Koffiezetapparaat

Een lijst van alle goede koffieapparaat zetten die een kijkje waard zijn

Laatste update 19 april 2023

 • Beste Keuze Philips Senseo Switch HD7892 review

  Philips senseo Switch HD7892/60

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een handig “no-nonsense” koffieapparaat ideaal voor gebruik thuis. Dit apparaat heeft de mogelijkheid om zowel met trekkkoffie of speciale koffiepads te werken. Hierdoor biedt het ruim de mogelijkheid om de smaak van de koffie steeds te varieren. Het reservoir kan met 1 liter water worden gevuld zodat er altijd wel verse koffie voor iedereen thuis beschikbaar zal zijn.

  Voordelen

  Voordeel 1: Kan 1 liter water accommoderen

  Voordeel 2: Gemaakt van roestvrij staal

  Nadelen

  Nadeel: Beperkte capaciteit

 • Beste Prijsklasse

  Philips Viva HD7566/20

  Meer informatie
  Samenvatting

  Weer zo een handig apparaat van Philips waarbij vooral de gebruiker thuis wordt beoogd. Met een glazen kan met een inhoudt van 1,2 L maakt dit apparaat genoeg koffie voor een gemiddeld gezin. Het klein formaat van de Philips Viva HD7566/20 – Koffiezetapparaat zorgt ervoor dat er altijd wel een geschikte plek in de keuken voor te vinden zal zijn.

  Voordelen

  Voordeel 1: Koffie wordt automatisch geroerd

  Voordeel 2: Automatische uitschakeling

  Nadelen

  Nadeel: Relatief kleine capaciteit

 • Favoriete keuze

  Siemens TC86503 AromeSensePlus

  Meer informatie
  Samenvatting

  Siemens staat bekend om haar innovatieve producten en daar is de TC86503 AromeSensePlus geen uitzondering op. Dit heel apart ogend apparaat biedt natuurlijk ook meer opties dan het doorsnee koffieapparaat. Direct in het oog springend is de aparte opslag van het water.

  Voordelen

  Voordeel 1: Aroma blijft bewaard

  Voordeel 2: Eenvoudig schoon te maken

  Nadelen

  Nadeel: Prijzig

Beste koffieapparaat 2023

Een koffiezetapparaat is een van de meest gevraagde apparaten welke zeker niet mag ontbreken in het huis of op kantoor. Geen wonder dat er ook vele varianten te krijgen zijn welke allemaal proberen de gebruiker(s) tevreden te stellen. Naast het kunnen leveren van een lekker bakje koffie is het ook belangrijk dat het koffieapparaat dat je kopen gaat er ook nog fraai uitziet en er voor elk interieur een passende uitvoering beschikbaar is. Benieuwd naar wat het beste koffieapparaat van 2023 is? Bekijk dan snel onze top 10 koffieapparaten.

Meer informatie over het beste koffieapparaat 2023 te koop vindt je in onderstaande tabel

 • Philips Senseo Switch HD7892 review

  1. Philips senseo Switch HD7892/60

  Meer informatie

  Een handig “no-nonsense” koffieapparaat ideaal voor gebruik thuis. Dit apparaat heeft de mogelijkheid om zowel met trekkkoffie of speciale koffiepads te werken. Hierdoor biedt het ruim de mogelijkheid om de smaak van de koffie steeds te varieren. Het reservoir kan met 1 liter water worden gevuld zodat er altijd wel verse koffie voor iedereen thuis beschikbaar zal zijn. Ook het prachtige design in zwart uitgevoerd met een roestvrijstalen kan zal bij de meeste keukens wel passend zijn. het onderhoud wordt vergemakkelijkt doordat het apparaat over een verklikker beschikt die aangeeft wanneer het apparaat ontkalkt dient worden.
  Het nadeel van de Philips senseo Switch HD7892/60- koffiepadapparaat-zwart is dat het maar een beperkte capaciteit heeft. Ook zijn er een beperkt aantal combinaties mogelijk met het soort koffie dat eruit zal komen.

