Hardloopschoenen

De juiste hardloopschoenen zorgen ervoor dat je na een jog geen pijnlijke voeten nahoudt. Ontdek hier de beste hardloopschoenen voor heren en dames.

Laatste update 18 april 2023

 • Beste keuze

  Nike Air Zoom Pegasus | Beste hardloopschoenen voor heren

  Meer informatie
  Samenvatting

  De naam op zich is al pakkend en is dat ook in het ontwerp terug te vinden. Met de vloeiende lijnen en kleuren die in elkaar overgaan, is het een schoen die bij voorkeur past bij degenen die graag niet al te veel willen opvallen.

  Voordelen

  Nadelen

 • Beste prijsklasse

  Nike W Dualtone Racer | Beste hardloopschoenen voor heren

  Meer informatie
  Samenvatting

  Speciaal voor dames is de Nike W Dualtone Racer en is het een lichte schoen die tijdens het oefenen nauwelijks te voelen is, maar desondanks zijn werk naar behoren doet. Dat is immers de bedoeling van zo een hardloopschoen en zijn de zolen ook uitgevoerd van rubber welke de nodige demping verricht.

  Voordelen

  Nadelen

 • Favoriete keuze

  New Balance Sneakers

  Meer informatie
  Samenvatting

  Niet bij elke hardloopschoen dient er gelijk gedacht te worden aan het moeten aanschaffen van eentje om er speciaal mee elke dag een rondje te gaan rennen. Het comfort dat zulke schoenen te bieden hebben zorgt er ook voor dat bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden het gedragen kan worden.

  Voordelen

  Nadelen

Hardloopschoenen

Nieuwe hardloopschoenen kopen? Dan zit je hier goed. Wie kan er niet zonder een nieuw paar schoenen elk jaar dankzij al het hardlopen. Wij hebben vele hardloopschoenen uitgebreid getest waardoor je hier een top 10 lijst van de verschillende hardloopschoenen voor heren en dames vindt. Zo vindt je verschillende modellen hier welke zijn getest, zodat jij kan kiezen voor goede en kwalitatieve hardloopschoenen. Ontdek hier daarom de beste hardloopschoenen voor heren en dames, van alle top merken zoals Asics, Nike, Under Armour en New Balance. Naast dat het hardloopschoenen zijn van top merken zijn welke wij reviewen, zijn het vaak ook aanbiedingen of sales.

Beste hardloopschoenen heren & Dames | Top 10

NaamGeslachtSchoenmaat SeizoenMeer informatie
Nike Air Zoom PegasusMannen40,5Zomer
Nike W Dualtone RacerVrouwen41Alle seizoenen
New Balance SneakersMannen45Lente/Zomer
Under Armour RapidMannen42,5Lente/Zomer
Under Armor HOVR Sonic NCMannen44Lente/Zomer
Under Armour RapidMannen45Lente/Zomer
Asics Gel-Nimbus 20Mannen42,5Lente/Zomer
Asics Gel Foundation 12Vrouwen39,5Alle seizoenen
Under Armour RapidMannen42Lente/Zomer
Under Armour HOVR Sonic NCMannen43Lente/Zomer
 • 1. Nike Air Zoom Pegasus

  Meer informatie

  De naam op zich is al pakkend en is dat ook in het ontwerp terug te vinden. Met de vloeiende lijnen en kleuren die in elkaar overgaan, is het een schoen die bij voorkeur past bij degenen die graag niet al te veel willen opvallen. Laat het bescheiden uiterlijk je echter niet misleiden en zit de schoen zodanig in elkaar dat onder alle omstandigheden de juiste steun gegeven wordt. Het merk staat garant voor een topkwaliteit en zal de Nike Air Zoom Pegasus bij een goed onderhoud lang meegaan. Het zijn de meest populaire Nike hardloopschoenen.

