Beste BBQ Mat

Heb je een grill of een BBQ? Bekijk dan snel wat de beste BBQ mat voor jouw BBQ kan betekenen!

Laatste update 6 april 2023

 • Beste keuze

  KitchenBROS Oven & BBQ Grill Mat

  Meer informatie
  Samenvatting

  KitchenBROS levert een aantal handige keukenaccessoires die jouw het leven makkelijker maken. Zo eentje is hun BBQ mat, die gezien de naam eigenlijk voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Behalve op de barbecue, is de mat ook met alle gemak te gebruiken voor in de oven of magnetron.

  Voordelen

  Antikleef

  Behoorlijk groot

  Vaatwasserbestendig

  Nadelen

  Geen

 • Beste prijsklasse

  Fayro Grillmatten

  Meer informatie
  Samenvatting

  De tweede grillmat die we bespreken, is een set van 2 van het merk Fayro. De Fayro grillmatten lijken nogal op die van de KitchenBros. Alleen heb je hier en daar wat extra’s en krijg je enkele accessoires erbij. Net als de vorige, zijn de Fayro grillmatten behalve voor de barbecue en grill, ook te gebruiken in de oven.

  Voordelen

  Vaatwasserbestendig

  Goede kwaliteit

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  BBQGrillMat Grillmatten

  Meer informatie
  Samenvatting

  Behoorlijk lange naam voor een merk, maar daarbij weet je precies waarmee je te maken hebt; een set van goede kwaliteit BBQ en grillmatten, in totaal krijg je er 4 matten en een siliconen kwastje. En zoals we van goede kwaliteit kunnen verwachten, leveren deze grillmatten je een heleboel voordelen op.

  Voordelen

  Multifunctioneel

  Makkelijk in gebruik

  Vrij van schadelijke chemicalien

  Nadelen

  Geen

Beste BBQ Mat 2023

Een sappige biefstuk, lekkere worstjes en gegrilde groente; ja, het is weer tijd voor de BBQ! Een gezellige middag bij de barbecue, daar zijn we allemaal voor te vinden, maar je zult weinig mensen tegenkomen die de barbecue daarna ook willen schoonmaken! Het is een vervelend klusje om alle vet en vastgekoekte deeltjes weer los te weken en neemt behoorlijk veel tijd. Gelukkig kan dit voor een groot deel voorkomen worden, door gebruik te maken van een BBQ mat voor onder barbecue. Wat zo een BBQ grill mat precies doet en welke merken momenteel goed verkopen, lees je hier. Ook hebben we een lijst opgesteld met de beste BBQ mat van 2023.

Beste BBQ Grill Mat 2023 | BBQ Mat Review

NaamMateriaalVorm Aantal stuksMeer informatie
Antikleef Teflon BakmatTeflonRechthoek 1
KitchenBrothers BBQ MatGlasvezelVierkant 3
BBQGrillMatTeflon | Siliconen Rechthoek4
Postdrogist BBQ matTeflonStaaf1
BÖR BBQ matjesMetaalRechthoek 3
 • 1. KitchenBROS Oven & BBQ Grill Mat

  Meer informatie

  KitchenBROS levert een aantal handige keukenaccessoires die jouw het leven makkelijker maken. Zo eentje is hun BBQ mat, die gezien de naam eigenlijk voor meerdere dingen gebruikt kan worden. Behalve op de barbecue, is de mat ook met alle gemak te gebruiken voor in de oven of magnetron. Een grote hoeveelheid koekjes bakken, maar blijven ze steeds plakken aan de bakpan? Zet vanaf nu eerst op de barbecue grill mat van KitchenBros en ze gaan er weer met gemak uit.

  Deze multifunctionele bbq mat voor onder barbecue is gemaakt van Teflon en hittebestendig, je kan het bij temperaturen tot maximaal 2400C nog gebruiken. Barbecuen of grillen zijn dus geen enkel probleem. De mat heeft verder een antikleeflaag en is ongeveer 400 bij 300 mm groot. Het is de bedoeling dat je deze barbecue grill mat blijft hergebruiken, daarom is hij makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig.

