Backpack

Een goede backpack kopen is voor iedere reiziger een goed idee. Wat de beste backpack van 2023 is vind je terug in onze top 10 backpacks.

Laatste update 6 april 2023

 • Beste keuze

  Nomad Batura Backpack

  Meer informatie
  Samenvatting

  De meeste mensen hebben liever een neutrale, zwarte backpack. Deze van Nomad is unisex en kan wel een inhoud van 55 tot 70 liter aan. Het bevat een voorlader zodat je gemakkelijk een voorwerp vanuit de onderkant kunt vinden.

  Voordelen

  Nadelen

 • Beste prijsklasse

  Beefree nylon Backpack

  Meer informatie
  Samenvatting

  De volgende beefree backpack is gemaakt van nylon en is 50% sterker en 30% lichter dan polyester. We zien dat het hoofdcompartiment zeer ruim is. Het kan een inhoud van wel 55 liter aan. Aan de onderkant zul je een vak vinden waarin je je vuile was en schoenen in kunt plaatsen.

  Voordelen

  Nadelen

 • Favoriete keuze

  Beefree nylon Backpack

  Meer informatie
  Samenvatting

  Deze Backpack is ook afkomstig van het merk Beefree. Alleen komt het in een donkergroene kleur. Het bevat dezelfde eigenschappen als de vorige. Het komt met een ruim hoofdcompartiment en een aantal kleine vakjes kleine spullen in te plaatsen die je snel kunt vinden.

  Voordelen

  Nadelen

Beste Backpack 2023

Een goeie backpack kopen is een grote hulp wanneer je op reis gaat. Voor lange wandelingen heb je een stevige rugzak nodig die al je belangrijke spullen langdurig voor je kan dragen. Vooral wanneer je gaat kamperen of door heel Europa gaat reizen en de meeste tijd te voet gaat bewandelen. Hier volgen de beste backpack kopen tips, die je kunt doornemen om te zien welke van ze jij het beste zou kunnen gebruiken voor je volgende trip.

Beste Backpacks Top 10 | Backpack Kopen Tips

NaamInhoudSeizoen Aantal compartimentenMeer informatie
Nomad Batura70 liter4-seizoenen 5
Beefree nylon Backpack55 liter4-seizoenen 2
Beefree nylon Backpack groen55 liter4-seizoenen 2
Beefree nylon Backpack Blauw55 liter4-seizoenen 2
Nomad Rugzak Batura55 liter4-seizoenen 5
Nomad backpack Karoo70 liter4-seizoenen2
Nomad Rugzak Batura donkerblauw55 liter4-seizoenen 5
Highlander Discovery65 liter4-seizoenen 9
Highlander Backpack - Unisex88 liter4-seizoenen 4
XQ Max X-Lite60 liter4-seizoenen 8
 • 1. Nomad Batura Backpack

  Meer informatie

  De meeste mensen hebben liever een neutrale, zwarte backpack. Deze van Nomad is unisex en kan wel een inhoud van 55 tot 70 liter aan. Het bevat een voorlader zodat je gemakkelijk een voorwerp vanuit de onderkant kunt vinden. Je kunt ervoor kiezen om de bovenkant en onderkant gescheiden te houden zodat je 2 grote vakken hebt of je kunt alles 1 geheel maken. Aan de binnenkant zul je indelingen vinden zodat alles een goede plek kan vinden. De compressiebanden zullen ervoor zorgen dat alles netjes op zijn plaats blijft. Natuurlijk zijn er ook kleine vakjes waar je je waterfles of andere kleine voorwerpen in kunt plaatsen.

  De heup- en schouderbanden zijn verstelbaar. Zo kun je ervoor zorgen dat de backpack altijd comfortabel zit. Verder zijn ze ook nog ingevoerd met schuim voor extra gemak.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Beefree nylon Backpack

  Meer informatie

  De volgende backpack is gemaakt van nylon en is 50% sterker en 30% lichter dan polyester. We zien dat het hoofdcompartiment zeer ruim is. Het kan een inhoud van wel 55 liter aan. Aan de onderkant zul je een vak vinden waarin je je vuile was en schoenen in kunt plaatsen. Natuurlijk bevat het ook kleine vakjes waarin je je belangrijke papieren of je waterfles in kunt plaatsen. Tevens krijg je een regenhoes mee. Die zul je aan de onderkant vinden.

