Amerikaanse koelkast

Amerikaanse koelkasten zijn een goed toevoeging aan iedere keuken. De beste Amerikaanse koelkast van 2023 vind je hier.

Laatste update 4 april 2023

 • Beste keuze

  LG GSJ361DIDV Door-in-door

  Meer informatie
  Samenvatting

  De LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast is een prachtige Amerikaanse koelkast die niet op de waterleiding aangesloten hoeft te worden. Het heeft een inhoud van 394L en het vriesgedeelte heeft een inhoud van 197L.

  Voordelen

  No-frost functie

  Door-in-door functie

  Stabiele opslagtemperatuur

  Gekoelde lucht wordt gelijkmatig verspreid

  Nadelen

  Kan prijzig overkomen

 • Beste prijsklasse

  Exquisit SBS130-4A+INOXLOO

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Exquisit SBS130-4A+INOX is een Amerikaanse koelkast met de moderne no-frost technologie. Deze ijskast heeft een koelruimte van 291 liter netto en een vriesruimte van 138 liter netto. Beide zijden zijn voorzien van vijf glazen plateaus die je in hoogte kunt verstellen.

  Voordelen

  No-frost technologie

  Energie besparend

  LED display

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  LG GSL360ICEV

  Meer informatie
  Samenvatting

  Ben je opzoek zoek naar een degelijke en ruime Amerikaanse koelkast? De LG GSL360ICEV is van alle gemakken voorzien en heeft een totale inhoud van wel 591 liter. Vind je het vervelend om telkens een fles water uit de koelkast te halen? Geen nood, want het heeft een ingebouwde water- en ijsdispenser.

  Voordelen

  No-frost functie

  Water- en ijsdispenser

  Moist balance crisper

  Zuinig

  Nadelen

  Geen

Beste Amerikaanse koelkast 2023

Een koelkast heeft een ieder in huis. Het zorgt ervoor dat je kunt invriezen, je producten koud en vers blijven en dat je kunt genieten van een koud biertje. Iedereen let op andere functionaliteiten als ze een koelkast kopen. De een let op de grootte, de ander let op de prijs en weer een ander wil een super moderne koelkast. Amerikaanse koelkasten zijn meestal de side-by-side koelkasten. Ze zijn ruim en je kunt ook veel erin kwijt. Tegenover de prijs krijg je er ook een kwaliteitsproduct voor terug. Ben je dus opzoek naar een (nieuwe) ijskast, bekijk dan het assortiment van Amerikaanse koelkasten. Deze koopgids heeft hieronder de tien beste Amerikaanse koelkasten te koop voor jou samengesteld.

Beste Amerikaanse Koelkasten 2023 | Top 10 Koelkasten

NaamMaximale omgevingstemperatuur Energieverbruik per jaarEnergieklasseMeer informatie
LG GSJ361DIDVSubnormaal of Normaal (32°)429 kWh A+
Exquisit SBS130-4A+INOXLOOSubtropisch (38°) 358 kWhA+
LG GSL360ICEVTropisch (43°)429 kWhA+
Inventum SKV1788RTropisch (43°)329 kWh A++
RS68N8941SL/EFSubtropisch (38°)382 kWh A++
Frilec BONN450NFA+INOXTropisch (43°) 365 kWhA+
Samsung RS54N3003SATropisch (43°)444 kWh A+
LG GSJ961NEBZ-376 kWh A++
Samsung RFG23UERS1-426 kWh A+
Beko GN1416220CXTropisch (43°)376 kWh A+
 • 1. LG GSJ361DIDV Door-in-door

  Meer informatie

  De LG GSJ361DIDV – Amerikaanse koelkast is een prachtige Amerikaanse koelkast die niet op de waterleiding aangesloten hoeft te worden. Het heeft een inhoud van 394L en het vriesgedeelte heeft een inhoud van 197L. Door de handige door-in-door systeem kun je producten die je elke dag gebruikt sneller plakken. Er is een speciale vershoud zone dat ervoor zorgt dat alles vers blijft. Ook heb je dan minder last van onaangename geuren in de koelkast. Doordat deze Amerikaanse koelkast is voorizen van een no-frost functie hoef je het dan ook nooit meer te ontdooien. De koelkast wordt aangedreven door de Linear Compressor, waardoor het stiller, zuiniger en vooral duurzamer is. Verder beschikt deze koelkast, voor jouw gemak, over een deur alarm en kinderslot.

