Buggy

Een goede buggy kopen is erg handig. Benieuwd naar wat de beste buggy is? Bekijk dan eens onze buggy top 10

Laatste update 7 april 2023

 • Beste keuze

  Koelstra Simba T4

  Meer informatie
  Samenvatting

  Niets is teveel voor de baby en hoort een goede buggy daar zeker ook bij. De vrijheid die zo een buggy biedt bij het verplaatsen van de baby is ongeevenaard en moet het natuurlijk wel goed zitten met de kwaliteit. Bij het ontwerpen van de Koelstra Simba T4 Buggy – Zwart heeft men daar zeker ook rekening mee gehouden en zijn bijvoorbeeld de wielen robuust uitgevoerd.

  Voordelen

  Nadelen

 • Beste prijsklasse

  Cabino Buggy

  Meer informatie
  Samenvatting

  Een lichtgewicht buggy die je eenvoudig overal naartoe mee kunt nemen, is de Cabino Buggy – 5-standen – Zwart wel. Met een gewicht van maar 6,6 kg is deze buggy echter veelzijdig en wordt er een boodschappenmandje meegeleverd.

  Voordelen

  Nadelen

 • Favoriete keuze

  Hauck Shopper Sport

  Meer informatie
  Samenvatting

  De aankoop van een buggy dient weloverwogen te geschieden en kiest men het liefst voor eentje die nog lang gebruikt kan worden. Daarbij is niet alleen de kwaliteit belangrijk, maar ook het gewicht welke zo een buggy kan dragen.

  Voordelen

  Nadelen

Beste Buggy 2023

Om de kleine eenvoudig overal naartoe mee te kunnen nemen, is een goede buggy kopen onmisbaar en is die veelzijdiger dan je wel zo vermoeden. Niet alleen biedt het een comfortabele zit aan het kind, maar kan je er ook een aantal boodschappen in kwijt. Stevig moet zo een goede buggy dus wel zijn en is dat bij de meesten ook te zien aan de forse wielen en stevige handgrepen. Ook het materiaal waaruit zo een buggy vervaardigd is, zal wel tegen een stootje moeten kunnen. Een buggy kan namelijk in de meeste gevallen gebruikt worden voor pasgeboren kinderen tot zij een jaar of drie oud zijn. Lees verder om te zien welke de beste buggy van 2023 is in onze buggy top 10.

Top 10 Buggy | Beste Buggy 2023

NaamMin- Max aanbevolen leeftijd Geslacht KleurMeer informatie
Koelstra Simba T46 maanden - 4 jaarVoor jongens en meisjes Zwart
Cabino Buggy6 maanden - 3 jaarVoor jongens en meisjes Zwart
Hauck Shopper Sport0 maanden - 6 jaarVoor jongens en meisjes Blauw
Buggy Simba T46 maanden - 4 jaarVoor jongens en meisjesGroen
Cabino6 maanden - 3 jaarVoor jongens en meisjesZwart
Hauck Shopper0 maanden - 6 jaarVoor jongens en meisjesRood
MINI0 maanden - 4 jaarVoor jongens en meisjesUnion Jack Vintage
Quinny Zapp Xtra 20 maanden - 4 jaarVoor jongens en meisjesZwart
Chicco Ohlala buggy0 maanden - 3 jaarVoor jongens en meisjesZwart
Safety 1st Urban Trek0 maanden - 4 jaarVoor jongens en meisjesZwart
 • 1. Koelstra Simba T4

  Meer informatie

  Niets is teveel voor de baby en hoort een goede buggy daar zeker ook bij. De vrijheid die zo een buggy biedt bij het verplaatsen van de baby is ongeevenaard en moet het natuurlijk wel goed zitten met de kwaliteit. Bij het ontwerpen van de Koelstra Simba T4 Buggy – Zwart heeft men daar zeker ook rekening mee gehouden en zijn bijvoorbeeld de wielen robuust uitgevoerd. Ook zijn ze geveerd om ook op minder vlak terrein (bijvoorbeeld een lange wandeling door het park) genoeg comfort te bieden aan de “inzittende”. Handig is ook de optie om de zwenkwielen vast te zetten waardoor het voortduwen over oneven terrein geen problemen op zal leveren. Voor het comfort is de buggy uitgevoerd met zacht verende materialen en is dat ook te merken bij de 5-puntsgordel. Bescherming tegen de zon is er ook in de vorm van de verstelbare zonnekap. Ook de rug- en voetleuning kunnen versteld worden. Na het gebruik levert het opbergen geen problemen op en kan de hele buggy met behulp van een slim scharnierensysteem dichtgeklapt worden. Zo neemt het ook weinig ruimte in en past het eenvoudig in de kofferbak van zelfs de kleinste auto.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Cabino Buggy

