Hybride Fiets

Soms is een stadsfiets niet genoeg. Voor die mensen is kiezen voor de beste hybride fiets een betere keuze.

Laatste update 19 april 2023

 • Beste keuze

  Cortina Blau N7 2017 heren

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Cortina Blau N7 2017 is voorzien van een Conti- beltdrive en een USB stuurpen, waaraan u uw smartphone of gps kunt opladen tijdens het fietsen. Verder heeft het frame een opvallend design, waardoor de fiets in het geheel er heel hip uitziet.

  Voordelen

  7 versnellingen

  Ingebouwde verlichting

  Nadelen

  Zadelpen niet geveerd

 • Beste prijsklasse

  Scott Sub Sport 40 2017 Sportfiets Dames Hybride

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Scott Sub Sport 40 ziet eruit als een sportieve fiets, maar door de componentkeuze is hij perfect te gebruiken voor dagelijkse ritjes in de stad. Hij is voorzien van een Suntour geveerde voorvork en een ergonomisch alimunium frame, die er voor zorgen dat u comfortabel rijdt met deze sportfiets dames hybride.

  Voordelen

  21 versnellingen

  Ergonomisch aluminium frame

  Nadelen

  Geen plaats voor kinderzitje

 • Favoriete keuze

  Puch G-Funk 2018

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Puch G-Funk heeft een sportief uiterlijk en u kunt er gemakkelijk mee manouvreren in het verkeer waardoor u sneller aankomt op uw bestemming. Deze hybride fiets is ook goed te gebruiken om mee te sporten.

  Voordelen

  9 versnellingen

  Anti-lek banden

  Nadelen

  Komt zonder standaard

Beste Hybride fiets 2023

Een standaard fiets is niet voor een ieder. Er zijn zoveel mogelijkheden tegenwoordig, dus waarom zou u geen gebruikmaken ervan? Een hybride fiets is een kruising tussen een stadsfiets en een sportfiets. Als ud agelijks lange afstanden moet afleggen, dan is een hybride fiets precies wat u nodig heeft. U gaat zeker niet snel moe worden met zo een handige fiets. Of u naar het werk moet fietsen of gewoon graag rondrijdt om je lichaam gezond en soepel te houden. De normale stadsfietsen hebben 3 of hooguit 7 versnellingen, maar een hybride fiets heeft een minimum van wel 21 versnellingen. Ze zijn zeker veelzijdig te noemen. Er is een hybride fietsvoor een ieder en zeker wel voor u. Lees verder om te zien welke goede uit de de beste hybride fiets test komen in onze top 10 hybride fietsen.

Top 10 Beste Hybride Fiets Test 2023

NaamWielmaatAantal versnellingenRemsysteemFrameExtra kenmerkenMeer informatie
Cortina Blau N7 2017 heren28 inch7RollerbrakesAlimuniumvoorzien van usb- stuurpen
Scott Sub Sport 40 2017 Dames28 inch21V-brakesAlimuniumlampen zijn angesloten op de dynamo
Puch G-Funk 201828 inch9Hydraulische schijfremmenAlimuniumkomt niet met ingebouwd slot
Sensa Superlite Disc 2017 Heren28 inch27Hydraulische schijfremmenAlimuniumkinderzitje kan op de bagagedrager bevestigd worden
Gazelle Cityzen C8 2018 Heren28 inch8Hydraulische schijfremmenAlimuniumvoorzien van Beltdrive- riemaandrijving
Gazelle Chamonix T27 2018 Heren28 inch27V-brakesAlimuniumbagagedrager geschikt voor Yepp Maxi Easyfit kinderzitje
Gazelle Eclipse T24 LTD 125 Heren28 inch24Hydraulische velgremmenAlimuniumvoorzien van geveerde voorvork en zadelpen
 • 1. Cortina Blau N7 2017 heren hybride sportfiets

  Meer informatie

  De Cortina Blau N7 2017 is voorzien van een Conti- beltdrive en een USB stuurpen, waaraan u uw smartphone of gps kunt opladen tijdens het fietsen. Verder heeft het frame een opvallend design, waardoor de fiets in het geheel er heel hip uitziet. Ook is hij voorzien van Shimano Nexus 7 schakelsysteem en is de kettingkast gesloten. Een voordeel van de Cortina Blau N7 2017 is dat hij is voorzien van een USB stuurpen, waaraan u uw smartphone of gps kunt opladen. Nog een voordeel is dat de geïntegreerde verlichting heel duurzaam is. Een nadeel is echter dat deze fiets geen bagadrager heeft. De Cortina Blau N7 2017 heeft een wielmaat van 28 inch en Shimano Nexus 7 versnellingen. Deze hybride sportfiets heeft een alimunium frame, waardoor de fiets erg licht en onderhoudsvrij is. Verder is hij voorzien van rollerbrakes en anti- slip pedalen. De fietslampen zijn aangesloten op de dynamo.

