Keukenmachine

Een keuken is niet compleet zonder een goede keukenmachine. Hier vind je de beste keukenmachine 2023

Laatste update 19 april 2023

 • Keukenmachine best getest

  Bosch MUM58243 Keukenmachine

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze Bosch keukenmachine is heel populair en is meerdere malen in de prijzen gevallen. Het is een 3D mixer en dat wil zeggen dat het meer inhoud van een kom kan mixen. De 3-zone multifunctionele arm zit vast aan een veelzijdige zwenkarm die de arm gemakkelijk kan verplaatsen met een druk van de knop.

  Voordelen

  Het is voorzien van een verbeterde planetaire mengsysteem

  Het heeft 7 snelheidsstanden en een momentstand

  Nadelen

  Prijzig

 • Beste prijsklasse

  Bosch MUM48A1

  Meer informatie
  Samenvatting

  Als je op zoek bent naar een goedkopere machine van Bosch, dan is dit deze misschien wel wat voor jou. De MUM48A1 machine is een patisserie set die komt met een garde, een klopper en een kneedhaak. De foodprocessor komt met 3 snijschijven die voor raspen, malen en snijden zijn bedoelt. Het kan dus voor diverse taken gebruikt worden.

  Voordelen

  De multifunctionele arm is voorzien van 3 aandrijvingsposities

  Het heeft anti-slip zuigvoetjes

  Nadelen

  Je kan geen sappen of smoothies maken

 • Favoriete keuze

  Bosch MCM3501M

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze keukenmachine mag wel compact zijn, maar het kan wel 50 functies voor je doen waaronder snijden, malen, hakken, mengen en raspen. Of je nou ingrediënten aan het bereiden bent voor een lekkere maaltijd of gewoon een heerlijke smoothie wilt maken, deze keukenmachine van Bosch kan het allemaal.

  Voordelen

  Het heeft 2 snelheden en een moment functie

  Ideaal voor harde ingrediënten zoals ijs, koffiebonen specerijen

  Nadelen

  Niet geschikt voor hard kneedwerk

Beste Keukenmachine 2023

Wil je weten wat de beste keukenmachine voor jou is? Bekijk dan eens onze top 10 beste keukenmachines. Dit is in principe een review over de beste keukenapparaten verkrijgbaar, zodat je eenvoudig en snel de beste keukenmachine kopen kan. Wanneer je van koken houdt ben je liefst elke dag in de keuken bezig, maar dat betekent niet dat elk taak even gemakkelijk of fijn is om te doen. Je hebt ook van die dagen dat je snel klaar wilt zijn om zo snel mogelijk aan tafel te kunnen zitten. Gelukkig zijn er keukenmachines die je een handje kunnen helpen daarmee. Keukenmachines komen in diverse soorten en je kan dus eentje kiezen die helemaal bij jouw wensen past. Bekijk hieronder de beste keukenmachine te koop uit onze keukenmachine test en laat je verassen door het aanbod.

NaamVermogenAantal standenMeer informatie
Bosch MUM5824310007 snelheden + momenstand
Bosch MUM48A16003 snelheden + momentstand
Bosch MCM3501M8002 snelheden + momenstand
Bomann KM 398 CB12008 snelheden + pulsstand
Philips Avance HR7778/00130012 snelheden + pulssstand + 3 one touch knoppen
Kenwood Prospero9006 snelheden
KitchenAid Classic25010 snelheden
Bosch MUM542309007 snelheden
Philips Daily6502 snelheden +pulsstand
Philips Viva7502 snelheden + pulsstand
 • 1. Bosch MUM58243 Keukenmachine

  Meer informatie

  Deze Bosch keukenmachine is heel populair en is meerdere malen in de prijzen gevallen. Het is een 3D mixer en dat wil zeggen dat het meer inhoud van een kom kan mixen. De 3-zone multifunctionele arm zit vast aan een veelzijdige zwenkarm die de arm gemakkelijk kan verplaatsen met een druk van de knop.

