Airfryer

Met een goede airfryer kun je niet alleen snel lekkernijen klaarmaken, maar je eten zal ook nog gezond zijn. De beste airfryer 2023 vind je hier

Laatste update 4 april 2023

 • Beste koop airfryer

  Philips Avance Airfryer XL HD9247/90

  Meer informatie
  Samenvatting

  De eerste beste koop airfryer die we gaan bespreken is van een heel bekend merk en staat dus garant voor geweldige kookervaringen. We hebben het over de Philips Avance Airfryer XL HD9247/90 van wereldbekend merk Philips.

  Voordelen

  Makkelijk instellen met touchscreen

  Indicator lampje

  Automatische uitschakeling

  Nadelen

  Prijzig

 • Airfryer beste koop

  Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

  Meer informatie
  Samenvatting

  De Philips Avance airfryer beste koop komt nog eens voor in onze koopgids en wel in de vorm van een nog geweldiger model: de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90. Als je kijkt naar de naam, dan zul je opmerken dat deze airfryer iets groter is, dan de vorige (XXL).

  Voordelen

  90% minder vet in het eten

  Makkelijk schoon te maken

  Handig te bedienen

  Nadelen

  Prijzig

 • Favoriete keuze

  Princess Digitale Aerofryer XL 182020

  Meer informatie
  Samenvatting

  Voor alle keukenprinsessen (en prinsen!) hebben we hier een merk dat zijn naam echt wel waard is, de Princess Digitale Aerofryer XL 182020. Deze airfryer is iets kleiner dan de vorige modellen. Het heeft een inhoud van 3.2 liter en is voor 3 – 4 personen.

  Voordelen

  Makkelijk te bedienen

  Multifunctioneel

  Oververhittingsbeveiliging

  Nadelen

  Gevoelig

Beste Airfryer 2023

In de keuken staan om een heerlijk bordje klaar te maken is allemaal leuk en gezellig, totdat je erachter komt hoelang je niet in de keuken zal staan en hoeveel afwas er daarna achter blijft! Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel keukenapparaten die je helpen om het allemaal makkelijker en sneller te laten gaan, ook al moet je voor een heuse 3 – gangen diner zorgen. Een zo een apparaat die pas nog is ontwikkeld, is de airfryer. Een airfryer wordt vaak gezien als een gezonde manier om eten te frituren, maar je kan er nog veel meer mee. Zou je nu overwegen om ook eentje te kopen, dan helpen we je alvast met deze top 10 van de beste airfryers die je op dit moment zult vinden. We vertellen je ook welke voor – en nadelen je aan deze airfryer hebt en wat je kan verwachten van elk apparaat. Lees verder om gauw te zien welke beste airfryer 2023 te koop zijn op dit moment.

Top 10 Beste Koop Airfryer

NaamMax - min temperatuurVermogen Antikleeflaag Meer informatie
Philips Avance Airfryer XL HD9247/90200 °C - 60 °C 2100 WattJa
Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90200 °C - 60 °C 2225 WattJa
Princess Digitale Aerofryer XL 182020200 °C - 80 °C 1500 Watt Ja
Philips Viva Airfryer HD9220/20200 °C - 40 °C 1425 Watt Ja
Philips Daily Collection Airfryer HD9216/40200 °C1425 Watt Ja
Inventum GF250HL200 °C - 80 °C 1500 WattJa
Princess 182050 Family Aerofryer XXL200 °C - 80 °C
1800 Watt Ja
Molino Health Fryer230 °C - 20 °C1300 Watt Ja
Aigostar Dragon Egg 30JQW200 °C - 80 °C 1500 Watt Ja
Tristar Crispy Fryer XL FR-6990200 °C - 80 °C1500 Watt Nee
 • 1. Philips Avance Airfryer XL HD9247/90

