Beste Chromebook

Benieuwd naar wat de beste Chromebook is? Kom er snel achter door deze Chromebook review aandachtig door te lezen!

Laatste update 3 mei 2023

 • Beste keuze

  Acer Chromebook 15

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een computer is nu eenmaal een onmisbaar in ons dagelijks leven en hebben we allemaal de keuze om te gaan voor een desktop, laptop of hewoon een chromebook.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Beste prijsklasse

  Acer Chromebook 14

  Meer informatie
  Samenvatting

  Met een chromebook kan je altijd snel al jouw bestanden bekijken en moet ook een snelle verbinding met het internet geen problem vormen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

 • Favoriete keuze

  HP Chromebook 11

  Meer informatie
  Samenvatting

  Met een Chromebook is er tal van functies beschikbaar en is er voor het doorsnee gebruik geen verschil merkbaar met een laptop. Met de HP Chromebook 11-v001nd – 11.6 Inch kan je dus moeiteloos al jouw bestanden niet alleen openen, maar ook bewerken.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

Beste Chromebook 2023

Een goede Chromebook is voor velen de beste manier om overal over hun eigen computer te mogen beschikken. Zo een Chromebook vertoont wel grote verschillen met een doorsnee laptop of desktop computer en liggen die op het gebied van het besturingssysteem en data opslag. Bij een Chromebook wordt er namelijk op een aparte manier invulling aan gegeven en levert dat vele voordelen op. Qua uiterlijk lijkt zo een Chromebook op een laptop en kan de gebruiker dus genieten van een praktisch scherm en volledig toetsenbord. Kijk dus bij de beste Chromebook te koop uit naar een model welke het meest geschikt is voor het uitvoeren van al jouw werkzaamheden. Om je te helpen met verschillende Chromebook vergelijken met elkaar hebben wij hier een Chromebook top 10 opgesteld. Deze vind je terug in onderstaande Chromebook review.

Beste Chromebook Top 10 | Chromebook Review

NaamSchermgrootteTotale opslagcapaciteit VideokaartMeer informatie
Acer Chromebook 1515.6 inch32 GBIntel HD Graphics 400
Acer Chromebook 1414 inch32 GB Intel HD Graphics 400
HP Chromebook 1111.6 inch16 GB Intel HD Graphics 400
Samsung XE303C1211.6 inch16 GBStand alone videokaart
Acer Chromebook R1111.6 inch32 GB Intel HD Graphics 400
Acer Chromebook 1515.6 inch64 GBIntel HD Graphics 500
Acer Chromebook 1414 inch16 GB Intel HD Graphics 400
Lenovo Yoga N2311.6 inch32 GBARM
Asus Chromebook Flip12.5 inch32 GBIntel HD Graphics 515
Acer Chromebook R 1313.3 inch32 GBARM
 • 1. Acer Chromebook 15

  Meer informatie

  Een computer is nu eenmaal een onmisbaar in ons dagelijks leven en hebben we allemaal de keuze om te gaan voor een desktop, laptop of hewoon een chromebook. Het gemak van het laatste is, dat je het overal naartoe mee kunt nemen en dus al jouw foto’s en films kan bezichten, maar ook gewoon door kan werken aan jouw opdrachten van de school of het werk. De Acer Chromebook 15 CB3-532-C8E0 – Chromebook – 15.6 Inch is gebruiksvriendelijk met het groot scherm en de batterij die 12 uren lang mee kan gaan. Een snelle verwerking is gegarandeerd met de Intel Celeron CPU en het interne geheugen van 4 GB. Dat biedt genoeg ruimte om een groot aantal programma’s op te slaan. Dankzij het gebruik van de Icloud services van Google, wordt de eigen opslag nooit volledig belast en zal je ook niet al jouw bestanden kwijt raken indien er wat met de notebook mag gebeuren.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Acer Chromebook 14

  Meer informatie

  Met een chromebook kan je altijd snel al jouw bestanden bekijken en moet ook een snelle verbinding met het internet geen problem vormen. Deze vormen allemaal een deel van de vele eigenschappen van de Acer Chromebook 14 CB3-431-C5K7 – Chromebook – 14 Inch en wordt er gebruik gemaakt van opslag op de Icloud van Google. Daar mag er gratis data opgeslagen worden en dienen ook alle versies van Windows waar er van gebruik gemaakt zal worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. HP Chromebook 11