  De Pegasus kan door een ieder gedragen worden

  Met het uniseks ontwerp is de Pegasus geschikt voor een breed publiek en maakt dat de keuze nog eenvoudiger. Het gaat om een ontwerp waar er veel rekening gehouden is met de hygiëne en zijn de zolen daarom uitneembaar. Eventueel kunnen de zolen ook apart worden vervangen. Tijdens het sporten is een goede ventilatie van groot belang en zorgen de vele openingen aan de zijkanten ervoor dat jouw voeten het nooit benauwd zullen krijgen. Vervaardigd uit polyester, zijn de schoenen ook nog bestand tegen alle invloeden van buitenaf, vooral stof en water. De schoonmaak kan ook eenvoudig plaatsvindt en kan de schoen prima elke dag gedragen worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Nike W Dualtone Racer

  Meer informatie

  Speciaal voor dames is de Nike W Dualtone Racer en is het een lichte schoen die tijdens het oefenen nauwelijks te voelen is, maar desondanks zijn werk naar behoren doet. Dat is immers de bedoeling van zo een hardloopschoen en zijn de zolen ook uitgevoerd van rubber welke de nodige demping verricht. Ook het ademend textiel waar de bovenzijde uit vervaardigd is, heeft een grote invloed op het comfort van de Dualtone Racer.

  Een goede pasvorm is gegarandeerd

  Omdat Nike nu eenmaal bekend staat om schoenen die altijd passend zitten, zal bij de Dualtone Racer daar ook zeker sprake van zijn. De leverbare maten zijn gangbaar voor wat er gevraagd wordt van het groot publiek. De prijs is ook laag gehouden om de bereikbaarheid te vergroten. Er is gebruik gemaakt van een slimme constructie voor de binnenzool waarbij tijdens het hardlopen er sprake is van voldoende demping. Dat zorgt voor behoudt vanm jouw energie en kan tijdens het sporten het tempo zp langer bijgehouden worden. met het onderhoudt zit het helemaal in orde dankzij de stevige constructie en is het gewicht ook zo laag als mogelijk gehouden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. New Balance Sneakers

  Meer informatie

  Niet bij elke hardloopschoen dient er gelijk gedacht te worden aan het moeten aanschaffen van eentje om er speciaal mee elke dag een rondje te gaan rennen. Het comfort dat zulke schoenen te bieden hebben zorgt er ook voor dat bij het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden het gedragen kan worden. Een veelzijdigheid welke bij de New Balance Sneakers zijn te vinden en is daarbij het ontwerp van de schoen eenvoudig ogend gehouden. Onopvallend zou je haast zeggen, maar zorgt de lichtgroene rand aan de onderzijde van de zool ervoor dat er toch wel een modern tintje aan kleeft.

  Het comfort wordt vergroot doordat de bovenkant uitgevoerd is in stof en de voeten dus in alle comfort hun werk kunnen doen. De zool is uitgevoerd in duurzaam rubber welke niet alleen een goede demping verzorgt, maar ook bestand is tegen alle invloeden die je nu tijdens het hardlopen zal tegenkomen.

  De grijze kleur is goed te combineren met de overige kleding en zijn de New Balance Sneakers behalve voor het hardlopen ook te gebruiken voor andere activiteiten. Het zijn de meest populaire New Balance hardloopschoenen van dit moment.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Under Armour Rapid Hardloopschoenen

  Meer informatie

  Een klinkende naam op het gebied van hardloopschoenen is Under Armour zeker wel en is de zorg die ze besteden aan hun schoenen duidelijk te zien bij de Under Armour Rapid. De gebruikte materialen zorgen voor een laag gewicht en zal je er zelfs na de hele dag gedragen te hebben, er geen vermoeide voeten van krijgen. De Under Armour Rapid kan daarom ook prima gedragen worden bij andere bezigheden waar de voeten ook de hele dag door wat steun kunnen gebruiken. er zijn aan de voor- en achterzijde van de zool speciale nopjes geplaatst welke voor een optimale grip zorgen en geeft dat een zelfverzekerd gevoel bij niet alleen het hardlopen, maar ook gewoon het uitvoeren van alledaagse werkzaamheden.