  Voordelen

  Voordeel 1: Kan 1 liter water accommoderen

  Voordeel 2: Gemaakt van roestvrij staal

  Nadelen

  Nadeel: Beperkte capaciteit

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Philips Viva HD7566/20

  Meer informatie

  Weer zo een handig apparaat van Philips waarbij vooral de gebruiker thuis wordt beoogd. Met een glazen kan met een inhoudt van 1,2 L maakt dit apparaat genoeg koffie voor een gemiddeld gezin. Het klein formaat van de Philips Viva HD7566/20 – Koffiezetapparaat zorgt ervoor dat er altijd wel een geschikte plek in de keuken voor te vinden zal zijn. uniek aan dit koffiezetapparaat is een mondstuk dat bevestigd kan worden waardoor de koffie automatisch wordt geroerd. Zelf in je kopje zitten te roeren hoeft dus niet meer met dit apparaat in huis. De koffiekan kan je trouwens zonder zorgen van het apparaat halen omdat er een druppelstop aanwezig is om te voorkomen dat de koffie door gaat blijven vallen.
  Dankzij het makkelijk afneembare filter is het apparaat makkelijk schoon te maken waarbij de glazen delen ook nog in de vaatafwasser kunnen worden gedaan.
  En dankzij de ingebouwde sensor voor het zetten van de koffie wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld.
  Het apparaat is wel alleen te gebruiken voor gemalen koffie zodat de keuze aan koffiesmaken beperkt is. Ook heeft de relatief kleine capaciteit van de kan het nadeel dat het apparaat voor grotere gezinnen of kleine bedrijven niet geschikt is.

  Voordelen

  Voordeel 1: Koffie wordt automatisch geroerd

  Voordeel 2: Automatische uitschakeling

  Nadelen

  Nadeel: Relatief kleine capaciteit

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Siemens TC86503 AromeSensePlus Beste filterkoffiezetapparaat

  Meer informatie

  Siemens staat bekend om haar innovatieve producten en daar is de TC86503 AromeSensePlus geen uitzondering op. Dit heel apart ogend apparaat biedt natuurlijk ook meer opties dan het doorsnee koffieapparaat. Direct in het oog springend is de aparte opslag van het water. Deze is transparant uitgevoerd en is in een oogopslag zichtbaar hoeveel kopjes koffie je nog kan zetten. Dit reservoir is trouwens ook apart weg te halen en te vullen.
  Ook het filter is een zwenkfilter type en is heel apart boven de roestvrijstalen koffiekan aangebracht. De positie van het filter en waterreservoir zorgen voor de aparte vormgeving van het apparaat.
  Maar de smaak van de koffie is toch ook belangrijk ? daar zorgt de Siemens TC86503 AromeSensePlus natuurlijk ook voor. De temperatuur wordt nauwkeurig in de gaten gehouden en wordt er zo voor gezorgd dat alle aroma’s bewaard blijven. De temperatuur wordt ook constant gehouden waardoor er geen verlies van smaak plaats vindt.
  Schoonmaken doet niemand graag, maar is helemaal geen probleem met de AromeSensePlus. De stalen koffiekan beschikt over een wijde “hals” waardoor je ook moeiteloos de bodem kunt bereiken.
  Het apparaat is echter wel wat duurder dan andere modellen voor soortgelijk gebruik. Hiervoor krijg je echter wel een heel apart ogend en functioneel apparaat.

  Voordelen

  Voordeel 1: Aroma blijft bewaard

  Voordeel 2: Eenvoudig schoon te maken

  Nadelen

  Nadeel: Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Tristar CM-1233

  Meer informatie

  Een koffiezetapparaat hoeft nou eenmaal niet groot te zijn om een heerlijk bakje koffie te bereiden. Neem nou de Tristar CM-1233 welke een koffiekan heeft met een capaciteit van maar 0.6 l. dit maakt de kwaliteit van de aangeboden koffie niet minder om. Dit apparaat is heel geschikt voor kleine gezinnen of gewoon voor een studentenflat. De prijs is ook direct heel aantrekkelijk waarbij dit apparaat voor een ieder te permitteren is. Met de warmhoud functie blijft de koffie lekker op temperatuur en beschikt het apparaat over een permanente filter. Ook verspilde koffie zal geen probleem vormen omdat dot klein apparaat over een anti-drup regeling beschikt.
  Het apparaat is voor de rest heel eenvoudig uitgevoerd en biedt het dus weinig andere opties. Zo is het filter ook permanent en dient het dus steeds onder de kraan te worden verschoont. Het verschonen zal helaas geheel met de hand moeten worden gedaan omdat het gebruikte materiaal, ook dat van de koffiekan, niet vaatwasser bestendig is. ook ontbreekt er een waarschuwingslampje voor wanneer het water opraakt.
  De Tristar CM-1233 is een standaard koffiezetapparaat welke bedoeld is om een snelle kop koffie te zetten met een minimaal onderhoud en is geschikt voor met name kleine gezinnen.