  Meer informatie

  Een lichtgewicht buggy die je eenvoudig overal naartoe mee kunt nemen, is de Cabino Buggy – 5-standen – Zwart wel. Omdat deze buggy zo licht is kun je wel stellen dat dit de beste reisbuggy die er te koop is. Met een gewicht van maar 6,6 kg is deze buggy echter veelzijdig en wordt er een boodschappenmandje meegeleverd. Met de baby op stap is dus eenvoudig en zorgen de voorste zwenkwielen voor de nodige flexibiliteit tijdens het sturen. Ook de handgrepen zijn comfortabel uitgevoerd. Het kind zelf wordt stevig en comfortabel vastgehouden dankzij de 5-puntsgorden en kan het zitje in 5 verschillende standen wordt versteld. Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, kan de buggy lang gebruikt worden. Het materiaal is daarom ook duurzaam uitgevoerd. Na het gebruik kan de buggy worden dichtgeklapt en eenvoudig op te bergen. Openklappen geschiedt binnen een paar seconden en zorgt de bijgeleverde zonnekap ervoor dat de buggy voor de meeste weersomstandigheden gebruikt kan worden.

  Voordelen

  Beste reisbuggy

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Hauck Shopper Sport

  Meer informatie

  De aankoop van een buggy voor baby dient weloverwogen te geschieden en kiest men het liefst voor eentje die nog lang gebruikt kan worden. Daarbij is niet alleen de kwaliteit belangrijk, maar ook het gewicht welke zo een buggy kan dragen. De Hauck Shopper Sport – Buggy – Moonlight/Capri kan kinderen tot 15kg in alle veiligheid dragen en ben je er zeker van dat met deze aankoop het kindje te allen tijde, dus ook wanneer die al flink gegroeid is, van de buggy gebruik zal kunnen maken. De kwaliteit van de Hauck Shopper Sport – Baby Buggy is er daarom ook op berekend. Zo zijn de wielen stevig uitgevoerd en bovendien uitneembaar. Het comfort welke de buggy te bieden heeft is bijzonder groot en zijn er verschillende standen mogelijk. De rugleuning is zelfs helemaal open te klappen waardoor er een klein bedje ontstaat waar het kind gerust een dutje kan doen. Ondertussen worden ook de benen ondersteund en zorgt de zonnekap ervoor dat niet alleen de zon, maar ook regendruppels tegen worden gehouden. Een 5-puntsgordel ontbreekt er natuurlijk niet en kunnen alle verstelstanden met een hand uitgevoerd worden.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Simba T4 Buggy

  Meer informatie

  Bij het rondrijden met zo een buggy kom je nogal eens op een groot aantal plekken. Zo zullen er zeker ook plaatsen aangedaan worden waar de ondergrond niet zo egaal is en het voortduwen van zo een buggy wel voor problemen kan zorgen. Ook het zitcomfort zal er niet op vooruitgaan en zal zo een wandeling geen voorgang kunnen vinden. Met de Buggy Simba T4 Buggy – Stone Green zal dat echter nooit het geval zijn dankzij de verend uitgevoerde wielen. Die vangen de schokken keurig op en zal de kleine daar dus niets van merken. Ook de zwenkwielen kunnen worden vastgezet om het voortduwen te vereenvoudigen. Er is verder ook een centrale voetrem aanwezig waarmee de buggy stevig vastgezet kan worden. Met de stevig en comfortabel uitgevoerde handgrepen zal het lang moeten voortduwen ook geen probleem vormen. De verschillende verstelmogelijkheden zorgen ervoor dat het zitcomfort gegarandeerd is. Ook de 5-puntsgordel draagt daar aan bij en zorgt de zonnekap voor de nodige bescherming. Dichtklappen is snel gedaan en neemt de buggy daarna verrassend weinig ruimte in. Geschikt voor kinderen tot 15kg.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Cabino - Multi Buggy

  Meer informatie

  Een buggy moet nu eenmaal niet alleen licht zijn, maar zeker ook wendbaar genoeg zijn om zonder moeite de wandeling met het kind voort te zetten. De voorste zwenkwielen van de Cabino – Multi Buggy – Zwart laten je zonder extra inspanning alle bewegingen maken en helpen de stevige handgrepen en het lichte gewicht (6kg) daar ook mee. Na het dichtklappen kan de buggy eenvoudig in een hoekje of de kofferbak geplaatst worden. Duurzaam materiaal zoals het stalen frame zorgen voor een lange levensduur. Dat komt wel van te pas omdat de buggy vanaf 6 maanden tot een kind van 3 jaar gebruikt kan worden. De verschillende standen zijn traploos te regelen en kan de rugleuning helemaal neergeklapt worden. Slapen in de buggy levert dus geen problemen op. Ook voor het halen van de boodschappen kan de lichte buggy gewoon mee en wordt er zelfs een boodschappenmandje mee geleverd. Ook een zonnekap hoort er natuurlijk bij en zijn de wielen massief uitgevoerd voor extra stevigheid. De neutrale kleur maakt deze buggy geschikt voor jongens als meisjes.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Hauck Shopper Sport

