Selecteer een pagina

Beste Rookmelder

Het ergste wat jou kan overkomen is een brand in het huis waarin je woont. Je kunt in een klap alle bezittingen kwijt zijn. Om zulke gebeurtenissen te voorkomen is het belangrijk dat u een rookmelder installatie in huis hebt staan. Het verliezen van persoonlijke spullen, vooral door een brand, is pijnlijk. Daarom zijn rookmelders tegenwoordig niet meer weg te denken. Rookmelders gaan op zoek naar rookdeeltjes en wanneer ze die hebben gedetecteerd, slaan ze gelijk alarm. Rookmelders redden levens, dus wilt u weten welke rookmelders aan top staan, bekijk dan de top 5 beste rookmelders van het moment.

Voordelen

Preventief

Een rookmelder in huis hebben is goed omdat u dan beschermd bent tegen een eventuele branduitbraak. Mocht het zijn dat de rookmelder alarm slaat dan weet u tijdig hoe te handelen en voorkomt u het allerergste.

Afstand meldingen

Omdat de meeste rookmelders op wifi aangesloten kunnen worden, kunt vanaf een afstand meldingen ontvangen van wat we gaande is in het huis. Zo onderneemt u dan op een vroege stadium actie.

Extra beveiligd

Met een rookmelder in huis hoeft u niet bang te zijn voor brand. De rookmelder speurt naar rookdeeltjes en wanneer die zijn vastgesteld, slaat het gelijk alarm.

Eenvoudige installatie

Een rookmelder vereist geen ingewikkelde installaties. Je plaatst hem alleen op een goede plek in het huis en sluit je hem aan op je mobiel op tablet door zijn applicatie. Vanaf een afstand krijgt u dus ook meldingen op uw mobiel of tablet.

Beste Rookmelder 2020

NaamMin - Max temperatuurbereikAlarmering viaAantal stuksMeer informatie
Google Nest Protect4°C - 38°CStem | Geluidssignaal | App1
Smartwares RM2504°C - 38°CGeluidssignaal2
ELRO FS18050°C - 40°CGeluidssignaal2
Flamingo FA254°C - 38°CGeluidssignaal4
Alecto SA-110-Geluidssignaal1

01

Google Nest Protect - Slimme rook- en koolmonoxidemelder

Het eerste product op de lijst van de top 5 beste rook melders is de google nest protect slimme rook melder. De reden waarom google nest protect getypeerd wordt als een slimme rookmelder is omdat je het zowel als een rookmelder en een koolmonoxide melder kan gebruiken. Ook kun je deze rookmelder door een applicatie en wifi, aansluiten aan je smartphone of tablet.

 Rookmelders worden in huis geplaatst omdat het een vorm is van veiligheid. De google nest protect rookmelder is een nieuwe jasje gestoken. De rookmelder is niet alleen een rookmelder maar het is bovendien ook een koolmonoxide melder. De rookmelder die gaat automatisch op zoek naar rook deeltjes en het koolmonoxide melder die speurt naar geconcentreerde koolmonoxide die vrij gekomen zijn uit bijvoorbeeld een lekkende pijpleiding van de verwarming. Met google nest bent u dus voor twee gevallen beveiligd en kunt u veilig in uw huis wonen. Werking van de rookmelder De google nest protect rookmelder werkt op batterijen. Het voordeel hierbij is dat bij een stroom uitval de rookmelder nog steeds werk.

Het maximale levensduur van de batterijen zijn 10 jaar. Wanneer de rookmelder al geïnstalleerd is in het huis, kunt u deze dan door koppelen naar uw mobiel. Wanneer u niet thuis bent stuurt de rookmelder berichten naar uw mobiel. Zo blijft u op de hoogte van de gebeurtenissen thuis en kunt u de rookmelder uitzetten vanaf uw mobiel. In huis zelf geeft de rookmelder alarm door een heldere stem wat er brand is. Zo slim is google nest protect.

Vereisten voor google nest

 • Internet verbinding
 • Google nest account
 • Smartphone
 • Een goed installatie plek

Voordelen

 • Handig in gebruik
 • Duurzaam
 • Fraai design

Nadelen

 • Geen

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Handig
 • Eenvoudige montage

Nadelen

 • Geen

02

Smartwares RM250 Rookmelder

Het tweede product op de lijst met de top 5 beste rook melders is de Smartwares RM250 Rookmelder. Producten van smartwares zijn bedoelt om het leven aangenamer te maken. Daarom heeft het bedrijf zich gericht op het maken van beveiligings- en verlichtings- apparaten. De sensor(en) van de smartware rookmelder hebben een levensduur van ongeveer 10 jaren.

