Inbouw Vaatwasser

De beste inbouw vaatwasser in huis hebben kan een hoop werk schelen. Hier vind je de top 10 inbouw vaatwassers.

Laatste update 5 mei 2023

 • Beste keus vaatwasser inbouw

  AEG FSS52615Z

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een vaatwasser is er om het werk in de keuken lichter te maken en is de AEG FSS52615Z – Inbouw vaatwasser daar zeker op toeberekend. Met aan capaciteit van 13 couverts is het ruim voldoende voor het gemiddeld huishouden en neemt het toch weinig ruimte in.

  Voordelen

  Beste keus vaatwasser inbouw

  Nadelen

  x

 • Inbouw vaatwasser beste koop

  Miele G 4263 SCVi Active

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een inbouwvaatwasser moet volledig weg t werken zijn in een kast en zo ertoe bijdragen dat de keuken een strak uiterlijk vertoont. Met alle knoppen geintegreerd aan de binnenzijde van de deur, kan de Miele G 4263 SCVi Active – Inbouw vaatwasser dus geheel aan het oog onttrokken worden en helpt de fluisterstille werking daarbij ook een handje bij.

  Voordelen

  Inbouw vaatwasser beste koop

  Nadelen

  x

 • Goede vaatwasser inbouw

  Inventum IVW6010A

  Meer informatie
  Samenvatting

  Naast een schone vaat is het ook van groot belang dat een vaatwasser veilig om zal kunnen gaan met al het water tijdens het gebruik. De Inventum IVW6010A – Inbouw vaatwasser beschikt daarom over een Aquastop om lekkages te voorkomen en een roestvrijstalen bak.

  Voordelen

  Goede vaatwasser inbouw

  Nadelen

  x

Beste Inbouw Vaatwasser 2023

De afwas doen is bepaald niet de favoriete bezigheid van velen in de keuken en komt zo een vaatwasser inbouw dan ook goed van te pas. Het handig apparaat past in elke keuken en is er de keuze uit kleine en grote uitvoeringen. Zo kan zelfs het grootste gezin aan een vaatwasser komen waar in één keer alle borden en glazen in zullen passen. Ook voor potten en het bestek is er voldoende ruimte en is het belangrijk dat alle vuilresten, dus ook die wat aangebrand zijn, zonder moeite verwijdert kunnen worden. Wil jij graag een inbouw vaatwasser kopen? Lees dan snel verder om te zien welke de beste inbouw vaatwasser te koop is, in onze top 10 inbouw vaatwassers.

Top 10 Inbouw Vaatwassers | Beste Inbouw Vaatwasser 2023

NaamEnergieverbruik per jaarEnergieklasseGeluidsniveauMeer informatie
AEG FSS52615Z262 kWhA++44 dB
Miele G 4263 SCVi Active299 kWhA+46 dB
Inventum IVW6010A258 kWhA++49 dB
Siemens SN436S03IE iQ300262 kWhA++44 dB
Siemens SN614X02AE iQ100266 kWhA++44 dB
Sharp QWGD52I472XDE290 kWhA+50 dB
AEG FSE53600Z234 kWh A+++44 dB
AEG FSS52600Z262 kWhA++47 dB
Bosch SBE46MX03E Serie 6266 kWh A++44 dB
 • 1. AEG FSS52615Z

  Meer informatie

  Een vaatwasser is er om het werk in de keuken lichter te maken en is de AEG FSS52615Z – Inbouw vaatwasser daar zeker op toeberekend. Met aan capaciteit van 13 couverts is het ruim voldoende voor het gemiddeld huishouden en neemt het toch weinig ruimte in. Met een hoogte van maar 82cm en een breedte van 60cm, zal het inbouwen geen problemen opleveren, ook niet voor de kleinere keukens. Met glaswerk wordt er extra voorzichtig omgegaan en zorgen de speciale softspikes ervoor dat geen enkel glas omver valt tijdens het wassen. Zuinig om moeten gaan met water en elektriciteit is geen luxe meer en beschikt de AEG FSS52615Z over een beladingssensor die zelf de hoeveelheid water en het daarbij behorend wasprogramma zal selecteren. Na het beeindigen van de was springt de deur vanzelf iets open om het drogen te voltooien en zal er een groen licht worden geprojecteerd op de keukenvloer. Ook een uitstel/timerfunctie hoort bij deze vaatwasser en wordt alles aangedreven met en zuinige inverter motor waar je nog eens 10jaar garantie op krijgt.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Miele G 4263 SCVi Active

