Hangmat

Niets is prettiger dan van de zon genieten in een goede hangmat. Wat de beste hangmat te koop is in 2023, vind je hier in deze koopgids.

Laatste update 18 april 2023

 • Beste keuze

  MoreThanHip SINGLE hangmat

  Meer informatie
  Samenvatting

  Op de lijst met de top 5 beste hangmatten is het eerste product de MoreThanHip een persoons hangmat. Deze hangmat heeft een afmeting van 260x145cm en het is geschikt voor één persoon met een maximaal lichaamsgewicht van 180kg.

  Voordelen

  Goed materiaal

  Duurzaam

  Licht gewicht

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  TecTake - XXL Hangmat hangstoel

  Meer informatie
  Samenvatting

  Als tweede op de lijst van de top 5 beste hangmatten ziet u de TecTake – XXL Hangstoel Hangmat. Deze hangmat is geschikt voor de tuin, terras, balkon, voor het woon of kinderkamer, voor wanneer u lekker wilt relaxen en ontspannen of voor wanneer u de kinderkamer spannender wilt maken voor uw zoon of dochter.

  Voordelen

  Kwaliteit

  Duurzaam

  Ruimtebesparend

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Bo-Garden Hangmat Rumba Haze

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het derde product op de lijst van de top 5 beste hangmatten is de Bo-Garden Rumba Haze Hangmat die gemaakt is van katoen of polyester. Alle hangmatten hebben hun eigen design. Zo is de Bo-Garden hangmat zodanig gemaakt dat je hem gewoon kan ophangen door zijn bevestiging of je kun hem aan een hangmatstandaard plaatsen.

  Voordelen

  Duurzaam

  Comfortabel

  Handig in gebruik

  Nadelen

  Geen

Beste Hangmat 2023

Een ideale manier om tot rust te komen is door een hangmat nemen en die te hangen op een rustig en koele plek waar u zich terug kan trekken. Wanneer je de hangmat eenmaal gehangen hebt, kun je lekker een dutje doen, een boek of artikel lezen of gewoon lekker zitten schommelen. Het handige van een hangmat is dat het licht van gewicht is, dus je kunt hem gemakkelijk verplaatsen en je kunt hem bijna overal snel ophangen. Bent u op zoek naar een hangmat van goede kwaliteit en wilt u weten welke modellen nu in zijn? Neem dan een kijkje bij onze beste hangmatten te koop in onze hangmat review.

Beste Hangmat 2023

NaamMateriaal Geschikt voor aantal personen WeerbestendigMeer informatie
MoreThanHip SINGLEPolyamide1Ja
TecTake - XXL HangmatKunststof 2Ja
Bo-Garden HangmatKatoen1Nee
Amazonas Hangmat SummerSetStaal1-
XXL hangmatKatoen2-
 • 1. MoreThanHip SINGLE hangmat

  Meer informatie

  Op de lijst met de top 5 beste hangmatten is het eerste product de MoreThanHip een persoons hangmat. Deze hangmat heeft een  afmeting van 260x145cm en het is geschikt voor één persoon met een maximaal lichaamsgewicht van 180kg.

  De MoreThanHip een één persoons hangmat kan door eenieder gebruikt worden. Het is ontzettend relaxend wanneer je je hangmat onder schaduwen van bomen hebt gehangen. Zo geniet je van alle rust om je heen en kun je je zelf voor een paar uurtjes even terug trekken. De mogelijkheid om in alle rust een dutje te doen gaat u dan sowieso niet voorbij. Door heel zachtjes de hangmat heen en weer te schommelen valt u zo in slaap.

  Materiaal

  Het materiaal waarvan de MoreThanHip hangmatdoek gemaakt is, is polyamide. Het doek van de hangmat bied bestand tegen uv stralen en de regen. Liggen in deze hangmat dus is heel prettig omdat de hangmat luchtdoorlatend is en het houdt geen vocht of sweet aan. Ook oefent het geen druk uit op uw lichaam, dus uitgerust opstaan kan best in de MoreThanHip singel person hangmat.

  Voordelen

  Goed materiaal

  Duurzaam

  Licht gewicht

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. TecTake - XXL Hangmat hangstoel

  Meer informatie

  Als tweede op de lijst van de top 5 beste hangmatten ziet u de TecTake – XXL Hangstoel Hangmat. Deze therapeutische hangmat is geschikt voor de tuin, terras, balkon, voor het woon of kinderkamer, voor wanneer u lekker wilt relaxen en ontspannen of voor wanneer u de kinderkamer spannender wilt maken voor uw zoon of dochter. Het doek van de tectace hangmat heeft een grote ligvlak van 185 x 125 cm, en het materiaal waarvan het gemaakt is, is deels polyester en deels katoen.

