Matcha Thee

Matcha thee kopen en drinken brengt vele gezondheidsvoordelen met zich mee. De beste matcha thee vind je hier, in deze matcha thee review.

Laatste update 21 december 2020

 • Beste keuze

  Matcha Gold

  Meer informatie
  Samenvatting

  De allereerste matcha is van het merk Green life matcha Investments. Hun product, de Matcha Gold staat bekend om een zeer zachte en volle smaak, eigenschappen die een ieder in zijn of haar matcha thee wilt hebben.

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Handige verpakking

  Zachte smaak

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Jam Matcha

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een ander product die we je, vanwege haar kwaliteit ook aanraden, is de matcha van het merk Jam Matcha. De fabrikant van deze matcha poeder zit in China en de matcha zelf, valt onder de categorie van premium kwaliteit.

  Voordelen

  Premium kwaliteit

  Langdurige energieboost

  Op meerdere manieren te gebruiken

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Matcha Premium Ceremonial

  Meer informatie
  Samenvatting

  De derde uit deze top 5 is van het merk Mr & Mrs Tea, maar heeft een nogal verwarrende naam. Matcha Premium Ceremonial is van premium kwaliteit en heeft niets te maken met ceremoniele matcha. Van premium kwaliteit matcha weten we inmiddels al, dat het een van de beste is, die je als matcha liefhebber zou kunnen drinken.

  Voordelen

  Zachte smaak

  Zeer gezond

  Multi toepasbaar

  Nadelen

  Geen

Beste Matcha Thee 2021

Een healthy lifestyle is tegenwoordig de trend en daar profiteren een aantal producten flink van. Een zo een product, is matcha thee. Matcha lijkt een echte hit te zijn geworden in de Westerse en Europese landen. Toch weten een heleboel mensen weinig tot niets over deze thee. Goed bekeken is matcha niets anders dan een gezondere variant van groene thee. Matcha komt oorspronkelijk uit Japan en China en wordt van dezelfde bladeren gemaakt als normale, groene thee. Wil je graag Matcha thee kopen? Lees dan gauw verder om er achter te komen wat de beste matcha thee is.

Beste Matcha Thee | Beste Matcha poeder

NaamType thee BiologischCafeïnevrij Meer informatie
Japanse Matcha TheeLosse theeJaNee
JamMatcha Groene TheeOplosthee JaNee
Matcha Thee Starters kitLosse theeNeeNee
Matcha LatteLosse theeJaNee
Mattisson / Absolute MatchaOplostheeJaNee
 • 1. Matcha Gold

  Meer informatie

  De allereerste matcha is van het merk Green Life Investments. Hun product, de Matcha Gold staat bekend om een zeer zachte en volle smaak, eigenschappen die een ieder in zijn of haar matcha thee wilt hebben. Matcha Gold is goed voor een aantal dingen: onderdrukken van hongergevoel, detoxmiddel en energiebooster, vanwege de aanwezige caffeine.

  De meest opvallende eigenschap aan Matcha Gold, is haar kwaliteit. De bladeren voor het maken van Matcha Gold komen uit Japan. Deze zijn biologisch geteeld, waardoor ook jouw matcha thee geheel biologisch is, zonder schadelijke pesticiden. Verder koopt de fabrikant, Green Life Investments in 1 keer, grote hoeveelheden van de bladeren op, waardoor ze steeds uniforme kwaliteit kunnen geven.

  Matcha Gold komt in een handige, hersluitbare verpakking van 50 gram en moet het liefst op een donkere en droge plek bewaard worden. Matcha Gold is, zoals de naam zegt, een gouden kans op het ervaren van een heerlijk kopje matcha thee!

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Handige verpakking

  Zachte smaak

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Jam Matcha

  Meer informatie

  Een ander product die we je, vanwege haar kwaliteit ook aanraden, is de matcha van het merk Jam Matcha. De fabrikant van deze matcha poeder zit in China en de matcha zelf, valt onder de categorie van premium kwaliteit.