  Opvallend aan dit model zijn de vele openingen aan de zij- en voorkant. Deze geven de schoen een apart uiterlijk en zorgen voor de ventilatie. Na een lange training zullen de voeten dus nooit zweterig aanvoelen. Het gewicht is met 660g aan de lage kant en worden er geen spieren hierdoor overbelast.  Velen kiezen voor deze schoen, het zijn één van de meest populaire Under Armour hardloopschoenen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Under Armor HOVR Sonic NC

  Meer informatie

  Tijdens het hardlopen, gaat er nogal wat energie verloren en zou het wel prettig zijn wanneer een deel daarvan teruggekregen zou worden. Aan deze wens is er zeker wel gedacht door het ontwerpteam van Under Armour. De zool is vervaardigd uit een speciaal verend materiaal welke een deel van de energie die er bij elke stap vrijkomt teruggeeft. Dat zorgt voor een buitengewoon licht gevoel bij het lopen en een langere endurance. Ideaal dus voor personen die lange afstanden af willen leggen of de hele dag door aan het lopen zijn.Het materiaal behoudt trouwens ook zijn flexibiliteit en blijft de schoen zijn effectieve werking behouden.

  De rest van de schoen is ook uit flexibel materiaal vervaardigd

  Om te garanderen dat niet alleen de dempende werking helemaal in orde is, maar ook het gewicht zich aan de lage kant bevindt, is er gekozen voor materialen die sterk genoeg zijn om er vele kilometers moeiteloos mee af te leggen en tegelijk ook zo licht zijn dat je nauwelijks merkt schoeisel aan te hebben.  De kans op zweetvoeten wordt sterk gereduceerd met behulp van de vele ontluchtingsgaten aan de zijkanten en kunnen de binnenzolen natuurlijk gewoon verwijderd worden voor een wasbeurt.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Under Armour Rapid

  Meer informatie

  Met een sportief uiterlijk en een modern ontwerp, mogen de Under Armour Rapid Hardloopschoenen eigenlijk in geen enkele verzameling ontbreken, vooral wanneer het aankomt op sportgebied. Het wordt allemaal nog aantrekkelijker gemaakt door de groene kleur die veel combinaties mogelijk maakt. Zo een hardloopschoen schaf je immers niet aan om alleen maar aan te doen in een enkele combinatie, maar moet het een ruim aantal mogelijkheden bieden. Over het gewicht valt er niets op te merken en zorgen de combinatie van synthetisch materiaal en textiel er wel voor. Deze materialen maken de Under Armour Rapid Hardloopschoenen ook eenvoudig om schoon te maken en zijn ze goed bestand tegen de vele invloeden van buitenaf zoals water en vuil.

  Er zijn extra nopjes aanwezig

  Om ervoor te zorgen dat je letterlijk stevig in jouw schoenen zal staan bij het hardlopen, is de zool van de Under Armour Rapid Hardloopschoenen uitgerust met extra nopjes. Deze doen geen afbraak aan het loopcomfort en zorgen de dubbeluitgevoerde zolen daar wel voor. De binnenste haal je gewoon eruit en zorgen de vele ventilatieopeningen aan de zij- en voorkant ervoor dat jouw voeten het nooit benauwd zullen krijgen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Asics Gel-Nimbus 20

  Meer informatie

  Met alle merken hardloopschoenen die er te vinden zijn, is het niet vreemd dat de schoenen van Asics toch nog grote bekendheid genieten. Het heeft allemaal te maken met de unieke vormgeving welke deze schoenen gelijk herkenbaar maakt en is het niet alleen deze eigenschap welke deze schoenen zo gewild maken. Al bij het dragen merk je gelijk op dat het gewicht aan de lage kant gehouden is en wordt het comfort vergroot door de verstevigde hielen die in staat zijn een sterk dempende werking te geven tijdens het lopen. Een speciale constructie bestaande uit verend materiaal biedt ook genoeg steun. Dat is de reden waarom veel kiezen voor deze Asics hardloopschoenen.

