Gaming monitor

Gaming kan alleen maar leuker worden een goede gaming monitor. De beste gaming monitor vind je hier.

Laatste update 5 mei 2023

 • Beste keuze

  Iiyama G-Master G2530HSU-B1

  Meer informatie
  Samenvatting

  Bij het spelen van jouw favoriet spel, moet de bijhorende gaming monitor natuurlijk ook moeten voldoen aan de nodige vereisten. Niet alleen de resolutie, maar ook de overige scherminstellingen zullen aangepast kunnen worden om bij elke game de juiste beeldweergave te krijgen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  BenQ GL2580HM

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een grote ergernis bij het spelen van games waar er sprake is van een snelle opeenvolging van beelden, is misschien wel dat er vervaging optreedt en je niet snel genoeg kunt reageren. Daar komt nu wel een eind aan dankzij de BenQ GL2580HM – Gaming monitor met 1 Ms reactietijd.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  Acer Predator GN246HLBbid

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ergonomisch en prachtig vormgegeven is de Acer Predator GN246HLBbid – Gaming Monitor en is het vooral de tweekleurige x-vormige voet die gelijk opvalt. Het is daarom ook een monitor die prachtig in elke ruimte staat.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Gaming monitor 2023

Het spelen van een game, online of gewoon lekker in jou eentje, is altijd iets waar je de nodige concentratie voor over moet hebben. Zo kan je toch vlot door alle spelniveaus heen gaan en is elke hulp daarbij zeker wel op zijn plaats. De monitor bijvoorbeeld, zal zodanig de beelden moeten weergeven dat er geen sprake mag zijn van vervormingen en alles helder wordt weergegeven. Ook de positie van het scherm zal ingesteld moeten worden om jouw ogen zo min als mogelijk te vermoeien.

Met de beste gaming monitor te koop in huis, zal het gamen nooit meer hetzelfde zijn en heb je de keuze uit verschillende afmetingen.

Top 10 Beste Game Monitor 2023

NaamSchermgrootte Reactietijd CurvedMeer informatie
Iiyama G-Master24.5 inch1 msNee
BenQ GL2580HM24.5 inch1 msNee
Acer Predator24 inch1 msNee
Acer KG241Qbmiix23.6 inch1 msNee
AOC G2460VQ624 inch1 msNee
MSI Optix G27C227 inch1 msJa
BenQ ZOWIE RL245524 inch1 msNee
AOC G2590VXQ24.5 inch1 msNee
BenQ ZOWIE XL241124 inch1 msNee
Samsung S24D330HSX24 inch1 msNee
 • 1. Iiyama G-Master G2530HSU-B1

  Meer informatie

  Bij het spelen van jouw favoriet spel, moet de bijhorende monitor natuurlijk ook moeten voldoen aan de nodige vereisten. Niet alleen de resolutie, maar ook de overige scherminstellingen zullen aangepast kunnen worden om bij elke game de juiste beeldweergave te krijgen. De Iiyama G-Master G2530HSU-B1 – Gaming Monitor is daar gelukkig helemaal op ingesteld en beschikt ondermeer over Black Tuner. Deze maakt het zelfs bij donkere plekken op het scherm het mogelijk om toch duidelijk figuren in te kunnen onderscheiden. Om de signalen afkomstig van de game console of computer snel te kunnen verwerken, is de monitor uitgerust met AMD FreeSync. De reactietijd is dan ook gesteld op 1Ms en zorgt dat ervoor dat er geen sprake is van vervaagde beelden. Wie in alle rust wil zitten gamen, kan gebruik maken van de koptelefoon-aansluiting. Echter beschikt de Iiyama G-Master G2530HSU-B1 – Gaming Monitor ook over 2 speakers waarmee alle geluiden haarscherp worden overgebracht. Natuurlijk kan de monitor naast het gamen ook gewoon gebruikt worden voor alle andere bezigheden op jouw computer. Het energiegebruik is ook laag en zal zelfs na vele uren gamen de rekening nooit hoog oplopen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. BenQ GL2580HM

  Meer informatie

  Een grote ergernis bij het spelen van games waar er sprake is van een snelle opeenvolging van beelden, is misschien wel dat er vervaging optreedt en je niet snel genoeg kunt reageren. Daar komt nu wel een eind aan dankzij de BenQ GL2580HM – Gaming monitor met 1 Ms reactietijd. Zo kunnen de meeste games zonder enige vorm van vertraging of distortie gespeeld worden en zorgt dat ervoor dat je zelfs op de spannendste momenten geen onnodige fouten zal maken. Naast de gebruikelijk aansluitpunten voor de computer, zijn er nog een groot aantal andere aanwezig die het mogelijk maken om bijvoorbeeld een DVD-speler of Playstation. Multifunctioneel is deze monitor dus zeker wel en beschikt het over de mogelijkheid om alle bekabeling netjes aan de onderzijde weg te werken. Dat geeft de BenQ GL2580HM – Gaming monitor vele gebruiksmogelijkheden. Het scherm is kantelbaar en zorgt dat in combinatie met de blauwlichtfilter en Flicker Free ervoor dat zelfs na een lange tijd voor de monitor jouw ogen niet vermoeid zullen zijn. Ook ideaal dus voor personen die de monitor gewoon zullen gebruiken om er hun dagelijkse werkzaamheden op te verrichten.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Acer Predator GN246HLBbid

