Selecteer een pagina

Als je van plan bent in de wereld van Bitcoin te duiken, dan heb je een goede hardware wallet nodig. De eerste stap is om natuurlijk een bitcoin kopen, maar daarna komt het beveiligen aan de orde. Een hardware wallet is de meest veilige bitcoin wallet. Het kan gemakkelijk op je computer aangesloten worden. Meestal via USB of een ander apparaat. Als je dat gedaan hebt kan je een bitcoin wallet erop installeren.

Op zo een wallet kun je veilig al je bitcoins bewaren, verzenden en ontvangen. Het is heel eenvoudig in gebruik en is net zo veilig als cold storage. Je mag het ook voor andere crytpocurrencies gebruiken. Er zijn een aantal van deze hardware wallets te koop, maar je wilt natuurlijk voor de beste van de beste gaan. Hier volgen enkele hardwallets die momenteel populair zijn:

  1. Ledger Nano S

Je zult deze vaak tegenkomen als je op zoek gaat naar een goede hardware wallet. Het lijkt op een opvouwbare flashdrive. Je moet het via een USB kabel met je PC verbinden. Je mag ook andere cryptocurrencies erop plaatsen. Het is vrijwel onmogelijk om te hacken en is ook goed beschermt tegen antivirussen. Daarnaast bezit het over een back-up ‘seed key’ die je bitcoins kan herstellen. Nog een voordeel ervan, is dat het niet duur is.

Het komt met een gebruiksvriendelijke OLED interface en heeft twee knoppen aan de zijkant om de interface te navigeren. Het is één van de beste hardwallets op de markt.

nano ledger s kopen

  1. Trezor

De Trezor bitcoin wallet is ’s werelds eerste veilige bitcoin wallet en is nog steeds één van de beste.

De Trezor wallet is heel eenvoudig in gebruik. Het doel ervan is om privé-sleutels op te slaan en transacties offline af te sluiten. Je hoeft jezelf alleen even met een duurzame token te verifiëren om je currency erin op te slaan. Deze token kan ook als beveiligingssleutel gebruikt worden voor het nieuwe U2F-verificatieproces. Ook deze wallet komt met een ‘seed key’ die goed te pas kan komen wanneer je je wallet verloren hebt of wanneer het beschadigt is.

Het lijkt op een kleine calculator met een OLED scherm. Het is ook mogelijk om andere cryptocurrencies erop te plaatsen.

trezor wallet kopen

  1. Keepkey

Keepkey is een simpele hardware wallet die, omdat het 100% open source firmware heeft, op diverse PC, MAC, Linux en Android apparaten gebruikt kan worden.

Het beschermt je bitcoins tegen hackers. Ook beweren ze tegen virussen en malware te kunnen, omdat ze een ander operating systeem dan je huiscomputer of PC hebben. Het is mogelijk om veranderingen aan te brengen aan hun firmware om dan je eigen firmware te creëren. Het komt ook met een back-up ‘seed key’ en kan momenteel 6 cryptocurrencies accommoderen.

Men zou misschien eerder voor de andere 2 willen kiezen, omdat die bewezen zijn veilig te zijn. Ook is de Keepkey wallet groter vergeleken met de andere wallets en een beetje vervelend om met je mee te dragen. Toch is het één van de duurdere hardwallets op de markt.

Als je één van deze wallets kiest, dan kun je er verzekerd van zijn dat je bitcoins goed beschermt zullen zijn. Er zijn natuurlijk meer hardware wallets waaruit je zou kunnen kiezen, maar met deze 3 zal het zeker niet mis gaan.

Keepkey wallet

Hoe zit het met Bitcoin exchanges?

Een bitcoin exchange is om bitcoins te kopen, het hier laten staan is niet de meest veilige optie. Omdat je niet over de keys beschikt, dit betekent dat als een exchange gehackt wordt, je in feite alles kwijt kunt zijn. Daarom is het bewaren op een hardware bitcoin wallet een veiligere optie. Tegenwoordig ondersteunen de bovenstaande hardware wallets ook steeds meer cryptocurrencies. Het beveiligen kan dus steeds eenvoudiger. Andere opties zijn ook gewone desktop of mobiele wallets, maar ook dit zijn niet de best beveiligde opties om je bitcoins en andere cryptocoins te bewaren. Indien je ze echt goed bewaard wilt hebben, offline, dan is het meest verstandig om te kiezen voor een hardware wallet.