met een aantal verschillende lenzen gewerkt kan worden en zelfs voor het maken van foto’s van objecten op een grote afstand er altijd een goed resultaat te halen.

  Met de verschillende lenzen kunnen er ook bepaalde effecten bereikt worden en is deze camera geschikt voor zij die op een aparte wijze de wereld in beeld willen brengen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Canon EOS 750D + 18-55mm IS STM

  Meer informatie

  Wanneer het aankomt op een grote resolutie, is de resolutie van 24,2 megapixels welke deze camera op de voorgrond plaatst en uitermate geschikt voor professionals. Gebruiksvriendelijkheid staat vooraan dankzij het ruime display welke gelijk ook de functie heeft van een touchscreen. Een aardig handje bij het maken van foto’s is het autofocussysteem en maakt die gebruik van maar liefst 19 controlepunten bij het uitkiezen van het scherpste beeld. De sensor is extra lichtgevoelig en zorgt dit ervoor dat zelfs zonder gebruik te maken van een flash, bij weinig lichtinval toch een bevredigend resultaat kan worden bereikt.

  Alle opgeslagen beeldmateriaal kan middels een wifi netwerk moeiteloos overgebracht worden op elk ander apparaat. Er komt dus geen kabel meer aan te pas en is het verplicht eerst moeten overbrengen naar een computer er dus niet meer bij. Het gebruiksgemak staat dus vooraan bij de Canon EOS 750D + 18-55mm IS STM.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Nikon D3400 + AF-P 18-55 VR – Zwart

  Meer informatie

  Ook dit merk mag niet ontbreken in het rijtje van toppers op cameragebied en zit het meteen goed door de resolutie van 24,2 megapixels. In dit digitaal tijdperk is het overbodig om te zeggen dat al het opgeslagen materiaal eenvoudig middels een bluetooth verbinding kan worden overgebracht. Heel handig, omdat het hierdoor ook mogelijk is om bestanden snel te delen en zo het geheugen vrij te houden voor meer beeldmateriaal. Dat kunnen zowel foto’s alsook films zijn omdat dat probleemloos kan geschieden met deze beste spiegelreflexcamera voor beginners. Vanwege het gemak waarmee deze camera zich laat bedienen, is het bij uitstek geschikt als beste spiegelreflexcamera voor beginners. Door te werken met sensoren van goede kwaliteit met een hoge lichtgevoeligheid, is het gebruik van een flash in tal van gevallen niet nodig.

  Bij aankoop wordt er ook een handige strap erbij geleverd en is het dragen van de camera dus helemaal geen probleem, vooral niet wanneer je van plan bent om ermee eens flink erop uit te trekken.

  Voordelen

  Goede spiegelreflexcamera voor beginners

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Canon EOS 1300D + 18-55mm III

  Meer informatie

  Bij het uitkiezen van een geschikte spiegelreflexcamera, is het goed om naast de resolutie ook te kijken naar de overige eigenschappen. Het ISO bereik geeft de lichtgevoeligheid aan en maakt het samen met een hoge resolutie mogelijk om altijd de scherpste foto’s te schieten. Daar komt er ook nog erbij kijken dat er met verschillende lenzen gewerkt kan worden. De Canon EOS 1300D + 18-55mm III mag dan een relatief lage resolutie (18,2 megapixels) hebben, maar staan de overige eigenschappen van de sensor en de lenzen garant voor een optimaal resultaat. Filmen en tegelijk ook foto’s maken vormt ook geen probleem en is de bediening dankzij het ruim display ook eenvoudig. Bovendien helpt de Scene Intelligent Auto mee om automatisch de juiste instelling in te laten stellen. Apart is de Scene Intelligent Auto optie welke ongeacht de situatie altijd voor de juiste instellingen kiest. Dat betekent dus zorgeloos foto’s maken, ook al heb je er niet zoveel ervaring mee.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Canon EOS 4000D + 18-55mm DC

  Meer informatie

  Het gebruik van filters is een handige manier om uit de meest eenvoudige momenten al een prachtige foto te halen. Dat zal in tal van situaties van te pas komen. Ook bij slecht weer is het niet moeilijk om de juiste foto te schieten omdat de sensor in deze camera gevoelig is voor licht. Met de optie om gebruik te maken van verschillende lenzen kan er op verschillende afstanden zonder moeite de scherpste foto worden gemaakt. Dankzij de speciale app en de wifi optie, kunnen alle foto’s gelijk op jouw mobiel of ander media apparaat worden overgezet. Daarvandaan kan je snel alles verzenden via het internet en zo iedereen gelijk op de hoogte houden van jouw laatste avonturen. Aan de kwaliteit wordt er trouwens nooit ingeboet en hou je zo lekker veel geheugen vrij op de camera voor nog meer foto’s.

