Robotmaaier

Een goede robotmaaier kopen kan veel moeite besparen. Hier vind je de beste robotmaaier 2023 uit onze robotmaaier test.

Laatste update 20 april 2023

 • Beste keuze

  GARDENA Robotmaaier R50Li

  Meer informatie
  Samenvatting

  Voordat je een robotmaaier gebruikt moet het eerst geïnstalleerd worden en deze robotmaaier van GARDENA ook. Na een eenmalige installatie is hij ready om te werken. Voordat je begint moet je tuin worden begrenst met een begrenzingskabel zodat de maaier binnen dit gebied blijft.

  Voordelen

  Het kan een uur lang werken

  Het is dus energiezuinig en maakt weinig geluid

  Zeer geschikt als robotmaaier kleine oppervlakte

  Nadelen

  Niet bestemd voor tuinen die groter dan 500m²

 • Beste prijsklasse

  Zoef Robot Robotmaaier Rob

  Meer informatie
  Samenvatting

  Voor grotere gazons is de Zoef Robot een betere keuze. Deze kan een oppervlakte van 3000 m2 maaien. Bij dit maaimachine heb je geen draad nodig om zijn werkgebied af te bakenen. Het heeft een intelligente navigatie systeem die dat voor hem bepaald.

  Voordelen

  Het gaat zelf naar docking station terug

  Bevat een intelligente navigatie systeem

  Beste robot grasmaaier voor groot oppervlakte

  Nadelen

  Prijzig

 • Favoriete keuze

  Robolawn 85361

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ook deze robotmaaier van Robolawn is voor grote grasoppervlaktes bedoelt. De Robolawn 85361 kan oppervlaktes van wel 3000 m2 maaien. De grasmaaier is op verschillende maaihoogtes verstelbaar.

  Voordelen

  Het heeft diefstalbeveiliging

  Gaat zelf naar het docking station

  Nadelen

  Heeft geen mulch functie of regensensor

Beste Robotmaaier

Wil je de beste robotmaaier kopen? Bekijk dan eens onze top 10 beste robotmaaiers. In dit geval gaat het om een robotmaaier review, welke is samengesteld op basis van ervaringen. Je weet misschien al dat er automatische stofzuigers zijn. Kleine robots die door je huis gaan en al het stof dat hij tegenkomt kan opruimen. Zo heb je minder werk en meer tijd om andere dingen te doen. Maar wist je dat er ook robots zijn die je buitenshuis een handje kunnen helpen? De beste robot grasmaaier kopen helpt je je tuin netjes houden door het gras in je tuin voor je te maaien. Een ieder wil een nette tuin hebben, maar nu hoef je zelf je mouwen niet op te stropen om dat voor elkaar te krijgen. Hier volgen de 10 beste robotmaaiers van 2023 uit de robotmaaier test. Zo vindt je de beste robotmaaiers voor een klein gazon, maar ook een gazon tot 1000m2. De beste robotmaaier te koop vind je in onze robotmaaiers review en top 10.

NaamMaximale gazonoppervlakteMaaibreedteAccuMeer informatie
Tip #1: Bosch Indego 350700 m²19 cm65 min
Zoef Robot3000 m²32 cm3 uur
Tip #2: Wolf-Garten Loopo S150250 m²18 cm1.5 - 2 uur
Robomow Pro400 m²17 cm1.5 - 2 uur
WOLF-Garten ROBO250 m²18 cm1.5 - 2 uur
Husqvarna 430X3200 m²24 cm1.5 uur
Gardena SILENO1000 m²20 cm65 min
Tip #3: Robomow RX20u350 m²19 cm1.5 - 2 uur
Robomow RC304u300 m²18 cm90 - 120 min
GARDENA Robotmaaier R70Li800 m²28 cm1 uur
GARDENA smart System1000m218 cm1 -2 uur
 • 1. GARDENA Robotmaaier R50Li

  Meer informatie

  Voordat je een robotmaaier gebruikt moet het eerst geïnstalleerd worden en deze robotmaaier van GARDENA ook. Na een eenmalige installatie is hij ready om te werken.

  Voordat je begint moet je tuin worden begrenst met een begrenzingskabel zodat de maaier binnen dit gebied blijft.

  Dit robotmaaier is geschikt voor elk soort gazon van ongeveer 500m². Dankzij de 3 vlijmscherpe messen kan het gras nauwkeuriger afgesneden worden. GARDENA Robotmaaier R50Li kopen? Bekijk hier de voordeligste aanbieders.

