Dekbed

Een goede nachtrust is natuurlijk een must en het beste dekbed speelt hier een grote rol in.

Laatste update 14 april 2023

 • Beste zomerdekbed

  Cinderella Printempo Zomerdekbed

  Meer informatie
  Samenvatting

  Er zijn verschillende soorten dekbedden waar je uit kunt kiezen. De ene is ideaal voor de wintertijd, terwijl de andere beter geschikt is voor de zomer. Hier is een dekbed van Cinderella die licht en ademend is en het beste zomerdekbed is.

  Voordelen

  Ideaal voor de warme zomeravonden

  100% katoen

  Nadelen

  Niet bestemd voor de droger

 • Beste prijsklasse

  Beste koop dekbed

  Meer informatie
  Samenvatting

  De vorige was een eenpersoonsdekbed. Als je eentje zoekt die voor 2 mensen bedoelt is, dan is deze misschien meer naar jouw zin. Sweet Dreamz heeft hier een uiterst comfortabele dekbed die 100% uit microvezel bestaat.

  Voordelen

  Het is anti-allergisch

  100% microvezel

  Nadelen

  Het is geen biologisch product

 • Favoriete keuze

  Snoozing zomer kinder dekbed

  Meer informatie
  Samenvatting

  Er wordt natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij moeten ook goed kunnen slapen tijdens die warme zomernachten. Deze dekbed van het merk Snoozing is gemaakt uit 100% katoen.

  Voordelen

  100% katoen

  Het werkt verkoelend

  Nadelen

  Niet geschikt voor de droger

Beste Dekbed 2023

Een ieder wilt natuurlijk in een comfortabele bed slapen. Na een drukke en vermoeiende dag wil je natuurlijk in je lekkere bed kruipen en een onverstoorbare slaap genieten. Behalve je bed, is je dekbed beste ook heel belangrijk. Als je een verkeerde uitkiest, bijvoorbeeld een verkeerde soort of verkeerde klasse, dan kan het je slaap alleen maar verstoren. Hier vind je zowel het beste zomerdekbed als het beste 4 seizoenen dekbed.

Top 10 Beste Zomerdekbedden

NaamMaatvoeringAfmetingenWasbaarMeer informatie
Cinderella Printempo ZomerdekbedEenpersoons140x200 cmJa
Sweet Dreamz dekbedTweepersoons 200x200 cmJa
Snoozing zomer kinder dekbedJunior120x150 cmJa
SleepNext - Luxe Hotel 4-seizoenen dekbedLits-jumeaux240x220 cmJa
Nice Dreams All Year DekbedTweepersoons 200x200 cmJa
Cinderella Bamboo zomer dekbedEenpersoons140x200 cmJa
Cotton Dream ZomerdekbedEenpersoons140x200 cmJa
SleepNext - Luxe Hotel 4-seizoenenTweepersoons200x200 cmJa
TIMZO 4-Seizoenen DekbedEenpersoons140x200 cmJa
SleepNext - Luxe Hotel 4-seizoenenTweepersoons200x220 cmJa
 • 1. Cinderella Printempo Zomerdekbed

  Meer informatie

  Er zijn verschillende soorten dekbedden waar je uit kunt kiezen. De ene is ideaal voor de wintertijd, terwijl de andere beter geschikt is voor de zomer. Hier is een dekbed van Cinderella die licht en ademend is en dus ideaal is voor tijdens de zomer.

  De Printempo van Cinderella is lekker comfortabel en geeft je ook de lichte kwaliteit die je nodig hebt om de warme zomernachten te trotseren. Het is gemaakt van katoen en het is daarom dus geen wonder dat het zo ademend is. Zowel tijk als vulling zijn van 100% katoen gemaakt. Het heeft een uitstekende vochtregulatie.

  Het is een klasse 4 product en dat wil zeggen dat het je de perfecte comfort geeft tijdens die warme zomeravonden. Als we naar het model kijken, dan zien we dat die een trapezium-stiksel is. Het heeft een vulgewicht van 200 gr/m2 en is bedoelt voor 1 persoon. Het heeft een lengte van 200 cm, een breedte van 140 cm en een dikte van 1 mm. Het komt in een witte kleur. Jammer genoeg is het niet geschikt voor de droger, maar het is wel een 100% biologisch product.

