3D Printer

Waarom zou je een gewone printer aanschaffen, terwijl je een 3D printer kopen kunt? De beste 3D printer voor thuis vind je in deze koopgids.

Laatste update 4 april 2023

 • Beste keuze

  CREALITY Ender-3 3D-printer

  Meer informatie
  Samenvatting

  De eerste 3D printer op de lijst is de creality ender 3D printer. Dit product staat bekend om de kwaliteit die er dagelijks geleverd wordt. De hoeveelheid productie bepaalt u zelf maar voordat u besluit om te printen moet de print machine eerst opgezet worden.

  Voordelen

  Kwaliteit

  Handig

  Duurzaam

  Nadelen

  Hoog geprijsd

 • Beste prijsklasse

  Anycubic Prusa i3 Desktop 3D-printer

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het tweede product op de lijst is de Anycubic Prusa 3D-printer. Dit product heeft een diameter van 1.75. Bij aankoop van dit product is de montage helemaal voor u omdat het product eenvoudig snelheid van 50 mm per seconde.

  Voordelen

  Duurzaam

  Kwaliteit

  Stevig

  Nadelen

  Geen

 • Favoriete keuze

  Anet A8 Reprap Prusa i3 3D printer

  Meer informatie
  Samenvatting

  Het derde product op lijst is de anet a8 pursa 3D printer. Deze printer is een zelfbouwprinter die kwaliteit printen levert. Zelfbouw betekent dus dat u deze zelf moet opzetten.

  Voordelen

  Weinig ruimte

  Thuis gebruik

  Handig

  Nadelen

  Geen

Beste 3D Printer 2023

Met een goede 3D printer kun je zelf allerlei creaties maken. Als je een artiest bent of graag lekker creatief bezig bent in je vrije tijd, dan is een 3D printer kopen ideaal voor jou. Zo een printer kan natuurlijk best wat tijd in beslag nemen, maar de meeste nieuwe printers zijn heel snel. Natuurlijk moet je het besturingssysteem doornemen en ook nagaan of het wel gekoppeld kan worden aan je laptop of computer. Lees verder om te zien welke de beste 3D printer in 2023 te koop zijn in onze top 10 3D printers

Top 10 3D Printers | Beste 3D Printer 2023

NaamPrintmateriaal Aantal printkoppen Maximale printsnelheidMeer informatie
CREALITY Ender-3PLA | PETG | TPC Flex | ABS 1180
Anycubic Prusa i3ABS | PLA | HIPS | TPC Flex 1100
Anet A8 Reprap Prusa i3PLA | ABS | TPC Flex 1100
FlashForge FinderPLA 112
Anycubic 3D Photon LCD PrinterPLA 020
 • 1. CREALITY Ender-3 3D-printer

  Meer informatie

  De eerste 3D printer op de lijst is de creality ender 3D printer. Dit product staat bekend om de kwaliteit die er dagelijks geleverd wordt. De hoeveelheid productie bepaalt u zelf maar voordat u besluit om te printen moet de print machine eerst opgezet worden. Na de opzet mag je over gaan tot de eerste 3D print. De opzet van deze machine neemt niet veel tijd in beslag. Binnen een handomdraai heb je alles klaar staan. De voeding van deze machine is 220 volt en het heeft een power van 160-200 wat. Creality ender is geschikt voor beginners en het heeft een grootte van 220*220*250 mm met een totaal gewicht van 8,9kg. Goed voor thuis gebruikt dus. Wat we zeker niet mogen vergeten zijn de printsnelheden. Voor deze machine bedragen de printsnelheden minder dan 180 mm per secondes. Ook beschikt de 3D printer over besturingssystemen als: Linux, Windows & OSX.