  De maximale hellingspercentage dat het kan trotseren is 25%. Je kunt dankzijde programmeerknoppen de maaitijden instellen zodat de maaier op jouw gewenste dag en tijd te werk kan gaan. Ook komt het met een mulch functie. Dat wil zeggen dat het een klein graslaagje laat voor een natuurlijke bemesting. Dat zorgt voor een gezond tuintje. De maaier kan ook in de regen doorwerken.

  De robotmaaier gebruikt geen kabels. Het kan tot hooguit 65 minuten werken en dan gaat het vanzelf naar zijn docking station om op te laden. Het neemt ongeveer 50 minuten om op te laden. Het is dus energiezuinig en maakt weinig geluid.

  Het is een klein apparaat dus men zal wel denken dat het gemakkelijk gestolen kan worden, maar er is daaraan gedacht. Het komt met een speciale pincode en alarm die je zelf kunt instellen.

  De machine komt met zijn eigen grensdraad, maar als dat niet genoeg is ga je meer moeten kopen. Het is niet bestemd voor tuinen die groter dan 500m² zijn.

  Het heeft een capaciteit werkgebied van 500 m² +/-20%. Het heeft een automatisch oplaadsysteem. Het komt met een LCD scherm met instellingen menu. Het weegt 7,4 kg en de afmeting ervan zijn (LxBxH) 26x58x46 cm

  Voordelen

  Het kan een uur lang werken

  Het is dus energiezuinig en maakt weinig geluid

  Nadelen

  Niet bestemd voor tuinen die groter dan 500m²

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Zoef Robot Robotmaaier Rob

  Meer informatie

  Voor grotere gazons is de Zoef Robot een betere keuze. Deze kan een oppervlakte van 3000 m2 maaien.

  Bij dit maaimachine heb je geen draad nodig om zijn werkgebied af te bakenen. Het heeft een intelligente navigatie systeem die dat voor hem bepaald.

  Rob kan op verschillende maaihoogtes worden versteld. Ook kan het de dichtheid van het gras testen om tot de geschikte instelling te komen. Daarnaast heeft het ook nog een mulch functie. Het komt met anti-bots sensoren zodat het obstakels kan vermijden. Ook komt het met een kantel/optil sensor. Zodra het opgetild wordt of gekanteld wordt stoppen de messen met draaien.

  Het kan 2,5 tot 3 uur continue werken. Zodra de batterij leeg is gaat het vanzelf naar zijn docking station terug. Het stopt met opladen wanneer de accu vol is om overbelasting te voorkomen. Ook wanneer het begint te regenen zal hij dat doen.

  Het komt met een afstandsbediening zodat je op een afstand de machine kunt instellen. Zoef Robot Robotmaaier Rob bestellen? Bekijk hier de beste aanbieders.

  Het is best een dure grasmaaier, maar als je het bij Bol.com koopt krijg je een Cash Back van € 100, -.

  Rob heeft een maaibreedte van 32 cm en een vermogen van 130 Watt. Het weegt 22.8 kg en de afmetingen ervan zijn (h x b x l) 23 x 58 x 59 cm.

  Voordelen

  Het gaat zelf naar docking station terug

  Bevat een intelligente navigatie systeem

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Robolawn 85361

  Meer informatie

  Ook deze robotmaaier van Robolawn is voor grote grasoppervlaktes bedoelt. De Robolawn 85361 kan oppervlaktes van wel 3000 m2 maaien.

  De grasmaaier is op verschillende maaihoogtes verstelbaar. Het komt met een grenslijn die je om je terrein moet spannen zodat de maaier precies weet tot waar het mag gaan.

  Het is een volautomatische robotmaaier, dus dat betekent dat het vanzelf naar zijn docking station terugkeert wanneer de accu leeg begint te lopen. De Lithium batterij kan wel 2,5 tot 3 uren lang continue werken. Robolawn 85361 kopen? Vergelijk de beste robotmaaiers met behulp van onze top 10 en review.

  Verder komt het ook met diefstalbeveiliging zodat niemand het kan stelen. Ook krijg je een handige afstandsbediening mee.

  Het heeft jammer genoeg geen mulch functie of regensensor, maar het kost wel een beetje goedkoper dan de vorige maaier.

  Het kan een gazonoppervlakte van 3000 m2 maaien en heeft een maaibreedte van 320 cm. Het weegt 15,5 kg en de afmetingen ervan zijn (h x b x l) 23 x 59 x 58 cm

  Voordelen

  Het heeft diefstalbeveiliging

  Gaat zelf naar het docking station

  Nadelen

  Heeft geen mulch functie of regensensor

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Robomow Grasmaaier Pro rc304

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een robotmaaier voor de ietwat kleinere gazons. Het komt ook met diverse handige kenmerken.