  Meer informatie

  Ergonomisch en prachtig vormgegeven is de Acer Predator GN246HLBbid – Gaming Monitor en is het vooral de tweekleurige x-vormige voet die gelijk opvalt. Het is daarom ook een monitor die prachtig in elke ruimte staat. Het zijn echter de prestaties die het meest in het oog springen wanneer het om deze monitor gaat. Om te beginnen worden de beelden met een frequentie van 144Hz ververst en zorgt dat voor vloeiende overgangen zonder enige vorm van vervorming. Daar helpt ook de 1Ms reactietijd bij. Het scherm is bovendien full HD en hoeven er dus geen twijfels meer te bestaan over de kwaliteit van de beelden. De bevestiging kan ook eenvoudig aan de muur plaatsvinden en bespaar je hierdoor wel veel ruimte. Er zijn wel geen ingebouwde speakers in deze gaming monitor, maar zijn er aansluitpunten te vinden voor verschillende apparaten. Ook voor het bekijken van al jouw favoriete foto’s en films is de Acer Predator GN246HLBbid geschikt.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Acer KG241Qbmiix

  Meer informatie

  Op het gebied van gaming monitors, is Acer een gevestigde naam en komt dat zeker ook door de noviteiten waar het steeds mee op de markt komt. Zo is de Acer KG241Qbmiix – Gaming Monitor uitgerust met AMDFreesync en zorgt deze optie ervoor dat de monitor rechtstreeks in contact staat met de CPU van de gaming console of computer. Dat betekent dat de overgang van de beelden geen stagnatie zal ondervinden door een vastgestelde refresh rate. Bij het spelen van games is een hoge resolutie ook van groot belang en bedraagt die 1920 x 1080 pixels in volledig HD. Om lastige reflecties op het scherm te voorkomen, heeft het scherm een matte afwerking en kan je rustig met de lichten aan doorgaan met gamen. Het plaatsen aan de muur levert ook geen problemen op dankzij de VESA-bevestiging. Om het geheel af te ronden, bedraagt de response het liefts 1Ms. Dat zorgt ervoor dat er geen “ghosting” plaats zal vinden tijdens het gamen. Ook het blauw licht filter zorgt ervoor dat jouw ogen minder snel vermoeid zullen raken, vooral bij het scrollen door het internet.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. AOC G2460VQ6

  Meer informatie

  Lang achter een monitor zitten kan knap vermoeiend voor de ogen zijn zorgt het blauw licht filter en de Flicker Free technologie ervoor dat de AOC G2460VQ6 – Gaming Monitor (75 Hz) dat je daar geen last van zal krijgen. Dat is niet alleen ideaal voor zij die lang zitten te gamen, mar ook voor personen die de monitor zullen gebruiken voor andere bezigheden zoals het bekijken van documenten of lezen van artikelen op het internet. Het mat uitgevoerd scherm helpt daar een handje bij mee om lastige weerkaatsingen van het licht te voorkomen.

  De verversingssnelheid van 75 Hz maakt snelle overgangen mogelijk samen met de reactietijd van 1Ms. Natuurlijk is er FreeSync aanwezig om de beelden sychroon met de CPU te laten lopen. Met de ingebouwde speakers wordt er een prima geluidsweergave bereikt en kan er altijd nog voor gekozen worden om een koptelefoon aan te sluiten. Het scherm is kantelbaar zodat het altijd mogelijk is een optimale weergave te krijgen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. MSI Optix G27C2

