Hoofdkussen

Een goed hoofdkussen kopen draagt bij aan een goede nachtrust. Het beste hoofdkussen 2020 vind je hier.

Laatste update 5 mei 2023

 • Beste keuze

  Mikoala Hi4 Deluxe

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een goede slaaphouding mag niet ontbreken om voldoende rust te krijgen en daarbij ook nog geen klachten te ontwikkelen voor jouw rug en nek. Het is daarom niet vreemd dat de Mikoala Hi4 Deluxe + Body Pillow + kussensloop – Hoofdkussen en lichaamskussen zo favoriet is omdat het vormgegeven is dat bij het liggen niet alleen het hoofd, maar ook de schouders en de rug compleet worden ondersteund.

  Voordelen

  Goed hoofdkussen bij nekklachten

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  Swiss Boxkussen Set

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een goede kussen mag op geen enkel bed ontbreken en is de Swiss Boxkussen Set – Hoofdkussen – 50x60x10 cm – 2 stuks – Slaap Kussen een welkome aanvulling voor een ieder die van een goede rust wil genieten. De kussens met een afmeting van 50x60cm zijn gevuld met een speciaal kunststofvezel welke hun veerkracht blijven behouden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  Goed hoofdkussen bij nekklachten

 • Favoriete keuze

  Cinderella Classic

  Meer informatie
  Samenvatting

  Stof blijft een grote boosdoener die voor velen hun nachtrust totaal verstoort. Een kussen dat dus geen stofdeeltjes loslaat, is dus voor deze groep dus bepaald geen luxe en vinden ze in de Cinderella Classic – Hoofdkussen – Medium – Synthetisch – 60 x 70 cm dan ook een goede rustpartner.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Hoofdkussen 2020

Wie zoekt er nou niet naar zo een goed hoofdkussen bij het slapen gaan? De eisen welke er aan zo een hoofdkussen kopen worden gesteld kunnen wel sterk variëren, maar is het belangrijkste wel dat het comfort op een hoog niveau moet zijn. Dat betekent dat het lichaam, vooral het hoofd en de nek, optimaal ondersteunt dienen te worden bij het slapen. Dat is geen eenvoudige opgave en kan een verkeerd hoofdkussen kopen leiden tot ernstige slaapproblemen of spierpijnen.

Laat je dus verleiden om het beste hoofdkussens te koop uit te kiezen aan de hand van onze hoofdkussen top 10 en zo vele nachten slaapplezier te beleven.

Beste Hoofdkussen Top 10 | Best Geteste Hoofdkussen 2020

NaamStevigheid kussen Type slaper WasbaarMeer informatie
Mikoala Hi4 DeluxeMediumZij-slaperNee
Swiss Boxkussen SetMediumBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper Ja
Cinderella ClassicMediumZij-slaperJa
Luxe bamboeStevigBuik-slaper | Rug-slaper Nee
Lanaform Aqua PillowMediumBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper Ja
Figuretta Styletrend BambooStevigBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper Ja
Kapok HoofdkussenMediumZij-slaperNee
EcodownZachtBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaperJa
Cinderella HoofdkussenZachtBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper Ja
Van der Valk ecodownMediumBuik-slaper | Rug-slaper | Zij-slaper Ja
 • 1. Mikoala Hi4 Deluxe

  Meer informatie

  Een goede slaaphouding mag niet ontbreken om voldoende rust te krijgen en daarbij ook nog geen klachten te ontwikkelen voor jouw rug en nek. Het is daarom niet vreemd dat de Mikoala Hi4 Deluxe + Body Pillow + kussensloop – Hoofdkussen en lichaamskussen zo favoriet is omdat het vormgegeven is dat bij het liggen niet alleen het hoofd, maar ook de schouders en de rug compleet worden ondersteund. Het lichaamskussen is lang genoeg om voor elke lichaamslengte de ondersteuning te kunnen bieden. De flexibiliteit van zowel het hoofd- als lichaamskussen wordt bereikt dankzij het gebruik van nasatraag schuim welke ongeacht het aantal keren gebruikt toch zijn effectieve werking blijft behouden. De schoonmaak levert ook geen problemen op omdat de buitenhoezen vervaardigd uit katoen gewoon gewassen kunnen worden. Dat geldt ook voor de binnenhoezen. De handige draagtas waarin alles geleverd wordt, maakt het meenemen op bijvoorbeeld de vakantie geen probleem. Zo kan je waar dan ook blijven genieten van jouw Mikoala Hi4 Deluxe + Body Pillow + kussensloop – Hoofdkussen en lichaamskussen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Swiss Boxkussen Set