  Dankzij de weekprogrammering kun je van tevoren instellen wanneer en hoe lat de maaier met zijn werk beginnen kan. Het komt met een speciale modus voor grasranden die ook optimaal gemaaid worden. De machine komt met de perimeterdraad. Robomow Grasmaaier Pro rc304 bestellen? Bekijk aanbieders.

  De machine is regen- en weerbestendig, maar het komt ook met regensensoren. Ook komt het met bots-, kantel-, en tilsensoren voor de veiligheid. Het komt met diefstalbeveiliging. Dankzij de pincode en alarmsysteem gaat niemand met je robotmaaier vandoor kunnen gaan.

  Het komt zonder afstandsbediening, maar je kan wel een app downloaden zodat je de machine toch ermee kunt bedienen. Het heeft een maaitijd van 45 tot 50 minuten en zijdt dan zelf naar zijn docking station om opgeladen te worden. Dat kan 50 tot 70 minuten duren.

  De maaier kan hellingen die groter dan 36% (20 graden) is niet opgaan. Alhoewel de maaier wel grotere oppervlaktes kan maaien, is het meer bestemd voor gazons die 500 m2 of kleiner zijn.

  Het is bestemd om gazonoppervlaktes van 500 m2 maaien, maar het kan tot maximaal 1000 m2 gaan. Het heeft een maaibreedte van 28 cm en een vermogen van 200 Watt. De maaihoogte is instelbaar van 15 tot 60 mm. Het weegt 11,1 kg en de afmetingen zijn 63 x 46 x 21 cm.

  Voordelen

  Het heeft een speciale modus voor grasranden

  Het komt met diefstalbeveiliging

  Nadelen

  Het kan niet op hellingen die groter zijn dan 36% (20 graden)

 • 5. WOLF-Garten ROBO SCOOTER 400

  Meer informatie

  De Robo Scooter van WOLF-Garten heeft een unieke look. Op het eerste gezicht zou je denken dat het een speelgoed is omdat het van die felle kleuren heeft, maar dat is het zeker niet.

  Het is bedoelt voor tuintjes die een oppervlakte van 400 m2 hebben. Je krijgt begrenzingsdraad mee om de te maaien gebied af te bakenen. Het kan hellingen van maximaal 35% aan. Deze robotmaaier komt wel met een mulch functie.

  De grote wielen zorgen ervoor dat het een goede grip heeft. zelfs op een gladde oppervlakte. Verder komt het met diverse sensoren waaronder regen-, optil-, kantel- en stootsensoren om ervoor te zorgen dat je veilig blijft. WOLF-Garten ROBO SCOOTER 400 kopen? Vergelijk de voordeligste aanbieders.

  Je kan de maaier met je smartphone programmeren. Je hoeft hiervoor geen app te downloaden. Je kunt de 2 via Bluetooth verbinden.

  Er wordt niet aangegeven dat de robotmaaier met diefstalbeveiliging komt.

  Het kan een grasoppervlakte van 400 m2 aan en heeft een maaibreedte van 28 cm. De maaihoogte is instelbaar van 1,5 tot 6 cm. Het heeft een vermogen van 200 Watt en weegt 10,5 kg. De afmetingen ervan zijn (h x b x l) 27 x 44 x 60,5 cm.

  Voordelen

  Het kan hellingen van maximaal 35% aan

  Je kan het met je smartphone bedienen

  Nadelen

  Zonder diefstalbeveiliging

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. GARDENA Robotmaaier R160

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een handige robotmaaier van GARDENA en deze is ideaal voor grote tuinen.

  De Robotmaaier R160 kan een gazon van 1600 M2 zonder problemen maaien. Het kan hellingen van maximaal 35% opgaan. Je krijgt een 250 lange begrenzingkabel mee zodat de robot weet tot waar hij moet maaien. GARDENA Robotmaaier R160 bestellen? Bekijk onze beste robotmaaier top 10 en review.

  Dankzij de mulch functie hoef je niet te harken en krijg je een gezonde gazon. Er zijn ook sensoren die zichzelf en jou beschermen. Wanneer je het optilt stopen de 3 messen met draaien. Als hij tegen iets aanstoot dan maait hij eromheen.