  De batterij welke lang meegaat en de handige bijgeleverde schouderband staan garant voor een veel buitenplezier.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Canon EOS 200D + 18-55mm IS STM – Zwart

  Meer informatie

  Een spiegelreflexcamera hoeft niet altijd groot te zijn en is het wel meegenomen wanneer het wel eenvoudig past in jouw rugtas. Het handig formaat van de Canon EOS 200D + 18-55mm IS STM – Zwart zorgt ervoor dat het in haast elke situatie wel mogelijk wordt gemaakt zo een hoogwaardige camera mee te nemen. De kwaliteit is echter geenszins op achteruit gegaan en mag je rekenen op een 24,2 megapixel resolutie en een kantelbaar scherm. Deze biedt de mogelijkheid om de camera te gebruiken in verschillende standen en zo aparte plaatjes te schieten. De aanwezigheid van een vieuwfinder maakt het mogelijk om de aandacht te vestigen op een bepaald object en er zeker van willen zijn dat die een centrale plaats in zal nemen bij de gemaakte foto’s.

  Elk kiekje kan met de speciale app gelijk worden verzonden naar bijvoorbeeld een mobieltje en is er zelfs een selfie instelling te vinden. Zo is er voor elke denkbare situatie wel een optie bij deze camera beschikbaar en daarom een zeer geschikt als goede spiegelreflexcamera voor beginners.

  Voordelen

  Goede spiegelreflexcamera voor beginners

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Nikon D5300 + 18-55mm AF-P VR

  Meer informatie

  Zo op het oog lijkt de Nikon D5300 + 18-55mm AF-P VR op elke andere doorsnee spiegelreflexcamera, maar is dat geenzins het geval wanneer het aankomt op de opties waar het allemaal over beschikt. Met de resolutie zit het wel goed met 24,2 megapixels en kan al het beeldmateriaal middels wifi verzonden worden naar bijvoorbeeld jouw smartphone. Bijzonder is de GPS functie welke voor elke gemaakte foto de locatie registreert en je na de vakantie gelijk alle plekken keurig op een rijtje kan plaatsen. Wie van plan is om veel actiefoto’s te schieten, zal gelijk kennis maken met de hoge ISO waarden (tot zelfs 25.600) en de mogelijkheid om continu-opnames van 5 bps te maken. Je waant jezelf al gelijk een professional wanneer elke foto haarscherp kan worden geschoten. Alles kan op het kantelbare scherm worden bekeken, maar is het ook mogelijk om via de HDMI optie de camere rechtstreeks op elke smart tv aan te sluiten. Lekker experimenteren kan ook met de 16 effecten waar er uit gekozen kan worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Canon EOS 2000D + 18-55mm IS

  Meer informatie

  Elke camera dient met het grootste gemak bedient te kunnen worden en vormt de Canon EOS 2000D + 18-55mm IS daar geen uitzondering op. Beginners worden door de camera zelf op weg geholpen met behulp van de speciale hulpstand. Deze legt bij het willen schieten van een plaatsje uit welke stappen het best genomen kunnen worden om het beste resultaat te bereiken. Er is ook al software in de camera aanwezig om het middels wifi te verbinden met andere apparaten. Zo kan er gelijk gewerkt worden aan de bewerking van de foto’s. Ook bij een geringe belichting is de kwaliteit van de foto’s gegarandeerd dankzij de hoge ISO waarde. Om het geheel te complementeren, is de resolutie van 24,2 megapixels geschikt voor haarscherpe foto’s. Het ruime scherm maakt het eenvoudig om door het menu te gaan en kan er ook van de creatieve filters gebruik worden gemaakt. Foto’s en films maken is dus nog nooit zo eenvoudig geweest en leent de Canon EOS 2000D + 18-55mm IS zich dus prima voor beginners.

  Voordelen

  Beste spiegelreflexcamera prijs/kwaliteit

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Canon EOS 80D – Body

  Meer informatie

  Niet elke spiegelreflexcamera wordt geleverd met de nodige lenzen en is dat ook het geval met de Canon EOS 80D – Body. De vrijheid om uit een groot aantal lenzen te kiezen, is geschikt om doelgericht te werk te gaan en zo ook op de kosten te besparen. Het zijn echter de eigenschappen van de Canon EOS 80D – Body die doorslaggevend zijn voor het bereiken van een bevredigend resultaat. De resolutie is wel helemaal in orde met 24,2 megapixels, maar is het ook de gevoelige RGB en IR sensor die bij elke belichting voor een goed resultaat zorgt. Fotograveren kan op een aparte wijze door gebruik te maken van de snelheid van 5 opnames per seconde terwijl de continu werkende autofocus steeds voor haarscherpe foto’s zorgt.

  Het maken van HD films is ook geen zware taak voor deze camera en kan er uit verschillende framerates worden gekozen. Door ook nog gebruik te maken van de verschillende filters, kan zelfs de eenvoudigste foto op een aparte wijze worden weergegeven.