  Meer informatie

  Wat een luxe is dat nou, zo een gebogen scherm voor jouw gaming monitor. Dat zorgt voor een ongekende diepgang van alle beelden. Gecombineerd met de haarscherpe beeldweergaves en de verversingssnelheid van 144 Hz, zorgt de MSI Optix G27C2 – Curved Gaming Monitor dus voor een belevenis die je niet gauw zal vergeten. Ook de reactiesnelheid van 1Ms, zorgt ervoor dat er sprake is van beelden die zonder te vervormen worden weergegeven. Ideaal dus voor het spelen van games waar de beelden elkaar snel afwisselen en je niet graag geconfronteerd wilt worden met trage overgangen. Daar wordt ook bereikt door de AMDFreeSync door de beelden geheel af te stemmen met de werking van de CPU van de console of computer. Met een contrast van 3000:1 worden ook de beelden in een donker stuk van de game helder weergegeven. Je kunt zo ongehinderd blijven gamen. Blauw licht filtering en FlickerFree zijn er natuurlijk ook aanwezig en zorgen al deze specificaties ervoor dat de MSI Optix G27C2 voor niet alleen het gamen, maar ook andere toepassingen ideaal te gebruiken is.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. BenQ ZOWIE RL2455

  Meer informatie

  07

  BenQ ZOWIE RL2455

  De wensen van gamers worden wel serieus genomen bij BenQ en is de ZOWIE RL2455 – Gaming Monitor dan ook ontwikkeld met een aantal opties speciaal voor die groep. Zo is het voor menig gamer wel een frustratie wanneer ze de beelden in de donkere stukken van zo een game niet goed kunnen volgen of ze na een tijdje last beginnen te krijgen van vermoeide ogen. De BenQ ZOWIE RL2455 – Gaming Monitor beschikt daarom over een Black eQualizer om bij elk game onderdeel een perfect overzicht te hebben en een blauw licht filter samen met Flicker Free technologie. Het is natuurlijk ook de bedoeling dat alle games met het erbij horend geluid worden gespeeld en zijn er daarom ook 2 ingebouwde speakers aanwezig. Naast het spelen van games, kan deze monitor ook gewoon worden gebruikt voor het bekijken van films. Alles vindt in HD plaats en zijn er een aantal aansluitmogelijkheden (HDMI, VGA, DVI-D) aanwezig. Met 20 Watt is het energiegebruik ook aan de lage kant. Het 24 inch scherm bevindt zich op een slank voetstuk waardoor het plaatsen ervan op zelfs een smalle ruimte geen probleem op zal leveren.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. AOC G2590VXQ

  Meer informatie

  De beeldkwaliteit maakt voor een groot deel het verschil uit tussen spanning en sensatie welke beleefd wordt bij het spelen van jouw favoriete games. Bij de aanschaf van zo een monitor dien je dus wel de nodige aandacht te besteden aan de specificaties. De AOC G2590VXQ – Gaming Monitor (75 Hz) zit echter zo “goed” in elkaar dat verder vragen niet meer nodig is. Naast het scherm welke zich helemaal tot aan de randen bevindt, zijn het de overige bijzonderheden van deze HD monitor die speciaal op het gamen zijn toegerekend. Met de HDMI aansluiting is jouw Playstation of Xbox snel gekoppeld en merk je gelijk bij het spelen dat de beelden hoge contrasten vertonen. Ook vindt de overgang altijd vloeiend plaats met behulp van de FreeSync technologie welke samen met de AMD processor in de gaming console werkt. De ingebouwde speakers samen met het kantelbaar scherm maken het geheel af en zal het gamen nooit meer hetzelfde zijn.De verversingssnelheid is trouwens op 75 Hz gesteld met een reactiesnelheid van 1 Ms.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. BenQ ZOWIE XL2411

  Meer informatie

  De snelheid waarmee de beelden op het scherm vernieuwd worden, is meer bekend als de verversingssnelheid. Die bedraagt maar liefst 144 Hz bij de BenQ ZOWIE XL2411 – Gaming Monitor. Dat is snel genoeg om zelfs bij het spelen van games die nogal veel eisen zoals races, er van verzekerd te zijn dat er geen sprake zal zijn van een optimale kwaliteit. De contrasten en helderheid zijn ook afgestemd op hoge kwaliteitseisen van de professionele gamers. Het is daarom niet vreemd dat deze gaming monitor een E-sports niveau heeft en zijn er ook nog verschillende FPS instellingen mogelijk. Die worden automatisch geselecteerd zodat er altijd sprake is van een optimale combinatie. Naast het spelen van de spannendste games, kan de BenQ ZOWIE XL2411 – Gaming Monitor (144 Hz) ook gebruikt worden voor het internetten of lezen van teksten. Om de ogen te besparen bij het lang moeten kijken naar het scherm, zijn er een blauw licht filter en Flicker Free technologie in verwerkt. Met al deze mogelijkheden en een grootte van 24 inch, is het energieverbruik met 45 Watt toch laag gehouden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Samsung S24D330HSX