  Dit keukenmachine bevat een blender, een molen, een citruspers en een extra mengkom. De 3D mixer zorg voor een snelle en perfecte mengsel. Dat komt omdat het voorzien is van een verbeterde planetaire mengsysteem. Hierdoor worden er unieke roterende bewegingen in drie dimensies tegelijk gemaakt.

  Daarnaast heb je nog de krachtige blender die je de lekkerste smoothies met een handomdraai geven. De blenderbeker wordt bovenaan het apparaat geplaatst. Daar bevindt zich een tweede aansluiting waar je ook het citruspers aan kunt plaatsen. Wanneer de perser klaar is, kun je gewoon de sap ervan in een glas schenken en drinken.

  De machine heeft 7 snelheidsstanden en een momentstand. De accessoires die je meekrijgt: RVS kneedhaak, roergarde en klopgarde, een mengkom, een blenderbeker van 1,25 liter, continue rasp- en snijapparaat inclusief 3 snij- en raspschijven, een transparant anti-spatdeksel met vulschacht, een opbergtas en een interactieve recepten DVD.

  Het blijft stabiel dankzij de anti-slip zuigvoetjes en met het oververhittingsbeveiliging wordt je veiligheid gegarandeerd. Het schakelt zichzelf automatisch uit en is vaatwasser veilig.

  Jammer genoeg heeft het wel een hoge prijs. Ook heeft het geen handvat zodat je het niet met 1 hand kunt optillen wanneer je het wilt verplaatsen. Bosch MUM58243 Keukenmachine is misschien geschikt voor jou.

  Het is gemaakt van geborsteld roestvrij staal en heeft een volume van 3,9 liter. Het weegt 7,5 kg en is gemaakt van kunststof. De motor heeft een vermogen van 1000 Watt. De afmetingen ervan zijn (bxdxh) 28 x 27,1 x 28,2 cm.

  Voordelen

  Het is voorzien van een verbeterde planetaire mengsysteem

  Het heeft 7 snelheidsstanden en een momentstand

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Bosch MUM48A1

  Meer informatie

  Als je op zoek bent naar een goedkopere machine van Bosch, dan is dit deze misschien wel wat voor jou.

  De MUM48A1 machine is een patisserie set die komt met een garde, een klopper en een kneedhaak. De foodprocessor komt met 3 snijschijven die voor raspen, malen en snijden zijn bedoelt. Het kan dus voor diverse taken gebruikt worden.

  Het heeft een 3D roersysteem die voorzien is van een dynamische planeetwielaandrijving die ervoor zorgt dat alle ingrediënten helemaal goed door elkaar gemixt worden. De roestvrije stalen mengkom kan een inhoud van 2,7 kg deeg houden. De multifunctionele arm is voorzien van 3 aandrijvingsposities. De keukenmachine komt met 4 schakelstanden: 3 snelheidsstanden en een momentstand.

  Dankzij de overbelasting beveiliging wordt je veiligheid gegarandeerd. De machine heeft anti-slip zuigvoetjes, zodat het op zijn plaats blijft zitten en niet kan wegschuiven. Ook heeft het een plek om de snoer op te bergen wanneer je het niet nodig hebt. alle accessoires, behalve de klop- en roergarde, kunnen in de vaatwasser geplaatst worden om te reinigen.

  Jammer genoeg kun je met deze machine geen sappen of smoothies maken zoals bij de vorige Bosch keukenmachine. Bosch MUM48A1 keukenmachine kopen? Bekijk de aanbieders.

  Het heeft een vermogen van 600 Watt, heeft een inhoud van 3,9 liter en weegt 4,7 kg. De materiaal is gemaakt van kunststof en heeft een grijze kleur. De afmetingen ervan zijn ( bxdxh) 26,5 x 30,5 x 26,5 cm.

  Voordelen

  De multifunctionele arm is voorzien van 3 aandrijvingsposities

  Het heeft anti-slip zuigvoetjes

  Beste keukenmachine voor deeg

   

  Nadelen

  Je kan geen sappen of smoothies maken

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Bosch MCM3501M

  Meer informatie

  Deze keukenmachine mag wel compact zijn, maar het kan wel 50 functies voor je doen waaronder snijden, malen, hakken, mengen en raspen.