Over het product

Het handige van dit product is dat het draadloos wordt geïnstalleerd. Alles wat u nodig heeft voor de werking van de rookmelder zijn batterijen. De batterijen zijn vervangbaar en gaan langer dan 1 jaar mee. De batterijen zijn aan vervanging toe wanneer u de piep toon hoort. Een voordeel van de rookmelder is dat wanneer de elektriciteit is uitgevallen heeft u niets te verliezen want de rookmelder was niet op stroom gekoppeld. Wanneer u een rookmelder aanschaft, is het altijd eerst nodig wanneer u het apparaat uit test. Zo komt u te weten als het apparaat goed functioneert of niet.

De bediening van de smartware rookmelder geschied door knoppen. Verder heeft de rookmelder geen display maar het beschikt wel over een test en pauze knop. De werking van het apparaat geschied door batterijen. Bij aankoop krijgt u mee: 2x rookmelder, batterijen, bevestigingsmateriaal en gebruiksaanwijzing.

03

2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder

Op de derde plaats op de lijst met de top 5 beste rook melders ziet u de 2-Pack ELRO FS1805 Rookmelder. De installatie van dit product is eenvoudig. U heeft geen schroefjes en gereedschappen nodig, omdat deze rookmelders met een magneet set komen. De magneet maakt het mogelijk dat de rookmelder vast blijft aan de muur op plafond. Rookmelders van ELRO zijn draadloos en ze worden niet op het elektriciteitsnet aangesloten. Voor de werking van het apparaat heeft u alleen de batterijen nodig. De batterijen opzicht hebben een levensduur van 5 jaren, dus voor een lange periode bent u zo goed mogelijk beveiligd in huis. Verder zorgen de optische sensoren voor snelle reacties als ze een rookontwikkeling hebben gesignaleerd. Voor de zo goed mogelijke functionaliteit van de rookmelder is het handig als je deze goed schoon houdt. Zo kun je de levensduur van het apparaat verlengen.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijk
 • Duurzaam
 • Handig

Nadelen

 • Geen

Voordelen

 • Handig
 • Duurzaam
 • Eenvoudig in gebruik

Nadelen

 • Geen

04

Flamingo FA25 Rookmelder

Het vierde product op de lijst met de top 5 beste rookmelders is de Flamingo FA25 Rookmelder. Deze rookmelder is een goed functionerende rookmelder die uit 4 delen bestaat. Koop je dit product dan wordt het complete geleverd met zijn batterijen en de bevestigingsschroeven. Elk apparaat gebruikt 1 batterij. In de verpakking krijgt u dus 4 batterijen geleverd.

Over het product

De bediening van de flamingo rookmelders geschied door knoppen. Ook beschikken de apparaten over een testknop en een pauze knop. Middels de testknop kun je nagaan als het apparaat goed functioneert en met de pauze knop bedien je het apparaat. Je stopt pauzeert de werking of je continueert de werking. Het uittesten gebeurt veelal in de keuken omdat er daar rook aanwezig is. Wanneer er rook is gesignaleerd krijgt u een waarschuwingssignaal te horen. Het geluidsterkte van de flamingo FA25 is standaard geregeld op 85 decibel.

05

Alecto SA-110 Rookmelder

De afsluiter op de lijst van de top 5 beste rookmelders is de Alecto SA-110 Rookmelder. Rookmelders zijn ontworpen om de mens te waarschuwen tegen brand. Het apparaat beschikt over sensoren die op zoek gaan naar rookdeeltjes en op basis daarvan alarm slaan. Doordat de meeste rookmelders slim functioneren, kunt u al vanaf een afstand meldingen ontvangen en kunt u de rookmelder gelijk uitzetten. De slimme rookmelders zijn dus vanaf een afstand te bedienen.

Over het product

De SA-110 rookmelder heeft een ingebouwde batterij die ervoor zorgt dat het apparaat ongeveer 10 jaren meegaat. Wanneer er rookdeeltjes zijn gesignaleerd slaat dit apparaat een luid alarm die je al van ver kunt horen. Het waarschuwingssignaal van de SA-110 heeft een geluidsterkte van 85decibel. Echt een ideaal middel om beschermd te zijn tegen een onverwachte brand.