  Design

  De tectake hangstoel hangmat is een model van een stokhangmat. Wel heeft de tectake hangstoel een spreidingstaaf waarbij de twee uiteinden van de hangmat aan de spreidingstaaf verbonden zijn. De spreidingstaaf heeft uit veiligheidsredenen 2 slipbescherming inbegrepen aan de spreidingstaaf. De slipbescherming voorkomt dat een van de uiteinden van de hangmat wegglipt van de spreidingsstaaf. In het middel van de spreidingstaaf bevindt zich de draaier van de hangmat. Deze zorgt dat je met de hangmat kan draaien.

  Voordelen

  De hangstoel van tectake is gemakkelijk en snel op te vouwen en op te bergen. Het neemt namelijk weinig ruimte in beslag. Ook zorgt de bijbehorende opbergtas ervoor dat u deze overal met u kan meenemen. Verder is de hangmat snel en eenvoudig monteer baar en je kunt die tot op 30 graden Celsius wassen. Het materiaal is sterk en bied de gewenste comfort aan.

  Voordelen

  Kwaliteit

  Duurzaam

  Ruimtebesparend

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Bo-Garden Hangmat Rumba Haze

  Meer informatie

  Het derde product op de lijst van de top 5 beste hangmatten is de Bo-Garden Rumba Haze Hangmat die gemaakt is van katoen of polyester. Alle hangmatten hebben hun eigen design. Zo is de Bo-Garden katoenen hangmat zodanig gemaakt dat je hem gewoon kan ophangen door zijn bevestiging of je kun hem aan een hangmat standaard plaatsen. Van de Bo-Garden hangmat moeten de bevestiging en de hangmat standaard wel apart gekocht worden. Het voordeel van de hangmat is dat het zich volledig naar het lichaam vormt en tevens zorgt het voor comfort met een maximaal draagvermogen van 150 KG.

  Voordelen

  Duurzaam

  Comfortabel

  Handig in gebruik

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Amazonas Hangmat SummerSet

  Meer informatie

  Het vierde product op de lijst van de top 5 beste hangmatten is de Amazonas summerset hangmat. Zoals de naam van het product het al aangeeft, kun je deze hangmat het best gebruiken voor wanneer je op vakantie gaat. De  slimme ontwerp van de hangmat standaard maak het jou mogelijk om vlak naast het water te liggen waardoor je kan genieten van alles om je heen.

  Over het product

  Oorspronkelijk is de Amazonas summerset hangmat gemaakt in Braziel. Het heeft spreidingsstokken en bestaat uit een gekleurd (fuego) hangmat en een standaard. Enkele belangrijke specificaties die horen bij de hangmat zijn: de hangmatdoek is gemaakt van gerecycled materiaal en heeft een afmeting van 210 x 120 cm. Het maximale draagvermogen is ongeveer 120 kg, goed voor 1 persoon dus en het materiaal van de standaard is gecoat staal.

  Voordelen

  Duurzaam

  Handig

  Fraai design

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. XXL hangmat hardhouten frame

  Meer informatie

  Het laatste product op de lijst van de top 5 beste hangmatten is de XXL hangmat met een hardhouten frame. Niets is leuker dan heerlijk liggen in een hangmat die zachtjes wiegt waarbij je geleidelijk in slaap valt. Wanneer je weer wakker wordt, voel je gelijk dat je lichaam is uitgerust. Ook mensen die last hebben van rug klachten ervaren de wonderen van een hangmat. Ze kunnen in een hangmat namelijk pijnloos slapen omdat een hangmat geen druk uitoefent op het lichaam zoals sommige matrassen dat wel doen.

  Over de XXL houtenframe Hangmat

  Zoals de titel van de hangmat het al aangeeft, bestaat de hangmat uit een hangmat doek en een hardhouten frame die stevig is. Het  houtenframe is, bedoelt zodat je geen plek hoef te zoeken waar je de hangmat zal ophangen. Het houtenframe kun je gewoon naar elke plek verplaatsen en dan al plaats nemen in de hangmat. Super handig dus. Verder heeft het houtenframe van de hangmat een montage van gegalvaniseerde haken en aan het begin van het frame is zijn er stalen kettingen die in hoogte verstelbaar zijn.