  Of je nou ingrediënten aan het bereiden bent voor een lekkere maaltijd of gewoon een heerlijke smoothie wilt maken, deze keukenmachine van Bosch kan het allemaal. Het komt met een maalfunctie die speciaal bedoelt is voor harde ingrediënten zoals ijs, koffiebonen specerijen. Verder komt het met een chopper om al je uien knoflook en kruien helemaal fijn te krijgen. Je krijgt ook nog een tweekantige snij- en raspschijf, roestvrije schijven, een kneedhaak en een klopschijf.

  Daarnaast heb je ook een mixbeker en een transparante mengkom die samen met een trechter, stuffer en deksel komt. Er zijn een aantal componenten die van kunststof gemaakt zijn, maar ze mogen gewoon in contact komen met je voedsel. Bosch MCM3501M bestellen? Bekijk prijzen en aanbieders.

  De accessoires kunnen in de mengkom opgeslagen worden zodat ze altijd bij elkaar en binnen handbereik zijn. Ze kunnen gewoon in de vaatwasser geplaatst worden.

  De machine heeft 2 snelheden en een moment functie. Om je veiligheid te garanderen krijgt de deksel en kom een veiligheidsslot en is de machine voorzien van veiligheidsvoetjes.

  Dit machine heeft een vermogen van 800 Watt en deze zijn meestal niet geschikt voor hard kneedwerk.

  Het heeft een vermogen van 800 Watt en kan een inhoud aan van 1 liter. Het weegt 3,7 kg, is gemaakt van metaal en heeft een zwarte kleur. De afmetingen ervan zijn (bxdxh) 22 x 26 x 37,5 cm.

  Voordelen

  Het heeft 2 snelheden en een moment functie

  Ideaal voor harde ingrediënten zoals ijs, koffiebonen specerijen

  Nadelen

  Niet geschikt voor hard kneedwerk

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Bomann KM 398 CB

  Meer informatie

  Tot nu toe hebben we alleen Bosch keukenmachines gehad, maar hier hebben we nu een keukenmachine die van het merk Bomann afkomstig is.

  Dit is de ideale keukenmachine voor mensen die vaak taarten en ander soort gebak maken. Het is een zware kneedmachine die voorzien is van een grote aluminium kneedhaak die zware degen goed voor je zal kneden. Het komt met een 35 ° zwenkbare multifunctionele arm. Het speciale snelheidsmechanisme is robuust en is goed opgewassen tegen zulke zware taken. Verder heeft het een roestvrij stalen garde voor eiwitten en lichte biscuit.

  Om je veiligheid te garanderen komt het ook met een spatschermdeksel die goed afsluitbaar is. Het heeft een bijvulopening, zodat je het niet telkens hoeft open te maken wanneer je meer ingrediënten aan je deeg moet toevoegen. Tevens heeft het een veiligheidsschakelaar en is de machine voorzien van veiligheid voetjes. De snelspanboorknop is er om je instrumenten te houden.

  Het is een machine die goed werk verricht, maar het kan wel met moeite kleine eenheden aan. Het is niet vaatwasser veilig. Bomann KM 398 CB bestellen? Bekijk hier de prijzen. Deze review beste keukenmachines is zo samengesteld, dat ervoor iedereen wel een geschikte keukenapparaat tussen zit.

  De machine heeft een vermogen van 1200 Watt en komt met 8 vermogensstanden 0-1-2-3-4-5-6 + Pulse. De stalen kom kan een inhoud aan van 6,3 liter en kan een zware deeg van 3,5 kg in zich houden. De afmetingen ervan zijn (hxlxb) 32,6 x 40,2 x 2,1 cm. Het weegt 4,7 kg.

  Voordelen

  Spatschermdeksel garandeert veiligheid

  8 vermogensstanden

  Nadelen

  Het is niet vaatwasser veilig

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Philips Avance HR7778/00

  Meer informatie

  Deze Phillips foodprocessor is een 4 in 1 machine. Het is een keukenmachine, blender, sapcentrifuge en citruspers allemaal in 1 apparaat.