  Om gemakkelijk bij al jouw producten te kunnen komen beschikt deze koelkast over een extra ingebouwde deur met een speciaal koelvak. Het is nu dus niet langer nodig om de gehele koelkast te openen. Groentes en fruit worden optimaal vers gehouden wanneer deze producten hun vocht vast kunnen houden. De Moist Balance Crisper zorgt voor de juiste vochtigheid in de lade. Het LG Total-No-Frost systeem voorkomt de vorming van ijs- en condensatie in het koel en vriesgedeelte. Het Multi-Air Flow systeem zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de gekoelde lucht. Hierdoor wordt een stabiele opslagtemperatuur gegarandeerd, wat leidt tot een langere versheid van de opgeslagen artikelen. Deze LG is dus niet alleen zeer ruim, maar ook kostenbesparend. Het beschikt over moderne functionaliteiten en zorgt ervoor dat al je etenswaren gekoeld en vers blijven.

  Voordelen

  No-frost functie

  Door-in-door functie

  Stabiele opslagtemperatuur

  Gekoelde lucht wordt gelijkmatig verspreid

  Nadelen

  Kan prijzig overkomen

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Exquisit SBS130-4A+INOXLOO

  Meer informatie

  De Exquisit SBS130-4A+INOX is een American koelkast met de moderne no-frost technologie. Deze ijskast heeft een koelruimte van 291 liter netto en een vriesruimte van 138 liter netto. Beide zijden zijn voorzien van vijf glazen plateaus die je in hoogte kunt verstellen. Je kunt dus zelf de je eigen indeling maken. Daarnaast is de koelkast uitgerust met een groentelade geschikt om jouw groenten en fruit vers te houden. Ook is de vriezer voorzien van een handige box. Hierin kun je makkelijk spullen kwijt zoals ijsjes of andere diepvries snacks.

  Dankzij no-frost technologie ontstaat er geen ijslaag in je vriezer en hoef je dus geen ijs weg te halen of het te ontdooien. Je bespaart hiermee dus energiekosten. Het handige aan deze American koelkast is dat de koelkast maar 59 cm diep is. Vanwege deze geringe diepte is het dus uitstekend geschikt om in te bouwen in de keuken. Ook is koelkast uitgerust met een fraai LED-display waar de temperatuur van de koel- en vriesruimte wordt weergegeven. Dit display is een touch-screen. De Exquisit SBS130-4A heeft energielabel A+, wat betekent dat het zuinig is als het gaat om energieverbuik. Met een verbruik van 358 kWH per jaar is het apparaat dus relatief energiezuinig. Deze American koelkast heeft geen waterdispenser. De behuizing is gemaakt van metaal en het weegt ongeveer 84kg. Door de ruime inhoud kun je er dus veel in kwijt. Vanwege zijn moderne design past deze koelkast in elke keuken. Heb je dus een kleine keuken of een klein gezin? Dan is deze koelkast prima voor jou.

  Voordelen

  No-frost technologie

  Energie besparend

  LED display

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. LG GSL360ICEV

  Meer informatie

  Ben je opzoek zoek naar een degelijke en ruime Amerikaanse koelkast? De LG GSL360ICEV is van alle gemakken voorzien en heeft een totale inhoud van wel 591 liter. Vind je het vervelend om telkens een fles water uit de koelkast te halen? Geen nood, want het heeft een ingebouwde water- en ijsdispenser. Groenten en fruit blijven lekker vers dankzij de Moist Balance Crisper. Het vocht wordt gecondenseerd op de rasters, waardoor het niet komt om de bodem van de lade. Je producten blijven vers en behouden de juiste vochtbalans en proeven daardoor ook lekkerder. De Inverter Linear Compressor werkt zuinig en verbruikt tot 32% minder energie dan een conventionele koelmotor. Bovendien is de compressor zeer duurzaam.