  Jam Matcha premium kwaliteit geeft je de best mogelijke ervaring als het aankomt op matcha thee en matcha producten. Dit geldt zowel voor de smaakervaring als het gezondheidsaspect. Zo zit er een behoorlijke hoeveelheid caffeine in de poeder, echter krijg je hier geen last van down gevoel, zoals we gewend zijn bij koffie. Dit heeft te maken met de vele, gezonde stoffen die in Jam Matcha poeder zitten. Hiermee is gelijk verklaard waarom je van matcha thee een echte energieboost krijgt, die zeker 5 uurtjes.

  Behalve energiebooster, is Jam Matcha een uitstekende manier om je lichaam een hoognodige detox behandeling te geven. Daarnaast zit de thee boordevol vitaminen, vezels en mineralen, Jam Matcha is dus ideaal om op een heerlijke manier aan je vitaminen en mineralen te komen. De poeder komt in een handige, hersluitbare verpakking en met de nodige instructies voor bereiding. Matcha moet namelijk op een bepaalde manier klaargemaakt worden, wil je de echte smaak goed proeven. Daar helpt dit merk dus ook bij.

  Al met al een heerlijke en gezonde toevoeging aan jouw dieet, deze matcha poeder van Jam Matcha.

  Voordelen

  Premium kwaliteit

  Langdurige energieboost

  Op meerdere manieren te gebruiken

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Matcha Premium Ceremonial

  Meer informatie

  De derde uit deze top 5 is van het merk Mr & Mrs Tea, maar heeft een nogal verwarrende naam. Matcha Premium Ceremonial is van premium kwaliteit en heeft niets te maken met ceremoniele matcha. Van premium kwaliteit matcha weten we inmiddels al, dat het een van de beste is, die je als matcha liefhebber zou kunnen drinken. Datzelfde geldt dus ook voor dit product van Mr & Mrs. Tea.

  De bladeren voor Matcha Premium Ceremonial komen uit een streek uit Japan, die erom bekend staat, de beste kwaliteit matcha te leveren. Dit zegt al behoorlijk wat van deze poeder. Matcha Premium Ceremonial poeder heeft verder een prachtige, felgroene kleur wat eveneens een kenmerk is voor goede kwaliteit matcha. Gebruikers beschrijven Matcha Premium Ceremonial als te zijn eentje met een zeer zachte smaak en met meerdere toepassingen. Behalve als thee, kan je deze matcha poeder ook goed combineren met een havermout pap, yogurt of gebakjes.

  In tegenstelling met de vorige producten, zit de matcha van Matcha Premium Ceremonial in een blikje, die koel, droog en afgesloten bewaard moet worden. Met de matcha krijg je ook aanwijzingen hoe een heerlijke matcha thee te bereiden. Een zeer compleet en gezond product, deze Matcha Premium Ceremonial.

  Voordelen

  Zachte smaak

  Zeer gezond

  Multi toepasbaar

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Matcha Latte

  Meer informatie

  Matcha latte is afkomstig van de Matcha Winkel, waarvan we reeds eerder de Matcha Gold hebben gehad. Matcha winkel levert zo te zien een aantal goede producten en daar is Matcha Latte een van.

  Matcha latte is een ware rage geworden, je vind er in elk café zeker 1 of meerdere variaties op. Met de Matcha Latte van de Matcha Winkel kan je dit drankje nu ook zelf thuis maken. De bedoeling is, dat je deze matcha poeder gebruikt voor melk, smoothies en andere desserts. Natuurlijk hoort de welbekende matcha thee er ook bij, maar Matcha latte is beter geschikt voor oplossen in melk en andere desserts. Matcha Latte komt in een handige, afsluitbare verpakking en moet op een koele, donkere en droge plek bewaard worden.

  Behalve de zeer aantrekkelijke smaak, krijg je met een kopje matcha latte nog steeds een echte energieboost en een groot aantal nutrienten binnen. Heerlijk en toch heel erg gezond, wat wil je nog meer!