  Meer informatie

  De eerste airfryer die we gaan bespreken is van een heel bekend merk en staat dus garant voor geweldige kookervaringen. We hebben het over de Philips Avance Airfryer XL HD9247/90 van wereldbekend merk Philips. Als eerst kijken we naar de manier waarop de Philips Avance Airfryer XL HD9247/90 werkt, namelijk met Rapid Air technologie, wat inhoudt dat je eten met heteluchtcirculatie wordt klaargemaakt. Hierdoor heb je eigenlijk weinig tot geen vet nodig, aardappelen, vis, vlees, enz worden van binnen goed gaar en hebben van buiten een krokant laagje. Hoe werkt deze airfryer. Er zijn een aantal handige instelfuncties, die je met behulp van de digitale touchscreen, aan de voorzijde, gemakkelijk kan wijzigen. Deze functies zijn bijvoorbeeld voor het stellen van de tijd en temperatuur. De temperatuur gaat tot een maximum van 200 graden en minimaal 60 graden celcius. De airfryer gaat verder automatisch uit, geeft een signaal wanneer eten klaar is en heeft een aan/uit lampje, zodat je gelijk ziet of het nog aanstaat. Er is ook een smart instelknop, waarmee de airfryer van tevoren weet dat je je favoriet gerecht gaat klaarmaken en dus de juist tijd en temperatuur moet instellen daarvoor. Met de airfryer krijg je een XL bakplaat mee, zodat je behalve frituren ook kan bakken, braden en grillen. Denk maar aan een heerlijke pizza, cake of quiche. Het voordelige aan deze extra accessoires is, dat ze een anti – aanbaklaag hebben en dus makkelijk schoon te maken zijn. Ook zijn de onderdelen van de Philips Avance Airfryer XL HD9247/90 vaatwasbestendig. Wat we verder nog kunnen vertellen over de Philips Avance Airfryer XL HD9247/90 is, dat het een inhoud heeft van 1.2 kg, wat goed is voor 4 – 6 personen. De airfryer heeft een vermogen van 2100 watt en is voorzien van een coolwall behuizing, wat betekent dat je jezelf niet gaat branden, als je de airfryer per ongeluk aanraakt.

  Voordelen

  Makkelijk instellen met touchscreen

  Indicator lampje

  Automatische uitschakeling

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90

  Meer informatie

  De Philips Avance komt nogeens voor in onze koopgids en wel in de vorm van een nog geweldiger model: de Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90. Als je kijkt naar de naam, dan zul je opmerken dat deze airfryer iets groter is, dan de vorige (XXL). Het heeft een inhoud van 1.4 kg, om je een indicatie te geven: in deze airfryer kan je ongeveer 1200 gram aan frites in 1 keer klaarmaken. Ook goed voor gezinnen van 4 – 6 personen. Het eerst opvallende aan deze airfryer is, dat het een behoorlijk krachtige motor met een vermogen van 2250 watt heeft. Deze kracht is nodig voor de Twin TurboStar technologie waarmee het apparaat werkt: hetelucht gaat vanuit de stervormige bodem, circulerend naar boven, waardoor eten snel gaar is. Tegelijkertijd wordt vet vanuit het eten teruggebracht naar het opvangbakje in de dubbele bodem van de airfryer. Dit zorgt ervoor dat je eten tot zeker 90% minder vet heeft, terwijl het nog steeds even sappig en krokant blijft. Natuurlijk kun je veel meer dan alleen frituren. De Philips Avance Airfryer XXL HD9650/90 is ook te gebruiken om kip, vis en ander gebak te bakken, braden, grillen of roosteren. Is het eten klaar, maar wil je nog niet opdienen? Geen nood, met de warmhoudfunctie blijft je maaltijd tot 30 minuten na bereiding warm. Kijken we naar de instellingen, dan zien we ook hier een handige digital touchscreen, met een optie om de tijd en temperatuur te stellen. Ook zijn er snelkeuze opties om bepaalde gerechten zoals frites, kip, vis en kippenpoten klaar te maken, zonder zelf de tijd en temperatuur te stellen. Verder gaat de airfryer automatisch uit wanneer er iets mis mocht gaan en krijg je een signaal wanneer het eten gereed is. Hoe zit het met schoonmaak? Voor ons geluk is het bakmandje makkelijk weg te halen, waardoor het ook makkelijk schoon te maken is. Voor alle verwijderbare delen van deze aifryer geldt verder dat ze vaatwasserbestendig zijn. Over afwas hoef je je dus helemaal geen zorgen te maken. Nu nog inspiratie nodig? Kijk dan in het gratis meegeleverde receptenboek of online via de airfryer – app.