  Meer informatie

  Een inbouwvaatwasser moet volledig weg te werken zijn in een kast en zo ertoe bijdragen dat de keuken een strak uiterlijk vertoont. Met alle knoppen geïntegreerd aan de binnenzijde van de deur, kan de Miele G 4263 SCVi Active – Inbouw vaatwasser dus geheel aan het oog onttrokken worden en helpt de fluisterstille werking daarbij ook een handje bij. Met een capaciteit van 14 couverts, zal elke afwas, hoe groot of klein da ook, netjes afgerond worden. De aparte besteklade speelt hierbij ook een belangrijke rol. Zuinig is deze vaatwasser zeker en verbruikt het gemiddeld 6,5l water per wasbeurt. Het al lage energiegebruik kan voordeliger uitvallen wanneer dankzij de ingebouwde timer de vaatwasser in (goedkopere) nachtelijke uren wordt aangeschakeld. Al het vuil, zelfde hardnekkigste resten, kunnen moeiteloos verwijderd worden dankzij het waswater dat een temperatuur van 75 °C kan bereiken. Het drogen wordt ook volledig elektronisch bepaald en is dus onder alle omstandigheden gegarandeerd. De vaatwasser geeft met behulp van een signaal aan dat de was al gedaan is en is bovendien ook voorzien van een kindbeveiliging.

  Voordelen

  Beste volledig geintegreerde vaatwasser

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. 03 Inventum IVW6010A

  Meer informatie

  Naast een schone vaat is het ook van groot belang dat een vaatwasser veilig om zal kunnen gaan met al het water tijdens het gebruik. De Inventum IVW6010A – Inbouw vaatwasser beschikt daarom over een Aquastop om lekkages te voorkomen en een roestvrijstalen bak. Met de veiligheid gegarandeerd, is er natuurlijk ook gedacht aan de kwaliteit van het afwassen. Zo kunnen de 12 couverts welke in de vaatwasser passen, naar wens ook op de ecostand gewassen worden. Die stand garandeerd een laag water- en energiegebruik. Voor minder vaat kan ook gekozen worden uit de halve optie lading. Met zoveel keuze aan wasprogramma’s, zal elke vaat smetteloos weer uit de machine tevoorschijn komen. Speciale indicatoren geven aan wanneer het glansspoelmiddel of onthardingszout op is en kan er ook gebruik worden gemaakt van de startuitsteloptie. Alle knoppen voor de bediening bevinden zich aan de binnenzijde van de deur. Het geluidsniveau is met 49dB laag te noemen en is het apparaat ook nog veilig voor kinderen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Siemens SN436S03IE iQ300

  Meer informatie

  Dit merk staat nu eenmaal bekend om hun elektronica van topkwaliteit en vormt de SN436S03IE iQ300 – Onderbouw vaatwasser – Zilver daar geen uitzondering op. Alle 13 couverts waar er plaats voor is, worden met behulp van de aquaSensor op hun vuilheid gemeten en kiest de vaatwasser automatisch het beste programma uit. Dat garandeert niet alleen keer op keer een vlekkeloos eindresultaat, maar ook het laagste gebruik van stroom en water. De efficientie is ook te merken aan de stille motor en gaat die bijzonder lang mee. De gehele levensduur is ook de speciale aquastop gegarandeerd en kan deze ook zonder aanvoer van stroom geactiveerd worden. Speciale aandacht wordt er besteedt aan het glaswerk en komt die er altijd onbeschadigd uit. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van twee verschillende waszones en kan de bovenste worden gebruikt voor de vuilste was terwijl de onderzijde meer bestemd is voor het delicater glaswerk. In de binnenzijde zijn er tal van mogelijkheden om alle vaat, inclusief potten en bestek, netjes te plaatsen en een perfect wasresultaat te bereiken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Siemens SN614X02AE iQ100

  Meer informatie

  Snel en krachtig, zo kan de Siemens SN614X02AE iQ100 – Inbouw Vaatwasser worden omschreven en komt dat mede door de capaciteit van 12 couverts. Wie wat haast heeft en snel weer behoefte heeft aan schone borden en bestek, kan kiezen voor de VarioSpeed. Met deze instelling wordt de vaat wel 2 keer zo snel gedaan. Wanneer daar echter de behoefte niet is, kan het denkwerk aan de vaatwasser overgelaten worden. De aquasensor meet de vuilgraad van het water en bepaalt op zo een manier de temperatuur en de tijdsduur. Vuile borden na de wasbeurt krijgen is er dus gewoon niet bij en wordt de hoeveelheid benodigd vaatwasmiddel ook nauwkeurig gedoseerd met behulp van de doseerAssistent. Met alle aspecten nodig voor een perfecte was volledig onder controle, kan elke was moeiteloos verricht worden en is het energiegebruik laag dankzij de iQdrive-motor. Deze is ook nog stil tijdens het werken. Inbegrepen in deze vaatwasser is ook een glasbeschermingssysteem en wordt na afloop van een wasbeurt een blauw licht op de vloer geprojecteerd.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Sharp QWGD52I472XDE