  Dankzij de enorme inhoud van 591 liter kun je in deze koelkast veel kwijt. Sla meteen een voorraad op. Dit kun je gemakkelijk indelen. Overmatig vocht uit groente en fruit verdampt en condenseert vervolgens op de rasters. Hierdoor kan er geen plas water rondom je etenswaren ontstaan. Dit wordt meteen teruggebracht op het voedsel en het behoud hierdoor de juiste vochtbalans. De unieke Inverter Linear Compressor van LG maakt gebruik van een lineaire compressor en niet van een gewone aandrijving die heen en weer gaat. Daardoor ontstaat minder interne frictie en wordt tot 32 minder energie verbruikt. De Inverter Linear Compressor van LG wordt geleverd met 10 jaar garantie. Opzoek naar een ruime koelkast met waterdispenser? Dan is deze LG wel iets voor jou. Door zijn ruime inhoud kun je veel erin kwijt en is het makkelijk om de producten in te delen. Ook groenten en fruit blijven hierin langer vers en behouden daardoor hun smaak.

  Voordelen

  No-frost functie

  Water- en ijsdispenser

  Moist balance crisper

  Zuinig

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Inventum SKV1788R

  Meer informatie

  Als je een nieuwe koelkast koopt kijk je meestal hoe groot of ruim het is. Dit is allemaal afhankelijk vam je gezinsgrootte of hoe ruim je keuken is. Tegenwoordig komen koelkasten allemaal met de meest moderne snufjes. Ook zijn ze energie besparend wat heel handig is voor de consument. Amerikaanse koelkasten zijn heel ruim, gemaakt van kwaliteit en je krijgt er een goede prijs voor terug. Koelkasten zijn er in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Bij een koel-vriescombinatie zit bijvoorbeeld zowel het koelgedeelte als het vriesgedeelte achter een aparte deur. Ook kun je kiezen uit koelkasten met de no-frost functie. Deze zorgt ervoor dat je nooit meer handmatig je koelkast moet ontdooien. Verder komen andere koelkasten met de moist balance crisper. Dit zorgt ervoor dat producten zoals fruit en groenten lekker vers blijven in de koelkast. Hierdoor behouden ze dan ook hun smaak.

  De Inventum Amerikaanse koelkast SKV1788R heeft een totale netto inhoud van 510 liter. Het is een zuinige koelkast met energieklasse A++. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van 175L. Ook is de koelkast voorzien van energiezuinige LED verlichting. Dit is zowel in het koelgedeelte en het vriesgedeelte. De koelkast heeft vijf draagplateaus en onderin een transparante groentelade. Met de handige deurvakken in beide deuren berg je al je etenswaren handig op. Deze onderdelen zijn eenvoudig te verwijderen, zodat je ze zelf kunt instellen en ook goed kunt schoonmaken. De lades en plateu’s van deze koelkast zijn transparant. Verder heeft het een automatische ontddooingssysteem, ook wel een no-frost functie genoemd.

  Voordelen

  No-frost functies

  LED binnenverlichting

  Ei rekje

  Plateau’s verwijderbaar

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Samsung Amerikaanse koelkast RS68N8941SL/EF

  Meer informatie

  De Family Hub 3.0 Amerikaanse koelkast is super modern. Het is namelijk een smart koelkast. Met deze koelkast kun je veel meer doen dan alleen koelen en vriezen. De Family Hub helpt het gezin door verschillende taken makkelijker te maken. Het heeft een netto inhoud van 3 volledige winkelwagens en heeft een flexibele indeling. Het is voorzien van de SpaceMax technologie. Al het jouw eten en prioducten blijven hierin goed gekoeld en langer vers, dankzij Twin & Metal Cooling.