  Wanneer de accu leeg is gaat hij vanzelf naar zijn docking station terug en als zijn batterij weer vol is gaat hij door waar hij gestopt was. Het komt met een anti-diefstal pincode.

  Dit is best een dure robotmaaier. Het komt met een NiMh accu en die kunnen minder tegen hoge temperaturen dan Li-Ion accu’s. Heb je niet genoeg begrenzingskabel? Dan moet je meer aanschaffen. Het komt zonder een regensensor.

  De grasoppervlakte die het kan maaien is 1600 m2. Het heeft een maaibreedte van 17 cm. De maaihoogte kan van 20,0 tot 60,0 mm gaan. Het weegt 12 kg en de afmetingen ervan zijn (h x b x l) 31,1 x 71 x 56,8 cm. De maaier komt met 9 reserve messen.

  Voordelen

  Wanneer je het optilt stopen de 3 messen met draaien

  Kan een oppervlakte van 1600 m2 maaien

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Gardena SILENO Robotmaaier 1000m2

  Meer informatie

  We hebben hier nog een robotmaaier van GARDENA.

  Het fijne is dat deze robotmaaier 1000 m2 maaien kan. De maximale hellingsgraad die het kan opgaan is 35%. Verder heeft het een maaibreedte van 20 cm en kan het van maaihoogte wisselen. Het kan van 20 tot 60 mm gaan. De mulch functie is hier ook te vinden.

  Je kan programmeren wanneer je wilt dat de maaier moet werken. Ook deze is voorzien van diverse sensoren. Wanneer je het optilt stoppen de messen met draaien. De alarm en pincode zullen ervoor zorgen dat niemand de robot kan stelen. Het is regen- en weerbestendig. Gardena SILENO beste robotmaaiers.

  Het kan 65 minuten continue werken en het heeft een oplaadtijd van 60 minuten. Het weegt 9,8 kg en de afmetingen ervan zijn (bxhxd) 51 x 24,8 x 62,7 cm.

  Voordelen

  Kan een gazon van maximaal 1000 m2 maaien

  Het bevat diverse sensoren

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Robomow RX20u

  Meer informatie

  De eigenschappen van Robomow zijn ongeveer hetzelfde zoals we tot nu toe zijn tegengekomen. De maximale grasoppervlakte die het maait is best klein.

  Het komt met een handige mulch functie zodat de bodem bemest wordt. Het is voorzien van bots- en afstandssensoren om zichzelf te beschermen. De robotmaaier is voorzien van een timer zodat het zelf met zijn werk kan beginnen. Zelfs wanneer je niet thuis bent.

  Je krijgt een 80 meter lange grensdraad mee zodat het weet welk gebied hij moet maaien. De machine kan 2 uur lang continue werken. Wanneer de accu leeg is gaat het zelf terug naar de docking station. Robomow RX20u robotmaaier kopen? Ga meteen naar de voordeligste aanbieder.

  Tevens is het voorzien van anti-diefstal alarm zodat niemand het kan stelen. Je kan een handige app downloaden om de robotmaaier mee te bedienen.

  De accu neemt veel tijd in beslag om te laden. Het moet 20 uur opladen voordat de accu vol is. Het heeft geen regen- of afgrondsensoren.

  De maximale grasoppervlakte die het kan maaien is 200 m 2. Het heeft een maximale hellingshoek van 15%. De maaibreedte is 18 cm en de maaihoogte kan van 15,0 tot 45,0 mm gaan.

  Voordelen

  Het gaat zelf terug naar de docking station

  Bevat bots- en afstandssensoren

  Nadelen

  Het moet 20u opladen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Robomow RC304u

  Meer informatie

  Dit is ook een goede robotmaaier voor mensen die eentje zoeken om een oppervlakte van 500 m2 te maaien.

  De 150 meter perimeterdraad zorgt ervoor dat de robotmaaier op het te maaien terrein blijft. De mulch functie zul je hier ook vinden.

  Het is veilig dankzij de tilt-, bots, en kantelsensoren. Het is waterbestendig, dus tijdens het regenen kan hij gewoon doorwerken. Dankzij de diefstalbeveiliging zal niemand ermee vandoor kunnen gaan. Robomow RC304u robotmaaiers kopen? Bekijk de voordeligste aanbieders.

  De maaier neemt 50 minuten om continue te werken en wanneer de accu leeg is gaat hij terug naar zijn laadstation. Hier neemt hij 70 minuten de tijd om op te laden. Je kan de app ervan downloaden om het vanuit een afstand te bedienen.