  Voordelen

  Voordeel 1: Ideaal voor kleine gezinnen en studenten

  Voordeel 2: Prijs is te permitteren

  Nadelen

  Nadeel: Niet vaatwasser bestendig

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Philips Grind & Brew HD7765/00

  Meer informatie

  Koffie smaakt altijd beter wanneer het getrokken is uit vers gemalen koffie. Nu is er de keuze uit voorgemalen koffie, maar die geeft toch niet het gewenst resultaat. Dankzij de Philips Grind & Brew HD7765/00 is het nu mogelijk om zelf je koffiebonen te malen en daaruit de heerlijkste koffie te laten trekken.
  Via de ingebouwde koffiemolen komen de vermalen bonen terecht in een opvangbak waar het heet water door wordt geleid. De versgemalen bonen bevatten ook vluchtige aroma’s die er vaker niet te vinden zijn in de voorverpakte versie. Ook de gewenste grote van de vermalen bonen kan aangepast worden waardoor de sterkte van de koffie ook mede bepaald kan worden. Door het heet water worden alle smaken meegenomen en wordt de koffie opgevangen in de koffiekan vervaardigd uit glas. Alle wasbare delen van dit koffieapparaat kunnen trouwens zonder problemen in de vaatwasser worden gedaan.
  De Philips Grind & Brew heeft geen warmhoud functie waardoor je de koffie altijd vers zal moeten maken. Ook dien je er rekening mee te houden dat het apparaat regelmatig zal moeten worden schoongemaakt omdat het niet beschikt over een calcium filter om kalkaanslag te voorkomen.
  De heerlijkste koffie kan je dus zetten met de Philips Grind & Brew HD7765/00. Dit apparaat is ook geschikt voor gebruik in huis ondanks de wat stevige prijs.

  Voordelen

  Voordeel 1: Calcium fliter voorkomt kalk

  Voordeel 2: Is vaatwasser bestendig

  Nadelen

  Nadeel: Geen warmhoud functie

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Bestron ACM8007BE

  Meer informatie

  Voor de koffieliefhebber die snel wil kunnen beschikken over een heerlijk kopje koffie is de Bestron ACM8007BE het ideaal koffiezetapparaat. Dit handig apparaat is heel compact uitgevoerd waardoor er altijd een geschikte plek voor te vinden zal zijn. Ook heel handig om te plaatsen naast je bureau of om mee te nemen op een logeerplek. Dankzij het wasbare permanente filter bespaar je ook nog op filterzakjes. De koffie wordt gezet door gebruik te maken van gemalen bonen. Het leuke aan dit apparaat is dat het niet in een koffiekan, maar gewoon in een kopje wordt opgevangen. Het waterreservoir is geschikt voor 4 kopjes koffie en biedt dus genoeg capaciteit voor gebruik in kleine huishoudens.
  Het nadeel is wel dat het apparaat niet vaatwasser bestand is. Ook is de keuze aan koffiesoorten beperkt vanwege de eenvoudige constructie zonder al te veel opties.
  Echter mag dit de pret niet drukken omdat voor een snelle kop koffie dit apparaat een snelle optie biedt. Ook is de prijs relatief laag en maakt het kleine formaat het mogelijk overal wel een plekje ervoor te vinden.