  Alle informatie wordt op het grote 3 inch touchscreen weergegeven en is de Canon EOS 80D – Body ook nog spatwaterdicht.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Canon EOS 200D + 18-55mm IS STM – Wit

  Meer informatie

  Waar de kleur van een camera over het algemeen zwart is, zal de Canon EOS 200D + 18-55mm IS STM – Wit daar wel een uitzondering op vormen. Uitgevoerd in wit, zal deze camera gelijk opvallen door het apart uiterlijk. Apart is ook het auto focussysteem en behoort die tot de snelste ter wereld. Dat staat dus garant voor haarscherpe foto’s ongeacht de situatie en is dit toestel ook een aanrader voor beginners. Handig is dat deze kleine spiegelreflexcamera onopvallend weggeborgen kan worden in een rugtas. Voor het delen van de foto’s zoek je gewoon naar een wifi hotspot en kan van daaruit elke foto naar wens doorgestuurd worden. Zo raak je nooit jouw foto’s kwijt en kan je met de verschillende ingebouwde filters nog altijd een speciaal effect aan zo een foto geven. Bij het fotograferen komt het kantelbaar scherm goed van te pas. Wie nog meer gebruik wilt maken van de mogelijkheden die deze kleine spiegelcamera te bieden heeft, kan altijd nog gebruik maken van verschillende lenzen en filters.

  Voordelen

  Kleine spiegelreflexcamera

  Spiegelreflexcamera beste koop

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste spiegelreflexcamera

Bij het maken van een keuze uit de beste spiegelreflexcamera, is het niet eenvoudig om de knoop door te hakken. Voor beginners zijn de Canon EOS 2000D + 18-55mm IS en de Canon EOS 1300D + 18-55mm IS II geschikt vanwege de hulpfuncties waar ze mee komen. Dit betekent echter niet dat de overige camera’s uitsluitend bedoeld zijn voor professionals. Elke camera komt met een hoog gebruiksgemak en kunnen er ook nog films mee gemaakt worden. De kwaliteit van de Canon EOS 80D – Body zorgt voor HD films en geldt dat ook voor de Nikon D5300 + 18-55mm AF-P VR. Uitbreiding van de mogelijkheden kan bij elke camera plaatsvinden door een lens of filter bestemd voor een specifiek doel aan te schaffen. Voor de beginners is het dus lekker experimenteren en kunnen de professionals hun mogelijkheden verruimen. Wie vaak erop uit trekt, zal de Canon EOS 80D – Body wel handig vinden omdat die spatwaterbestendig is. Wanneer het aankomt op een apart uiterlijk, is het de Canon EOS 200D + 18-55mm IS STM – Wit wel en komt die trouwens ook met het snelste auto focussysteem ter wereld. Welke camera uit onze top 10 spiegelreflexcamera’s vindt je leuk?

Een goede spiegelreflexcamera zorgt voor de beste foto’s

Wie ooit eens de supergave foto’s heeft bezichtigd welke te zien zijn in de vele magazines of andere fotocollecties, zal zich wel eens afvragen hoe men alle details zo goed heeft kunnen vastleggen. Het geheim ligt in het gebruik van spiegelreflexcamera’s en is het hun unieke constructie die daar voor zorgt. Alles wordt op de gevoelige plaat (tegenwoordig dus een speciale sensor) vastgelegd middels het licht dat via de lens en een spiegel naar binnen valt. Uniek is ook de zoeker waar de fotograaf door moet kijken en is het omdat exact plaatje welke er vastgelegd zal worden. De spiegel die alles terugkaatst naar de lichtgevoelige sensor maakt namelijk deel uit van de zoeker. Je legt dus vast wat je in de zoeker ziet en is het om die reden dat men altijd bij het maken van de foto’s zo fanatiek zit te kijken door de zoeker.

Welke spiegelreflexcamera kopen?

Een spiegelreflexcamera onderscheidt zich ook van de rest doordat de sterkte van de lichtinval gevarieerd kan worden door verschillende lenzen te gebruiken. Voor een dichtbijgelegen object en eentje die veel verder gelegen is, zullen er dus aparte lenzen gebruikt kunnen worden en geldt hetzelfde ook voor verschillende lichtsterktes. Door met al deze lenzen te werken, wordt de kwaliteit van elke foto gegarandeerd. Geen wazige foto’s meer, maar haarscherpe plaatjes waar elk detail in terug te vinden is. Ook is het mogelijk foto’s te maken van objecten welke zich op grote afstand bevinden en geen interferentie nodig hebben. Denk maar aan de vele foto’s van het leven in de natuur waarbij het van groot belang is dat men op geen enkele wijze bespeurd mag worden.

Een ander groot voordeel van spiegelreflexcamera’s is de snelheid waarmee alles vastgelegd wordt. De sluitertijd kan vaak ook manueel ingesteld worden en kunnen bijvoorbeeld actiefoto’s zonder moeite geschoten worden. Vooral bij het maken van foto’s tijdens sportwedstrijden is zo een camera onmisbaar.

Bekijk ook eens:

Welke spiegelreflexcamera is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope spiegelreflexcamera terwijl andere gewoon de beste spiegelreflexcamera kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 spiegelreflexcamera’s samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over spiegelreflexcamera's?

De consumentenbond beste koop spiegelreflexcamera is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen spiegelreflexcamera review. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.