  Meer informatie

  Op het gebied van vaatwassers is Sharp ook sterk vertegenwoordigd en is de Sharp QWGD52I472XDE – Inbouw vaatwasser daar een goed voorbeeld van. Het gaat hier om een geavanceerde vaatwasser met tal van sensoren die zelf na kunnen gaan hoe vuil de was is en een erbij horend programma zullen selecteren. Dat maakt het gebruik eenvoudig en efficient. Handig is ook de droogprocedure waarbij hete lucht wordt gebruikt om de vaat geheel af te drogen. Alles kan dus rechtstreeks vanuit de vaatwasser gelijk in de keukenkasten geplaatst worden. Voor de ordening is er een besteklade aan de bovenzijde te vinden en kunnen de bovenste en onderste korf versteld worden om ook wat grotere potten te kunnen plaatsen. Voor kleine wasbeurten kan voor de halve beladingsfunctie gekozen worden. Voor de hygiëne is er een speciaal filter aanwezig welke de meeste bacterien in het waswater doodt. Vooral gezinnen met jonge kinderen kunnen deze optie wel goed gebruiken. Met 47dB aan geluidsproductie is deze vaatwasser bovendien altijd stil tijdens het werken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. AEG FSE53600Z

  Meer informatie

  Het inbouwen van deze vaatwasser wordt wel eenvoudig dankzij de handig meekantelende deur. Er zijn hierdoor geen ingrijpende veranderingen nodig voor het plaatsen van de AEG FSE53600Z – Inbouw vaatwasser in de keukenkast. Ook hoef jij je geen zorgen te maken voor waterlekkages omdat het aquastopsysteem dat zal voorkomen. Eenmaal aan de slag, zal de beladingssensor het ideale wasprogramma selecteren en wordt onder andere de wastijd en temperatuur van het water zo automatisch bijgesteld. Het drogen van de vaat geschiedt door gebruik te maken van de droge lucht in de keuken zelf. De deur wordt namelijk automatisch wat opengegooid aan het eind van zo een wasprogramma en wordt met deze aanpak veel energie bespaard. Dat doet de inverter motor ook en heeft die ook een lage geluidsproductie. Wie de was op een later tijdstip uit wil laten voeren, kan altijd gebruik maken van de timer. Zelfs het meest delicate glaswerk is veilig in de AEG FSE53600Z dankzij de speciale rubberen nopjes welke omvallen tijdens het wassen helpen voorkomen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. AEG FSS52600Z

  Meer informatie

  Elke vaatwasser komt zo met een aantal functies en is de AEG FSS52600Z – Inbouw vaatwasser daar geen uitzondering op. Alles is erop gericht om niet alleen de vuilste was weer helemaal schoon te krijgen, maar er ook voor te zorgen dat er zo efficient als gebruik gemaakt wordt van water en stroom. Zo is er beladinsgssensor die automatisch bepaalt welk programma het best gebruikt kan worden. Het is dus gewoon een kwestie van alle vaat in de machine stoppen waarna die al het denkwerk zal verrichten. Om alle vaat keurig te kunnen plaatsen, kunnen de korfen in hoogte versteld worden en zijn er rubberen steuntjes aanwezig om al het glaswerk op hun plaats te houden. Een gebroken of beschadigd glas na een wasbeurt krijg je dus nooit, ongeacht het wasprogramma waar er voor gekozen is. Door gebruik te maken van de timer, kan de vaat op elk gewenst tijdstip opgeleverd worden. Het drogen vindt plaats door de deur aan het einde wat open te gooien en zo gebruik te maken van de warmte van de keuken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Bosch SBE46MX03E Serie 6