  Met de KitchenBros oven & BBQ grillmat ben je voortaan supergemakkelijk bezig om tegelijkertijd vis, vlees en groente te grillen, zonder dat ze door de roosters vallen of vettigheid achterlaten.

  Voordelen

  Antikleef

  Behoorlijk groot

  Vaatwasserbestendig

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Fayro Grillmatten

  Meer informatie

  De tweede grillmat die we bespreken, is een set van 2 van het merk Fayro. De Fayro grillmatten lijken nogal op die van de KitchenBros. Alleen heb je hier en daar wat extra’s en krijg je enkele accessoires erbij.

  Net als de vorige, zijn de Fayro grillmatten behalve voor de barbecue en grill, ook te gebruiken in de oven. Ze zijn hittebestendig tot een temperatuur van zeker 2600C. Dankzij deze matten heb je niet langer last meer van lekkende vloeistoffen in de oven of op de grill. Minder schoonmaakwerk dus. Pluspunt hieraan is tevens dat het vlees of vis zijn smaak behoud en sappiger blijft, omdat de vloeistoffen niet uitlekken.

  De grillmatten zijn van Teflon en hebben een premium PTFE-glasvezel coating. Hierdoor zijn ze heel snel en makkelijk schoon te maken. Ook kunnen ze zonder moeite in de vaatwasser. Zorg er dan wel voor, dat je ze in de bovenste rek plaatst en met warm water wast. Beide matten zijn ongeveer 44 bij 30 cm. Handig aan dit setje is, dat je bij grote oppervlakken de matten naast elkaar kan leggen.

  Met de Fayro grillmatten krijg je handig kwastje mee, om bijvoorbeeld je sausjes op het vlees te kunnen smeren. Al met al een praktisch setje van grillmatten, waar je nog lange tijd van zult genieten.

  Voordelen

  Vaatwasserbestendig

  Goede kwaliteit

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. BBQGrillMat Grillmatten

  Meer informatie

  Behoorlijk lange naam voor een merk, maar daarbij weet je precies waarmee je te maken hebt; een set van goede kwaliteit BBQ en grillmatten, in totaal krijg je er 4 matten en een siliconen kwastje. En zoals we van goede kwaliteit kunnen verwachten, leveren deze grillmatten je een heleboel voordelen op.

  In de eerste plaats zijn ze multifunctioneel, behalve op de barbecue en grill, kun je ze ook gebruiken als oven, kook – en bakmat. Ze zijn namelijk hittebestendig en kunnen temperaturen tot ongeveer 2600C aan. Denk je dat ze niet in je oven of bakpan zullen passen? Geen probleem, de grillmatten kunnen makkelijk op maat geknipt worden. Overigens hebben ze een grootte van 44 bij 33 cm.

  Kijken we naar het materiaal waarvan de BBQGrillMat grillmatten zijn gemaakt, dan zien we duurzaam Teflon met een veilige PTFE-glasvezellaag. Deze laag zorgt ervoor dat je eten niet gaat plakken. Verder is hij waterafstotend. Zowel de matten als het kwastje zijn geschikt voor hergebruik, natuurlijk onder de voorwaarde dat je ze steeds goed schoonmaakt. Dit kan gewoon met hand of in de vaatwasser.

  Een andere, voordelige eigenschap aan deze grillmatten is, dat ze nogal dun zijn, ongeveer 0.2 mm. Hierdoor blijven grillmarks nog steeds zichtbaar op vlees, vis en groente.  Dit staat natuurlijk heel mooi, zonder dat je alle rommel met lekkende vetten hoeft te maken. Trouwens, als je dat niet wilt, hoef je nieteens boter of olie op de grillmat te doen, dankzij de antikleeflaag zullen je hapjes niet aan de mat plakken, ook al zit er geen vet aan.

  Kort samengevat zijn deze grillmatten van BBQGrillMat jouw uitweg naar gezond, veilig, duurzaam en supper gemakkelijk barbecuen, grillen, bakken of koken. Echt multifunctioneel!