  Voordelen

  Lekker

  Handige verpakking

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Mattisson / Absolute Matcha

  Meer informatie

  Een andere, kwaliteits matcha komt van het merk Mattison. Mattison kennen de meeste van ons als leverancier van de vele superfoods en gezonde voedingssupplementen. Daar hoort sinds kort ook Absolute Matcha bij. Absolute Matcha is een premium kwaliteit matcha poeder, die van de beste theebladeren geproduceerd wordt.

  Als een van de weinigen uit deze top 5, heeft Absolute Matcha het SKAL 027695 certificaat, wat betekent dat deze matcha poeder volledig biologisch is! Dat je te maken hebt met goede kwaliteit matcha, merk je ook aan de voedingswaarde van Absolute Matcha. Behalve de standaard voedingsvezel en caffeine, beschikt Absolute Matcha ook over behoorlijke hoeveelheden vitamine C en kalium. Zeer gezond en een goede energie opwekker.

  Absolute Matcha krijg je in een handig potje die evenals de rest, op een koele en droge plek bewaard moet worden. Gezien de hoeveelheden caffeine wordt afgeraden om dit product aan kinderen of zwangere vrouwen te geven. Voor alle volledigheid, krijg je met Absolute Matcha ook de instructies voor het bereiden van een heerlijk kopje matcha thee mee. Belangrijk is dat je deze instructies goed opvolgt! Absolute Matcha is natuurlijk ook te gebruiken als toevoeging aan je smoothie of havermout.

  Voordelen

  100% biologisch

  Boordevol nutrienten

  Energieboost

  Nadelen

  Niet voor kinderen en zwangere vrouwen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste matcha thee

Matcha kent haar oorsprong in Aziatische landen zoals Japan en China, waar het veelal tijdens belangrijke rituelen en ceremonies wordt gebruikt. Door de aangepaste verwerkingsmethode, heeft matcha thee een aantal interessante kenmerken. Zo heeft een kopje matcha thee een behoorlijke hoeveelheid caffeine. Echter is dit een ander soort dan wat je aantreft in koffie, caffeine in matcha thee laat eerder een kalmerend effect achter.

Daarnaast heeft matcha groene thee een zeer unieke smaak, meestal beschreven als zeer complex, rijk, aromatisch en met een zoete nasmaak. Deze ingewikkelde combinatie zorgt voor een interessante kennismaking met de smaak van matcha. Je zou het bijna kunnen vergelijken met het proeven van rode wijn of pure chocolade; de eerste keer is nieuw en bijna exotisch, maar met elk kopje, wil je er gewoon meer van!

Bij het echte matcha thee kopen, moet je er wel rekening mee houden, dat deze beschrijving niet altijd zal kloppen. Matcha komt namelijk in 3 verschillende soorten of kwaliteiten. Deze zullen we verder uitlichten.

Wat is Matcha?

Matcha herken je aan haar zeer opvallende, donkergroene kleur en talkachtige textuur. Deze poeder wordt van dezelfde plant (Camellia sinensis) gemaakt als normale, groene thee. Het verschil zit hem in de teeltwijze en verwerking. Wanneer de bladeren van deze plant bedoeld zijn voor het maken van matcha, worden de planten enkele weken voor de oogst, afgeschermd van de zon. Dit zorgt ervoor dat de bladeren meer kleurpigmenten en caffeine bevatten. Tijdens de verwerking, worden alleen de beste bladeren geplukt. Eerst worden alle stengels en nerven verwijderd, daarna worden de bladeren fijngemalen tot een poeder: matcha.

Matcha wordt niet alleen als thee gebruikt, je vind ze dus niet in theezakjes, de poeder wordt rechtstreeks in een vloeistof zoals melk of water opgelost en gedronken. Behalve als thee, wordt matcha poeder voor een heleboel andere recepten gebruikt. Denk maar aan de populaire matcha latte, milkshakes, smoothies, ice cream, sushi rolls, enz.

Soorten Matcha thee

Ceremonieel

Ceremoniele matcha is van de allerhoogste kwaliteit en wordt, zoals de naam zegt, alleen gebruikt tijdens belangrijke rituelen en ceremonies. Iemand die niet bekend is met matcha, zal geen verschil proeven tussen ceremoniele en premium kwaliteit, maar ceremoniele matcha heeft meestal een kenmerkende umami smaak. Matcha van deze kwaliteit is erg duur en wordt meestal verkocht voor $100 – $140 per 100 gram!