  Meer informatie

  Met een Chromebook is er tal van functies beschikbaar en is er voor het doorsnee gebruik geen verschil merkbaar met een laptop. Met de HP Chromebook 11-v001nd – 11.6 Inch kan je dus moeiteloos al jouw bestanden niet alleen openen, maar ook bewerken. Denk maar aan een presentatie, een spreadsheet of gewoon het invoeren van een tekst. De doorsnee computergebruiker heeft niet de behoefte aan extra programma’s of speciale hardware om online games te spelen. Het is ook handig dat met de Chromebook de bestanden gelijk op de Cloud opgeslagen kunnen worden. Dat levert het voordeel dat al jouw files nooit eenvoudig kwijt zullen raken en je lekker veel ruimte bespaart op de interne opslag. Bij het opstarten wordt er trouwens gebruik gemaakt van ChromeOS software en kan je al binnen een paar tellen met jouw Chromebook aan de slag. Over updates hoef jij je ook geen zorgen te maken omdat alles automatisch gebeurt.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Samsung XE303C12-A01NL

  Meer informatie

  Het handige van een Chromebook is, dat het gebruik maakt van een eigen besturingssysteem welke helemaal op maat gesneden is voor al het werk dat men ermee verrichten zal. Het opstarten bijvoorbeeld van de Samsung XE303C12-A01NL – Chromebook, geschiedt binnen een paar tellen en kun je daarna gelijk aan de slag. Daarbij kan je altijd rekenen op de laatste updates omdat die automatisch plaatsvinden. Dat bespaart je wel heel wat tijd en is de machine gelijk ook optimaal beveiligd tegen virussen. Het interne geheugen van 16 GB zal niet snel volgelopen zijn, omdat naar keuze alle files ook op de Cloud opgeslagen kunnen worden. Daar zijn ze veilig en kunnen ze altijd zonder moeite opgevraagd worden. De processor van 1,7 GHz is snel genoeg voor de meeste applicaties en heb je een keuze uit een groot aantal welke kosteloos gedownload kunnen worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Acer Chromebook R11

  Meer informatie

  Het touchscreen van de Acer Chromebook R11 CB5-132T-C14K – Chromebook – 11.6 Inch maakt het werken met deze Chromebook wel bijzonder gebruiksvriendelijk en kan je daarmee snel door al jouw bestanden door bladeren. Dankzij de Chrome OS software is het opstarten snel gedaan en zullen alle apps ook moeiteloos open gaan. Via de Google Playstore kan er gekozen worden uit een haast oneindige hoeveelheid aan apps en vindt je daar altijd wel een paar tussen die je goed kunt gebruiken. Ondanks het relatief klein geheugen, zal het opslaan van alle bestanden geen problemen opleveren omdat ze allemaal wel een plaats op de Cloud kunnen vinden. Daar heb je bij de aanschaf van de Acer Chromebook R11 CB5-132T-C14K – Chromebook tot 115 GB gratis recht op en is dat zeker voldoende voor niet alleen jouw privé bestanden, maar bijvoorbeeld ook die nodig voor het werk. Het is namelijk ook mogelijk om via Playstore alle Microsoft programma’s zoals Excel en PowerPoint te downloaden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Acer Chromebook 15

  Meer informatie

  We staan er vaak niet bij stil, maar is het een feit dat de meeste van ons nooit eraan toekomen om het volledig potentieel van een snelle desk- of laptop te benutten. Dat is ook de reden dat de Acer Chromebook 15 CB515-1HT-C1W7 – 15.6 Inch niet over een processor met een grote capaciteit beschikt, maar wel inspeelt op de behoeftes van de doorsnee computergebruiker. Die zal dik tevreden zijn met de prestaties van deze Chromebook en kunnen bijvoorbeeld foto’s en films zonder moeite bekeken worden. Ook voor het samenstellen van een presentatie, het invoeren van een verslag of het maken van verschillende tabellen, is deze machine geschikt. De benodigde programma’s kunnen vanuit Google Playstore gedownload worden. De Chromebook komt al geleverd met het Chrome OS besturingsprogramma en garandeert dat een snelle opstart. Ook vinden alle updates automatisch plaats. Wie veel bestanden heeft om op te slaan, zal zich daar geen zorgen om hoeven te maken dankzij de opslagmogelijkheden op de Cloud.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Acer Chromebook 14