  Voordelen

  Multifunctioneel

  Makkelijk in gebruik

  Vrij van schadelijke chemicalien

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. PostDrogist BBQ mat

  Meer informatie

  Weer een goed product, maar deze keer van de bekende PostDrogist. We weten allemaal dat een aantal keukenaccessoires het leven behoorlijk makkelijk maken en PostDrogist helpt je daarin met de BBQ mat.

  Net als de rest, is deze ook multifunctioneel, behalve op de barbecue en grill kun je hem ook gebruiken als bakmat of onderaan de oven. Zo vang je vetten en etensresten op, zonder dat je oven of barbecue vuil wordt. Tevens is de mat makkelijk te wassen, zowel met de hand als in de vaatwasser. Ook al zit er dus vuil op, je hebt het binnen no time weer weggewassen.

  De PostDrogist BBQ mat is van Teflon, vrij van PFOA en voorzien van een antikleeflaag. Verder is hij ongeveer 40 bij 33 cm groot en bestand tegen temperaturen tot wel 2500C.  Niets nieuws of uniek, maar wel van goede kwaliteit en makkelijk in gebruik, de BBQ mat van PostDrogist.

  Voordelen

  Multifunctioneel

  Vrij van PFOA

  Goede kwaliteit

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. BÖR BBQ matjes

  Meer informatie

  De allerlaatste is ook weer een setje, deze keer gaat het om 3 stuks BBQ matten van het kwaliteits merk BÖR. De matjes zijn gemaakt van Teflon en te gebruiken bij een aantal keukenapparaten: de barbecue, grill, oven en microwave. In alle gevallen zorgen de matten ervoor dat eten niet door het rooster valt, er geen vet of ander vloeistof lekt, zodat je uiteindelijk lekker eet en minder schoon te maken hebt.

  Zoals we dat gewend zijn van grillmatten, zijn ook deze voorzien van een anti – kleeflaag, geen aangekoekte stukjes vlees of groente meer. Het handige hieraan is, dat je eigenlijk geen vet of boter hoeft te gebruiken, tenzij je dat zelf wilt, voor de smaak bijvoorbeeld. Omdat je een set van 3 koopt, hoeft het verder geen probleem te zijn om eentje op maat te knippen voor de oven of microwave.

  De BÖR BBQ matjes zijn verder bestand tegen zeer hoge temperaturen van wel 3800C, na gebruik makkelijk schoon te maken en vaatwasserbestendig. Voor kwaliteit en een voordelige koop, raden we je deze BÖR BBQ matjes dan ook zeker aan.

  Voordelen

  Bestand tegen hoge temperaturen

  Makkelijk in gebruik

  Vaatwasserbestendig

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste BBQ mat

Ingewikkeld is het dus niet, zo een BBQ mat. Wat vele mensen echter niet weten, is dat deze bbq grill matten nog een heleboel andere voordelen hebben. Reden genoeg om binnenkort ook zo een handig matje aan te schaffen. Een BBQ grill matje kopen draagt net als bijvoorbeeld een waterfilter kopen bij aan gezondere levensstijl.

Wat is een BBQ mat?

We horen er vaker over, maar wat moet je je precies voorstellen bij een BBQ of grillmat? In feite is het, zoals de naam zegt, een rechthoekig matje dat gemaakt is van flexibel materiaal, het geeft dus makkelijk mee. Ook zijn deze matjes allemaal voorzien van een non – stick coating, wat gelijk een van de voordelen is: grillen of bbq – en op een BBQ mat voorkomt dat het eten gaat plakken.

De bedoeling is, dat je deze mat op het rooster van je BBQ zet. De stukken vlees, vis, groente, etc. worden op dan op de mat geplaatst. Bijna alle grillmatten zijn van hittebestendig materiaal gemaakt en kunnen tot maximaal 2600C aan. Je hoeft dus niet te vrezen dat de mat tijdens het grillen of barbecuen gaat smelten. Lees dus gauw verder om te zien welke de beste BBQ mat te koop is van het moment.