  De Family hub heeft een grotere opslagcapaciteit, dankzij de SpaceMax Technology. Het zorgt ook ervoor dat je voeding heel lang vers blijft. Met de Twin Cooling Plus Technologie worden de koelkast en het vriescompartiment apart gekoeld. Er zijn twee onafhankelijk werkende systemen en die zorgen voor een optimale koeling en luchtvochtigheid. Dit voorkomt ook dat je geen nare geuren hebt in je koelkast. De Metal Cooling-afvoer aan de achterkant zorgt ervoor dat binnenin een optimale temperatuur behouden blijft. De koelte wordt vastgehouden en ontsnapt niet wanneer je de deur opendoet. Zodra de deur dicht is, wordt de koelkast snel terug op temperatuur gebracht. Verder beschikt het ook over de no-frost technology. Daarmee behoudt je Samsung-koelkast een constante temperatuur in elke hoek. Het voordeel hiervan is dat je koelkast twee keer zo snel koelt, je bespaart energie en de levensduur van de koelkast wordt vergroot. Je kunt zelfs naar je favoriete muziek luisteren met de koelkast. De koelkast kan zelfs via de Smart Home-app verbinding maken met andere apparaten. Deze koelkast kan dus koelen/ vriezen en jou tegelijk ook entertainment bieden in de keuken.

  Voordelen

  Te bedienen met Smart Home app

  No-frost functie

  Twin cooling voor optimale koeling

  Energiezuinig

  Bediening via wi-fi

  Nadelen

  Deze koelkast kan niet ingebouwd worden in een keuken

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Frilec BONN450NFA+INOX

  Meer informatie

  De BONN450NFA+INOX is voorzien van een no-frost koeltechnologie, gebaseerd op een dubbele luchtventilatie en elektronisch gecontroleerde verdamper. Hierdoor wordt jouw voedsel vers gehouden en daarmee ook de smaak. De ijskast heeft een display op de voorzijde en deze kun je zelf instellen. Hierop kun je ook de temperaturen in zowel het koel- als het vriesgedeelte aflezen. Al je boodschappen kun je snel terugvinden dankzij de binnenverlichting en de doorzichtige, glazen plateaus. Door al deze ruimte kun je al je spullen kwijt.

  Het koelgedeelte van de BONN450NFA+INOX heeft een netto inhoud van 268 liter en is voorzien van een viertal glazen legplanken. Enkele hiervan zijn verstelbaar, zodat je het ook makkelijk kunt schoonhouden. De beide deuren zijn voorzien van 3 handige bakken. Het vriesgedeelte heeft een inhoud van liefst 133 liter en is voorzien van handige doorzichtige lades. Met het A+ energielabel is deze koel-vriescombinatie ook energiezuinig. De Inverter Compressor past zijn werking aan aan de vochtigheidsgraag en het gebruik van de koelkast. Dit helpt om een meer stabiele temperatuur te verkrijgen. Een unieke en betrouwbare Artificial Intelligent PCU bediening zorgt ervoor dat je het apparaat zelf naar wens kunt instellen. Door de Multi & DynaCool Air Flow System circuleert de lucht in iedere hoek van het koelgedeelte. Hierdoor is er een constante temperatuur in de koelkast en zorgt ervoor dat je voedsel langer houdbaar blijft. De Frilec BONN450NFA+INOX is voorzien van het geavanceerde ‘5-sensors’ technologie. Aan de binnekant is de koelkast voorzien van LED verlichting. Verder is er ook een positie sensor houdt die in de gaten houdt of er een deur open staat. Zodra de deur van het koel- of vriesgedeelte langer dan een minuut open staat, krijg je een seintje. Het is algemeen bekend dat Frilec kwaliteit levert, dit geldt ook voor de Frilec Amerikaanse koelkast.

  Voordelen

  No-frost functie

  Energie zuinig

  LED verlichting

  Deur sensor

  Frilec kwaliteit

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Samsung RS54N3003SA

  Meer informatie

  De Samsung RS54N3003SA Amerikaanse dubbeldeurs koelkast heeft een netto inhoud van 535 liter. De RS54N3003SA is uitgerust met energie label A+, dat wil zeggen dat het energie besparend is. Echter maakt de RS54N3003SA relatief veel geluid met een geluidsniveau van 43 dB. Maar deze koelkast is volledig no-frost. Je hoeft het dus niet zelf te ontdooien. Stel je voor dat je een koelkast hebt waarin zich geen ijs ophoopt. In no-frost koelkastmodellen wordt de vochtigheid uit de lucht gehaald waardoor het ontdooien van de vriezer tot het verleden behoort. Daarnaast behouden dit soort modellen een constante temperatuur en herstelt de temperatuur zich weer snel na het openen van de deur.