  Voordelen

  Ideaal voor de warme zomeravonden

  100% katoen

  Nadelen

  Niet bestemd voor de droger

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Sweet Dreamz dekbed

  Meer informatie

  De vorige was een eenpersoonsdekbed. Als je eentje zoekt die voor 2 mensen bedoelt is, dan is deze misschien meer naar jouw zin.

  Sweet Dreamz heeft hier een uiterst comfortabele dekbed die 100% uit microvezel bestaat. De tijk is gemaakt uit microfiber en de vulling bevat 100% polyester vezel. Het is een klasse 2 dekbed en dat wil zeggen dat het gemiddeld isoleert en daarom door de meeste mensen gebruikt wordt. Het heeft een lengte en breedte van 200 cm.

  Verder heeft het ook nog andere positieve eigenschappen. Het is een anti-allergie dekbed en is ook nog uitwasbaar. Het is ook geschikt voor de droger. Het heeft een vulgewicht van 1400 gr/m² en komt in een witte kleur. Jammer genoeg is het geen biologisch product. Het is wel een goed product die lekker zacht is en je de comfort zal geven waarnaar je op zoek bent.

  Voordelen

  Het is anti-allergisch

  100% microvezel

  Nadelen

  Het is geen biologisch product

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Snoozing zomer kinder dekbed

  Meer informatie

  Er wordt natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij moeten ook goed kunnen slapen tijdens die warme zomernachten.

  Deze dekbed van het merk Snoozing is gemaakt uit 100% katoen. De tijk en vulling bestaan dus allebei uit katoen. Dat maakt dit dekbed lekker licht en ademend. Het is een klasse 4 dekbed en dus bestemt voor de warmste zomernachten. Het heeft een lengte van 150 cm en een breedte van 200 cm. Het heeft een vulgewicht van 400 gr/m².

  Het is een anti-allergie dekbed die voor vele mensen van pas zal komen. Het is wasbaar, maar mag niet in de droger geplaatst worden. Tevens is het geen biologisch product. Het komt in een witte kleur.

  Voordelen

  100% katoen

  Het werkt verkoelend

  Nadelen

  Niet geschikt voor de droger

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. SleepNext - Luxe Hotel 4-seizoenen dekbed

  Meer informatie

  Natuurlijk is het erg handig wanneer je 1 soort dekbed het hele jaar door kunt gebruiken. Je weet zeker dat ze van dezelfde kwaliteit gemaakt zijn en hetzelfde aan zullen voelen. De 4-seizoenen dekbed van SleepNext zal je misschien wel bevallen.

  Dit dekbed kun je zowel tijdens die koele als tijdens die warme zomernachten gebruiken. Dat komt omdat het uit 2 dekbedden bestaat die door middel van drukknopen aan elkaar vastgemaakt worden. Tijdens winter gebruik je beide dekbedden, maar wanneer zomer aan breekt haal je gewoon de zwaardere dekbed weg zodat je alleen onder de lichtste dekbed slaapt. Beide dekbedden hebben een 100% micro vezelen tijk en een synthetische holle vezel vulling.

  Het is een hypoallergeen dekbed en mag gewassen worden. Het mag ook in de droger geplaatst worden. Het heeft een lengte van 220 cm en een breedte van 240 cm. Het dikkere dekbed heeft een vulling van 300 gr/m² en de andere een vulling van 200 gr/m². Het komt in een Lits-jumeaux maatuitvoering. Het is geen biologisch product, maar gelukkig is het wel volledig stof- en reukvrij.

  Voordelen

  Het is stof- en reukvrij

  Anti-allergisch

  Nadelen

  Niet biologisch

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Nice Dreams All Year Dekbed

  Meer informatie

  Hier hebben we een dekbed die ook ideaal is voor wanneer je in een koude kamer slaapt. Het biedt een gemiddelde warmte isolatie voor wanneer je gevoelig bent tegen de kou. Het is een dekbed die de meeste mensen bevalt. Het is bestemd voor 2 personen.