  Voordelen

  90% minder vet in het eten

  Makkelijk schoon te maken

  Handig te bedienen

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Princess Digitale Aerofryer XL 182020

  Meer informatie

  Voor alle keukenprinsessen (en prinsen!) hebben we hier een merk dat zijn naam echt wel waard is, de Princess Digitale Aerofryer XL 182020. Deze airfryer is iets kleiner dan de vorige modellen. Het heeft een inhoud van 3.2 liter en is voor 3 – 4 personen. Maar de features ervan zijn nog steeds fantastisch. Zo werkt deze airfryer met de High Speed Air Convection Technolgie. Dit maakt gerechten met circulerende hetelucht klaar, zonder vet of olie nodig te hebben. Het eten is nog steeds sappig en krokant, maar met veel minder vet dan voorheen. Pluspunt aan deze technologie is, dat je huis niet vol komt te zitten met een bakgeur. Wat kan allemaal gedaan worden met de Princess Digitale Aerofryer XL 182020? Natuurlijk veel meer dan alleen frituren. Zo kan je een heerlijke appeltaart bakken (bakvorm diameter 18 cm), gehaktballetjes frituren of een stuk vis of vlees braden. Koop je deze airfryer, dan krijg je een grillrooster mee, zodat je ook eens groente kan grillen. Werken met de airfryer is ook erg makkelijk, dankzij de digitale touchscreen aan de voorkant. Hier kan zowel de tijd als temperatuur gesteld worden. Wil je het toch handiger, dan zijn er in totaal 8 snelkeuzeopties, opties met een vooraf gestelde tijd en temperatuur voor: frietjes, vlees, kip, biefstuk, vis, garnalen en cake. De achtste is een voorverwarmfunctie. De airfryer bereikt verder een minimale temperatuur van 80 graden en maximaal 200 graden celcius. Ook is er een beveiliging voor geval de temperatuur te hoog wordt, dan gaat de airfryer vanzelf uit. Schoonmaken is totaal geen probleem, aangezien het bakmandje uitneembaar is, waardoor je het makkelijk schoon krijgt.

  Voordelen

  Makkelijk te bedienen

  Multifunctioneel

  Oververhittingsbeveiliging

  Nadelen

  Gevoelig

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. Philips Viva Airfryer HD9220/20

  Meer informatie

  Van Philips krijgen we nu eenmaal niet genoeg, vooral als het gaat om kwaliteits keukenapparaten, zoals airfryers. Deze keer gaan we het hebben over de Philips Viva Airfryer HD9220/20, een geweldig apparaat voor gezinnen van 3 – 4 personen of als je student bent en op kamers woont. Deze airfryer heeft namelijk een inhoud van 0.8 liter, je kan in 1 keer 800 gram frietes klaarmaken. Hoe werkt de Philips Viva Airfryer HD9220/20? Net als de andere airfryers, heb je ook hier te maken met heteluchcirculatie, die werkt volgens de Rapid Air technologie. Dit systeem zorgt ervoor dat gerechten tegelijkertijd mals en krokant zijn. Je eten heeft tot 80% minder aan vet en je bent 30% sneller klaar met koken. Handig is, dat je met deze airfryer geen frituur of bakluchtjes in huis krijgt. Wat kan de airfryer allemaal? Eigenlijk kan je hele maaltijden hiermee klaarmaken, omdat je behalve frituren, ook vis of vlees kan braden, groente kan grillen en een pizza of taart kan bakken. Het is een multifunctioneel apparaat, die veel ruimte en energie bespaart. Om de Philips Viva Airfryer HD9220/20 te bedienen, zijn er draaiknoppen waarmee je onder andere de tijd en temperatuur kan stellen. De tijd kan tot 30 minuten vooraf en temperaturen gaan vanaf 40 tot 200 graden celcius. Voor de veiligheid en het gemak gaat deze aifryer ook automatisch uit en geeft het een signaal wanneer het eten gereed is. Wat we tot slot nog kunnen vertellen, is dat de Philips Viva Airfryer HD9220/20 een vermogen van 1425 watt heeft en is voorzien van coolwall behuizing. Met de coolwall behuizing voelt de airfryer altijd koel aan en kan je het ook tijdens gebruik aanraken zonder jezelf te branden. De bakmand aan de onderzijde, is uitneembaar en kan in de vaatwasser, veel schoonmaak is er dus niet bij deze airfryer. Bij het kopen van de Philips Viva Airfryer HD9220/20 krijg je ook een kookboek met recepten, speciaal voor de airfryer, mee.