  Voordelen

  Kwaliteit

  Handig

  Duurzaam

  Nadelen

  Hoog geprijsd

  Verkrijgbaar bij:
 • 2. Anycubic Prusa i3 Desktop 3D-printer

  Meer informatie

  Het tweede product op de lijst is de Anycubic Prusa 3D-printer. Dit product heeft een diameter van 1.75. Bij aankoop van dit product is de montage helemaal voor u omdat het product eenvoudig snelheid van 50 mm per seconde. Het voedingstype welke gebruikt wordt door de Anycubic Prusa i3 Desktop 3D-printer is 110 of 220 volt. Wilt u offline printen dan moet u een USB of SD-kaart hebben zodat er offline toch uitgeprint kan worden. De bijbehorende besturingssystemen zijn: Windows, Mac, Linux en het printmateriaal mag plastic.

  Voordelen

  Duurzaam

  Kwaliteit

  Stevig

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 3. Anet A8 Reprap Prusa i3 3D printer

  Meer informatie

  Het derde product op lijst is de anet a8 pursa 3D printer. Deze printer is een zelfbouwprinter die kwaliteit printen levert. Zelfbouw betekent dus dat u deze zelf moet opzetten. Enkele specificaties die horen bij dit product zijn: een printvolume van 220*220*230 mm, laagdikte van 0.1-0.4 mm, een framework met 8 mm acryl + threaded rod, een heatbed van ongeveer 3.5 mm aluminium en u krijgt een 8 GB memoriekaart compleet in het pakket. De Z-as snelheid is +- 200 mm per minute en de printsnelheid ligt tussen de 40-120mm per seconde. Het print materiaal dat gebruikt wordt door deze printer is flexible, PLA, ABS, Woud en PC. Bij aankoop van dit product krijgt u de handleiding mee. Zo hoeft u niet met vragen te blijven.

  Voordelen

  Weinig ruimte

  Thuis gebruik

  Handig

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 4. FlashForge Finder 3D-printer instapmodel

  Meer informatie

  Het vierde product op de lijst is de FlashForge Finder 3D-printer. Het materiaal waaraan voorkeur wordt gegeven bij het printen met de flashforge 3D printer is uitsluitend plastic. Er is geen ander materiaal dat in de printer gebruikt mag worden. Het totale printoppervlak van deze machine bedraagt 14 cm*14* 14cm. De minimale printdikte is gesteld op 0.1 mm en de maximale printsnelheid bedraagt 12 mm. In de verpakkingsinhoud krijgt u mee: de voor gemonteerd printer en zijn handleidingen.

  Voordelen

  Goede kwaliteit

  Goede prijs

  Eenvoudig in gebruik

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:
 • 5. Anycubic 3D Photon LCD Printer

  Meer informatie

  Als laatst op de lijst ziet u de Anycubic 3D Photon LCD Printer. Heb je het over kwaliteit dan heb je het over 3D printers van anycubic. Deze 3D printer beschikt over een beste uv filter. Door zijn 2k resolutie mag je kwaliteit printjes verwachten. De anycubic printer heeft een touchscreen waarbij je de status van de printjes kunt zien. De bediening van dit apparaat hoeft niet speciaal via de computer te gebeuren want door zijn touch optie kun je gemakkelijk deze via de color touchscreen gebruiken. Bij aankoop van deze geweldige driedimensionale printer krijgt u een 250 gram 405nm UV-resin, USB Stick, 3 Paar rubberhandschoenen, 1 Reserve FEP-film, 1 Mondkapje en 1 Spatel mee.

  Voordelen

  Kwaliteit

  Uitstekende bediening

  Duurzaam

  Nadelen

  Geen

  Verkrijgbaar bij:

Hoe werkt een 3D printer?