  Het is gevuld met holle vezels en de tijk bestaat uit 100% microvezels. Het heeft een goede vochtopname en is ook nog een anti-huisstofmijt dekbed. Het heeft een lengte en breedte van 200 cm en een vulgewicht van 400 gram/m². Het mag gewassen worden en in de droger geplaatst worden. het is jammer genoeg geen biologisch product, maar is wel anti-allergie en komt in een mooie witte kleur.

  Voordelen

  Anti-huisstofmijt

  100% microvezel

  Nadelen

  Het is niet biologisch

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Cinderella Bamboo zomer dekbed

  Meer informatie

  Als je een fan van het merk Cinderella bent, dan zal de volgende dekbed je misschien wel bevallen. Het is een eenpersoonsmatras en ongeveer hetzelfde als de eerste op de lijst. Alleen bestaat het materiaal uit bamboe.

  Deze dekbed is lekker licht en ademend en dus ideaal voor warme zomernachten. Geen wonder dat het deel uitmaakt van de 4e klasse. De tijk bestaat uit 100% katoen, maar de vulling bestaat uit 100% bamboe. Dat maakt dus voor een uitstekende combinatie. Het heeft een vulgewicht van 200 gr/m2 en voelt lekker licht aan.

  Het heeft een uitstekende vochtregulatie en blijft continue koel aanvoelen. Daarnaast is het van nature antibacterieel. Het heeft een lengte van 200 cm en een breedte van 140 cm. Het mag wel gewassen worden, maar mag niet in de droger geplaatst worden. Tevens is het een biologisch product.

  Voordelen

  Het werkt ademend

  100% Bamboe en katoen

  Nadelen

  Niet geschikt voor de droger

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Cotton Dream Zomerdekbed

  Meer informatie

  Van Cotton Dreams hebben we hier een eenpersoonsdekbed die ook bedoelt is voor de warmste avonden.

  De tijk en vulling bestaan uit 100% katoen en is daarom lekker comfortabel en goed geventileerd. Het past zich goed aan het temperatuur. Het is een B-keuze dekbed. Dat wil zeggen dat het een fabrieksfoutje heeft. Met het dekbed zelf is er niets mis. Misschien heeft het alleen maar een extra stikrand.

  Het mag gewassen en in de droger geplaatst worden. Het heeft een lengte van 200 cm en een breedte van 140 cm. Het is een biologisch product, maar is geen anti-allergie dekbed. Het komt in een mooie witte kleur.

  Voordelen

  Het is geschikt voor de droger

  Biologisch

  Nadelen

  Alleen geschikt voor de zomer

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. SleepNext - Luxe Hotel 4-seizoenen

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een 4-seizoen dekbed van SleepNext. Het is ongeveer dezelfde als de vorige. Alleen komt deze in een ietwat kleinere formaat.

  Dit dekbed kun je dus het gehele jaar door gebruiken. Het maakt niet uit wat de temperatuur is. Je zult je er altijd comfortabel in voelen. Dat komt omdat het een tweedelige dekbed is die door drukknopen aan elkaar vastgemaakt worden. Je slaapt gewoon ermee tijdens de koude maanden en wanneer het warm begint te worden verwijder je het zwaardere dekbed en slaap je alleen onder het lichtste.

  Beide vormen dus een klasse 1 dekbed. Dat wil zeggen dat je het in een koele kamer kunt gebruiken. Het is warmte-isolerend en is ook nog volledig stof- en reukvrij. Daarnaast is het ook nog antiallergisch. De tijk is synthetisch en de vulling is een combinatie van synthetisch en microvezel. Het heeft een lengte en breedte van 200 cm en een vulgewicht van 300 gr/m2 en 200 gr/m2. Het mag gewassen worden en in de droger geplaatst worden.

  Voordelen

  Warmte isolerend

  Volledig stof- en reukvrij

  Nadelen

  Het heeft slechts 4 drukknoppen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. TIMZO 4-Seizoenen Dekbed

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een dekbed die ideaal is voor alle jaargetijden. Het is geproduceerd door het merk Timzo en is een eenpersoonsdekbed.