  Specificaties

  Het hangmat doek heeft een ligvlak van 205 x 150 cm en het maximaal draag gewicht is 200 kg. het materiaal van de hangmat is 65% katoen en 35% polyester.

  Voordelen

  Eenvoudige montage

  Verstelbaar

  Duurzaam

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Wat is een hangmat?

Een hangmat is een doek gemaakt van sterke materiaal waarbij je deze tussen twee bevestigingspunten kan vastmaken. Hangmatten komen oorspronkelijk van de indianen, maar door de Spaanse ontdekking is dit uit gaan groeien tot een populair ding. Een hangmat kan door eenieder gebruikt worden.

De hangmat is eigenlijk ontworpen als bescherming tegen stof en diertjes die zich op de bodem bevind. Door het hoog op te hangen kunnen de “bodem diertjes’’ u niet lastig vallen. Integendeel is een hangmat een perfecte oplossing voor de warme klimaat, omdat het nogal aangenaam koel aanvoelt in de warme perioden van het jaar. Wat natuurlijk niet vergeten mag worden is dat de hangmat veel gezondheidsvoordelen heeft.

Voordelen van een hangmat kopen

Relaxend

Een hangmat is echt handig voor wanneer u een beetje tijd voor u zelf wilt hebben. Door lekker rustig heen en weer te schommelen komt u tot rust en ontspant u de hersenen.

Sneller slapen

Een hangmat is een echt slaapmiddel voor mensen die slaapproblemen hebben. Wanneer de gebruiker zich in de hangmat bevindt kan hij of zij heel zacht schommelen totdat deze hem of haar in slaap sust.

Goede lighouding

In een hangmat ligt je totaal anders dan in een bed. Door in een diagonale houding te liggen ben je verzekerd van een goede lighouding. Er zijn geen druk drukpunten, dus het lichaam wordt overal ondersteund.

Therapeutische hangmat

Het schommelende effect van een hangmat kan helpen om vestibulaire en bewegingsstoornissen te verminderen. Het schommelende effect werkt namelijk kalmerend naar de hersenen toe.

De gezondheidsvoordelen van een hangmat ophangen

Veel mensen die last hebben van rug klachten als bijvoorbeeld reuma, gebruiken een hangmat om pijnloos te slapen. De hangmat geeft ondersteuning aan de rug waardoor er geen druk wordt gelegd op het lichaam. Kinderen die hyperactief zijn kunnen vaak sneller tot rust komen in een hangmat omdat het helpt om overtollige energie kwijt te raken, verkrampte spieren los te maken en nieuwe manieren van lichaamscontrole aan te leren. Ook helpt een hangmat bij de aanpak van vestibulaire en bewegingsstoornissen bij gehandicapte kinderen.

Soorten hangmatten

Tegenwoordig zijn er verschillende hangmatten te vinden. Zo heb je hangmatten met en zonder stokken. Hanmatten zonder stokken zijn bijvoorbeeld: geweven hangmatten met een openstructuur, dicht geweven hangmatten gemaakt van een doek en hangmatten die aan het eind worden door gevlochten. De hangmatten met stokken zijn meer westerse hangmatten. Kortom in elke hangmat kun je lekker relaxen en tot rust komen zolang jij dat maar wilt. Wel is het belangrijk om het hoofd en nek goed te ondersteunen met een goed hoofdkussen, tijdens gebruik van de hangmat.

De beste hangmat kopen

Een hangmat is niet iets van nu. Het heeft zijn oorsprong te danken aan de indianen. Een hangmat is handig voor wanner u tot rust wilt komen of gewoon lekker rustig wilt schommelen. Voor mensen die vaker last hebben van hun rug is de hangmat een ideaal middel om pijnloos te  slapen. Dit omdat het een goede houding bied aan het lichaam. De hangmatten zijn er in verschillende modellen, kleuren en groten. Ook zijn ze allemaal vervaardigt van kwaliteitsmateriaal. Wilt u weten welke hangmat nu hard gaan, bekijk dan deze koopgids met de top 5 hangmatten van het moment.

Welke hangmat is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor de beste hangmat met standaard, terwijl andere een therapeutische hangmat kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze hangmat test samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over hangmatten?

De consumentenbond beste koop hangmat is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.