  Meer informatie

  Een goede kussen mag op geen enkel bed ontbreken en is de Swiss Boxkussen Set – Hoofdkussen – 50x60x10 cm – 2 stuks – Slaap Kussen een welkome aanvulling voor een ieder die van een goede rust wil genieten. De kussens met een afmeting van 50x60cm zijn gevuld met een speciaal kunststofvezel welke hun veerkracht blijven behouden. Ook is het materiaal ademend waardoor er geen ophoping van vocht plaats zal vinden. Dat is belangrijk omdat bij het slapen er relatief veel zweet vrijkomt. Om de hygiëne te waarborgen, is het kussen dan ook wasbaar en is er een ritssluiting aanwezig om eventueel de inhoud bij te vullen. Hierdoor kan het kussen geheel naar wens aangepast worden waardoor een stijve nek en schouders na een avondje slapen tot het verleden zullen behoren. Door te komen in een set van 2, zijn deze Swiss box kussens dan ook ideaal voor elk bed en is de buitenkant uitgevoerd in duurzaam katoen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Cinderella Classic

  Meer informatie

  Stof blijft een grote boosdoener die voor velen hun nachtrust totaal verstoort. Een kussen dat dus geen stofdeeltjes loslaat, is dus voor deze groep dus bepaald geen luxe en vinden ze in de Cinderella Classic – Hoofdkussen – Medium – Synthetisch – 60 x 70 cm dan ook een goede rustpartner. De vulling bestaat namelijk uit synthetische bolletjes die niet afbreken en samen met de 100% katoenen buitenzijde er wel voor zorgt dat zelfs bij het uitkloppen er geen enkele stofdeeltje vrijkomt. Schoonmaken van jouw kussens is nog nooit zo eenvoudig geweest omdat de Cinderella Classic – Hoofdkussen gewoon in de wasautomaat kan worden gezet en in de droogtrommel kan worden geplaatst. Je hoeft het kussen dan ook geen enkele dag te missen en zorgen de gebruikte materialen ervoor dat al het zweet dat vrijkomt bij het slapen gelijkmatig opgenomen en daarna weer ongemerkt afgegeven wordt. Na een nacht rust sta je dan ook gelijk fris op en zullen al jouw nekspieren helemaal ontspannen zijn. Ook een aanrader voor zij die al last hebben van klachten van hun nek.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Luxe bamboe traag schuim kussen set

  Meer informatie

  Van bamboe is al lang bekend dat het over vele bijzondere eigenschappen beschikt en heeft men daar ook gebruik van gemaakt bij de Luxe bamboe traag schuim kussen set van 2stuks. De bamboe zit verwerkt in de tijk en zorgt er niet alleen voor dat die stevig aanvoelt (meer ondersteuning dus), maar ook nog koel. De vochtregulerende werking is namelijk optimaal waardoor je nooit een benauwd gevoel zult krijgen. De vulling bestaat uit foam en is de combinatie met het stevig “omhulsel” met daarin de bamboe verwerkt, ideaal voor een optimale ondersteuning van de nek. Zelfs personen die al last hebben van hun nekspieren zullen na het gebruik gelijk merken wat voor een verlichting deze kussens te bieden hebben. De slaappositie maakt daarbij niet veel uit. Last van stof zal je er ook niet krijgen en is de buitenzijde vervaardigd uit duurzaam polyester. Het wassen dient met de hand te gebeuren en zijn met een lengte van 60cm per stuk, beide kussen geschikt voor elk bed.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Lanaform Aqua Pillow

  Meer informatie

  Een bijzonder manier om te mogen genieten van een ondersteunend kussen, komt in de vorm van de Lanaform Aqua Pillow – Waterkussen – 50 x 70 cm. Zoals de naam het al doet vermoeden, gaat het hier om een kussen welke gevuld moet worden met water. Dat doe je lekker zelf en bepaal je daarmee de mate van ondersteuning welke het zal bieden. Tussen de 2 en 5L water kan er gevuld worden in het kussen en zal de pasvorm altijd ideaal zijn. Het water past zich namelijk probleemloos aan en worden alle contouren van jouw hoofd en nek meegenomen. De watervulling laat het kussen bovendien lekker koel aanvoelen en hoef jij je geen zorgen te maken dat er sprake zal zijn van lekkages. De combinatie van katoen en polyester is stevig genoeg voor elk gebruik en kan het kussen met de hand worden gewassen. Er is ook een ruime fabrieksgarantie van 2 jaar aan het kussen verbonden en is dat meer bewijs dat het hier gaat om een kwaliteitsproduct.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Figuretta Styletrend Bamboo