  Dit machine is goed voor wel 30 functies. het kan degen voor je kneden, 200% sneller sap voor je maken en de 2 metalen ballonkloppers zijn ideaal voor het maken van slagroom of een luchtige eiwit. De draaibare schijf kan diverse groenten voor je raspen, de granuleerschijf is bestemt voor aardappelen of kaas en er is ook nog een speciale schijf voor het snijden van frietjes. En dan moeten we de blender ook niet vergeten.

  De machine komt met 12 handmatige snelheden, puls standen en 3 one touch knoppen. Deze knoppen kunnen vanzelf de juiste snelheid voor de taak kiezen. De PowerChop-technologie kan samen met de optimale mesvorm, snijhoek en binnenpan de beste resultaten leveren.

  Het is wel prijzig, maar gezien de vele mogelijkheden is het niet vreemd. Het enige wat er op te merken valt is dat je geen receptenboek meekrijgt. Philips Avance HR7778/00 keukenmachine kopen? Wacht niet langer, en vergelijk online.

  Het komt met een motor van 1300 Watt. Het heeft een kom van 2,4 liter en een blenderkan van 2,2 liter. Het weegt 7,5 kg en de afmetingen ervan zijn (hxlxb) 43,6 x 28,9 x 25,4 cm. Het is vaatwasser veilig.

  Voordelen

  12 handmatige snelheden

  Het is een 4 in 1 machine

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Kenwood Prospero KM282

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een keukenmachine met een mindere capaciteit. Het past helemaal in een knusse keukentje.

  Het is een compacte foodprocessor die dagelijks gebruikt kan worden. De machine komt met 3 aandrijfpunten en heeft dus een unieke systeem. Het is voorzien van diverse accessoires waaronder: een glazen blender, een deeghaak, een citruspers, een k-klopper, een ballongarde en een RVS mengkom. Het is voorzien van een anti-spat deksel.

  De frontbediening maakt het een gemakkelijk te bedienen blender. De 900 Watt machine kan een deeg van 500 gram gemakkelijk mengen. De blender kan een inhoud aan van 1,5 liter en de mengkom kan een inhoud van 4,3 liter aan.

  Jammer genoeg ga je een eigen manier moeten vinden om alle accessoires bij elkaar te houden want de machine zelf komt niet met één. Kenwood Prospero KM282 online bestellen? Geen probleem, bekijk hier de beste aanbieder.

  Het heeft een vermogen van 900 Watt en komt met 6 standen. Het heeft een witte kleur, weegt 4,5 kg en de afmetingen zijn (bxdxh) 24 x 31 x 29 cm. Het is gemaakt van kunststof.

  Voordelen

  Het komt met 6 standen

  Het heeft 3 aandrijfpunten

  Nadelen

  Machine kan niet alle accessoires bij elkaar houden

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. KitchenAid Classic K45SSEWH

  Meer informatie

  De volgende foodprocessor is afkomstig van KitchenAid. Het is geen onbekende merk als het om zulke foodprocessors gaat.

  Deze KitchenAid foodprocessor kan van alles en nog wat voor je doen. De 10 verschillende accessoires waarmee zelfs professionele koks tevreden mee zullen zijn. Je kunt pasta maken ermee, deeg laten kneden, burgers en ice cream klaarmaken en nog veel meer. Het heeft geen hoge vermogen, maar dat betekent niet dat het geen zware deeg kan kneden.

  Bij het mengen van een deeg kun je eerst met de Soft Start functie beginnen zodat er geen ingrediënten op je kunnen spatten. Het komt met 10 verschillende snelheidsstanden voor diverse mogelijkheden. Je krijgt een 4,5 liter roestvrije stalen mengkom waarin je al je degen en andere creaties kunt mengen.

  Jammer genoeg krijg je niet alle hulpstukken mee bij het kopen van de machine. De hulpstukken moeten apart gekocht worden en ze zijn best prijzig. Het heeft geen antislip bodem en is niet vaatwasser veilig. De KitchenAid Classic K45SSEWH keukenmachine is niet voor niks opgenomen in deze review, vanwege de vele voordelen.

