Platenspeler

De platenspeler is weer helemaal in de mode. Heeft u nog geen goede platenspeler in huis? De beste platenspeler 2023 vind je hier.

Laatste update 20 april 2023

 • Beste keuze

  Soundmaster PL 186

  Meer informatie
  Samenvatting

  Soundmaster komt met een platenspelers die je helemaal aan de oude spelers doet denken. Ze hebben hout gebruikt om de behuizing te maken en het lijkt helemaal op een platenspeler uit de jaren 70.

  Voordelen

  Je hebt geen versterker nodig

  Het is voorzien van een radio

  Nadelen

  Bevat niet veel kenmerken

 • Beste prijsklasse

  ION Max LP

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze ION platenspeler kost ietsje duurder, maar dat is zo omdat deze een aantal extraatjes heeft. Het belangrijkste kenmerk van een muziekapparaat, is dat het geluid goed moet zijn en de Max LP heeft een goede geluidskwaliteit. Het komt met uitstekende ingebouwde luidsprekers. Dit product staat bekend als één van de beste platenspeler ooit en niet zonder reden!

  Voordelen

  Het bevat uitstekende ingebouwde luidsprekers

  Je kunt muziek converten naar digitale muziekbestanden

  Nadelen

  Het komt zonder radio

 • Favorite keuze

  Sony PS-LX300

  Meer informatie
  Samenvatting

  De volgende platenspeler heeft een wat modernere design dan de vorige 2 spelers. Van deze speler ben je gegarandeerd van een goede geluidskwaliteit. Vooral dankzij de diamanten pen kun je genieten van een uitstekende geluidsweergave.

  Voordelen

  De pen is volledig automatisch en voorkomt krasjes

  Het heeft een uitstekende geluidsweergave

  Nadelen

  De speler heeft geen ingebouwde speakers

Beste Platenspeler 2023

Op zoek naar de beste platenspeler voor thuis? Bekijk dan eens de top 10 platenspelers van 10beste.com. In deze platenspeler review zijn de beste platenspelers opgenomen. Het is niet vreemd om te concluderen dat Platenspelers nu helemaal tot het verleden horen. Bijna niemand praat meer over ze en men heeft andere manieren gevonden om muziek af te spelen. Toch zijn er muziekwinkels die nog platen verkopen en Platenspelers maken. Het is dus toch niet helemaal verdwenen. Misschien wordt het weer eens tijd om die oude platen tevoorschijn te halen en ze weer af te spelen. Laten we eens zien welke goede platenspelers er in 2023 te krijgen valt. Nu rust alleen nog de vraag; welke platenspeler kopen? Bekijk hieronder de beste platenspeler top 10. Hier je verschillende platenspelers vergelijken met elkaar.

Top 10 Platenspelers 2023 | Platenspelers vergelijken

NaamLP formatenToeren per minuutExtra kenmerkenMeer informatie
Soundmaster PL 1867, 10 en 12 inch33.33, 45 en 78 toerenradio
ION Max LP7, 10 en 12 inch33.33, 45 en 78 toerenmp3 convertion
Sony PS-LX3007, 10 en 12 inch33.33 en 45 toerenmp3 convertion
Denver VPL-1207 en 12 inch33.33, 45 en 78 toerenMuziek opname op PC
ION Superior LP7, 10 en 12 inch33.33, 45 en 78 toerenCD, cassette en Bluetooth streaming
ION MUSTANG LP7, 10 en 12 inch33.33 en 45 toerenradio, AUX output en mp3 convertion
Lenco L-38677, 10 en 12 inch33.33 en 45 toerenMuziek opname op PC
Bigben TD10212 inch33.33, 45 en 78 toerengeen
Soundmaster NR513DAB7 en 12 inch33.33, 45 en 78 toerenCD, cassette, radio en mp3 convertion
TEAC TN-30012 inch33.33 en 45 toerenMuziek digitaliseren
 • 1. Soundmaster PL 186

  Meer informatie

  Soundmaster komt met een platenspelers die je helemaal aan de oude spelers doet denken. Ze hebben hout gebruikt om de behuizing te maken en het lijkt helemaal op een platenspeler uit de jaren 70.