BBQ mat voordelen

Een van de eerste en meest voor de hand liggende voordelen van een BBQ mat is het gebruiksgemak. Zo een mat is flexibel en kan dus op bijna elk oppervlak geplaatst worden. Wil je je grillmat in een bakpan of onderaan de oven zetten, maar is het net te groot? Je kunt hem dan knippen, zodat het op juiste afmeting komt.

Een ander, groot voordeel aan grillmatten is, dat je met veel minder schoonmaak werk komt te zitten. Zet je de BBQ mat op het rooster, dan zullen de sappen en vetten niet eraf lekken, alles blijft gewoon op de mat. De meeste van deze matten zijn voorzien van een anti – aanbaklaag, dus makkelijk schoon te krijgen. Ook zijn een aantal vaatwasserbestendig, zodat je eigenlijk bijna niets meer hoeft te doen, wanneer het aankomt op reinigen.

Wist je dat een grillmat zelfs de smaak van je gerechten kan verbeteren? Omdat de sappen en vetten niet meer uitlekken, behoud het vlees zijn smaak en aroma. Verder kun je bepaalde dingen op de grill doen, die voorheen niet mogelijk waren. Denk aan bepaalde verse groenten, kip, garnalen, bacon, pannekoeken, eieren, enz. Een normale barbecue heeft voor deze etenswaren een te hoge temperatuur of het rooster is niet geschikt. Met een best bbq grill mat los je dit alles op.

Is een BBQ mat veilig?

Deze vraag wordt bij alle keukenapparaten met een anti – aanbaklaag gesteld, zo ook bij grillmatten. Vele mensen twijfelen vooral eraan of het wel veilig is om zo een mat bij het barbecuen te gebruiken, aangezien je met behoorlijk hoge temperaturen werkt. Veilig zijn ze zeker, maar je moet ze wel op de juiste manier gebruiken. Ook is een BBQ grill mat gezond om te gebruiken vanwege de vermindering van roet op het eten

Let op de temperatuur

Dit geldt eigenlijk voor alle nonstick potten en pannen, hou rekening met de maximaal toegestane temperatuur. Deze wordt namelijk niet zomaar aan je doorgegeven. Bij grillmatten geldt over het algemeen dat de temperatuur niet hoger dan 2500C mag zijn. Gebeurd dat toch, dan beschadig je het materiaal en kunnen deeltjes in je eten terecht komen. Barbecue of grill dus altijd op laag op medium. Wil je je biefstuk liever op hoog vuur en met de bijbehorende grillmarks? Dan laat je de grillmat liever weg.

Gebruik de juiste tools

Om beschadiging te voorkomen, gebruik je bij het barbecuen of grillen liever geen metalen lepels en spatels. Voor een grillmat is een spatel van silicon of zacht plastic beter geschikt. Zelfs bij deze tools moet je voorzichtig zijn en geen schrapende bewegingen maken. Behalve dat je de mat beschadigd (nonstick eigenschap neemt af), kunnen er ook losgeraakte deeltjes in het eten terecht komen.

Maak goed schoon!

Dit is iets wat we bij alle nonstick kookgerei onderschatten. Dat een BBQ mat minder vuil voor je achterlaat om schoon te maken, betekent niet dat de mat zelf, niet goed gereinigd hoeft te worden. Ons advies is om de mat gelijk na gebruik goed te wassen door het in een sopje te doen, het liefst zonder een spons. Is dat toch nodig, dat gebruik je liever de zachte zijde. Laat je vet en andere etensresten te lang op de mat, dan zal het aankoeken en minder makkelijk weggaan.

Grill mat BBQ

Op een gezellige, veilige en makkelijke manier barbecuen of grillen, om daarna even snel met een doekje over alles heen te gaan, nee, dat is geen fantasie maar werkelijkheid als je kiest voor een van de grill mat BBQ uit onze top 5 BBQ mat review!

Welke bbq mat is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een budget optie terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over bbq matten?

De consumentenbond beste koop bbq mat is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.