  Deze processor is gemaakt van metaal en heeft een witte kleur. Het weegt 3,7 kg en de afmetingen ervan zijn (lxbxd) 36,5 x 36 x 30,5 cm. Het heeft een vermogen van 250 Watt.

  Voordelen

  Het komt met 10 verschillende snelheidsstanden

  10 verschillende accessoires

  Nadelen

  Het is niet vaatwasser veilig

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Bosch MUM54230 Styline

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een foodprocessor van Bosch en we hebben weer te maken met een 3D keukenmachine.

  Dit product werd in 2012 uitgekozen als best getest door het Consumentenbond. Het is dus een goedwerkende machine die dus zeker een aanrader is.

  Ook deze machine is op allerlei manieren te gebruiken. De blender kan alvast de lekkerste smoothies voor je klaarmaken. Verder heb je ook nog een citrusperser om verse sap voor de kleintjes te maken. De 3D PlanetaryMixing-functie heeft niet zomaar een 3D benaming gekregen. Het kan ingrediënten helemaal grondig door elkaar mengen. Het verbeterde planetaire mengsysteem kan unieke roterende bewegingen in drie dimensies tegelijk maken.

  De EasyArmLift zorgt ervoor dat je de veelzijdige zwenkarm gemakkelijk van positie kunt veranderen met een druk op de knop. De andere accessoires die je meekrijgt zijn: een klopgarde, een roergarde, een kneedhaak, een rasp- en snijapparaat en een opbergtas. Alle accessoires mogen in de vaatwasser geplaatst worden.

  De blenderkan is gemaakt van kunststof en die heeft de neiging om geur, kleur of smaak aan te nemen. Bosch MUM54230 Styline is een geschikte keukenmachine voor jou.

  Het heeft een vermogen van 900 Watt en komt met 7 snelheidsschakelingen. Het is gemaakt van kunststof en weegt 3,7 kg. De afmetingen ervan zijn (lxbxh) 28,2 x 28 x 27,1 cm.

  Voordelen

  7 snelheidsschakelingen

  Alle accessoires mogen in de vaatwasser geplaatst worden

  Nadelen

  Het heeft de neiging om geur, kleur of smaak aan te nemen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Philips Daily HR7627/00

  Meer informatie

  De volgende foodprocessor van Phillips komt met genoeg accessoires zodat de machine wel 15 taken voor je kan doen.

  Natuurlijk is het voornaamste functie van zo een processor dat het degen goed kan mixen en kneden en dat doet deze machine dankzij de kneedaccessoires heel goed. Daarnaast heb je ook inzetschijven om groenten te hakken en te raspen en komt het ook met een roestvrije hakmes om vlees in stukken te snijden. Verder heb je ook een emulsieschijf om slagroom en mayonaise te bereiden.

  Je krijgt ook nog een kom van 2 liter. De machine heeft 2 snelheden en een pulsknop. De accessoires en snelheden zijn voorzien van een kleurcodering zodat je precies kunt zien voor welke taken de snelheden gebruikt moeten worden. de accessoires zijn vaatwasser veilig.

  Met deze machine kun je jammer genoeg geen sap of smoothies maken. Je moet ook zelf een manier zoeken om de accessoires op te bergen en bij elkaar te houden. Philips Daily HR7627/00 is een voordelige keukenmachine, welke doet wat die moet doen.

  De moor van deze machine heeft een capaciteit van 650 Watt. Het komt in een witte kleur, is gemaakt van kunststof en weegt 5 kg. De afmetingen ervan zijn (lxbxh) 24,4 x 24,4 x 37,7 cm.

  Voordelen

  Het heeft 2 snelheden en een pulsknop

  Het kan wel 15 taken voor je doen

  Nadelen

  Het kan geen sap of smoothies maken

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Philips Viva HR7762/00

  Meer informatie

  Deze keukenmachine van Phillips werd in 2015 uitgekozen tot beste koop door de Consumentenbond. Het is een keukenmachine met een blender en een maalmolen.