Een 3D-printer is een printapparaat waarmee driedimensionale producten en objecten met een klik op de muis worden uitgedrukt. Het produceren van 3D producten en objecten gebeurt door tekeningen uit computerbestanden. Als we kijken naar de werking van een 3D-printer kunnen we dus zeggen dat de 3D printer een product laag voor laag opbouwt. Het 3D-printen hoort tot de rapid prototyping-industrie, omdat je met deze printers vrij snel prototypes kunt maken. Daarom dat 3D-printers ook wel worden ingezet op een research and development afdeling van een bedrijf. Tegenwoordig is een 3D printer niet allen toegankelijk voor fabrikanten, maar ook voor de consumenten. Met de verandering van de technologie zijn er ook printer op de markt gekomen die in huis gebruikt kunnen worden.

Ontwikkeling van 3D printer

3D printers bestaan er al jaren. De eerste 3D-printer werd ontwikkeld in 1984. Vroeger werden de 3D printers gebruikt bij massa productie omdat er in het bedrijfsproces sprake was van verspilling. Dat waren toen geen kleine printers. Wat er nu op de markt komt zijn vernieuwde versies van 3D printers die in huis gebruikt kunnen worden. Het driedimensionaal printen is als proces ontstaan uit enkele projecten van het MIT, welke in het jaar 2000 werden uitgevoerd. Het 3D-printen is een uitbreiding van rapid prototypen geweest. Door de technologische ontwikkelingen van 3D printen kunnen we niet alleen nauwkeuriger producten maken maar kunnen we  ook verschillende objecten en producten produceren met een 3D printer.

Wat kun je met een 3D printer printen?

Een 3D-printer heeft geen beperkingen in het printen van driedimensionale objecten. Alles kan worden geprint met glas, zand, keramiek, hout en metaal. Niets is dus onmogelijk voor een driedimensionale printer.

Verschillende soorten 3D-printers

Door de jaren heen zijn er verschillende soorten 3D printers verschenen en tegenwoordig worden ze nog geavanceerder ontwikkeld. Enkele printers die reeds verschenen waren zijn: De Ultimaker, Builder 3D-printer, Creatr, Form 1 afkomstig van een Amerikaans bedrijf, Cube en de Makerbot Replicator 2 die tevens de meest verkochte 3D-printer is.

Aandachtspunten van een 3D-printer kopen

Niet alleen heeft een 3D printer voordelen, maar het heeft ook nadelen. Enkele aandachtspunten van een 3d printer zijn:

 • De printer is beperkt in hoogte of in de breedte.
 • Aanschaf is vaak duur.
 • Niet altijd is zelfmontage mogelijk
 • Kans op namaak spullen is groot
 • Grote aantallen kosten tijd.

Beste 3D printer voor thuis

Een 3D printer maakt het mogelijk om verschillende objecten uit te drukken. Door de jaren heen is er veel veranderd aan de technologie van de 3D printers want er zijn driedimensionale printers op de markt gekomen die elk hun eigen prijskaartje hebben en die voor thuisgebruik bestemd zijn. Vroeger was er daarvan geen sprake, maar dankzij de vooruitgang van de technologie kan de mens de 3D printers op elk moment gebruiken en aanschaffen. Men is nu zelfs instaat zijn eigen design uitdrukken. 3D-printen geeft dus de mogelijkheid om unieke producten of kleine series te maken zonder hoge opstartkosten. Bent u opzoek naar de beste 3D printer voor thuis gebruik of voor het productieproces, bekijk dan de lijst met de top 5 3D printers hieronder.

Welke 3D printer is het beste?

Om nou echt te zeggen welk product de absolute topper is, is eigenlijk niet te doen. Sommige mensen gaan liever voor een goedkope 3D printer terwijl andere gewoon de beste 3D printer kopen willen. Om deze reden hebben wij verschillende reviews en product specificaties vergeleken om deze top 5 samen te stellen.

Wat zegt de consumenten bond over 3D printers?

De consumentenbond beste koop 3D printer is afgewogen in onze beoordeling. We hebben op de website gekeken hoe deze producten zijn beoordeeld. Vervolgens hebben wij dit verwerkt in onze eigen 3D printer reviews. We hopen dat dit jou helpt bij een 3D printer kopen.