  Meer informatie

  Bij de aanschaf van een hoofdkussen is het belangrijk dat bij het slapen geen overbodige druk wordt gelegd op het hoofd en de nekspieren. Het kussen zal zich dus aan moeten passen aan niet alleen het gewicht, maar ook de slaaphouding. Gebruik van speciale materialen zal dus niet achterwege moeten blijven en wordt er ook gebruik gemaakt van bamboe. De Figuretta Styletrend Bamboo – Hoofdkussen – 50x60cmbevat vezels van bamboe die een uniek stevig gevoel geven, maar ook een goede ventilatie. Het kussen voelt daarom altijd koel aan, ook na een hele nacht erop gelegen te hebben. De vulling bestaat uit een speciaal schuim dat zich moeiteloos aan kan passen om vervolgens weer even snel terug te gaan naar haar oude stand. De Figuretta Styletrend Bamboo – Hoofdkussen – 50x60cm gaat dus lekker lang mee en dient wel voorzichtig met de hand gewassen te worden. De anti-allergische werking maakt dit kussen ook geschikt voor zij die niet zo goed tegen stof kunnen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Kapok Hoofdkussen

  Meer informatie

  Belangrijk voor een hoofdkussen is, dat de mate waarop het hoofd wordt ondersteunt, aan te passen is. Niet ieders preferenties zijn er namelijk hetzelfde en is het voor de producent van zo een kussen dus niet goed mogelijk om een ieder tevreden te stellen. Door echter de mogelijkheid te bieden om door de vulling aan te passen zoals bij de Kapok Hoofdkussen – 100% Javaanse Kapok – 60×70 cm (+ D’Orveige Moltonsloop), zal een ieder de ideale ondersteuning zelf kunnen bepalen. De speciale vulling bestaande Javaanse kapok is niet alleen volledig natuurlijk, maar beschikt over de eigenschap om goed te ventileren. Dat betekent een koele kussen te allen tijde en wordt er ook prima omgegaan met al het zweet dat tijdens het slapen vrijkomt. De rest van de Kapok Hoofdkussen – 100% Javaanse Kapok is uitgevoerd in stevig katoen en biedt de hele combinatie geen kans aan ongediertes als stofmijten om zich te kunnen vestigen. Bij aankoop van deze hoofdkussen wordt er bovendien nog een hoes erbij geleverd om de kussen niet alleen te beschermen, maar ook schoon te houden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Ecodown

  Meer informatie

  De vulling welke gebruikt wordt voor een kussen, bepaalt in grote mate de wijze waarop het comfort zal bieden. Niet alleen het comfort, maar ook de hygiene speelt een rol daarbij en is de synthetische Ecodown vulling van de Ecodown – Hoofdkussen – Zacht – Synthetisch – 60 x 70 cm daarom ook moeiteloos wasbaar. Dat geldt trouwens voor de hele kussen en mag dat alles in de wasautomaat gebeuren. Het drogen gaat ook snel en beschik je over een mum van een tijd weer over een schone anti-allergenen kussen. De speciale vulling bootst zo veel als mogelijk de werking van dons na en garandeerd dat dus een goed rust. Ook met alle zweet welke tijdens het slapen vrijkomt weet de synthetische vulling wel raad. Natuurlijk biedt het ook de nodige ondersteuning welke van een Ecodown wordt verwacht.

  Na lang erop te hebben gelegen, zal het kussen altijd zijn oorspronkelijke stand terug krijgen. Gecombineerd met de katoenen tijk, staat dat garant voor het lang kunnen gebruiken van de kussen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Cinderella Hoofdkussen New Classic

  Meer informatie

  Er zijn verschillende manieren waarop er ondersteuning gegeven kan worden middels een hoofdkussen en gebeurt dat in de meeste gevallen door de stevigheid van het gebruikte vulsel aan te passen. De Cinderella Hoofdkussen New Classic – Medium/Soft – Vormvast – 60×70 cm pakt dat wat anders aan en is er een tussenschot aanwezig. Dat zorgt ervoor dat bij het liggen erop er niet te veel spreiding van de thermosoft vezels plaats gaat vinden. De kussen blijft dus stevig aanvoelen en is dat goed om ondersteunend te werken naar de nek en het hoofd. Ondanks deze speciale optie, zijn er maar het liefst 6 verschillende uitvoeringen van de Cinderella Hoofdkussen New Classic te vinden, elk met hun eigen aparte wijze van comfort. Het tussenschot zorgt er ook voor dat de hele kussen, dus ook bij de uiteindes, dezelfde ondersteunig biedt, ongeacht de slaappositie. De hele kussen is trouwens wasbaar waarbij het drogen in de trommel ook geen probleem op zal leveren. De katoenen tijk is behandeld om geen stof vrij te laten (anti-allergenen).