  De ingebouwde luidsprekers zorgen voor een uitstekende geluidskwaliteit waar je op een afstand nog zult horen. Je hebt geen versterker nodig om van je platen te genieten. Als je extra kracht wilt hebben, dan kun je gewoon externe luidsprekers eraan aansluiten. Soundmaster PL 186 platenspeler bestellen? Ga meteen naar de voordeligste aanbieder.

  Wanneer je alleen naar een liedje wilt luisteren of niemand wilt storen, kun je gewoon je koptelefoon eraan afsluiten en alleen naar je liedjes luisteren. De platenspeler is ook voorzien van een radio, dus wanneer je niet meer naar je eigen platen wilt luisteren, kun je gewoon de radio aanmaken. Het komt ook met een hoofdtelefoonaansluiting.

  Dit is echt een apparaat voor mensen die alleen op zoek zijn naar een platenspeler en geen andere kenmerken, want platenspelers van tegenwoordig komen met allerlei extraatjes. Sommige van ze komen met een ingang voor smartphones, mp3 spelers, SD kaarten en USB sticks. Maar aan de andere kant zorgt dat wel voor een zeer redelijke prijs.

  Het kan PL’s van 3 maten accommoderen: 7 inch, 10 inch en 12 inch. Het heeft een toerental van 33, 45 en 78 toeren. De toerental is wel aanpasbaar. Het wordt aangedreven door een riem. het weegt 3074 gram en de afmetingen zijn (bxhxd) 318 x 143 x 290 mm.

  Voordelen

  Je hebt geen versterker nodig

  Het is voorzien van een radio

  Nadelen

  Bevat niet veel kenmerken

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. ION Max LP

  Meer informatie

  Deze ION platenspeler met ingebouwde boxen kost ietsje duurder, maar dat is zo omdat deze een aantal extraatjes heeft.

  Het belangrijkste kenmerk van een muziekapparaat, is dat het geluid goed moet zijn en de Max LP heeft een goede geluidskwaliteit. Het komt met uitstekende ingebouwde luidsprekers. Je kunt het ook aan je home stereo systeem met de standaard RCA uitgangen aansluiten als je wilt. Het komt ook met een hoofdtelefooningang zodat je ook alleen van je muziek kunt genieten.

  Het draait platen voor je af, maar dat is nog lang niet alles. Je kunt de Max PL via USB met je computer verbinden en records converteren naar digitale muziekbestanden. Daarnaast is het ook mogelijk om, via de 1/8 “(3,5 mm) aux-ingang, audio van cassettes en cd’s te converteren. ION Max LP platenspeler kopen? Vergelijk eenvoudig en snel de beste platenspelers online.

  De platenspeler is met hout afgewerkt zodat deze ook helemaal doet denken aan de platenspelers van vroeger. Bij aankoop krijg je een 45 adapter, een vloering slipmat en een stofbekleding zodat er geen stof erop kan zitten.

  Het komt met meer kenmerken dan de vorige platenspeler. Alleen is het jammer dat deze geen radio heeft.

  De speler wordt met een riem aangedreven. Het kan 3 LP formaten afspelen: 7 inch, 10 inch en 12 inch. Het heeft een toerental van 33, 45 en 78 toeren die aangepast kunnen worden. Het weegt 5310 gram en de afmetingen zijn (bxhxd) 418 x 103 x 387 mm.

  Voordelen

  Het bevat uitstekende ingebouwde luidsprekers

  Je kunt muziek converten naar digitale muziekbestanden

  Nadelen

  Het komt zonder radio

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Sony PS-LX300

  Meer informatie

  De volgende platenspeler heeft een wat modernere design dan de vorige 2 spelers.