  Voordelen

  Voordeel 1: Wasbare permanente filter

  Voordeel 2: Ideaal voor kleine huishoudens

  Nadelen

  Nadeel: Niet vaatwasser bestendig

  Verkrijgbaar bij:
 • Philips Senseo Switch HD7892 review

  7. Philips Senseo Switch HD7892/00

  Meer informatie

  Met dit apparaat is het mogelijk koffie te zetten in zowel een kopje of een koffiekan. Dit gebeurt door heel eenvoudig bij het voetstuk van de koffiekan een speciale houder te plaatsen met twee koffiebekers. Met het plaatsen van de twee bekers wordt het ook mogelijk een andere handige optie van de Philips Senseo Switch HD7892/00 te gebruiken : de duelbrew. Zoals de naam het al zegt maakt deze optie het mogelijk om tegelijk twee soorten koffie te zetten. Er is namelijk de mogelijk om zowel gemalen koffie of een filter pad te plaatsen in de speciaal daarvoor bestemde openingen. Je hebt er eigenlijk twee soorten koffiezetapparaten voor de prijs van een. Wanneer de behoefte er niet meer is voor twee soorten koffie plaats je gewoon weer de koffiekan weer onder de tuit.
  Het schoonmaken en ontkalken vormt ook geen probleem meer omdat de verschillende delen in de vaatafwasser kunnen en er een speciale verklikker aanwezig is wanneer het apparaat ontkalkt dient te worden.
  Ondanks dit apparaat de optie biedt om twee soorten koffie tegelijk te zetten biedt het niet de mogelijkheid om de sterkte van de koffie in te stellen.
  Een goed apparaat om eens te kunnen varieren met je koffie is de Philips Senseo Switch zeker wel. Het apparaat ziet er verder ook nog heel apart uit en zal zeker in de keuken een blikvanger zijn.

  Voordelen

  Voordeel 1: Kan 2 soorten koffie maken

  Voordeel 2: Vaatwasser bestendig

  Nadelen

  Nadeel: Sterkte niet in te stellen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Melitta Easy Therm

  Meer informatie

  Dit apparaat ziet eruit als een standard koffiezetapparaat en heeft een heel eenvoudig voorkomen. Echter mag dit de pret niet drukken en kan je met dit apparaat ongeveer 4 koppen heerlijke koffie laten zetten. Door gebruik te maken van gemalen koffie kan je binnen de kortste keren beschikken over verse koffie. De filters van dit één van de beste filter koffiezetapparaat worden geplaatst in een uitneembare filterhouder waarin de bijhorende filterzakjes dienen te worden geplaatst.
  De koffie blijft lang warm omdat de kan over dubbele wanden beschikt. Zo kan je de kan ook lekker meenemen naar de tuin of gewoon de woonkamer.
  Je kunt de hoeveelheid water nauwkeurig in de gaten houden dankzij het transparant waterreservoir. Zo komt het apparaat nooit ‘droog’ te liggen. Nadat je de kan hebt verwijderd vanonder de tuit stopt de koffie gelijk met vallen en wordt voorkomen dat je worden opgescheept met extra schoonmaakwerk.
  De Melitta Easy Therm Koffiezetapparaat beschikt niet over een display en zal je het wel moeten doen met gewoon een indicatorlampje. Ook kan de sterkte van de koffie niet worden aangepast en is er geen mogelijkheid om een andere soort koffie te trekken.
  Een kopje koffie zetten voor jezelf zetten of het heel gezin kan dis heel snel met de Melitta Easy Therm. Met de handige thermoskan kan je jouw koffie trouwens overal naartoe meenemen en blijft het lekker warm.

  Voordelen

  Voordeel 1: Transparant waterreservoir

  Voordeel 2: Overal in huis mee te nemen

  Nadelen

  Nadeel: Bevat geen display

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Philips Intense HD7697/90

  Meer informatie

  Bovenstaande apparaten zijn allemaal heel geschikt om er de lekkerste kopjes te zetten waarbij de Philips Grind & Brew zeker voor de beste smaak zal zorgen omdat het gebruik maakt van vers gemalen koffie. Maar ook de Philips Senseo Switch biedt wat meer variatie in het zetten van een kopje koffie. Voor het meest eenvoudigst kopje koffie dien je dan uiteraard weer bij de Bestron koffiezetapparaat te zijn. De keuze is ook ruim als gekeken wordt naar de prijzen en is er voor elk budget wel een geschikte koffiezetapparaat te vinden.
  Dit roestvrijstalen apparaat oogt heel modern en past zeker in een eigentijds interieur. De roestvrijstalen koffiekan is ook nog isolerend en zorgt ervoor dat de koffie urenlang warm blijft. Laat de koffie dus in een keer trekken en neem de koffiekan overal mee. De temperatuur wordt constant gehouden wanneer het onder de tuit staat. Ook zorgt het apparaat ervoor dat het zichzelf automatisch uitschakelt wanneer de koffie al getrokken is.
  Het handige van de Philips Intense HD7697/90 is dat de hoeveelheid water dat door de gemalen koffiebonen wordt geleid kan worden gevarieerd. Hierdoor kan de smaak van de koffie worden aangepast en kun je lekker aan de slag om zelf verschillende smaken koffie te maken.
  Voor het ontkalken van het apparaat hoef jij je geen zorgen te maken omdat het over een speciale indicator beschikt die aangeeft wanneer er sprake is van kalkaanslag in het apparaat.
  Ondanks alle opties die dit apparaat biedt is het toch beperkt in de soorten koffie die erin kunnen worden getrokken.
  Met de Philips Intense HD7697/90 ben je zeker een apart ogend keukenapparaat rijk waar je de lekkerste koffie mee kan laten trekken.