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Set van 2 Hotel hoofdkussen Van der Valk ecodown

  Meer informatie

  Een goede (nacht) rust wil een ieder wel en hangt dat voor een groot deel af van de eigenschappen van het gebruikt hoofdkussen. Die dient zacht aan te voelen om heerlijk weg te dromen, maar tegelijk ook ondersteunend genoeg naar het hoofd en de nek. De kans is anders wel groot aanwezig dat je met pijnlijke spieren op zal staan. Er gaat dus nogal wat schuil achter elke “succesvolle”kussen en bij de Set van 2 Hotel hoofdkussen Van der Valk ecodown 60x70cm, dat wel de ecodown vulling. Deze is volledig synthetisch en biedt, ongeacht de slaappositie, altijd voldoende steun. De doorlating van lucht is ook dankzij het katoenen tijk ook dik in orde en zorgt dit ervoor dat er zich nooit vocht zal gaan ophopen. Ook stof komt er niet vrij en kan de hele kussen gewoon in de was worden gestopt. Zoveel gemak en comfort in een kussen is wel handig. De kussens bieden trouwens hetzelfde comfortniveau als het slapen in een Van der Valk hotel!

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste hoofdkussen

Met zoveel keuzemogelijkheden voor hoofdkussens, valt er dus geen excuus meer te bedenken om geen goede nachtrust te hebben. Iedereen heeft de vrijheid om te kiezen voor een synthetische vulling of juist eentje met natuurvezels zoals de Kapok Hoofdkussen – 100% Javaanse Kapok – 60×70 cm (+ D’Orveige Moltonsloop). Verwerkt in de tijk kan er zich ook bamboe bevinden en geven de Figuretta Styletrend Bamboo – Hoofdkussen – 50x60cm en Luxe bamboe traag schuim kussen set van 2stuks een uniek ondersteunend gevoel gecombineerd met een verkoelende werking op het hoofd. Koel is ook de Lanaform Aqua Pillow – Waterkussen – 50 x 70 cm die met water kan worden gevuld. De pasvorm zal dus altijd ideaal zijn en kan de mate van ondersteuning worden bepaald aan de hand van de hoeveelheid water welke er gevuld is. Voor het schoonkrijgen kunnen de meeste kussens gewoon in het was worden gedaan terwijl bij anderen het wel aangeraden is om eerst de vulling te verwijderen. Personen die last hebben van een stof allergie, zullen zich zeker comfortabel voelen met de Set van 2 Hotel hoofdkussen Van der Valk ecodown 60x70cm, Cinderella Hoofdkussen New Classic – Medium/Soft – Vormvast – 60×70 cm en de meeste anderen die allemaal vervaardigd zijn uit synthetische materialen. Welke kussen uit onze top 10 hoofdkussen review heeft u gekozen?

De vulling speelt een belangrijke rol

Voorbij is de tijd dat men gebruik maakte van veren om het kussen lekker luchtig te houden en wordt er nu in bijna alle gevallen gebruik gemaakt van synthetische stoffen. Het voordeel daarvan is, dat de veerkracht behouden blijft, ook na vele nachten op zo een kussen geslapen te hebben. Dat is wel prettig omdat op zo een manier het kussen lang mee zal gaan. Een ieder die eenmaal het juiste kussen gevonden heeft, weet als geen ander hoe het aanvoelt wanneer je een dagje weer op zoek zal moeten gaan naar een vervanger. Ook het wassen van een kussen met een synthetische vulling levert geen problemen op en geldt dat ook voor het drogen. Kussens met synthetische vullingen zijn dus favoriet in vooral hotels, maar ook gewoon thuis in de kamer. Deze vullingen kunnen namelijk ook goed om met al het zweet dat vrijkomt tijdens het slapen.

Ook vullingen bestaande uit natuurvezels worden gebruikt en beschikken deze de eigenschap dat ze het kussen koel kunnen houden, mede door de goed ventilerende eigenschappen welke ze bezitten. De kussens voelen met zo een type vulling ook steviger aan en bieden zo meer ondersteuning.

Stofvrij is toch altijd het beste

Omdat zo een kussen nu eenmaal veel wordt gebruikt, is het niet alleen belangrijk dat het eenvoudig te wassen is, maar dat de gebruikte materialen geen stoffen vrijlaten welke van invloed zijn op personen die allergisch ertegen zijn. Zo een anti-allergenen kussen is ook aan te raden voor kinderen en personen die over huisdieren beschikken. De tijk houdt alles bij elkaar en wordt meestal uit stevig katoen vervaardig. Omdat het beste hoofdkussen over een rits beschikken om de vulling te verwijderen, kan de tijk apart worden gewassen. Met de hygiëne van zo een kussen mag het dus niet mis lopen en is het altijd beter wanneer je er een kussensloop omheen doet. Dezelfde ritssluiting maakt het voor deze kussens ook mogelijk om de hoeveelheid van de vulling aan te passen en zo de mate van steun welke het kussen biedt, aan te passen.

Wat is het beste hoofdkussen?

Om nou echt te zeggen wat is het beste hoofdkussen, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope hoofdkussen terwijl andere gewoon het beste hoofdkussen zijslaper kopen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 hoofdkussens samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over hoofdkussens?

De consumentenbond beste koop hoofdkussen is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.