  Van deze speler ben je gegarandeerd van een goede geluidskwaliteit. Vooral dankzij de diamanten pen kun je genieten van een uitstekende geluidsweergave. Verder komt het met een hoogwaardig Belt Drive-systeem die ervoor zorgt dat je platen soepel afgespeeld zullen worden. De platen worden op een snelheid van 33 1/3 en 45 rpm afgespeeld.

  Met deze platenspeler is het mogelijk om je vinyl platen naar mp3 formaat te converteren. Dit doe je via de USB uitgang. Je kunt de platenspeler via de ingebouwde phonotrap en usb-uitgang op elke versterker aansluiten met een platenspeler-ingang of op je computer.

  De pen is volledig automatisch. Dit voorkomt krasjes en beschadigingen die het anders zou kunnen oploper. De speler zelf is ook heel robuust. Het zal niet snel deuken of krijgen of beschadigt raken. Sony PS-LX300 platenspeler bestellen? Bekijk deze bij de voordeligste aanbieder.

  De speler heeft geen ingebouwde speakers. Behalve het converteren naar mp3 formaat zijn er geen andere mogelijkheden. Ook komt deze platenspeler zonder een radio. Verder wordt er nergens aangegeven dat je een koptelefoon kunt aansluiten om privé naar liederen te luisteren. Daarnaast heeft het best een korte snoer.

  Het speelt 3 LP formaten af: 7 inch, 10 inch en 12 inch. Het heeft 2 toerentallen: 33 en 45 toeren. Ze kunnen aangepast worden. Het weegt 4,1 kg en de afmetingen zijn (bxhxd) 420 x 95 x 360 mm.

  Voordelen

  De pen is volledig automatisch en voorkomt krasjes

  Het heeft een uitstekende geluidsweergave

  Nadelen

  De speler heeft geen ingebouwde speakers

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Denver VPL-120

  Meer informatie

  Een platenspeler die wel met ingebouwde speakers komt, is de Denver VPL-120.

  Deze platenspeler komt met ingebouwde speakers van 2 x 1W. De geluidkwaliteit is zeker niet slecht, maar je kunt het ook via een phono aansluiting met een muzieksysteem verbinden. Het speelt vinyl platen op snelheden van 331/3, 45 en 78rpm af. De Tonearm heeft een Autostop functie. Je kunt je headphones eraan koppelen om alleen van je muziek te genieten.

  Behalve het afspelen van PL’s kun je de speler ook met je computer verbinden zodat je computer de muziek kan opnemen. Dit doe je door middel van een USB kabel en de software die je met de platenspeler meekrijgt.

  Het komt in een handige koffer die je na gebruik dicht kunt maken zodat de speler geen stof krijgt. Ook is het zo handig om mee te nemen. De Koffer heeft van binnen een mooie rode kleur zodat het geen saaie design heeft. Denver VPL-120 beste platenspeler voor jou? Bekijk deze bij de aanbieder.

  Het is wel mogelijk om muziek op je PC te plaatsen, maar verder heeft het geen extra opties. Je kunt geen muziek omzetten en je krijgt geen radio mee.

  Het weegt 3206 gram en de afmetingen ervan zijn (bxhxd) 350 x 105 x 250 mm. Het kan 33, 45 en 78 toeren doen die wel aanpasbaar zijn. Het wordt met een riem aangedreven. Het is geschikt voor 7 inch en 12 inch platen.

  Voordelen

  Het komt met ingebouwde speakers

  Het komt in een handige koffer

  Nadelen

  Je kunt geen muziek omzetten en je krijgt geen radio mee

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. ION Superior LP

  Meer informatie

  Als je voor deze platenspeler kiest dan zullen mensen denken dat je deze speler al jaren in huis hebt. De speler heeft een mooie- klassieke design.

  Met deze platenspeler kun je van alles en nog wat. Het is een All-in-One entertainment unit die je de mogelijkheid geeft om muziek op diverse manieren te spelen. Alvast kun je platen afspelen en van ze genieten via de ingebouwde speakers met een krachtige ingebouwde versterker. Maar dat is nog lang niet alles.