  Het mag niet bij oppervlaktes gebruikt worden die meer dan 500 m2 zijn. Het heeft geen afgrondsensoren.

  De robotmaaier kan een maximale hellingshoek van 36% trotseren. De maaibreedte is 28 cm en de maaihoogte gaat van 15,0 tot 60,0 mm. Het weegt 11,1 kg en de afmetingen zijn (bxhxd) 46 x 21 x 63 cm.

  Voordelen

  Diefstalbeveiliging

  Het is waterbestendig

  Nadelen

  Het heeft geen afgrondsensoren

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Robomow RC308u

  Meer informatie

  We hebben hier nog een robotmaaier van Robomow. Het is tevens de laatste maaier op de lijst. Deze is bestemd voor gazons met een grootte van 800 m2.

  De 200 meter lange perimeterdraad zorgt ervoor dat de robot op je terrein blijft en het gewenste gebied maait. De mulch functie zorgt ervoor dat je erf bemest raakt.

  Het kan niet tegen water en de regensensor is er om ervoor te zorgen dat het stopt met maaien zodra het begint te regenen. Ook deze maaier gaat zelf richting laadstation wanneer zijn accu leeg raakt. Het neemt 90 minuten om op te laden.

  Dankzij de bots-, kantel- en tilsensoren is het veilig voor jou en je familie. Verder kun je een pincode invoeren die ervoor zorgt dat niemand de robot kan stelen. De handige app zorgt ervoor dat je het op een afstand kunt bedienen. Robomow RC308u is een krachtige robotmaaier, welke tegen een scherpe prijs wordt aangeboden.

  Het kan jammer genoeg wel van afgronden vallen omdat een afgrondsensor ontbreekt.

  Het kan een maximale hellingshoek aan van 36%. De maaibreedte is 28 cm en de maaihoogte is instelbaar van 15,0 tot 60,0 mm. Het weegt 11,4 kg en de afmetingen zijn (bxhxd) 46 x 21 x 63 cm.

  Voordelen

  Het gaat zelf richting laadstationwanneer de accu leeg is

  Met een app te bedienen

  Nadelen

  Het heeft geen afgrondsensor

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste robotmaaier

Het maakt dus niet uit hoe groot of klein je gazon is. Er bestaan robotmaaiers voor elk grootte. Elk machine moet eerst van tevoren geprogrammeerd worden voordat je het kan gebruiken, maar dat gebeurt maar 1 keer. Robotmaaiers hebben ongeveer dezelfde eigenschappen, maar er zijn kleine verschillen. Sommige kunnen wel tegen de regen en anderen weer niet. De ene heeft een langere oplaadtijd dan de andere. Het is vooral belangrijk om na te gaan hoe groot je gazon is, omdat je geen robotmaaier moet nemen die voor kleinere gazons gebruikt moet worden. Ze lijken wel bijna hetzelfde te zijn, maar robotmaaiers verschillen. Het is ook beter om geen maaier aan te schaffen wanneer je tuin vol met oneffenheden zitten, want een robotmaaier gaat zijn werk dan niet goed kunnen doen. De maaier moet meerdere keren gebruikt worden zodat de gras niet te hoog wordt, want robotmaaiers kunnen niet op te hoge gras werken. Als je op deze dingen let zul je geen problemen met je robotmaaier krijgen. De beste robotmaaier is dus zo gevonden met onze beste robotmaaiers top 10.

Een robotmaaier komt met diverse voordelen. Het is goed voor het milieu, het bespaart je veel tijd en het komt met vele handige kenmerken zodat je niet teveel erop hoeft te letten. Je hoeft het niet eens zelf uit te schakelen, maar je hebt die optie natuurlijk wel. Het rijdt niet in een bepaald patroon. Het rijdt kris-kras over je tuin om je gras te maaien. Een robotmaaier heeft niet veel onderhoud nodig. Wel is het nodig om elk jaar de messen te vervangen om steeds de beste resultaten te krijgen. De robotmaaier is dus een machine die echt weinig onderhoud nodig heeft en je veel tijd bespaart. Een apparaat die een ieder goed zou kunnen gebruiken dus. In onze robotmaaier review heb je meer informatie gekregen over de beste robotmaaiers op de markt. Deze top 10 robotmaaiers kan een robotmaaier kopen eenvoudiger maken.

Interessant voor jou:

Wat is de beste robotmaaier?

Om nou echt te zeggen wat is de beste robotmaaier, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 robotmaaiers samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over robotmaaiers?

De robotmaaiers test aankoop beste consumentenbond opinie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.