  Het bevat een comfortabel draagsysteem zodat al het gewicht gelijk verdeeld kan worden over je heupen, schouders en rug. Verder is de backback schimmelbestendig en is het gemakkelijk te verschonen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Beefree nylon Backpack

  Meer informatie

  Deze Backpack is ook afkomstig van het merk Beefree. Alleen komt het in een donkergroene kleur. Het bevat dezelfde eigenschappen als de vorige Beefree backpack. Het komt met een ruim hoofdcompartiment en een aantal kleine vakjes kleine spullen in te plaatsen die je snel kunt vinden. Daarnaast bevat het ook nog een aparte plek waar je vuile was en schoenen in kunt plaatsen. Natuurlijk krijg je ook bij deze tas een regenhoes mee.

  De riemen zijn verstelbaar zodat de tas ten aller tijde comfortabel zal zitten. Schoonmaak is een makkie en het is schimmelbestendig.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Beefree nylon Backpack

  Meer informatie

  Hier hebben we nogmaals een backpack van Beefree. Dit keer gaat het om een blauwe tas. Het is ook gemaakt van nylon en is dus eenvoudig schoon te maken. Ook deze is schimmelbestendig.

  Het hoofdvak is groot genoeg om wel 55 liter te kunnen dragen. De zijvakjes zijn de ideale plekken om waterflesjes en andere kleine benodigdheden in te plaatsen. Aan de onderkant is er een vak waar je je vuile was in kunt plaatsen. Daar zul je ook de gratis regenhoes in vinden. De tas zelf weegt niet zwaar. De riemen zijn op diverse plekken verstelbaar zodat je met zekerheid kunt zeggen dat het nergens zal knellen.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Nomad Rugzak Batura

  Meer informatie

  Hier hebben we weer een rugtas van het merk Nomad. Ook deze heeft een groot hoofdvak die je ook van tevoren kunt bereiken. Dat komt goed van pas wanneer je iets zoekt dat helemaal aan de onderkant zit. Daarnaast bevat het tal van kleinere vakken waar je je mobiel en waterfles in kunt plaatsen. De schouderbanden, heupband en borstband zijn verstelbaar. Aan de rugzijde zul je padding vinden zodat je rug ook de nodige comfort krijgt.

  Het is gemaakt van 100% polyester en kan een inhoud van wel 55 liter aan.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Nomad backpack Karoo

  Meer informatie

  De Karoo backpack van Nomad komt in een aantrekkelijke grijze kleur en het kan een gewicht van wel 60 tot 70 kilo dragen.

  Het hoofdvak is dus best ruim. Gelukkig bevat het een voorvakje zodat je geen spullen eruit hoeft te halen wanneer je iets zoekt dat helemaal aan de onderkant zit. Aan de binnenkant ervan zul je ook kleine vakjes vinden. Tevens aan de buitenkant zul je extra kleine vakjes vinden. Het Easy Fit Explorer rugsysteem is verstelbaar en geeft je dus de mogelijkheid om alle riemen te vertellen. De comfortabele schuim is natuurlijk ook heel prettig om aan te voelen.

  Voordelen

  Nomad backpack 65 liter

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Nomad Backpack Batura

  Meer informatie

  Hier hebben we nog een Nomad Backpack. Het heeft een blauwe kleur en deze nomad backpack kan gemakkelijk 60 liter dragen.