  Voordelen

  Voordeel 1: Roestvrij stalen apparaat

  Voordeel 2: Speciale indicator geeft kalkaanslag aan

  Nadelen

  Nadeel: Maakt beperkt aantal koffiesoorten

  Verkrijgbaar bij:

Beste koffie apparaat zetten conclusie

Bovenstaande top 10 koffiezetapparaten zijn allemaal heel geschikt om er de lekkerste kopjes te zetten waarbij de Philips Grind & Brew zeker voor de beste smaak zal zorgen omdat het gebruik maakt van vers gemalen koffie. Maar ook de Philips Senseo Switch biedt wat meer variatie in het zetten van een kopje koffie. Voor het meest eenvoudigst kopje koffie dien je dan uiteraard weer bij de Bestron koffiezetapparaat te zijn. Weer andere koffiezetapparaten zoals de Philips Cafe Gaia zijn heel stijlvol uitgevoerd en kunnen echt als een sieraad in de keuken worden beschouwd. De keuze is ook ruim als gekeken wordt naar de prijzen en is er voor elk budget wel een geschikte koffiezetapparaat te vinden. Als naar het budget gekeken wordt is ook het onderhoud van het apparaat belangrijk. Apparaten met een ingebouwd filter zoals de Bestron besparen op het kopen van aparte filters. De Bestron is ook direct het meest eenvoudig uitgevoerde koffiezetapparaat en kan vanwege het kleine formaat ook overal meegenomen worden.

Hoe werkt een koffieapparaat nou precies?

Het principe is heel eenvoudig waarbij er alleen heet water en gemalen koffie nodig is. het water wordt aan de kook gebracht in het speciale reservoir waarbij de hete waterdamp welke hieruit ontstaat naar de gemalen koffiebonen wordt geleid. Doordat de damp een hoge temperatuur heeft lost het de koffie op en neemt het alle aroma’s met zich mee. Het koffiemengsel wordt vervolgens opgevangen in een speciale opvangkan aan de onderkant van het apparaat. Om te zorgen dat de koffie niet koud zal worden wordt de kan ook nog verwarmd met een speciale plaatverwarmeer. Zo is er altijd verse en warme koffie beschikbaar. Het meest gangbaar zijn de koffieapparaten die werken met koffiepads. Deze zijn een combinatie van gemalen koffie dat zich in een omhulsel van filtermateriaal bevindt. Dit filter zorgt ervoor dat het heet water zich vrij naar de koffie aan de binnenkant kan begeven en deze oplost. Het belangrijkste is dat de koffie die eruit komt geen stofdeeltjes bevat. Het beste koffieapparaat dat volgens dit principe werken zijn zodanig geprogrammeerd dat de hoeveelheid water die door het filter wordt geleid altijd constant is waardoor de smaak van de koffie altijd hetzelfde is.

Soorten koffieapparaten

Koffie smaakt het best wanneer het vers gemalen is. alleen dan zijn alle aroma’s beschikbaar, ook de vluchtige. De smaak van deze koffie verschilt aanzienlijk met dat van gewone trekkoffie. Natuurlijk kost zo een apparaat meer dan het doorsnee koffieapparaat. Zo een apparaat heeft verschillende opties waarbij je ook nog de sterkte van de koffie kan bepalen.
Er zijn natuurlijk ook de goedkopere modellen, de zogeheten halfautomatische koffieapparaten, waar je de gemalen koffiebonen zelf moet plaatsen in het apparaat. Deze apparaten zijn heel geschikt voor gebruik thuis terwijl de volautomatische modellen eerder zullen worden gebruikt op een kantoor.

Espressomachine of koffiezetapparaat

Naast de koffieapparaten die koffie in verschillende sterkten kunnen zetten zijn er ook de meer geavanceerde modellen waarmee je een kopje cappuccino of latte kan zetten. Deze overheerlijke varianten op de normale koffie bereiden deze apparaten doordat ze ook de optie hebben om melk toe te voegen aan de koffie. Deze apparaten worden bijna uitsluitend in de horeca gebruikt.

Welke koffiezetapparaat is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over koffiezetapparaten?

De consumentenbond beste koop koffiezetapparaat is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product