  Verder kun je ook nog muziek vanuit cassettes, CD’s, USB sticks en apparaten die verbonden zijn met een Aux input afspelen. Het is ook mogelijk om muziek via Bluetooth te streamen en het komt ook nog met radio. Genoeg mogelijkheden dus.

  Het heeft een 2-cijferige LCD scherm en RCA lineouts. De headphone plus geeft je de mogelijkheid om privé naar muziek te luisteren.

  Het is wel een beetje vervelend dat de arm niet automatisch naar het begin gaat wanneer de LP klaar is met spelen. ION Superior LP voordelige platenspeler. Platenspelers vergelijken doe je bij 10beste.com.

  Ook deze kan 3 LP formaten afspelen: 7 inch, 10 inch en 12 inch. De toerental kan 33, 45 of 78 zijn en het is ook aanpasbaar. De speler kan platen op snelheden van 33 1/3, 45, 78 rpm afspelen. Het werkt met riem aandrijving. De speler weegt 10803 gram en de afmetingen zijn (bxhxd) 457 x 235 x 381 mm.

  Voordelen

  Het is een All-in-One entertainment unit

  Het komt met ingebouwde speakers

  Nadelen

  Arm begint niet automatisch

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. ION MUSTANG LP

  Meer informatie

  De volgende platenspeler is afkomstig van het merk ION. Deze is een 4-in-1 platenspeler.

  Het komt met een 3-bands draaischijf die al je platen voor je kan afspelen. Het komt met ingebouwde speakers die je aan externe luidspeakers kunt verbinden dankzij de stereo audio output. Het heeft een koptelefoon ingang zodat je privé naar muziek kan luisteren zonder dat je anderen stoort.

  Behalve het afspelen van LP’s, kan deze speler ook albums op een USB stick opnemen. De AUX output geeft je de mogelijkheid om de speler aan diverse apparaten te koppelen en ook daarvan muziek af te spelen. Verder komt deze ook met een radio. De AM/FM tuner heeft die oude ‘speedometer’ look waarmee je vroeger gewend was.

  Het design van de platenspeler alleen is genoeg om je aandacht te trekken. Je kunt het in zwart of rood krijgen en je kunt het ook dichtmaken zodat er binnen geen stof komt te zitten.

  Het heeft jammer genoeg best wel een hoge prijs. Daarnaast kan het geen cassettes of CD’s afspelen. ION MUSTANG LP beste platenspeler voor jou? Bekijk deze bij de beste aanbieder.

  Het kan 3 PL formaten afspelen, namelijk 7 inch, 10 inch en 12 inch. Het heeft een toerental van 33 en 45 toeren die aangepast kunnen worden. Het werkt met een riem aandrijving. Het weegt 3886 gram en de afmetingen ervan zijn (bxhxd) 380 x 120 x 380 mm.

  Voordelen

  Het komt met een 3-bands draaischijf

  Het heeft een koptelefoon ingang

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Lenco L-3867

  Meer informatie

  De Lenco L-3867 heeft een heel simplistische look vergeleken met de voorgaande platenspelers.

  Bij het afspelen van je vinyl platen zul je merken dat het een uitstekend geluid geeft. Het heeft zelf al een ingebouwde voorversterker, maar je hebt ook de mogelijkheid om de speler aan je eigen versterker te koppelen om een beter geluidskwaliteit te krijgen.

  Je kunt je de speler ook met je pc koppelen. Dit doe je via de USB poort. Je hebt nu de mogelijkheid om je muziek te digitaliseren. Verder is de platenspeler ook voorzien van een RCA-lijn uitgang, is het semiautomatisch en heeft het zowel autoreturn als autostop.

  De speler heeft zeker wel een luxe uitstraling. Het kan van boven dichtgemaakt worden zodat het beschermt is en er geen stofdeeltjes tussen de onderdelen komen te zitten.