  Het hoofdvak is ruim en bevat tevens een voor vakje zodat het gemakkelijker te doorzoeken is. Vooral wanneer je iets zoekt dat helemaal aan de bodem zit. De interne compressiebanden zorgt ervoor dat al je spullen op hun plek blijven zitten. Als je de onder- en bovenkant gescheiden wilt houden, dan is er een rist aan de binnenkant die dan mogelijk maakt. Dit maakt deze backpack uitstekend geschikt als laptop backpack. Er zijn ook nog kleinere vakken om spullen in te plaatsen die je snel nodig mocht hebben. Alle banden zijn verstelbaar en bevatten schuim voor extra comfort.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Highlander Discovery

  Meer informatie

  Deze backpack is afkomstig van het merk Highlander. Het komt in een zwartgrijze kleur en kan een inhoud aan van wel 65 liter.

  Het bevat een groot vak met diverse andere zijvakken waarin je spullen in kunt plaatsen die je snel kunt vinden. De 2 schouderbanden zijn verstelbaar zodat de tas comfortabel rond je schouders zit. Het komt met een Adjustable Back Systeem zodat je de hoogte goed kan instellen. De banden en ook nog de rug zijn voorzien van padding voor extra comfort. Tevens is het voorzien van een heupband. Je krijgt ook nog een regenhoes mee.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Highlander Backpack – Unisex

  Meer informatie

  Hier hebben we een backpack van Highlander die bedoeld is voor zowel dames als heren. Het heeft een zwartzilveren kleur en kan een gewicht aan van 88 liter.

  Ook deze bevat een groot vak met diverse kleinere vakjes eromheen. De schouderbanden, heupband en borstband zijn verstelbaar en de schouderbanden ne rug bevatten padding voor extra comfort. Het bevat ook nog 4-D ringen zodat je andere dingen eraan vast kan maken als er geen plaats meer is in de vakken.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. XQ Max X-Lite

  Meer informatie

  De laatste backpack is afkomstig van het merk XQ Max en heeft een zwarte kleur en de riemen hebben een mooie blauwe kleur. Het kan een gewicht van 60 liter dragen.

  Het bevat een hoofdvak die met een koord dicht moet worden gemaakt. Daarnaast bevat het diverse andere zijvakken. Verder bevat het diverse riemen die verstelbaar zijn zodat het bij ieder persoon kan passen. Enkele riemen en het rug gedeelte is voorzien van padding.

  Voordelen

  Nadelen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste backpack

Een grote backpack kan heel handig zijn voor een lange reis. Naast goede wandelschoenen dragen is een goede backpack kopen misschien het wel aller belangrijkste om te doen. Je kunt met zekerheid zeggen dat je alles bij je gaat hebben die je onderweg van pas zal komen en wanneer je lang op stap gaat zijn. De juiste rugzak hangt natuurlijk af van je reis en de hoeveelheid spullen die je mee gaat nemen. Als je veel te voet gaat zijn, dan heb je een stevige tas nodig. Een lange periode betekent dus ook een grotere tas. Als je niet zeker weet, dan is het beter om een rugtas te kiezen die best wat inhoud kan dragen.

Daarnaast moet je opletten welke kenmerken het heeft. Hoe meer vakken, hoe meer spellen je aan de buitenkant kunt plaatsen om gemakkelijk bij ze te kunnen. Als de binnenvak in 2 verdeeld kan worden of als er een aparte grote vak is waarin je vuile kleding kunt zetten, dan is dat natuurlijk meegenomen. Vooral wanneer je niet precies weet wanneer je de kans krijgt om ze te wassen. Sommige tassen bevatten touwtjes zodat je spullen ervan af kunt hangen. Ze bevatten ook riemen die verstelbar zijn en padding zodat je best wat comfortabel zult zijn tijdens het dragen ervan. Sommige komen met regenhoezen zodat je je tas droog kunt houden. Neem de rugtassen goed door voordat je eentje aanschaft. Als het een goeie travel backpack is, dan kun je nog jarenlang ervan genieten. Welke zul je kiezen uit onze backpack top 10 review?

Welke backpack is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope backpack terwijl andere een zo duur mogelijk product willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over backpacks?

De consumentenbond beste koop backpack is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.