  Heb je een hoeveelheid aan producten of etenswaren in de Amerikaanse dubbeldeurs koelkast? De Cool Select Zone zorgt ervoor dat alle levensmiddelen op hun ideale temperatuur worden bewaard. Het heeft twee verschillende instellingen en deze zorgen voor het behoud van de natuurlijke smaak van je etenswaren. In de achterwand van de koelkast zitten de luchtgaten van de Multi Air Flow. Die zorgen ervoor dat alle producten in de koelkast snel en gelijkmatig gekoeld worden. Voedsel heeft vaak een optimale bewaartemperatuur, en dankzij de Multi Air Flow kan deze goed bereikt worden. Verder beschikt het ovet de Fresh Zone. Deze slim ontworpen lade zorgt ervoor dat je vlees en vissoorten kunt bewaren. Met de smart space kun je je producten snel eruit halen. Smart Space zorgt voor oplossingen voor behoud van versheid, en ook het makkelijk plaatsen en pakken van voedsel. Vanwege zijn moderne design past deze koelkast in elke keuken.

  Voordelen

  No-frost functie

  Energie zuinig

  Flexibele indeling van de schappen en lades

  Twin cooling

  Verszone

  Nadelen

  Maakt geluid

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. LG GSJ961NEBZ

  Meer informatie

  Als je een nieuwe koelkast koopt kijk je meestal hoe groot of ruim het is. Dit is allemaal afhankelijk vam je gezinsgrootte of hoe ruim je keuken is. Tegenwoordig komen koelkasten allemaal met de meest moderne snufjes.

  Dankzij de enorme inhoud van 601liter kan je in de LG GSJ961NEBZ alles nog beter indelen en slimmer bewaren. Je kunt hierin een voorraad producten inslaan. Door middel van de Door-in-Door-functie pak je je drankjes en snacks gemakkelijker. Dankzij het geavanceerde dunne frame van Door-in-Door™ profiteer je van meer opslagruimte. De extra schappen bieden je meer mogelijkheden om je Amerikaanse dubbeldeurs koelkast te ordenen. Het deksel van de watertank is slim ontworpen, zodat je gemakkelijk water kunt bijvullen. De tank heeft een capaciteit van 4 liter zodat je hem minder vaak hoeft bij te vullen.

  Overmatig vocht uit groente en fruit verdampt en condenseert vervolgens op de rasters. Hierdoor ontstaat er geen plas rondom je etenswaren, maar wordt de condens gelijkmatig teruggebracht op het voedsel. Dit zorgt ervoor dat fruit en groenten vers blijven. Dankzij de unieke luchtzuiveringssysteem heb je geen last van onaagename geuren in je koelkast. Een koolstofhoudend geurelement met ventilator perst actief lucht door het geurelement en voert die geur langs drie verschillende schappen via de speciale Fresh Shower-afvoer. De unieke Inverter Linear Compressor van LG maakt gebruik van een lineaire compressor en niet van een gewone aandrijving. Daardoor ontstaat minder interne frictie en wordt er minder energie verbruikt. Ben je dus opzoek naar een ruime koelkast? Dan is deze LG wel iets voor jou.

  Voordelen

  No-frost functie

  Door-in-door functie

  Ruime watertank

  Luchtzuiveringssysteem

  Energie zuinig

  Nadelen

  Vlek gevoelig

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Samsung RFG23UERS1

  Meer informatie

  Deze Samsung Amerikaanse Koelkast RFG23UERS1 heeft een ruime opbergruimte waarin je al je voedingswaren kunt opslaan. Je hebt niet alleen het voordeel van Samsung’s koeltechnologieën, maar ook van een verbeterd ontwerp. Deze koelkast is energiebesparend en heeft ook een zuinige verlichting. Met zijn grote opslagcapaciteit in zijn categorie (820 liter) is Samsung’s side-by-side-koelkast van binnen groter dan andere modellen. Het ontwerp van de extra binnenruimte zorgt ervoor dat je alles kunt ordenen en alles erin past. Al je levensmiddelen zijn dus netjes georganiseerd. Dankzij de dunnere wanden heb je ook meer extra ruimte. Ook zijn er geen concessies gedaan aan de kwaliteit van de isolatie. De ijskast neemt verder ook geen exrra ruimte in je keuken.