  De rest van de schoen zit ook comfortabel in elkaar

  Niet alleen de hielen, maar ook de rest van de schoen legt jouw voeten in de watjes met het FluidRide systeem en een tussenzool vervaardigd uit FlyteFoam. De demping geschiedt bij de hielen en de voorvoeten. Na een lange dag of intensieve training met de Asics Gel-Nimbus 20 Hardloopschoenen Heren zal je dus geen last hebben van vermoeide voeten en gelijk weer fris zijn voor de volgende dag.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Asics Gel Foundation 12

  Meer informatie

  Het beoefenen van sport is voor een ieder weggelegd en moeten die ook over de nodige attributen beschikken. Dat houdt in dat ook voor wat zwaardere personen er hardloopschoenen aanwezig moeten zijn en zeker over alle comfort beschikken die ook van alle andere modellen wordt geboden. De Asics Gel Foundation 12 is speciaal ontworpen met dit doel op oog en wordt de dempende werking van de zolen bereikt door gebruik te maken van stevig rubber. Bovendien gaat het hier om een antipronatie schoen wat inhoudt dat de hielen extra verstevigd zijn en de binnenzool wat stugger is uitgevoerd.

  Dat heeft geen invloed op het comfort

  De Asics Gel Foundation 12 zit echter zodanig in elkaar dat er op geen enkel moment sprake is van een niet comfortabele pasvorm. De stevige zolen gecombineerd met de licht uitrekbare bovenzijde, zorgen dat elke voet optimaal ondersteund wordt en zelfs na lang in gebruik te zijn geweest, toch nog hun werking te behouden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Under Armour Rapid

  Meer informatie

  Eenvoud siert de mens en is het aan de Under Armour Rapid Hardloopschoenen haast niet te zien dat ze zo comfortabel zijn bij niet alleen het beoefenen van verschillende sporten, maar ook alledaagse activiteiten. Zo een hardloopschoen kan namelijk ook prima gedragen worden bij tal van informele gelegenheden zoals het gaan halen van de boodschappen of op bezoek bij familie. De kleur zorgt er ook nog voor dat er veel combinatiemogelijkheden zijn. De uiterlijke eenvoud verbergt echter een constructie bestaande uit twee zolen (een inleg- en tussenzool) en bevinden zich aan de buitenzijde extra nopjes die ervoor zorgen dat je niet eenvoudig jouw grip tijdens het lopen of rennen kwijt zal raken.

  Uitermate geschikt voor de warme maanden

  Met open ontwerp waarbij er een groot aantal ventilatieopeningen aanwezig zijn, is de Under Armour Rapid Hardloopschoenen geschikt voor de iets warmere maanden. Het materiaal is ook van hoge kwaliteit en garandeert een lange levensduur van de schoen. Zelfs bij intensieve trainingssessies zal de schoen zijn pasvorm behouden en zal de veerkracht van de zolen niet afnemen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Under Armour HOVR Sonic NC

  Meer informatie

  Weer zo een noviteit van Under Armour, de HOVR Sonic NC Hardloopschoenen en wordt er gebruik gemaakt van de unieke UA HOVR®-technologie. Het gaat hierbij om een speciaal constructie waarbij het materiaal in een ruitvormig patroon in elkaar is gezet. Dit zorgt ervoor dat bij het indrukken een deel van de energie weer terug wordt gegeven. Tijdens het lopen of rennen, wordt dus vrij efficiënt omgegaan met de vrijgekomen energie en gaat een groot deel daarvan weer terug naar de voeten in de vorm van het terugveren van het materiaal. Opmerkelijke prestaties zullen dus niet uitblijven en zullen niet alleen beginners, maar ook professionals kunnen genieten van dit voordeel.