  Net als de andere 2 bestaat deze ook uit 2 delen. Je kunt ze beide gebruiken tijdens koudere maanden en wanneer het warmer begint te worden, haal je het dikkere gedeelte gewoon weg. Het is een Silver Comfort dekbed en heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding. Dit dekbed wordt bij elkaar gehouden door drukknoppen.

  De ijk is gemaakt uit katoen en de vulling uit polyester. Het heeft een lengte van 200 cm en een breedte van 140 cm. Verder zien we dat het antiallergisch en anti-huisstofmijt is. Het is ook nog reukvrij. Het mag gewassen worden, maar het mag niet in een droger geplaatst worden. Ook is het niet biologisch.

  Voordelen

  Het is 2-delig

  Anti-allergisch

  Nadelen

  Het is niet biologisch

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. SleepNext - Luxe Hotel 4-seizoenen

  Meer informatie

  Als laatste hebben we weer een Luxe Hotel 4-seizoenen bed van SleepNext. Deze komt ook in een ander formaat. Het is bedoelt voor 2 personen.

  Net als de andere modellen mag deze ook het gehele jaar gebruikt worden. Als het warm begint te worden, haal je het dikkere gedeelte er gewoon vanaf zodat je een comfortabele nachtrust kunt krijgen. Het is volledig stof- en reukvrij. Verder is het warmte isolerend en ook nog antiallergisch. Zowel tijk als vulling bestaan uit synthetisch materiaal.

  Het heeft een lengte van 220 cm en een breedte van 200 cm. Vulgewicht bestaat uit 300 gr/m2 en 200 gr/m2. Het wordt aan elkaar gehouden door drukknopen. Het is geen biologisch product.

  Voordelen

  Anti-allergisch

  Stof- en reukvrij

  Nadelen

  Het is niet biologisch

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste top 10 dekbedden

Een goede dekbed kopen is heel belangrijk. Het gaat om je nachtrust en je comfort en dat vraagt dus naar kwaliteit. Er zijn diverse soorten dekbedden war je uit kunt kiezen. Het hangt af van je situatie en smaak welke soort je gaat kiezen. De vulling is trouwens ook heel belangrijk.

Zo heb je dekbedden die met dons gevuld worden. Deze kunnen lekker lang meegaan en houden warmte goed vast, maar ze zijn ook best prijzig. Tevens kan het allergische reacties opwekken en moet je ze professioneel laten reinigen als je het kwaliteit wilt blijven behouden.

Dan heb je de synthetische dekbedden. Deze voelen licht aan en zijn ideaal voor mensen met een stofmijtallergie. Ook mogen ze in de wasmachine en kun je ze dus gemakkelijk zelf reinigen. Alleen isoleren ze niet altijd even goed en kun je je er best zweterig door gaan voelen. Vooral wanneer de tijk ook uit synthetisch materiaal bestaat.

En dan hebben we de wollen dekbedden. Bestemt voor elk weer. Als het warm is voelt het koel aan en wanneer het koel is geeft het je warmte. Ze zijn natuurlijk hypoallergeen en Hebben de meest duurzame vulling. Zelf wassen kan best wel ingewikkeld zijn en ze zijn ook nog prijzig.

Je ziet dus dat ze allemaal kun voor- en nadelen hebben. Kies eentje uit die jou het meest aanstaat. De meeste mensen kiezen liever voor eentje die niet zo teveel geld kost en die ze zelf thuis kunnen wassen. Als je eentje wilt hebben die je bij elk weer kunt gebruiken, dan is een beste 4 seizoenen dekbed kopen de beste keus. Je kan deze het gehele jaar door gebruiken. Als je allergisch bent voor stofhuismijt, dan kun je beter eentje kiezen die anti-huisstofmijt is of die je zo kunt wassen dat je geen last ervan kan hebben.

Heeft u inmiddels een dekbed uitgekozen uit onze top 10 dekbedden beste koop lijst?

Hou jij ook zo van slapen? Bekijk dan ook eens :

Welke dekbed is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over dekbedden?

De consumentenbond beste koop dekbed is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.