  Voordelen

  80% minder vet

  Multifunctioneel

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Philips Daily Collection Airfryer HD9216/40

  Meer informatie

  De laatste Philips airfryer voor deze top 10 is de Philips Daily Collection Airfryer HD9216/40. Net als het vorig model, is deze airfryer ook geschikt voor het klaarmaken van gerechten voor maximaal 3 personen. Het bakmandje heeft een inhoud van 0.8 liter waarin je ongeveer 800 gram frietes in 1 keer kan klaarmaken. Kijken we naar de manier waarop de Philips Daily Collection Airfryer HD9216/40 werkt, dan zien we dezelfde Rapid Air technolgie weer terug, waarbij hetelucht in circulatie gaat om eten gaar te krijgen. Daardoor heb je ook geen olie of vet nodig, de hetelucht doet al het werk: kip of vis heeft een krokant laagje maar is van binnen mals en sappig. Dit systeem maakt dat je zeker 80% minder vet in je eten krijgt. Ook de Philips Daily Collection Airfryer HD9216/40 is multifunctioneel. Behalve de alledaagse frietes, kan je net zo makkelijk groente grillen of stomen, vis en vlees braden en een pizza bakken. Hiervoor zijn er ook bakpannen en grillroosters, die je apart kan kopen. Deze top airfryer werkt met draaiknoppen en heeft een optie om de tijd en temperatuur te stellen. De temperatuur gaat tot een maximum van 200 graden celcius. Verder werkt de Philips Daily Collection Airfryer HD9216/40 met een vermogen van 1425 watt.

  Voordelen

  80% minder vet

  Handig in gebruik

  Meerdere functies

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 6. Inventum GF250HL

  Meer informatie

  Een andere bekende naam op het gebied van top airfryers, is Inventum. Gezien de uitstekende eigenschappen, zit er ook een Inventum airfryer in onze top 10, namelijk de Inventum GF250HL. Deze airfryer is ook eentje voor kleine gezinnen van maximaal 3 personen. Ter indicatie, de bakmand heeft een inhoud van 2.5 liter waarin je ongeveer 800 gram friet in een keer kan klaarmaken.

  De Inventum GF250HL werkt op een vermogen van 1500 watt, wat zorgt voor een krachtige motor en maaltijden die heel snel al gereed zijn. Ook hier heb je te maken met de heteluchtcirculatie, waardoor het eten van binnen heerlijk sappig en gaar is, terwijl de buitenkant een krokant laagje heeft. Net als de meeste andere airfryers, is ook de Inventum GF250HL multifunctioneel. Je kan behalve frituren, ook vis, vlees en groente klaarmaken, allemaal zonder vet of olie. Voor een krokant laagje op aardappelen zou je wel een heel klein beetje moeten gebruiken, maar dat is veel minder dan in een deepfryer bijvoorbeeld.

  De Inventum GF250HL werkt met knoppen aan de voorzijde, om de tijd en temperatuur in te stellen. Temperaturen gaan van 80 tot 200 graden celcius en de timer kan tot 60 minuten gesteld worden. Wanneer het eten klaar is, hoor je dat gelijk omdat de airfryer dan een signaal geeft. Ook zit er een automatische uitschakeloptie bij (voor de veiligheid) en een lampje die aangeeft of de airfryer aan of uit is.

  De onderdelen van de Inventum GF250HL zijn allemaal voorzien van coolwall behuizing, zodat je zonder vrees voor aanbranden, de airfryer kan aanraken wanneer het nog in gebruik is. Met schoonmaak zit het ook goed, het bakmandje heeft een anti – aanbaklaag, is uitneembaar en kan zonder teveel moeite in de vaatwasser.