Specificaties

De alteco rookmelder is te bedienen door knoppen. Het is draadloos te installeren en de montage is snel gedaan. Wel beschikt de SA-110 niet over wifi aansluitingen, dus een slimme rookmelder is het niet. Verder nog bij dit apparaat is er een testknop en een pauze knop aanwezig en je kunt hem niet koppelen met andere rookmelders.

Voordelen

 • Goedkoop
 • Handig
 • Duurzaam

Nadelen

 • Gevoelig

Meer informatie rookmelder

Wat is een rookmelder?

Een rookmelder of ook wel een brandmelder is een apparaat dat reageert op rookverschijnselen. De rookverschijnselen kunnen afkomstig zijn van een brand. Soms hoeft dat ook niet zo te zijn, want als er veel rook in de keuken aanwezig is, gaat de rookmelder ook afgaan.  Een rookmelder heeft twee functies, namelijk het signaleren van een brand en het waarschuwen van bewoners middels een alarmsignaal. Verder kunnen rookmelders ook in verbinding staan met een dichtstbijzijnde meldcentrale waardoor een beveiligingsbedrijf of de brandweer automatisch wordt gewaarschuwd. Bij sommige rookmelders bestaat de mogelijkheid er deze aan andere rookmelders te koppelen. Dit zodat alle rookmelders een alarmsignaal afgeven voor wanneer één van hen een brand heeft gesignaleerd.

Waarom een rookmelder?

Voorkomen is beter dan wanneer het ergste al is geschied. Een rookmelder is belangrijk omdat de bewoner bij een beginnende brand meer kans heeft om de rook en het vuur te ontsnappen. Dit is alleen mogelijk wanneer er rookmelders zijn geïnstalleerd. Het meest gevaarlijke van een brand zijn de dikke rookwolken. Wanneer de mens slaapt is zijn reukvermogen uitgeschakeld, dus kan men een rookontwikkeling niet ruiken. Vandaar de meeste dodelijke slachtoffers van brand worden veroorzaakt door het inademen van rook. Daarom is een rookmelder ten alle tijde aangeraden. Hoe sneller u een brand ontdekt, hoe sneller u de kans heeft om uw woning veilig te verlaten.

Onderscheiding rookmelders

Er zijn verschillende soorten rookmelders te onderscheiden. Hieronder ziet u drie vormen van een rookmelder

1.) Optische rookmelders

De optische rookmelder is een rookmelder die een lichtbundeltje uitzend die door een lichtgevoelige cel wordt opgevangen. Als er rook in het lichtbundeltje aanwezig is, zal het licht deels verstrooid of geabsorbeerd worden. De rookmelder detecteert dit en geeft een alarm af.

2) Thermische melder

Een thermische melder is geen rookmelder maar het geeft wel een alarm als de temperatuur een bepaalde grens overschrijdt. Het is dus een Hittemelder. Hittemelders kunnen handig zijn op plaatsen waar bijvoorbeeld rookmelders valse alarmen loslaten.

3) slimme rookmelders

Slimme rookmelders zijn simpelweg rookmelder die je door een applicatie kunt koppelen aan jou mobiel of tablet. Zo bent u dus in staat om vanaf een afstand meldingen te krijgen van wat er zich allemaal afspeelt in uw huis.

Tips voor het plaatsen van een rookmelder

 • Plaats de rookmelder niet op een plek waarbij je het alarm bijna tot niet kan horen. Dus niet in de badkamer of garage
 • Een rookmelder mag nooit in een ventilerende omgeving worden geplaatst.
 • Vermijd de verwarming
 • In de keuken en badkamer komen er geen rookmelders maar optische melders
 • Zorg dat er genoeg uitgangen zijn voor wanneer je het huis moet verlaten in geval van brand.

Tot slot

Rookmelders zijn verkrijgbaar in verschillende modellen, prijsklassen en merken. Het maakt niet uit welke model u aanschaft zolang het maar zijn werk doet. Rookmelders worden geïnstalleerd met de bedoeling een brand te voorkomen. Dat wilt zeggen dat er tijdig een alarm wordt losgelaten wanneer er sprake is van een brand. Er zijn verschillende soorten rookmelder te onderscheiden. Het populairste onder de rookmelders zijn de slimmer rookmelders. Deze zijn rookmelders die je via wifi kan aansluiten op je mobiel of tablet. Vanaf een afstand kunt u rechtstreeks meldingen krijgen op uw mobiel, dus weet u in elk geval welke maatregelen u moet treffen.