  Meer informatie

  Van een topproducent van elektronica als Bosch verwacht men ook het beste en mag dat wel van de Bosch SBE46MX03E Serie 6 – Inbouw Vaatwasser – SuperSilence gezegd worden. Die beschikt om te beginnen, over een efficient en stilwerkend elektromotor. Het ontbreken van borstels zorgt er ook voor dat de levensduur extra lang is. De vaatwasser is verder eenvoudig in te bouwen, ook voor zij die een keuken hebben gekocht bij IKEA. Er is met alles rekening gehouden bij het ontwerpen van deze vaatwasser. Ook aan de binnenzijde is dat te merken. Daar bevindt zich namelijk een aparte lade voor al het bestek en kunnen de korfen aan de onderzijde versteld worden. Zo is er voor elk stuk vaat wel een plekje in deze ruime vaatwasser. Wie wat haast heeft en snel over schone vaat beschikken wil, kan voor het Turbo20 programma kiezen waarbij je maar 20 minuten hoeft te wachten! Dat is wel snel en zijn ert natuurlijk nog andere programma’s beschikbaar. De selectie van die kun je gerust aan de vaatwasser zelf overlaten omdat de verschillende sensoren afhankelijk van de vuilheid zelf de beste uit zullen kiezen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste inbouw vaatwasser

Met de juiste vaatwasser en vaatwastabletten in huis, zal het werk in de keuken aardig verlicht worden. Voor kleine gezinnen is de Siemens SN614X02AE iQ100 – Inbouw Vaatwasser geschikt en beschikt die ook over de optie om het vaatwerk extra snel te laten wassen. Met een grotere capaciteit is de Miele G 4263 SCVi Active – Inbouw vaatwasser en kan zelfs de was na een feestje er in één keer in. Ongeacht de capaciteit, is het belangrijk dat de vaatwasser het werk in alle rust moet doen en is de Sharp QWGD52I472XDE – Inbouw vaatwasser het stilst en verwijdert de filter ook de meeste bacteriën zodat ook de babyspullen er met een gerust hart in gewassen kunnen worden. Wie al over 20 minuten wilt beschikken over een schone vaat, zal de Bosch SBE46MX03E Serie 6 – Inbouw Vaatwasser – SuperSilence wel weten te waarderen. Anders maak je gewoon gebruik van de timer van bijvoorbeeld de AEG FSS52600Z – Inbouw vaatwasser om de machine op te starten in de avonduren en gebruik te maken van de voordelige nachttarieven. Ook al het glaswerk is veilig met al deze machines en zorgen de verschillende sensoren er natuurlijk voor dat de kwaliteit van elke wasbeurt gegarandeerd is. Welk heb je uitgekozen uit onze top 10 inbouw vaatwasser review?

Een goede vaatwasser inbouw is een goede investering

De moderne vaatwasser maakt efficiënt gebruik van stroom en water en speelt het dat klaar door gebruik te maken van verschillende sensoren. Die meten onder andere de belading en de vuilgraad van het water. Aan de hand van deze gegevens kan automatisch het juiste wasprogramma worden vastgesteld en wordt er bij een gemiddelde wasbeurt minder water gebruikt dan het doen van de afwas met de hand. Het stroomgebruik bedraagt niet veel dankzij de elektrische motoren die niet alleen stil hun werk doen, maar ook op vastgestelde tijdstippen zoals in de avonduren ingeschakeld kan worden. Zo kan er van de voordelige nachttarieven worden geprofiteerd en zal de stroomrekening reuze meevallen.

Geïntegreerde vaatwasser inbouw

Een inbouw vaatwasser kan keurig in elke keuken ingebouwd worden en staat die er zo keurig opgeruimd bij. Voor het in kunnen bouwen zijn er speciale voorzieningen te vinden aan zo een vaarwasser zoals deuren die met een speciaal scharnier te openen zijn en bedieningsknoppen welke zich aan de binnenzijde bevinden. Eenmaal ingebouwd is er ook minder van de vaatwasser te horen wanneer die bezig is. Naast geluidssignalen, zijn er ook vaatwassers die middels een lichtsignaal op de keukenvloer aangeven dat de was al gedaan is. Wie zich zorgen maakt om het delicaat glaswerk, kan met een gerust hart alles plaatsen in zo een vaatwasser. Soms zijn er rubberen nopjes aanwezig die het omvallen tegengaan en wordt er met speciale wasprogramma’s ervoor gezorgd dat de gebruikte waterdruk en temperatuur het glas niet zullen beschadigen.

Welke inbouw vaatwasser is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope inbouw vaatwasser, terwijl andere de beste keus vaatwasser inbouw kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 inbouw vaatwassers samen te stellen.

Wat is de inbouw vaatwasser consumentenbond opinie?

De inbouw vaatwasser consumentenbond opinie is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website van de consumentenbond gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen inbouw vaatwasser review. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.