  Meer informatie

  Met een compacte buggy moet je in principe overal mee kunnen, van het halen van boodschappen tot een wandeling in het park. Dit maakt het mogelijk om jouw dagelijkse werkzaamheden te combineren met de zorg voor het kind. Wie de Hauck Shopper Sport – Buggy – Tango/Caviar aanschaft zal daar zeker geen spijt van krijgen en begint het al met het stoer uiterlijk. De rode kleur geeft de buggy tegelijk een fris uiterlijk en valt ook het forse boodschappenmandje en dito handgreep op. Deze buggy is dus bedoeld voor het serieuzer werk en kan overal naartoe gebracht worden. Het kindje wordt ook verwend met een rug- en voetensteun die beide verstelbaar zijn. Ook slapen is mogelijk en worden de benen daarbij volledig ondersteund. Ondertussen zorgt de 5-puntsgordel er wel voor dat het kind veilig op zijn plaats wordt gehouden. De fors ogende buggy neemt dichtgeklapt echter verrassend weinig ruimte in en weegt maar 6kg. de wielen blijven ook bij veelzijdig gebruik soepel rijden en houdt de kap zon en regen tegen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. MINI by Easywalker

  Meer informatie

  Wie had nu gedacht dat de beroemde merken Mini en BMW zich ook zouden werpen op het designen van kinderbuggy’s? Dat is nou precies wat met de MINI by Easywalker – Buggy – Union Jack Vintage gebeurd is en mag het resultaat er wel wezen. De buggy oogt apart en vallen gelijk de kleuren van de Union Jack op. Deze trendy buggy zit natuurlijk ook boordevol snufjes om het comfort te verhogen. Zo is de binnen voering lekker dik uitgevoerd en kan dat ook van de 5-puntsgordel gezegd worden. De leuning kan neergeklapt worden waardoor er een bedje ontstaat waarin de kleine rustig kan slapen terwijl je bijvoorbeeld de boodschappen aan het doen bent. Het gebruik van lagers van hoge kwaliteit zorgt voor weinig weerstand tijdens het voortduwen. Eventueel kan ook de autostoel bevestigd worden aan de buggy met behulp van een speciale adapter. Eenmaal dichtgeklapt kan de buggy met behulp van de draagriem over de schouder heen meegenomen worden. De extra grote zonnekap biedt voldoende bescherming tegen de zon en regen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Quinny Zapp Xtra 2

  Meer informatie

  De driewielige QuinnyZapp Xtra 2 – Buggy – Rocking Black ziet er trendy uit met het grijze stalen frame en wielen. Het enkel uitgevoerde voorste wiel zorgt voor extra wendbaarheid en bevindt zich aan de onderzijde een ruime boodschappen mand. Dat zal zeker van te pas komen omdat de buggy met zijn grote wielen zich eenvoudig over elk oppervlak laat stoten. Het materiaal van de voering is verder waterdicht uitgevoerd en biedt dat ook zijn voordelen gezien deze buggy al geschikt is voor kinderen van 0 maanden. Het handige van de Quinny Zapp Xtra 2 is verder, dat het in combinatie met Quinny baby-zitverkleiner en Maxi Cosi Pebble autostoel te gebruiken is. Zo heb je gelijk alle benodigdheden voor een veilig transport van het kind bij de hand.Eenmaal dichtgeklapt wordt er weinig ruimte ingenomen door het pakketje. Ook belangrijk bij deze buggy zijn de verschillende standen waarin de zitting geplaatst kan worden.Ook de grote zonnekap mag niet vergeten worden en is deze uiteraard ook verstelbaar.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Chicco Ohlala buggy

  Meer informatie

  Wie zo naar de Chicco Ohlala buggy Black Night kijkt, zal nooit het idee krijgen dat het zo licht in gewicht is: maar 3,8kg! Dat is licht genoeg om door elke ouder met gemak gehanteerd te worden en maakt het zeker ook een groot verschil uit bij het besturen en voortduwen van de buggy. Met een hand kan die ook worden dichtgeklapt. De voering is waterdicht uitgevoerd en bovendien gewatteerd. De baby zal dus in alle comfort rondgereden kunnen worden. DeChicco Ohlala buggy is namelijk geschikt voor baby’s tot aan kinderen met een gewicht van 15kg. ook de bekleding kan verwijderd worden en ziet die er na een wasbeurt weer als nieuw uit. De leuning en voetensteun zijn verstelbaar en mag ook het boodschappenmandje onder de zitting er niet ontbreken. Dankzij de verschillende standen kan het kind ook in een slaappositie worden geplaatst en biedt de grote zonnekap dan ook een optimale bescherming tegen zon en regen.De remmen zijn verder met de voet te bedienen en kan de buggy voor zowel jongens als meisjes worden gebruikt.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Safety 1st Urban Trek