  Voordelen

  Maaltijden gezonder en sneller klaar

  Multifunctioneel

  Veiligheidsmaatregelen aanwezig

  Nadelen

  Kwetsbaar

  Verkrijgbaar bij:
 • 7. Princess 182050 Family Aerofryer XXL

  Meer informatie

  Bij het samenstellen van onze koopgids hebben we ook rekening gehouden met grote gezinnen. Daarom komt het merk Princess nogeens voorbij en wel met de Princess 182050 Family Aerofryer XXL, een echte family airfryer. Deze airfryer heeft namelijk een inhoud van 5.2 liter, je kan er ongeveer 1500 gram friet in 1 keer klaarmaken. Ook kook je andere gerechten voor zeker 4 – 6 personen. Het heteluchtcirculatie systeem vind je ook hier, maar dan in de vorm van High Speed Air Convection Technology. Eten wordt dus gaar zonder olie of vet te gebruiken. Natuurlijk mag je een klein beetje gebruiken voor wat extra knapperigheid, maar dit scheelt behoorlijk in vergelijking met een normale deepfryer. Met de Princess 182050 Family Aerofryer XXL kan je ook veel meer dan alleen frituren, ook voor het bakken van een taart, grillen van groente en voor het roosteren en/of braden van kip en vis is hij goed geschikt. Bij het kopen van deze airfryer krijg je gratis een bakvorm met een diameter van 22 cm mee, dus een cake maken is helemaal geen probleem. Hoe bedien je deze airfryer? De Princess 182050 Family Aerofryer XXL werkt met knoppen en bijbehorende display, waar je de temperatuur kan stellen van 80 tot 200 graden celcius. Ook een timer zit erbij, die gaat tot 60 minuten. Handig aan deze airfryer is, dat er 7 snelkeuzeopties erbij zijn voor frietjes, vlees, kip, rundvlees, vis, garnalen en cake. Deze komen dus met een vooraf ingestelde tijd en temperatuur. Is het eten klaar, dan volgt een signaal zodat je weet dat je aan tafel kan. Andere veiligheidsmaatregelen zijn automatische uitschakeling bij oververhitting, als de temperatuur dus te hoog wordt en je dat zelf niet door hebt. De airfryer heeft verder nog coolwall behuizing, zodat je jezelf niet aanbrandt, een vermogen van 1800 watt en een uitneembare kom die ook in de vaatwasser kan. Uiteindelijk kook je met deze airfryer gezond, snel, veilig en zonder al die bak – en frituurgeurtjes in huis.

  Voordelen

  Makkelijk schoon te maken

  Veiligheidsmaatregelen

  Multifunctioneel

  Nadelen

  Prijzig

  Verkrijgbaar bij:
 • 8. Molino Health Fryer

  Meer informatie

  Aifryers hoeven niet allemaal op elkaar te lijken om dezelfde geweldige functies te hebben en dat zien we aan de Molino Health Fryer. Deze airfryer is net als ons vorig model, van family formaat, het heeft namelijk een inhoud van 10 liter, er gaat met gemak ongeveer 4 kg friet erin! Zodoende is de Molino heel geschikt voor het maken van maaltijden voor meer dan 6 personen. Zoals verwacht heb je voor het koken in de Molino net 1 druppel olie nodig, de rest wordt gedaan door de hetelucht die circuleert en gelijkmatig over al het eten gaat. Hierdoor kook je niet alleen gezonder, maar ook 2 keren sneller dan wanneer je een normale over zou gebruiken. Behalve het frituren, kan je ook groente grillen, kip en vis braden of roosteren en zelfs een cake, pizza of quiche bakken. Voor het gemak krijg je bij het kopen van de Molino een grillrooster en kookboek met airfryer recepten mee. Om de Molino te bedienen zijn er aan de voorzijde knoppen en een display, zodat je gelijk ziet wat je aan het doen bent. De temperatuur is te stellen vanaf 20 tot 230 graden celcius en er zit ook een timeroptie bij. Voor de veiligheid gaat de Molino automatisch uit bij oververhitting, krijg je een signaal wanneer het eten klaar is en is er een indicatorlampje op het apparaat, zodat je gelijk ziet wanneer het nog aanstaat. Een groot voordeel aan de Molino Health Fryer is, dat je door het deksel naar binnen kunt kijken. Zo zie je ookt tijdens de bereiding, hoever het eten is. Dit ontbreekt bij de meeste andere airfryers. Verder is de bakmand uitneembaar en net als de meeste andere, geschikt voor in de vaatwasser. Ook goed om te weten is, dat de Molino een vermogen heeft van 1300 watt.