  Het heeft jammer genoeg geen CD of cassette speler en komt het ook niet met een radio. Je kunt ook geen andere apparaten via een AUX input met de speler verbinden. Lenco L-3867 platenspeler kopen? Bekijk deze bij de aanbieder.

  Het speelt LP’s in 3 formaten af: 7 inch, 10 inch en 12 inch. Het speelt ze in 2 snelheden af 33 en 45 OPM. Het kan 33 toeren doen en die kan ook aangepast worden. Het weegt 3,7 kg en de afmetingen zijn (bxhxd) 420 x 94 x 330 mm.

  Voordelen

  Het speelt LP’s in 3 formaten af

  Het heeft een ingebouwde voorversterker

  Nadelen

  Het bevat geen radio

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Bigben TD102

  Meer informatie

  Voor mensen die voor een wat retro look willen gaan, is de Bigben een uitstekende keuze.

  Deze platenspeler krijg je in een bruine, lederen koffer die helemaal doet denken aan de koffers van vroeger. Aan de voorkant vind je de ingebouwde speakers en je hebt de keuze om de speler aan externe luidsprekers te koppelen voor een beter geluidskwaliteit.

  Zodra de speler klaar is met een LP, gaat de arm vanzelf weer terug naar de beginstand. Het is een simpel apparaat die geen ander poespas aan zich heeft. Het speelt alleen platen af en is dus echt voor mensen die alleen naar een platenspeler zoeken.

  Je zult er dus geen radio of CD, cassette speler vinden hier. Je hebt geen AUX koord zodat je het met andere apparaten kunt koppelen en is geen muziek converter. Audiokabels worden niet meegeleverd. Bigben TD102 kopen? Ga meteen naar de aanbieder.

  Deze halfautomatische platenspeler heeft een snelheid van 33, 45 en 78 toeren en is geschikt voor 12 inch platen. Het wordt aangedreven door een belt. Het weegt 3310 gram en de afmetingen zijn (bxhxd) 370 x 220 x 340 mm.

  Voordelen

  Een simpel, old-school design

  Je kunt het aan externe luidsprekers koppelen

  Nadelen

  Je kunt geen radio of CD, cassette afspelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Soundmaster NR513DAB

  Meer informatie

  Met deze Soundmaster muziek center heb je veel meer mogelijkheden dan bij de vorige.

  De look alleen ervan doet je al aan het verleden denken. Op het eerste gezicht lijkt het meer op die radio’s van vroeger dan aan een platenspeler. De ingebouwde luidsprekers en de muziek die het produceert geven je ook zo een nostalgisch gevoel. Als de geluidsterkte niet genoeg is, kun je altijd nog externe luidsprekers eraan koppelen.

  Behalve het afspelen van platen, kan deze speler ook CD’s, cassettes en zelfs radio in MP3 formaat omzetten. Het enige wat je hoeft te doen is een USB stick eraan aansluiten en je bent ready om al je muziek te digitaliseren. De digitale DAB+ tuner zorgt voor een ruisvrij radiosignaal.

  Daarnaast is het ook mogelijk om smartphones en tablets met de speler te verbinden om draadloos naar muziek te kunnen luisteren. Dit gebeurt via een Bluetooth connectie.

  Je krijgt jammer genoeg geen audiokabels meegeleverd. Soundmaster NR513DAB platenspeler bestellen? Ga voor de voordeligste prijs!

  Het weegt 9,9 kg en de afmetingen zijn (bxhxd) 500 x 210 x 340 mm. Het speelt platen in 7 inch en 12 inch formaten af. Het standaard toerental is 33, 45 en 78 toeren en die kan aangepast worden. Het wordt met een riem aangedreven.

  Voordelen

  Je kunt smartphones en tablets koppelen eraan

  De digitale DAB+ tuner zorgt voor een ruisvrij radiosignaal

  Nadelen

  Je krijgt jammer genoeg geen audiokabels meegeleverd

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. TEAC TN-300

  Meer informatie

  De platenspeler van Teac heeft het meest simpelste design van alle platenspelers op deze lijst. Ideaal voor mensen die van een minimalistische design houden.