  Door gebruik te maken van materialen van de hoogste kwaliteit, is het gegarandeerd dat alle verende delen hun werking zullen behouden, ook na vele kilometers hardlopen. De slijtvaste zolen zorgen voor een lange levensduur en mag de Under Armour HOVR Sonic NC met zijn sportief uiterlijk wel degelijk gezien worden. ook om eens een keertje aan te doen bij het halen van de boodschappen of een dagje stappen, is dus geen slecht idee met deze prachtig ogende hardloopschoenen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste hardloopschoenen

De topmerken welke allemaal te vinden zijn, zorgen voor hardloopschoenen van de hoogste kwaliteit. Je kunt er dus gerust grote afstanden mee af leggen en zorgen de slijtvaste zolen ervoor dat je er nog lang van zal kunnen genieten. Hoe lager het gewicht, des te beter is het voor de voeten en mogen de Under Armour Rapid en de Asics Gel-Nimbus 20 zich onder de toppers op dat gebied rekenen. Ondersteuning van de hielen is primair om blessures te voorkomen en beschikt de Nike W Dualtone Racer over speciale constructie om op dat punt extra aandacht te geven. Van een prima ondersteuning van de voet is er bij alle bovenstaande merken zeker wel sprake en biedt de Asics Gel Foundation 12 ook voor zij die wat zwaarder wegen een prima steun.

Besparing van energie wordt bij de Under Armour HOVR Sonic NC verkregen met behulp van een sterk verende zool welke bij elke stap de voet letterlijk een duwtje zal geven. Met alle eigenschappen waar de beste hardloopschoenen over beschikken, is het duidelijk dat er vele mogelijkheden voorhanden liggen en zijn de schoenen ook geschikt om aan te doen bij het uitvoeren van jouw dagelijkse werkzaamheden of zelfs bij stappen. Het prachtig uiterlijk van deze schoenen helpt daarbij een aardig handje mee. Hopelijk hebben we u een beetje kunnen helpen met onze top 10 hardloopschoenen review?

Hoe zit zo een hardloopschoen dan in elkaar?

Omdat een hardloopschoen nu eenmaal erop berekend moet zijn om bij het beoefenen van de sport de nodige ondersteuning te bieden, is het vervaardigd uit materialen die niet alleen flexibel genoeg zijn, maar ook stevig zijn. Bij het hardlopen, komen er immers vrij grote krachten vrij en zal een schoen die niet met de juiste materialen vervaardigd is ook niet in staat zijn om lang in tact te blijven. Naast de gebruikte materialen, is ook voor het in elkaar zetten de nodige ervaring vereist. Het lijmen en eventueel dichtzomen, is geen eenvoudige taak en is het niet voor niets dat er alleen maar voor topmerken gekozen wordt bij het uitoefenen van de sport. Indien de pasvorm niet goed afgestemd is, zal bij langdurig gebruik merkbaar zijn dat er zich problemen met de voetzolen of de spieren zich zullen voordoen. Tijd dus voor een goede hardloopschoen en zijn bij 10beste.com een heleboel te vinden.

De beste schoen voor hardlopen vinden 

Er zijn veel modellen en merken waar er uit gekozen kan worden en is er voor ieders smaak wel eentje te vinden. Verschillende kleuren of aparte designs? Het is allemaal wel mogelijk bij hardloopschoenen. Wie er dus bij het uitoefenen van de sport goed eruit wil zien, kan bij altijd een passend model vinden. Bij de aankoop is het belangrijk erop te letten dat de maat wel de juiste is en de gebruikte stof wel bestand is tegen water. Voor de ventilatie zijn er trouwens bij elke hardloopschoen een aantal openingen te vinden die het uiterlijk van de schoen mede helpen te bepalen. Na een lange oefening of na een tijdje gedragen te hebben, zullen de voeten niet plakkerig aanvoelen en worden ook nare luchtjes voorkomen. Om de hygiene te bevorderen zijn de binnenzolen altijd uitneembaar. Met een goed onderhoudt zal de gemiddelde hardloopschoen dan ook lang mee gaan en dient bij het selecteren dan ook kritisch naar alle bovengenoemde eigenschappen gekeken te worden.

Welke hardloopschoen is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over hardloopschoenen?

De consumentenbond beste koop hardloopschoen is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.