  Voordelen

  7 versnellingen

  Ingebouwde verlichting

  Nadelen

  Zadelpen niet geveerd

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Scott Sub Sport 40 2017 Dames

  Meer informatie

  De Scott Sub Sport 40 ziet eruit als een sportieve fiets, maar door de componentkeuze is hij perfect te gebruiken voor dagelijkse ritjes in de stad. Hij is voorzien van een Suntour geveerde voorvork en een ergonomisch alimunium frame, die er voor zorgen dat u comfortabel rijdt. Een voordeel van de Scott Sub Sport 40 is dat hij is uitgerust met een Tourney 21- speed schakelset, waardoor u goed verzet heeft. Een nadeel van deze hybride fiets is dat er geen kinderzitje bevestigd kan worden aan de fiets. Nog een nadeel is dat de stuurpen alleen te verstellen is met gereedschap. De wielmaat van de Scott Sub Sport 40 is 28 inch. Verder is hij uitgerust met Tourney 21 versnellingen. De alimunium frame maakt dat de fiets onderhoudsvriendelijk is en ook erg licht. De verlichting is aangesloten op de dynamo. Vergeleken met de Cortina Blau N7 komt dit model wel met bagagedrager. De pedalen zijn anti- slip en hij is uitgerust met v-brakes.

  Voordelen

  21 versnellingen

  Ergonomisch aluminium frame

  Nadelen

  Geen plaats voor kinderzitje

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Puch G-Funk 2018

  Meer informatie

  De Puch G-Funk heeft een sportief uiterlijk en u kunt er gemakkelijk mee manouvreren in het verkeer waardoor u sneller aankomt op uw bestemming. Deze hybride fiets is ook goed te gebruiken om mee te sporten. Hij is voorzien van een stevig alimunium frame  en 9 versnellingen. Verder heeft hij ook hydraulische schijfremmen waarmee u de fiets op elk gewenst moment tot stilstand kunt brengen. Het voordeel van de Puch G-Funk is dat hij is voorzien van een hydraulische schijfrem waarmee u de fiets veilig tot stilstand brengt. Een nadeel van de Puch G-Funk is dat er geen kettingkast is. Let u dus extra erop dat uw kleding niet vies wordt. Nog een nadeel is dat dit model geen bagagedrager heeft. De Puch G-Funk heeft een wielmaat van 28 inch en heeft 9 versnellingen. Hij heeft een stevig alimunium frame, die hem onderhoudsvrij en erg licht maken. Verder is hij voorzien van hydraulische schijfremmen en anti- slip pedalen. De Puch G-Funk heeft geen ingebouwd slot. U zal dus apart een kettingslot moeten aanschaffen om zo uw hybride fiets te beveiligen.

  Voordelen

  9 versnellingen

  Anti-lek banden

  Nadelen

  Komt zonder standaard

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Sensa Superlite Disc 2017 Heren

  Meer informatie

  De Sensa Superlite Disc is een super alround heren hybride fiets die u vooral goed te gebruiken is tijdens toeren of trekkingtochten. Deze fiets is voorzien van hydraulische schijfremmen waarmee u in elke weersomstandigheid veilig kunt remmen. Met de 27 versnellingen kunt u binnen no time aankomen op elke plek. Het voordeel van de Sensa Superlite Disc zijn de hydraulische remmen waarmee u altijd veilig en gecontroleerd kunt afremmen. Een ander voordeel is dat u op de bagagedrager een kinderzitje kunt bevestigen. Een nadeel van deze fiets is dat de kettingkast half open is. kijkt u dus uit dat uw kleren niet vlekken. Nog een nadeel is dat u batterijen nodig heeft voor de verlichting. De Sensa Superlite Disc heeft een wielmaat van 28 inch en een licht alimunium frame. Met de 27 versnellingen kunt u weerstand bieden in haast elke situatie. Verder is hij voorzien van een bagaedrager waarop u wel een kinderzite kunt monteren. Ookis hij voorzien van hydraulische remmen en anti-slip pedalen.

  Voordelen

  27 versnellingen

  Anti-slip pedalen en banden

  Nadelen

  Heh bevat een half open kettingkast

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Gazelle Cityzen C8 2018 Heren

  Meer informatie

  De Gazelle Cityzen C8 is een sportieve heren hybride fiets die is uitgerust met 8 versnellingen, hydraulische schijfremmen en een Beltdrive riemaandrijving. De riemaandrijving is vergeleken met de kettingaandrijving onderhoudsvrij, lichter in gewicht en u ervaart daarmee ook minder weerstand. Het voordeel van de Gazelle Cityzen C8 is dat hij is uitgerust met een Beltdrive riemaandrijving. Dit is veel onderhouds vriendelijker en lichter dan een ketting. Nog een voordeel is dat u een kinderzitje kunt bevestigen op de bagagedrager. Een nadeel is dat de verlichting werkt met batterijen. De Gazelle Cityzen C8 heeft een wielmaat van 28 inch en een alimunium frame. Er kan een kinderzitje op de bagagedrager worden bevestigd. Verder is hij voorzien van hydraulische schijfremmen en anti- slip pedalen. Hij heeft verder een Beltdrive riemaandrijving en 8 versnellingen. De lampen worden verlicht door middel van batterijen.