  Meer informatie

  Acer staat al jaren bekend om hun stevige laptops, maar hebben ze ook veel te bieden als het op Chromebooks aankomt. Die zijn populair aan het worden vanwege hun relatieve eenvoud en de wijze waarop via Google Playstore verschillende apps kunnen worden gedownload. DeAcer Chromebook 14 CB3-431-C7WJ – Chromebook – 14 Inch verandert zo een leuk hebbedingetje waar jij je urenlang mee bezig kan houden. Niet alleen voor de ontspanning, maar ook gewoon het werk, kan deze Chromebook worden gebruikt. De daarvoor benodigde apps kunnen eveneens vanuit de Playstore worden gehaald. Het touchscreen maakt het gaan door alle bestanden heen wel heel eenvoudig en is deze lichte machine (1,1kg) zonder moeite overal naartoe te nemen. Daarbij hoef je ook niet te sjouwen met een USB-stick of een externe harde schijf omdat alle data opgeslagen kan worden op de Cloud. Daar heb je overal waar je maar kunt beschikken over een internetverbinding, altijd toegang tot.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Lenovo Yoga N23 ZA260044NL

  Meer informatie

  Ook Lenovo mag zich op computergebied geen onbekende noemen en zeker niet op de markt van Chromebooks. Zo is de Lenovo Yoga N23 ZA260044NL – Chromebook – 11.6 Inch speciaal gericht op personen die graag hun data veilig opgeslagen willen zien op een Cloud. Daar zorgt het Chrome OS besturingssysteem wel voor en mag er kosteloos tot 115GB opgeslagen worden. Wie daar geen gebruik van wilt maken, kan ook alle bestanden opslaan op de interne 32GB flashgeheugen. Aansluitmogelijkheden voor een extern geheugen zijn er ook aanwezig. De processor kan aardig snel met alle data omgaan, maar niet zo geschikt voor zware applicaties als gamen of bewerken van foto’s. Voor andere toepassingen zoals het afronden van een school- of werkproject, is deze Chromebook echter wel geschikt. Handig is ook de batterij welke tot 10 uurtjes lang genoeg energie blijft leveren en het mogelijk maakt om ononderbroken wel een tijdje met al jouw werkzaamheden bezig te zijn.Indien er de behoefte bestaat naar bepaalde programma’s, dan kunnen die via Google Playstore gedownload worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Asus Chromebook Flip

  Meer informatie

  De veelzijdigheid van de Asus Chromebook Flip C302CA-GU009 – 12.5 Inch blijkt al uit het kantelbaar scherm welke het mogelijk maakt om ongeacht jouw positie, toch gebruik te kunnen maken van het groot scherm. Deze heeft bovendien een touchscreen optie en maakt dit het nog eenvoudiger om te scrollen door alle bestanden en programma’s. De programma’s zijn allemaal te downloaden vanuit Google Playstore en heb je daar de keuze uit een groot aantal. Ook werkapplicaties zoals Microsoft Excel of PowerPoint, kunnen uit Playstore gehaald worden en zal de Intel Core M processor zeker de prestaties bieden welke verlangd worden. Zo een Chromebook is dus al lang niet meer alleen maar te gebruiken voor het surfen op het internet of bekijken van films, maar ook een serieuze werkmachine waarmee moeiteloos presentaties kunnen worden samengesteld of een werkverslag kan worden ingevoerd. Met een volle batterij kan je tot 9,5 uurtjes continu bezig zijn en hoef je ook niet overal met de oplader naartoe te gaan. De behuizing is stevig, maar tegelijk ook licht genoeg om de Asus Chromebook Flip C302CA-GU009 overal naartoe mee te nemen.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Acer Chromebook R 13

  Meer informatie

  Een Chromebook heeft soms wel wat weg van een smartphone wanneer gekeken wordt naar de toepassingen waar het voor wordt gebruikt. Zo worden er het meest van gebruik gemaakt om ermee op het internet te gaan en foto’s en filmpjes mee te bekijken. Dit zijn allemaal applicaties waar een moderne smartphone ook moeiteloos mee om kan gaan. Echterligt het verschil in het verbruiksgemak en het kunnen gebruiken van applicaties waarvoor een smartphone wel niet geschikt is. Bij aanschaf van de Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K5G1 – Chromebook – 13.3 Inch zal je het gemak van het groot scherm ervaren en kan die in verschillende standen gedraaid worden. Ook is er sprake van een touchscreen en kan je vanuit jouw luie stand nog altijd de Chromebook bedienen. Voor wat serieuzer werk, zal er gebruik gemaakt worden van het toetsenbord en kunnen ook de programma’s waar je van gebruik wilt maken, vanuit Google Playstore worden gedownload. Naast de riante 32GB interne opslag, mag er tot 115GB op de Cloud opgeslagen worden.