  Je krijgt 4 roestvrije schijven die je helpen diverse gerechten te bereiden. Dankzij de diverse kneedaccessoires zul je geen problemen hebben om diverse mixen en degen goed door elkaar te mengen. De emulsieschijf is bedoelt om mayonaise en slagroom mee te maken en de maalmolen is ideaal voor je koffiebonen. Alle accessoires zijn genoeg voor wel 28 functies.

  De PowerChop-technologie zorgt voor het fijnmalen en pureren van verschillende ingrediënten. De motor heeft 2 snelheden en een pulsstand. De accessoires en snelheden zijn voorzien van kleurcoderingen zodat je kunt zien wanneer je de diverse snelheden moet gebruiken. De accessoires zijn vaatwasser veilig.

  Het heeft een vermogen van 750 Watt en die is meestal niet goed genoeg voor zwaar kneedwerk. Philips Viva HR7762/00 is een krachtpatser, als het gaat om beste keukenmachines.

  De machine heeft 2 snelheden en een vermogen van 750 Watt. Het is gemaakt van kunststof en heeft een gewicht van 5 kg. De afmetingen ervan zijn (lxbxh) 21 x 21 x 36,8 cm. De kom heeft een inhoud van 2,1 liter en de blender 1 liter.

  Voordelen

  Het bevat 4 roestvrije schijven

  Het heeft wel 28 functies

  Nadelen

  Het is niet goed genoeg voor zwaar kneedwerk

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste keukenmachine

Je hebt keukenmachines in diverse ontwerpen en ze hebben allemaal andere functionaliteiten. Zo kun je eentje vinden die helemaal past bij jouw stijl van koken. Misschien ben je iemand die een machine wilt hebben om vaak gebakjes en cakes te maken. Jij hebt dus een keukenmachine met een hoge vermogen nodig, want hoe hoger het vermogen hoe beter de machine zal werken om zware degen te mixen. De beste keukenmachine is heel eenvoudig te vinden met behulp van onze beste keukenmachines top 10 en review.

Anderen willen misschien een machine hebben die ze dagelijks kunnen gebruiken om groenten en andere ingrediënten fijn te snijden en dus is het beter om een keukenmachine te nemen die diverse accessoires en snijschijven heeft. Een blender en citrusperser zijn ook welkom, omdat je dan dagelijks gezonde smoothies en sappen kunt maken. Je hebt dan geen aparte apparaat of blender nodig, omdat die samen met de keukenmachine meekomt. Een goede keukenmachine hoeft niet groot te zijn. Je hebt mooie compacte machines zoals op de lijst aangegeven die alle accessoires hebben die voor wel 28 en zelfs 50 functies. Neem dus een kijkje rond in deze keukenmachine review totdat je een keukenmachine gevonden hebt die helemaal bij jou past.

Wanneer je naar keukenmachine review kijkt zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zoals al eerder vermeld is het vermogen heel belangrijk, maar zeker niet het enige waar je op moet letten. De snelheden zijn ook heel belangrijk. Hoe meer snelheden een machine heeft, hoe preciezer je te werk zult gaan. De review over keukenmachines test is zo samengesteld, dat alle keukenapparaten grotendeels worden vertegenwoordigd.

Sommige machines geven aan wanneer je elk snelheid moet gebruiken, wat heel handig is. Je moet ook op de kleine dingen letten: Kijken of het een vulopening heeft zodat je gemakkelijk ingrediënten kun bijvoegen, op het veiligheidsmaatregelen getroffen heeft om jou te beschermen bijvoorbeeld door de machine anti-slip voetjes te geven en het is ook handig wanneer de machine alle accessoires voor je kan opbergen. Deze kleine details maken het gebruik ervan alleen maar prettiger. Niet de beste keukenrobot gevonden? Dan raden wij je aan om nog een keer deze top 10 beste keukenmachines test te raadplegen, ook jouw toekomstige keukenapparaat staat er tussen.

Meer apparaten voor in de keuken:

Welke keukenmachine is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de de beste keukenmachine is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope keukenmachine terwijl andere de beste foodprocessor willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat is de consumentenbond keukenmachine opinie?

de keukenmachine consumentenbond opinie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.