  Het mag er wel simpel uitzien, maar het kan toch meer dan alleen platen afspelen. De speler maakt gebruik van een rechte anti-skating arm en een Audio Technica AT9E VM voor een beter geluidskwaliteit. Het komt met een ingebouwde voorversterker.

  De speler heeft een USB poort en daarmee is het mogelijk om je muziek te digitaliseren. Je kunt de speler ook aansluiten aan een phono of line ingang dankzij de ingebouwde phono equalizer.

  De platenspeler kan uit zichzelf niet stoppen met spelen. De speler heeft geen ingebouwde speaker. TEAC TN-300 beste platenspeler? Bekijk deze bij de aanbieder.

  Het weegt 7,6 kg en de afmetingen zijn (bxhxd) 420 x 117 x 356 mm. Het kan 33 en 45 toeren doen en is geschikt voor 7 inch en 12 inch platen. Het wordt met een belt aangedreven.

  Voordelen

  Het komt met een rechte anti-skating arm

  Het bevat een ingebouwde voorversterker

  Nadelen

  De speler heeft geen ingebouwde speaker

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste platenspeler

Platenspelers krijg je dus in verschillende soorten. Ze kunnen een simpele design hebben of lijken helemaal op de platenspelers van vroeger. Platenspelers kunnen ook meer dan alleen PL’s voor je afspelen, maar natuurlijk zijn er ook spelers te koop die alleen platen voor je afdraaien. Bij het kopen van een platenspeler is het geluidskwaliteit natuurlijk heel belangrijk. Gewoon zo gaat het moeilijk zijn om na te gaan hoe luid een speler is. Vooral wanneer je het online gaat bestellen. Het is dus belangrijk om eentje te kiezen die al ingebouwde versterkers hebben of die je gemakkelijk aan externe luidsprekers kunt koppelen voor een beter geluidskwaliteit of voor een feestje. Het is ook leuk wanneer je headphones eraan kunt vastmaken zodat je privé naar liederen kunt luisteren. Het is ook handig wanneer je a kunt gaan of het automatische of halfautomatische bediening heeft. Bij een halfautomatische bediening gaat de naald zelf weer terug naar zijn plaats bij afloop. Als je dit niet wilt doen, dan kun je voor een automatische bediening gaan. Daar hoef je alleen op de startknop te drukken. De naald gaat terug naar zijn plaats en andere handelingen hoef je dan ook niet te plegen. De beste platenspeler kopen doe je bij 10beste.com. Vergelijk eenvoudig en snel de beste platenspelers van dit moment.

Wat is een goede platenspeler?

Platenspelers komen in vele verschillende vormen, maar wat is een goede platenspeler? Sommige platenspelers geven je de mogelijkheid om muziek, die op je PL staat, te converten naar MP3. Zo kun je waar dan ook ernaar luisteren of kun je ook buitenshuis meenemen. Dit doen de USB platenspelers meestal. Heel Handig dus. Als je nog cassettes hebt rondhangen, dan zou een platenspeler met een cassettespeler ook handig zijn. Dan gebruik je beide afspeelmogelijkheden tegelijkertijd en worden de cassettes weer gebruikt. Daarnaast zijn er platenspelers die in een heel mooi kist of koffer komen zodat je die ook overal mee kunt nemen. Ze geven je tegenwoordig dus veel mogelijkheden. Als je nog platen in huis hebt, dan zou het misschien leuk zijn om zo een speler te installeren en weer van ze te genieten. Vooral hoe ze met zoveel mogelijkheden komen. In onze top 10 platenspeler review hebben wij de beste platenspeelmachines behandeld, de beste platenspeler zit hier ongetwijfeld tussen!

Ook interessant:

Welke platenspeler is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een platenspeler met ingebouwde speakers terwijl andere gewoon de beste platenspeler ooit kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 platenspelers samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over platenspelers?

De consumentenbond beste koop platenspeler is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.