  Voordelen

  x

  Nadelen

  x

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste chromebook

Wie dus op zoek is naar een computer voor het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden, zal in een Chromebook wel alle eigenschappen tegenkomen die daarvoor nodig zijn. zo is de opslagcapaciteit niet alleen in de Cloud, maar ook op de machine zelf van groot belang en beschikken de Acer Chromebook R 13 CB5-312T-K5G1 – Chromebook – 13.3 Inch en Lenovo Yoga N23 ZA260044NL – Chromebook – 11.6 Inch bijvoorbeeld over een intern 32GB geheugen en is dat ruim voor de opslag van niet alleen al jouw files, maar ook foto- en filmbestanden. om het comfort te verhogen, is het bij sommige modellen mogelijk om het scherm in verschillende standen te zetten. die optie is beschikbaar voor de Asus Chromebook Flip C302CA-GU009 – 12.5 Inch en Lenovo Yoga N23 ZA260044NL – Chromebook – 11.6 Inch en kan je gebruik blijven maken van zo een Chromebook ongeacht de positie (liggend, achter het bureau) waarin jij je bevindt. ook touchscreens dragen bij aan het gebruiksgemak en gaan de batterijen ook lang mee. bij de Acer Chromebook 15 CB3-532-C8E0 – Chromebook – 15.6 Inch bedraagt dat zelfs 12uurtjes. ook de verwerking van wat zwaardere programma’s levert geen problemen op voor de Acer Chromebook 15 CB515-1HT-C1W7 – 15.6 Inch en Samsung XE303C12-A01NL – Chromebook en is er geen groot verschil in de prestaties met een laptop. Welke Chromebook vindt je leuk uit onze top 10 Chromebook review?

Welke Chromebook kopen?

Apart van zo een Chromebook is de mate van opslag. De keuze ligt namelijk aan de eigenaar om het interne geheugen te gebruiken, maar staat er ook een riante opslag gereed op de Cloud. Deze virtuele opslag wordt door Google beschikbaar gesteld en is ruim genoeg om alle data voor normaal gebruik op te slaan. De ruimte wordt kosteloos beschikbaar gesteld en is het voordeel van deze opslag wel dat het altijd ter beschikking blijft, ook wanneer jij je Chromebook kwijt zal raken. Ook is het veilig voor virussen en andere bedreigingen afkomstig vanuit het internet. Indien gewenst kan er altijd nog gebruik worden gemaakt van een alternatieve opslag zoals een externe harde schijf.

Chromeboek besturingsprogramma

Zo een Chromebook maakt geen gebruik van Windows, maar Chrome OS besturingssoftware. Het opstarten is in een paar tellen gedaan en vinden ook alle andere functies razendsnel plaats. Het voordeel van zo een Chromebook is ook, dat via GooglePlaystore tal van apps beschikbaar zijn en geven ze een veelzijdig karakter aan het gebruik van zo een Chromebook. Het RAM geheugen samen met de processor van zo een Chromebook zijn er berekend om voor de meeste toepassingen zoals tekstverwerking, het maken van een presentatie of gewoon lekker vlot op het internet scrollen, zonder moeite plaats te laten vinden. Ook Windowsprogrammas zoals Word of Powerpoint kunnen uit Playstore gehaald worden. Met zo een Chromebook hoef jij je geen zorgen te maken over updates omdat die automatisch plaatsvinden en de machine dus altijd even snel zal blijven en er van de laatste bescherming op het gebied van virussen zal genieten. Bij de meeste Chromebooks is het scherm bovendien ook nog kantelbaar en is er sprake van een touchscreen. Het gemak waarmee de machine zich laat bedienen is dus kinderlijk eenvoudig.

Welke chromebook is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope Chromebook terwijl andere gewoon de beste Chromebook kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende Chromebook reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 Chromebooks samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over chromebooks?

De consumentenbond beste koop chromebook is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen Chromebook test. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.