  Meer informatie

  Een buggy welke er niet alleen stevig eruitziet, maar ook aanvoelt kan de Safety 1st Urban Trek – Buggy – Full Black zeker genoemd worden en zorgt de kleur ervoor dat het te gebruiken is voor zowel jongens als meisjes. Handig, want deze buggy gaat lang genoeg mee om eventueel te gebruiken voor een ander kindje. Eenmaal opgeklapt neemt het niet veel ruimte in en laat het uit staal vervaardigd frame en de stevige hoes het toe om voor lange tijd opgeslagen te worden. Bij gebruik kan de buggy zal de beugel met tafeltje vaak gebruikt worden door de kleine en kan die in alle comfort rondgereden worden dankzij de verschillende standen waarin de leuning te verstellen is, tot zelfs helemaal horizontaal. Aan de binnenzijde voelt alles zacht aan, ook de 5-puntsgordel. Om het kind te beschermen tegen de verschillende weersinvloeden, is er een stevige zonnekap en regenhoes aan de bovenzijde bevestigd. De wielen zijn ook van verend EVA Foam vervaardigd en garanderen dus een comfortabele rit voor de kleine.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste buggy

Een veilige en comfortabele zit is met alle bovenstaande buggy’s gegarandeerd en komen ze allemaal met een 5-puntsgordel. De voering is lekker dik bij de Cabino – Multi Buggy – Zwart en Hauck Shopper Sport – Buggy – Moonlight/Capri en zal het kleine daar zeker van genieten. Een aparte voetensteun is te vinden bij de Hauck Shopper Sport – Buggy – Tango/Caviar en kan door de leuning omlaag te doen binnen een paar tellen een heus bedje ontstaan. Trendy en echt iets leuks voor de kleine, is de MINI by Easywalker – Buggy – Union Jack Vintage en biedt die daarnaast ook alle comfort welke van een buggy verwacht wordt. Geschikt voor gebruik in alle weersomstandigheden, is de Safety 1st Urban Trek – Buggy – Full Black met de grote zonnekap en aparte hoes voor de regen. Een buggy dient namelijk veelzijdig in gebruik te zijn. Dat is ook te merken aan de Koelstra Simba T4 Buggy – Zwart omdat die ook gebruikt kan worden voor het vervoer van de het kind over minder vlak terrein. Het gewicht wat maximaal kan in zo een buggy varieert ook en kan de MINI by Easywalker – Buggy – Union Jack Vintage tot zelfs 20kg aan. Welke buggy heb je uitgekozen uit onze top 10 buggy review?

Een groot aantal verstelmogelijkheden hoort er ook bij

De leuning en voetensteun van zo een buggy kunnen op verschillende manieren ingesteld worden en zal het kind dus in alle comfort vervoerd kunnen worden. Ook een ligpositie is bij de meeste buggys mogelijk en zal dit het mogelijk maken om voor een lange periode, bijvoorbeeld bij het maken van een wandeling, de kleine zonder problemen mee te nemen. De beste buggy beschikt ook over een dik uitgevoerde voering aan de binnenzijde en zorgt dat ook voor het opvangen van de meeste schokken. Om de veiligheid te vergroten, zal er altijd een vijfpuntsgordel aanwezig zijn en houdt dit het kind stevig genoeg vast om onder alle omstandigheden het wegglijden van de zitting te voorkomen. Eventueel kan zo een buggy ook gebruikt worden in combinatie met een autostoel. Ook een opklapbaar tafeltje is er soms aanwezig en zal de kleine daar zeker goed gebruik van maken.

Ook de buitenzijde is duurzaam uitgevoerd

Het frame moet in staat zijn om naast het gewicht van het kind en de boodschappen, ook alle schokken van het rondrijden op te kunnen vangen. Er wordt daarom gekozen voor aluminium of staal. De scharnieren zijn natuurlijk ook berekend op het steeds open en dicht moeten klappen. Een buggy dient namelijk ook eenvoudig mee moeten naar elke plek en kan dat alleen dichtgeklapt gebeuren. Er worden hiervoor verschillende mechanismen gebruikt en zal ook het openklappen geen probleem moeten vormen. Samen met een eventueel meegeleverde draaghoes, past zo een buggy in elke kofferbak en plaats je ook zo eenvoudig thuis in een hoekje. De wielen zijn vervaardigd van verend materiaal en laat hun zwenkbeweging het sturen van de buggy met één hand toe. Voor het activeren van de remmen kunnen de voeten worden gebruikt en houden de remmen de buggy goed op zijn plaats.

Welke buggy is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over buggy's?

De consumentenbond beste koop buggy is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.