  Voordelen

  Doorzichtig deksel

  Veiligheidsmaatregelen

  Gezond en sneller koken

  Nadelen

  Gevoelig

  Verkrijgbaar bij:
 • 9. Aigostar Dragon Egg 30JQW

  Meer informatie

  Kleine airfryers zijn erg gewild, omdat ze handig te gebruiken zijn en weinig ruimte innemen. Daarom zie je ook een aantal van deze modellen terug in onze koopgids. Zo ook deze van het merk Aigostar, de Aigostar Dragon Egg 30JQW. Deze airfryer is goed voor ongeveer 2 personen, heeft een inhoud van 4 liter en een vermogen van 1500 watt. Per keer kan je ongeveer 400 gram friet in kwijt en omdat het een behoorlijk vermogen heeft voor een kleine airfryer, is hij ook erg snel op temperatuur. Het eerste dat opvalt aan de Aigostar Dragon Egg 30JQW is, dat het erg compact gebouwd is, zodat je weinig ruimte nodig hebt in de keuken. De werking van deze airfryer is hetzelfde, hetelucht wordt met een grote snelheid losgelaten in de bakmand en gaat met gelijke hoeveelheden over het eten. Hierdoor heb je weinig tot geen olie nodig en is het eten sneller klaar. Je kan erin frituren, bakken, grillen en roosteren. Om de Aigostar Dragon Egg 30JQW te bedienen, zijn er aan de voorkant 2 draaiknoppen voor de tijd en temperatuur. De temperatuur stel je in vanaf 80 tot 200 graden celcius en de tijd tot 30 minuten. Er is verder een warmhoudoptie, voor het geval je niet gelijk wilt opdienen. Natuurlijk krijg je een signaal wanneer het eten klaar is en gaat de airfryer ook automatisch uit. Dit is behalve gemakkelijk ook veilig. Om verder te voorkomen dat je jezelf verwond door een hete airfryer, heeft de Aigostar Dragon Egg 30JQW een coolwall behuizing en een cooltouch handgreep, zodat de buitenkant ten alle tijde een normale temperatuur heeft, ook al is de airfryer in gebruik. Tenslotte kan nog vermeld worden dat de bakmand uitneembaar is en makkelijk in de vaatwasser kan. Ook zit er een anti – aanbaklaag in, zodat schoonmaken nog sneller gaat.

  Voordelen

  Warmhoudfunctie

  Coolwall behuizing

  Goede prijs – kwaliteit verhouding

  Nadelen

  Geen receptenboek

  Verkrijgbaar bij:
 • 10. Tristar Crispy Fryer XL FR-6990

  Meer informatie

  De laatste airfryer die we in onze koopgids hebben, is van het merk Tristar, de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990. Deze airfryer kwam in 2017 als beste uit de bus bij een test door de Consumentenbond. Dat zegt al een heleboel over de kwaliteiten ervan. Het eerste dat je moet weten is, dat de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990 bedoeld is om eten klaar te maken voor 3 – 4 personen. Het heeft een inhoud van 3.2 liter en dat is goed voor een portie friet van 400 gram. Verder werkt de airfryer op een vermogen van 1500 watt. Zoals verwacht hebben we ook hier, weinig tot geen olie nodig om gerechten klaar te maken in de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990. Daar zorgt de hetelucht in combinatie met snelle circulatie voor. In deze airfryer kan je daarom behalve frituren, ook vis of vlees braden en grillen, cake en pizza bakken, enz. Behalve dat het eten weinig vet heeft en dus erg gezond is, is de kooktijd ook veel korter dan bijvoorbeeld een normale convectieoven. Kijken we naar de bediening van de Tristar Crispy Fryer XL FR-6990, dan zijn er aan de voorkant 2 draaiknoppen, een voor de tijd en de andere voor het stellen van de temperatuur. De temperatuur gaat van 80 tot 200 graden celcius. Voor de veiligheid heeft de airfryer een indicatielampje, zodat je weet of het aanstaat. Verder is er een oververhittingsbeveiliging en is de behuizing van de airfryer hittebestendig, zodat je jezelf niet brand. Natuurlijk is het bakmandje verwijderbaar en geschikt om in de vaatwasser te gaan, zodat je eigenlijk bijna geen schoonmaak hebt na het koken.

  Voordelen

  Behuizing is hittebestendig

  Oververhittingsbeveiliging aanwezig

  Indicatielampje

  Nadelen

  Gevoelig

  Verkrijgbaar bij:

Best geteste Airfryers

Zoals we al eerder hebben verteld, is een airfryer een elektrisch keukenapparaat dat deze dagen erg populair is geworden. Deze populariteit heeft het vooral te danken aan de vele dingen die je met een airfryer kan klaarmaken. Als we kijken naar een airfryer, dan bestaat het aan de bovenkant uit de settings, het verwarmingselement en de elektrische fan. Aan de onderzijde vind je het bakje waarin je kip, vis of andere ingredienten doet om klaar te maken. Het bakje is net als een ladekast inschuifbaar en dus makkelijk weg te halen als het gewassen moet worden. Dit is gelijk een van de grote voordelen aan een airfryer: het is makkelijk schoon te houden.