  Een water- en ijsdispenser bevinden zich aan de buitenkant van de koelkast, zodat je de deur gesloten kunt laten en elektriciteit kunt besparen als je dorst hebt. Het koel- en het vriescompartiment werken onafhankelijk van elkaar. Er gaat geen lucht van het ene naar het andere compartiment. Hierdoor behoudt de koelkast zijn juiste vochtigheid. Dit helpt ook om als jouw etenswaren vers te houden, terwijl de vriezer droog en vrij van geurtjes blijft. Op elk rekje stroomt er koellucht uit meerdere uitlaten. Zo wordt de hele koelkast gelijkmatig gekoeld en wordt de juiste temperatuur snel hersteld nadat de deur is geopend. Met CoolSelect PantryTM, een veelzijdig gesloten compartiment, kun je de gewenste temperatuur met een druk op de knop selecteren op basis van het te bewaren voedsel. Ben je dus opzoek naar een ruime koelkast? Dan is deze Samsung wel iets voor jou.

  Voordelen

  No-frost functie

  Twin cooling systeem

  Digitale temperatuur instelling

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Beko GN1416220CX

  Meer informatie

  Deze solide RVS Amerikaanse koelkast met 4 deuren van Beko is een zeer energiezuinige koel-vriescombinatie koelkast. Het heeft een netto inhoud van wel 448L. Het heeft voldoende ruimte voor al jouw etenswaren en verschillende mogelijkheden om ze op te slaan. Een speciale filter, filtert de circulerende lucht in de koelkast en voorkomt hierdoor ongewenste geuren en bacteriën en houdt zo het voedsel langer vers. Ook is er een ingebouwde waterdispenser. Op warme dagen kun je gebruik maken van de Turbo Ice Maker.

  Heb je vaak grote flessen in je ijskast? Geen nood, want met de Beko FlexiLift krijg je extra ruimte, je kunt het vak optillen en zelf schuiven naar de juiste positie om meer ruimte te maken. . Dankzij EverFresh+ blijven jouw verse groenten en fruit lang knapperig en smakelijk. De Beko Dual Cooling koelkast heeft twee verschilende koelsystemen. Dat houdt in dat de vochtigheidsgraad in je koelkast hoog is en in je vriesvak laag. Zo kan er ook geen ijs ophopen. Deze koelingssyteem werk ook twee keer sneller. Zo houdt het systeem langer vocht vast en blijft je voedseler er even heerlijk uitzien als toen je het had gekocht. En met twee aparte ventilatoren komen er geen geuren van het vriesvak in de koelkast terecht of andersom

  De Active Fresh Blue Light™-technologie van Beko beschermt de intensiteit van vitamine C in je koelkast. Denk maar aan groente en fruitsoorten. Hethelpt de fotosynthese van het fruit en de groente te laten voortduren, en dit betekent dat zij beter houdbaar blijven. De ProSmart™ Inverter-motor zorgt ervoor dat je kunt besparen op je elektriciteitsrekening. Verder is de ProSmart™ Inverter-compressor viermaal stiller is dan de compressor in een gemiddelde koelkast.

  Voordelen

  No-frost functie

  Dual Twin cooling systeem

  Digitale temperatuur instelling

  Energiebesparend

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste Amerikaanse koelkast

Een koelkast zorgt ervoor dat al jou etenswaren gekoeld en vers blijven. Een koelkast bestaat uit een koelgedeelte en een vriesgedeelte. In het koelgedeelte zet je je dranksoorten, fruit en etenswaren. In het vriesgedeelte zet je vlees- en vissoorten en ijsjes. Als je een koelkast koopt let je misschien op de grootte ervan, de ander let op de inhoud en weer anderen willen er eentje met de meest moderne snufjes. Amerikaanse koelkasten zijn heel modern, ruim en ook nog energiebesparend. Je koelkast is een van de meest gebruikte apparaten in je huis en ook de grootste gebruiker van energie. Sommige Amerikaanse koelkasten komen zelfs met een ingebouwde kokend waterkraan.