Premium

Premium kwaliteit matcha is geschikt voor dagelijks gebruik. De thee die gemaakt wordt van premium kwaliteit matcha, is rijk aan een heleboel anti – oxidanten, vitaminen en mineralen. Ook is de smaak zeer aangenaam en complex. Premium kwaliteit matcha vind je voor $50 – $80 per 100 gram.

Culinair

Culinaire oftewel kookkwaliteit matcha is minder sterk en heeft soms een bittere nasmaak, veelal omdat men bij de verwerking bladeren van mindere kwaliteit gebruikt. Deze matcha wordt daarom gebruikt als ingredient in andere gerechten, zoals desserts. Culinaire matcha is het goedkoopst, 100 gram wordt al voor $15 – $40 verkocht.

Voordelen matcha thee

Zoals je wellicht hebt opgemerkt, is matcha groene thee, erg duur. Toch is deze thee zeer in trek en dat heeft vooral te maken met de voordelen matcha thee. Maar wat is dan het verschil tussen normale, groene thee en matcha groene thee? Ze worden toch van dezelfde plant gemaakt en zouden dus dezelfde voordelen moeten hebben.

Dit stukje is inderdaad zo, maar de manier waarop matcha thee gedronken wordt, maakt het verschil. Bij groene thee drink je als het ware een extract, de bladeren blijven achter in het theezakje en daarmee ook een groot deel van de nutrienten. Matcha wordt als poeder opgelost en gedronken, daardoor krijg je een veel grotere hoeveelheid aan nutrienten binnen. Deze nutrienten boost:

 • Gaat onstekingen tegen
 • Is anti – diabetisch
 • Is anti – microbieel
 • Helpt bij gewichtverlies
 • Reduceert cholesterolgehalte
 • Reduceert hoge bloeddruk

Natuurlijk zijn er nog vele andere, mogelijke gezondheidsvoordelen, waarvan niet allemaal bewezen zijn. Zo blijkt matcha bepaalde stoffen te bevatten, waarvan men zegt dat het kankerremmend werkt. Hierover moet echter meer onderzoek gedaan worden. Voor nu weten we echter, dat matcha een zeer gezonde thee, met een bijzondere smaak is!

Matcha thee kopen

Niet alle matcha die tegenwoordig in de winkels te vinden is, is van goede kwaliteit. Het is daarom goed om op een aantal dingen te letten, voor je zo een pakje matcha poeder koopt. Kijk als eerst naar het etiket. Staat daar als naam of beschrijving “groene thee in poedervorm” dan kun je er bijna zeker van zijn, dat het geen goede kwaliteit matcha is. Gewoon laten staan! Let natuurlijk ook op de prijs, vooral als je kiest voor premium kwaliteit matcha. Zit de prijs ver beneden het minimum, dan is dat een teken van mindere kwaliteit.

De kleur en textuur van de matcha poeder kunnen je ook veel vertellen over de kwaliteit. Ideaal is een hele fijne, bijna talkachtige poeder zonder korreltjes en met een donkergroene, bijna felle kleur. Uiteindelijk is de smaak het belangrijkste voor een matcha fan. Bij bepaalde shops is het zelfs mogelijk om de matcha te testen, alvorens een grote hoeveelheid te kopen. Maak hier goed gebruik van!

Matcha thee gezond

Matcha thee is het nieuwste fenomeen als het aankomt op healthy lifestyle. En terecht ook, matcha is een van de weinige producten die zowel gezondheidsvoordelen leveren alsook een zeer unieke smaak hebben. Het grote voordeel is dat Matcha thee gezond is, groene thee zegt al behoorlijk wat van zijn kwaliteiten. Ons advies: Matcha tea kopen!  Welke kiest u uit onze top 5 matcha thee review?

Welke matcha thee is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over matha thee's?

De consumentenbond beste koop matcha thee is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.