Airfryer ervaringen

 • Gezond koken. Koken in een airfryer betekent dat je weinig tot geen olie of vet hoeft te gebruiken, zodat ook frietes veel gezonder klaargemaakt worden.
 • Snelle maaltijd. Een airfryer werkt net als een oven met hetelucht, waardoor het eten vaak binnen 20 – 30 minuten gereed is.
 • Multifunctioneel. Een airfryer kan gebruikt worden om een heleboel verschillende gerechten klaar te maken: vis, vlees, frietes, groente, soep, enz.
 • Meer vrije ruimte. Omdat je met 1 airfryer een aantal verschillende dingen kan klaarmaken, heb je meer ruimte vrij in de keuken.

Hoe werkt een airfryer?

Als we de deskundigen mogen geloven, is het met een airfryer zelf mogelijk om gezond te snacken op frietes. Maar hoe kan dat, zul je denken. Dit heeft allemaal te maken met de manier waarop een airfryer werkt. Normaal zou je een portie frietes in een grote hoeveelheid hete olie bakken. Erg gezond is dit niet. Een airfryer daarentegen werkt met een heteluchtcirculatie systeem, waarbij lucht uit de omgeving wordt ingezogen, met het verwarmingselement wordt verwarmd en daarna gelijkmatig over het eten wordt verdeeld. Dit zorgt ervoor dat het eten in de eerste plaats gelijk gaar wordt. Daarnaast krijgt het een krokant laagje van buiten, terwijl het van binnen net zo sappig blijft. Je zou dan gelijk denken dat een airfryer hetzelfde is als een convectie oven, maar dat is het niet helemaal. Een airfryer is veel kleiner, verwarmd het eten gelijkmatiger, verbruikt minder energie en het eten is veel sneller klaar. Dit zijn gelijk de andere voordelen die je aan een airfryer hebt. Een groot pluspunt aan de airfryer is, dat je met een zo een apparaat meerdere gerechten kan klaarmaken. Behalve een portie frietes kan je bijvoorbeeld ook vlees braden of grillen, aardappelen gaarkoken, groente klaarmaken, enz. Behalve dat je hierdoor minder potten en pannen gebruikt, heb je ook veel minder keukenapparaten nodig. Dit bespaart op ruimte in de keuken.

Welke airfryer moet ik kopen?

Zoals je ziet heeft een airfryer echt een heleboel voordelen, om deze reden krijgen wij vaak de vraag welke airfryer moet ik komen?. Vooral voor de werkende vaders of moeders, vrijgezellen en anderen die in weinig tijd en met weinig keukengerei, een heerlijke en gezonde maaltijd op tafel willen hebben, is de airfryer een uitkomst. Maar voordat je naar de winkel stapt om je nieuwe airfryer te kopen, zijn er toch een paar dingen waarop je moet letten voor welke airfryer kopen. Het eerste waarnaar je moet kijken, is de grootte en capaciteit van de airfryer. De bedoeling is dat zo een airfryer op het aanrecht of ergens in de keuken moet passen. Ook moet je nagaan of je een airfryer nodig hebt om hele grote hoeveelheden eten klaar te maken of juist genoeg hebt aan een kleine voor snacks en maaltijden. Een ander belangrijk ding zijn de instellingen. Kijk bijvoorbeeld of de airfryer wel een temperatuurcontrole optie heeft, omdat het anders geen zin heeft om het te kopen. Als je verschillende gerechten klaar moet maken, moet de temperatuur ook steeds bijgesteld worden. Een airfryer is voor elke keuken een aanwinst, vooral als je het moet hebben van snel, gemakkelijk en gezond eten. Let natuurlijk wel op dingen als de grootte, capaciteit en instellingen, voordat je er eentje koopt. Welke vindt u leuk uit onze top 10 airfryers review?

Welke airfryer is het beste?

Om nou echt te zeggen welke airfryer is het beste, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope airfryer terwijl andere gewoon de beste airfryer 2023 kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 10 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over airfryers?

De consumentenbond beste koop airfryer is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen conclusie. We hopen dat dit jou helpt om een keuze te maken voor de aanschaf van het product.