  Voordelen

  8 versnellingen

  Het is onderhoudsarm

  Nadelen

  Kettingkast is niet volledig gesloten

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Gazelle Chamonix T27 2018 Heren

  Meer informatie

  De Gazelle Chamonix T27 kan zowel als stadsfiets en als toerfiets gebruikt worden. Met deze populaire hybride fiets haal je zeker het beste uit jezelf. De fiets heeft een vering in de voorvork en 27 versnellingen. Verder is hij uitgerust met een Easyfit bagagedrager, waaraan u de Yepp Maxi Easyfit kinderzitjes kunt bevestigen. Ook heeft hij een v-brake remsysteem. Het voordeel van de Gazelle Chamonix T27 is dat u een Yepp Maxi Easyfit kinderzitje kunt monteren aan de bagagedrager. Een nadeel van deze fiets is dat de kettingkast half open is, waardoor u extra voorzichtig moet zijn met uw kleren. De Gazelle Chamonix T27 heeft een wielmaat van 28 inch en een alimunium frame. Hijis uitgerust met 27 versnellingen en een v-brake remsysteem. Verder heeft hij een verende voorvork en kunt u op de bagagedrager een kinderzitje monteren.

  Voordelen

  27 versnellingen

  Anti-lek banden

  Nadelen

  Gereedschap gebruiken om stuurpen te verstellen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Gazelle Eclipse T24 LTD 125 Heren

  Meer informatie

  De Gazelle Eclipse T24 LTD 125 is speciaal ontworpen ter ere van 125 jaar Gazelle. Hij heeft een stijlvol en sportief design en is uitgerust met verende voorvork en zadelpen. Verder heeft hij 24 versnellingen en hydraulische velgremmen. Het voordeel van de Gazelle Eclipse T24 LTD 125 is dat hij is uitgerust met een verende voorvork en zadelpen. Een nadeel is dat u geen kinderzitje kunt bevestigen aan deze goede hybride fiets. De Gazelle Eclipse T24 LTD 125 heeft een wielmaat van 125 inch en een alimunium frame. Hij heeft een hydraulische velgrem en 24 versnellingen. Verder heeft hij een geveerde zadelpen en ‘headshock’. De verlichting is aan de voorkant aangesloten op de dynamo en aan de achterkant werkt hij met batterijen.

  Voordelen

  24 versnellingen

  Verstelbare stuurpen

  Nadelen

  Kinderzitje plaatsen is niet mogelijk

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste hybride fiets

De uit onze beste hybride fietsen test aangehaald hebben allemaal een alimunium frame, waardoor de fiets erg licht is. Sommige modellen, zoals de Batavus, hebben een double butted frame, waardoor de fiets nog lichter is. Hybride fietsen hebben versnellingen die al beginnen bij 7. De schakelsystemen van de aangehaaalde fietsen verschillen vaak wel. Ook zijn er verschillende remsystemen, zoals de hydraulische velgrem bij de Gazelle Eclipse T24 LTD 125. Als u graag wil toeren en uw kleintje wil meenemen, is het bij sommige modellen mogelijk een kinderzitje te monteren. Om comfortabeler te fietsen zijn veel modellen uitgerust met een verende voorvork en zadelpen. Ook hebben sommige modellen verhoogde velgen. Sommige modellen hebben een kettingkast die half open is, dus let u er bij het hybride fietsen op dat uw kleding niet vies wordt.

Wat is een hybride fiets?

Zoals eerder vermeld is een hybride fiets een combinatie tussen een stadsfiets en een sportfiets. Deze fietsen zijn dus geschikt om naar het werk te fietsen, maar ook om lange afstanden af te leggen op verschillende terreinen. Houdt u er bij het kopen van de beste hybride fiets rekening mee dat u de fiets ook op andere tereinen zult rijden. Of dat u lange afstanden kunt afleggen ermee. Aan de hand hiervan kunt u dan kiezen voor een fiets met een bepaald aantal versnellingen. Als u graag de kinderen meeneemt om te toeren is er de mogelijkheid om op bepaalde fietsen een kinderzitje te bevestigen. U moet wel kijken welke modellen die mogelijkheid bieden. Verder is het ook belangrijk te weten dat de hybride fietsen ook geschikt zijn om naar het werk te fietsen. Sommige modellen (met bagagedrager) hebben de optie om een fietstas eraan vast te zetten. Zo kunt u dan ook de kleine boodschappen meenemen op weg naar huis. Hybride fietsen hebben als belangrijkste kenmerk dat ze onderhoudsvrij en licht zijn door hun alimunium frame. Veel modellen hebben echter een open kettingkast. Als u vaak lange broeken of rokken aantrekt is het dus niet aangeraden om zo een model te dragen. Al met al zijn de hybride fietsen ideaal te gebruiken in combinatie met uw  sport en werk. Heeft u inmiddels eentje uitgekozen uit onze top 10 hybride fietsen lijst?

Bekijk ook onze andere pagina’s:

Welke hybride fiets is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over hybride fietsen?

De consumentenbond beste koop hybride fiets is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.