  Meer informatie

  We staan er vaak niet bij stil, maar het beeld op elk scherm wisselt een aantal keer paar seconden waarbij onze ogen zich in een fractie moeten aanpassen. Daar worden ze op een gegeven moment wel vermoeid van en heeft dat een grote invloed op de tijdsperiode waarvoor we voor zo een scherm bezig kunnen zijn. Vooral zij die zich in het midden van zo een spannende game bevinden, kunnen zich dat niet veroorloven en worden bij de Samsung S24D330HSX – Led Gaming Monitor alle trillingen keurig weggewerkt. Het blauw licht filter helpt daarbij ook mee door de intensiteit van het blauw licht te verminderen. Dit zijn natuurlijk niet de enige opties van deze 24 inch HD monitor omdat er ook nog een contrastverhouding van 1000:1 aanwezig is. Natuurgetrouwe kleuren en scherpe contrasten zijn dus bij elke game te zien en draagt dit in een belangrijke mate bij aan het spelgenot. Eenvoudig aan te sluiten op jouw computer of gaming console, kan het ook worden gebruikt voor het uitvoeren van andere werkzaamheden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste gaming monitor

Wie zo alle bovenstaande gaming monitoren bekijkt, zal gelijk merken dat men alles in het werk heeft gezet om het de gamer zo comfortabel als mogelijk te maken. Zo zit het wel goed moet de resolutie en de zwart-wit contrasten en worden de kleuren ook allemaal haarscherp weergegeven. Bij de Acer Predator GN246HLBbid – Gaming Monitor en de MSI Optix G27C2 – Curved Gaming Monitor is de frequentie waarop de beelden worden ververst snel (144Hz) en beschikt de SI Optix G27C2 ook nog over een gebogen scherm. Dat geeft meer diepgang aan de beelden en tilt het gamen erop tot een andere hoogte. De BenQ GL2580HM – Gaming monitor beschikt over een blauw licht filter en FlickerFree technologie om zonder angst voor vermoeide ogen urenlang erachter bezig te zijn. Zelfs in donkere delen van de game alles te kunnen onderscheiden kan met behulp van de black tuner en beschikt bijvoorbeeld de Iiyama G-Master G2530HSU-B1 – Gaming Monitor over deze optie. Bij aanschaf let je verder ook op de grootte van het scherm. Op dit gebied zijn de Samsung S24D330HSX – Led Gaming Monitor met zijn hoog contrast en de BenQ ZOWIE RL2455 – Gaming Monitor zeker de moeite van het bekijken waard. Welke heeft u uitgekozen uit onze top 10 gaming monitor review?

Verschillende monitor gaming

Een monitor gaming onderscheidt zich door de speciale instellingen waarover het beschikt om het de gamer zo comfortabel als mogelijk te maken. De makers zijn zich ervan bewust dat men soms wel urenlang achter de monitor bezig zal zijn en wordt er gebruik gemaakt van blauw licht filters en Flicker Free technologie.  Niet alleen wordt de intensiteit van het licht op zo een wijze verminderd, maar worden de beeldovergangen gereguleerd waardoor het scherm niet vermoeid voor de ogen over zal komen. Na zo een lange gamesessie of te hebben gewerkt achter het scherm, zullen de ogen niet vermoeid zijn en kan je dus gewoon weer met jouw overige activiteiten beginnen.

Ook het bevestigen aan de muur of kunnen kantelen van het monitor gaming draagt bij aan het kijkcomfort welke zo een gaming monitor te bieden heeft.

Best gaming monitor kwaliteit 4K

Omdat de beelden in een game nu eenmaal razendsnel wordt veranderd (denk maar aan schietspelletjes), kan er soms sprake zijn van beelden die nog vaag op de achtergrond blijven “rondhangen”. Dat wordt ghosting genoemd en heeft grote invloed op het spelgenot. Ook moet er geen vertraging optreden bij het overgaan naar nieuwe beelden en gebeurt het dan weleens dat de beelden zullen verspringen en er dus geen geleidelijke overgang plaatsvindt. Dat heeft allemaal te maken met de verwerkingssnelheid van de monitor zelf en beschikt de beste gaming monitor daarom over de nodige soft- en hardware om samen met de aangesloten console of computer de beelden perfect over te kunnen brengen. Het beeld kwaliteit bij zo een monitor vertoont ook scherpe contrasten en heldere kleuren. In combinatie met het geluid (via de speakers of gewoon een headphones) zorgen alle eigenschappen van een gaming monitor voor een onvergetelijke ervaring. Zo een monitor is naast het gebruik voor gamen ook geschikt om te dienen als multi media scherm (films en foto’s bekijken) en als monitor voor jouw computer. Een leuke toevoeging aan het gamen, is de komst van de VR Bril.

Welke gaming monitor is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de beste game monitor is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een gaming monitor met ingebouwde speakers, terwijl andere gewoon de beste game monitor aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 gaming monitors samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over gaming monitoren?

De consumentenbond beste koop gaming monitor is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.