Welke Amerikaanse koelkast kopen?

Koelkasten vind je in verschillende vormen en maten. Denk maar aan de 1-deurskoelkast, de koelkast met diepvriezer of de Amerikaanse koelkast. Het beste voordat je een koelkast koopt is te kijken naar de grootte van je keuken. Heb je een ruime keuken dan past een grote koelkast prima. Heb je een iets kleinere keuken, dan heb je een minder grote nodig. Sommige koelkasten kun je ook inbouwen.

 • 1-deurskoelkast: de compacte modellen, met of zonder een klein vriesvak.
 • Koelkast met diepvriezer: je kan kiezen voor een model met de diepvriezer onderaan of bovenaan.
 • Amerikaanse koelkast: Amerikaanse koelkasten hebben 2 verticale deuren, 1 voor de diepvriezer en 1 voor de koelruimte.
 • French Doors: de grootste koelkasten
 • Inbouw 1-deurskoelkast of inbouwkoelkast met diepvriezer: de koelkast wordt volledig geïntegreerd in de keukenopstelling.

Tips voor een lager energieverbruik

 • Open je koelkast niet onnodig
 • Sluit de deur altijd goed
 • Leg geen warme producten in je koelkast
 • Plaats je koelkast niet in een te warme of te vochtige omgeving.
 • Verlucht de ruimte waar je koelkast staat geregeld.

Schoonmaken

Om lang te genieten van een koelkast is het natuurlijk ook belangrijk dat je het goed blijft onderhouden. Er zijn verschillende producten waarmee je je koelkast kunt schoonmaken. Het juiste moment om je koelkast te reinigen is natuurlijk wanneer het volledig leeg is. Zo voorkom je een onderbreking van de koudecyclus. Je etenswaren worden dan niet blootgesteld aan de omgevingstemperatuur. Je moet tenminste 1 keer in de maand je koelkast schoonmaken. Dit is hygiënisch, want je bewaard ook rauwe etenswaren erin. Het diepvriesgedeelte moet je eerst ontdooien. Sommige koelkasten hebben hiervoor een no-frost functie. De binnenkant kun je dus drogen met een handdoek. Dit kun je doen met een sopje van warm water en zeep. Controleer of de lucht aan de achterkant van je toestel goed circuleert. Neem 2 keer per jaar het stof weg van de achterste roosters. Reinig ook regelmatig het condensreservoir op de achterkant van je toestel. De buitenwanden van je koelkast kan je schoonmaken met een spons en wat zeep. Vermijd contact met zuur en chloormiddelen. Voorkom het ontstaan van vieze geuren in je koelkast door er een geur absorbeerde in te plaatsen. Heb je dat niet in huis, gebruik dan een halve citroen. Als het uitdroogt kun je hem nadien eruit halen.

Zo zie je dat er dus verschillende soorten koelkasten zijn. Dit is allemaal afhankelijk van de grootte van jouw keuken en ook jouw persoonlijke wensen. Vergeet verder niet om je koelkast altijd te reinigen. Zo kun je er langer van genieten. Om energie te besparen kun je de Amerikaanse koelkasten aanschaffen, deze zijn energiezuinig. Welke van onze top 10 Amerikaanse koelkasten vindt je leuk?

Wat is de beste Amerikaanse koelkast?

Om nou echt te zeggen wat is de beste Amerikaanse koelkast, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een beste merk Amerikaanse koelkast terwijl andere een beste koop Amerikaanse koelkast willen aanschaffen. Om deze reden hebben wij verschillende Amerikaanse koelkast reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 koelkasten samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over amerikaanse koelkasten?

De consumentenbond beste koop amerikaanse koelkast is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen Amerikaanse koelkast review. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.